Én egy szóval sem mondtam, hogy rossz az eredmény, csak, hogy nincs túl jó véleményem róla. Ez azonban kissé összetettebb. Nézzük:
A Logan nagyon jó film LENNE, ha nem az egyik kedvenc karakteremet véreztetnék benne két órán át. Nekem kínszenvedés volt ezt látni.
Szárnyas fejvadász 2(049) ha rövidebb egy fél órával, talán jobban tetszik, így viszont azt éreztem alatta, mint R2-D2 Tarr Bélával. Ráadásul nekem az első rész színvilága sokkal jobban bejött, mint a mostanié, ez a fakó izé méginkább ráhajazott az unalomra.
Az utolsó Jedikkel az van, hogy minél többet tudok meg a készítése körülményeiről, annál jobban fogom a fejem. Sokkal jobb volt, míg egy kézben volt a gyeplő, azóta gyakorlatilag fan-made produkciókat ütnek össze olyan tökéletes technikai háttérgépezettel, amitől az ember szíve összefacsarodik, hogy mennyire kevés kellett volna csak ahhoz, hogy valóban jó filmek legyenek ezek, s ez a "kevés" az épkézláb, normális, koherens, átgondolt forgatókönyvek hiányán ment el. A rajongás és a nosztalgia viaskodik a logikával, hogy merre is húzzam a mércén a mutatót. Nem könnyű.
A galaxis őrzőit szerettem, a második részt viszont már túltoltnak éreztem, mert az első részben pont jól eltalált vicceskedés-akció arány felbillent az utóbbi rovására. Kurt Russelből meg valami olyan interdimenzionális vagy mif@sz figurát kreáltak, hogy a végén már sajgott tőle a szemem. Szerintem kevesebb több lett volna.
Dunkirk - megvettem a digibook BD-t, ennyit rólam, azt hiszem, ez már nagy előrelépés ahhoz képest, ahonnan indultam a filmmel szemben. Hogy fogom-e szeretni valaha, az kérdéses, egyelőre nem vagyunk még közös nevezőn. Rideg, elnagyolt, odakent blöff - jelenleg ennyit tudnék dióhéjban mondani róla.
Az Utazók a kiválasztottjaim között volt, s bár csak egyszer láttam ezidáig, azt már azóta tudom, hogy az all time favoritjaim között a helye.
A majmok bolygója fináléja ebben a listában a számomra legértékesebb, nem is ismételném meg a róla korábban írtakat, vissza lehet keresni.
A Nyomd, Bébi, nyomd számomra átlagos autósakciós izé, hogy közben zenét hallgat a srác, az számomra nem spilázta fel annyira az összképet, mint a célközönségnél. Volt neki azóta egy November Criminals című filmje is, az is nagyjából annyira ragadt meg bennem. :)
Az Az megvolt háromszor is, most szerintem jó pár évig nem fog hiányozni. A kor megidézése remek, a szereplők is, Stephen King meg pláne, de erről most úgy érzem, hogy vele nem lesz olyan hosszan tartó vonzalmam, ezért nem raktam listára. Voltak erősebbek. Hozzáteszem, ez nem rossz film, csak nálam a piros lufi csócsálás közben kipukkadt.
Végezetül a Thor 3, amiről röviden mondhatnám, hogy no comment, nyilván hosszabban már nem, úgyhogy ha elmarasztaltam A galaxis őrzői folytatását, akkor az odaírtakat itt szoroznom kell legalább kettővel, ha nem hárommal. Pedig az elsőt szerettem. A másodikat kicsit untam. Ez meg idegesített.
No, ez a Top10 észrevételem. Vannak benne elszórtan jók, de összességében bármikor becserélném egy jobb tízesre. :)