Keresés

2017 - A LEGJOBB FILMEK

2018. február 1., csütörtök 13:23
Valamiért én úgy érzem, bár lehet, hogy rosszul gondolom, hogy rengetegen vagyunk only read üzemmódban. Én hosszú évek óta szinte csak olvasom a fórumot, de én is voltam aktívabb jópár éve. Viszont azóta is folyamatosan, gyakorlatilag napi rendszerességgel érdeklődve olvasom a fórumot. Szerintem sokan vagyunk így, én kíváncsi lennék, hogy mennyien olvashatják, gyaníthatóan erre csak az xpress tudja a választ. Más filmes fórumot én nem is követek, amikbe belefutottam, azok nem nyerték el a tetszésemet. Bár az itteni fórum a régi pezsegéshez képest nagyon erősen visszaesett.
0
2018. február 1., csütörtök 13:13
Köszönöm a szervezést, bár gyakorlatilag "only read" fórumozó vagyok, de az év elejei listákat évek óta kíváncsian várom! Egy pár éve csináltál egy visszamenőleges szavazást, de ha jól emlékszem, velem együtt vagy 10-15 fórumozó írt listákat, ennek ellenére én most is szívesen csatlakoznék! Még egyszer köszi a munkádat!
0
2018. február 1., csütörtök 13:04
Engem nem kell szégyellned, nem tartozol a társaságomhoz, és ezek után tuti nem is fogsz. Bocs, ha 33 évesen még tetszik a Zootropolis, vagy egy kellemes óriásszörnyes blockbuster... de ezért még talán nem fogom kezeltetni magam.
0
2018. február 1., csütörtök 12:23
Az 5-nél több szavazatott kapott filmek átlagpontos listája:

1.) Szárnyas fejvadász 2049 - /Blade Runner 2049/ (2017) (27 szavazat) - 7,22
2.) A tehetség - /Gifted/ (2017) (5 szavazat) 7,20
3.) Star Wars - Az utolsó Jedik - /Star Wars: The Last Jedi/ (2017) (19 szavazat) 7,05
4.) Utazók - /Passengers/ (2016) (18 szavazat) 6,83
5.) A galaxis őrzői vol 2. - /Guardians of the Galaxy Vol. 2/ (2017) (19 szavazat) 6,79
6.) Thor - Ragnarök - /Thor: Ragnarok/ (2017) (14 szavazat) 6,79
7.) Valerian és az ezer bolygó városa - /Valerian and the City of a Thousand Planets/ (2017) (7 szavazat) 6,71
8.) Coco - /Coco/ (2017) (8 szavazat) 6,63
9.) Logan - Farkas - /Logan/ (2017) (31 szavazat) 6,52
10.) Kincsem (2017) (5 szavazat) 6,40
11.) Széttörve - /Split/ (2016)  (9 szavazat) 6,22
12.) Vademberek hajszája - /Hunt for the Wilderpeople/ (2016) (7 szavazat) 6,14
13.) Dunkirk - /Dunkirk/ (2017) (21 szavazat) 5,90
14.) Élet - /Life/ (2017) (8 szavazat) 5,88
15.) Némaság - /Silence/ (2016)  (6 szavazat) 5,83
16.) Tűnj el! - /Get Out/ (2017)  (11 szavazat)  5,82
17.) Testről és lélekről (2017)  (5 szavazat) 5,80
18.) A majmok bolygója - Háború - /War for the Planet of the Apes/ (2017) (18 szavazat)  5,67
==.) A régi város - /Manchester by the Sea/ (2016) (9 szavazat) 5,67
19.) Az - /It/ (2017) (17 szavazat) 5,65
20.) Barry Seal - A beszállító - /American Made/ (2017)  (8 szavazat) 5,25
21.) T2 - Trainspotting - /T2: Trainspotting/ (2017) (5 szavazat) 5,20
==.) A homok alatt - /Under sandet/ (2015) (5 szavazat)  5,20
22.) Wind River - Gyilkos nyomon - /Wind River/ (2017) (12 szavazat) 5,08
23.) A számolás joga - /Hidden Figures/ (2016)  (14 szavazat) 4,86
24.) Kong - Koponya-sziget - /Kong: Skull Island/ (2017) (11 szavazat) 4,73
25.) Nyomd, Bébi, nyomd! - /Baby Driver/ (2017)  (21 szavazat) 4,67
26.) John Wick - Második felvonás - /John Wick: Chapter 2/ (2017) (12 szavazat)  4,58
27.) Wonder Woman - /Wonder Woman/ (2017) (11 szavazat) 4,55
28.) Pókember - Hazatérés - /Spider-Man: Homecoming/ (2017) (14 szavazat) 3,71
29.) Egy szent szarvas meggyilkolása - /The Killing of a Sacred Deer/ (2017) (6 szavazat) 3,50
30.) Alien - Covenant - /Alien: Covenant/ (2017) (7 szavazat) 3,29
31.) A Karib tenger kalózai - Salazar bosszúja - /Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales/ (2017) (7 szavazat)  3,00
32.) Kingsman - Az aranykör - /Kingsman: The Golden Circle/ (2017) (10 szavazat) 2,50
0
2018. február 1., csütörtök 12:21
Azért is van mindig több kommersz vagy blockbuster a Top 10-ben mert ezek azok a filmek amikre a legtöbb ember beül a moziba. A kisebb érdekesebb filmeknek nincs akkora reklámkampányuk, nem játszák a multiplexek, így azok "jó híre" szájhagyomány után csak később ér el az érdeklődőkhöz. Tehát az egész az időzítésen is múlik. Január van a legtöbben ilyenkor még csak a blockbustereket tudtuk le az évből. És ha azok többsége csak szimplán jó, vagy éppen közepes, akkor azok kerülnek fel a toplistára. A Logan meg a Star Wars azért végzett ilyen jó helyen, mert ezeket mindenki látta és nagyon sok listán szerepel. A Wind Rivert meg jóval kevesebb ember látta. Még. Ha egy év múlva szavaznánk ugyanezen lista alapján biztos más lenne az eredmény. Igazából úgy lenne az igazi ha mindenki minden filmet látott volna, de erre ugye nem sok esély van. Arra viszont van esély, hogy elővesszük újra a 2016-os vagy a 2015-ös évet, és megnézzük hogy most milyen eredményt hozna a szavazás. Ha működik az elméletem, akkor kevesebb kommersz film kerülne a Top 10-be! :)

Na de idén is csináltam átlagpontos listát.
0
2018. február 1., csütörtök 11:45
Szívesen szavaztam volna én is, de csak három filmet láttam tavaly, amit jelöltem volna a legjobbak közé.
0
2018. február 1., csütörtök 11:29
Egy FILMES holnap még mindig inkább arra való, hogy FILMEKről mondjon véleményt, és nem a NÉZŐIRŐL... vagy a véleményezőikről. Most erre mi szükség volt?!

Én meg itt állok összezavarodva, hogy most akkor mit csináljak, hogy a Kojotot első helyre tettem, közben meg ott a Pókember meg a Coco (egy rajzfilm!) a listámon, és nem 30, hanem 40 felett?! Menjek haza, és kössem fel magam, de azért csak úgy, hogy a lábujjhegyem leérjen?
0
2018. február 1., csütörtök 11:12
Bár a Top 10-be az én listámról is csak három cím került, nem tartom rossznak a végeredményt. Szerencsére nem vagyunk egyformák, ízlések és pofonok különböznek.
A Top 10-be kerülő filmeket sem nevezném egyértelműen kommersznek, véleményem szerint sem a Szárnyas fejvadász 2049, sem a Logan, de még a számomra csalódáskeltő Dunkirk sem az. Lehet, hogy engem rosszkor talált meg, de pl. a Te listádon és azt hiszem R2D2 listáján is első Valerian értékei számomra elsőre nem igazán jöttek át, igazából nekem nem nyújtott többet, mint a mostanság tucatszám készülő univerzumépítő képregényfilmek - egyszeri, eldobható szórakozás. Lehet, újra kellene néznem? :) Egyébként számomra ennek az egész szavazásnak mindig volt egy olyan hozadéka, hogy jó néhány filmre ráirányította a figyelmem, ami esetleg kimaradt volna.
0
2018. február 1., csütörtök 11:00
Szégyellem is magam, hogy ilyen filmeket szeretek 45 évesen. Sajnos egy szellemi toprongy vagyok. :(
0
2018. február 1., csütörtök 10:51
Az a helyzet, hogy már tavaly nem szavaztam és idén sem akartam, főleg, hogy jöttek ezek a cgi akciós listák. Egyedül csak a Kojot-ot akartam reklámozni (végül hányadik lett?), azért írtam listát.
Én szégyellek ehhez a társasághoz tartozni akik FILMES honlapon,ha jól sejtem 30 éves kor fölötti életkorral ilyen filmeket szeretnek. ha én csak 10 filmet látok, de számomra mind szar, akkor inkább nem írok listát, ha 2 tetszik , akkor 2 írok a listára.
0
2018. február 1., csütörtök 10:48

:)) Nem is tudom mit mondjak, erre igazán nem számítottam! Szeretném megköszönni szüleimnek......

Akkor jövőre ugyanitt, ugyanmi :)
0
2018. február 1., csütörtök 9:53
Szerintem valamennyire természetes, mival a legtöbb ember listáján többségben vannak a blockbuster filmek, így a nagy számok törvénye hogy több pontot fognak begyűjteni. Én az első 10-ből egyedül az Az-t nem láttam, de ennek is megvan az oka (nem szeretem az ilyen típusú filmeket).

Viszont ha megnézed a 11.-20. helyezéseket, akkor olyan filmek kaptak elég sok pontot mint A számolás joga, a Tűnj el!, a Wind River, a Széttörve vagy A régi város, amik ha nem is művészfilmek, azért blockbuster-nek nem titulálnám őket.
A Vademberek hajszájának 23. helyezése meg külön örömmel tölt el!
0
2018. február 1., csütörtök 8:44
Egyetlen bajom a listával, hogy csak blockbusterek szerepelnek rajta. De ezt hoztuk össze, finom lett, de volt már finomabb is. :D
0
2018. február 1., csütörtök 8:42
Dylan, nagyon köszönjük, tényleg. Hálánk üldözni fog. Ahogy eddig is. :D
0
2018. január 31., szerda 23:51
Kár, hogy nem tartott egynappal tovább a szavazás. Most néztem meg A tehetségget. Nagyon jó!
0
2018. január 31., szerda 23:00
Ha tetszik, ha nem, ezt a listát mi hoztuk össze, nem holmi filmakadémia, idióta újságírók, sznob kritikusok. Ha úgy vesszük, mérvadóbb minden más összesítésnél. :)
0
2018. január 31., szerda 22:42
Én speciel nem pont ilyen végeredményre számítottam. Az elmúlt évek tapasztalatából arra számítottam hogy az idei Christopher Nolan film az élen fog végezni. (Nálam ott is végzett :) A Logan tényleg egy különleges képregényfilm de talán ennyire nem. Nagyon szurkoltam még hogy a Blade Runner 2049 végezzen az élen, és majdnem össze is jött, csak utolsó pillanatban szorult le az első helyről. Azért egész jó lett ez. A Top 20-ból egyedül a John Wick-et nem láttam, de még az első részhez sem volt szerencsém. Talán idén pótolni kéne.

Piemaker!

Milyen filmlistákra gondolsz? A teljes toplistákra, vagy a választéklistákra? Vagy csak a Top 10-ekre vagy az összesítésekre, hogy ki mikor mire szavazott?
0
2018. január 31., szerda 22:38
Sajnos a tavalyi már nem elérhető xls-ben de van lista a fórumban.A 2015-öst viszont nem találom sehol.
0
2018. január 31., szerda 22:04
Na, szép. :)
0
2018. január 31., szerda 21:39
Végezetül pedig ami legfontosabb!

Nézze meg mindenki ezt a névsort:

Plissken - mester-jani - Filmbarát - Buttgereit - kobretti - Piemaker  - Mr. Unpronounceable - wildguy - Locke(d) - Morten - Stanley Ipkiss - Nathan Drake - celabro - nightrace - Pizsama - cs-robert - banana - Mr.Chapel - merliner - AniKnight - lynnie - Filmprofi - Zsotya - Dylan - Bla-Bla-Bla - Europass - saturnpanther - macready - Hank Moody - kekec - Rendszer Hiba - robert90 - Blu-Ray Fan - tzoli - del piero - Thomas A. Anderson - jetti1 - bigman - tchabee - Handi - R2-D2 - téglagyári megálló - Johnny Dancer - Jester - Foxymaxy - Frank Horrigan - Niwrok - Lord Picard - Afrikakorps - Butch - boticselli - laci111 - Mikiking

53 név, 53 fórumtag, 53 olyan ember, aki hajlandó volt aktivizálni magát, hogy egy közösség tevékenységében részt vegyen.
Azt hiszem, hogy nem csak a magam nevében mondhatom, kívánhatom azt, hogy közülük, közületek, minél többen maradjatok itt az év többi napjaira is, s ne csak "only read" üzemmódra, hanem aktív véleménynyilvánításra is! A fórumnak nagyon jót tenne, ha többen, többféleképpen is beszélnének filmekről, sorozatokról, élményekről. Speciel csomagolásfetisisztákból jól állunk, de ha valakinek amiatt van közlendője, ő se fogja vissza magát! Aki pedig kevésbé rajong mondjuk értem, vagy más jelenlévőért, annak is jobb, ha időnként másokat, új arcokat láthat, olvashat, kevésbé egyhangú az összkép.
Szóval mindenkit arra buzdítok, aki most csaupán szavazni jött - meg persze azokat is, akik most olvasnak, de nem szavaztak - hogy ne tartsa meg magának a véleményét, beszélje ki a közzösségben! Ha már a filmkritika-részleg behalt, az esetlegesen beszorult gondolatoknak is itt a helyük!
S ha megfogadjátok minél többen a kérést, akkor ez az Xpresszes év lehet sokkal jobb, mint a korábbiak!

Erre buzdít mindenkit Dylan jobb(rosszabb)keze,

TM
top10 lista-önkéntes

:))
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 21:24
ismert,  filmnek
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 21:24
Ami engem illet, a Top10-ről nincs jó véleményem, de hát mindig a kommerszebb filmek viszik a prímet.
Viszont hatalmasnak tartom azt, hogy utánuk rögtön A számolás joga következik. Egy ilyen kevésbé ismeret, független filmek ez nagy eredmény! Talán nem eredménytelenül kampányoltam érte, de persze mit sem ért volna, ha ennyiőtöknek nem tetszik. :)

most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 21:21
Mindenki nevét felírtam egy papírra, de Artut lehagytam valamiért, úgyhogy Butch listája volt az 50. gratula Neki!
Jutalmul jövőre is részt vehet a szavazáson! :D
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 21:21
Egyet én is tévedtem, úgyhogy egál! :)
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 21:13
Itt van a fórumban az összes. :)
most posts by TM
0