Keresés

2017 - A LEGJOBB FILMEK

2018. január 31., szerda 15:14
Nem érzem annak. Én örülök, hogy tetszik neki, sőt én is érezni akartam ezt az erőt a film után. Csupán a meglátására reagáltam, melyben hiányolta sok listáról a filmet. Ennyike.
0
2018. január 31., szerda 14:38
A 2017-es Listából 80 Filmet Láttam

Top 10:

1.Dunkirk
2.Gru3.
3.A Tehetség
4.Szárnyas Fejvadász 2049
5.Páncélba Zárt Szellem
6.Thor-Ragnarök
7.A Karib-Tenger Kalózai-Salazar Bosszúja
8.A Nagy Fal
9.A Galaxis Őrzői Vol.2.
10.Utazók

Amik Még Tetszettek:

Hét Nővér,LEGO Batman-A Film,A Számolás Joga,Űrvihar,Wind River-Gyilkos Nyomon

Csalódások:

Alien-Covenant,Baywatch,John Wick-Második Felvonás,Élet

Rosszak Top 10:

1.Az Ázsiai Kapcsolat
2.Soha Ne Felejts!
3.Tűnj El!
4.Anyám!
5.Körök
6.Csajok Hajnalig
7.Elzárva A Világ Elől
8.A Kaptár-Utolsó Fejezet
9.XXX-Újra Akcióban
10.A Széf
0
2018. január 31., szerda 14:17
Jöjjön az 50. lista! :)
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 12:31
Az ő listáján (is) első a film, szóval az ízlését fikázod. Ebben a topikban ez különösen nagy tahóság.
0
2018. január 31., szerda 12:27
A Valeriant már csak a zenéje miatt is érdemes megnézni. Az a különleges alkalom van itt ugyanis, ami Besson húszfilmes rendezői pályáján eddig csupán kétszer fordult elő, hogy nem Éric Serra csinálta a score-t, hanem Alexandre Desplat, akit Te is kedvelsz. :)
Purple Rain nagyon dicsérte a filmzenét, úgyhogy én is begyűjtöttem egy boltból az utolsó darabot, bár még nem hallgattam meg, a csemegés polcomon várakozik.
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 12:01
S persze a kamerást nem néztem meg.
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 12:01
:)
Ha láttam volna a Gyilkosság az Orient Expressent, akkor lehetett volna 5 egyezés is, de közbeszólt egy egy hónapos tüdőgyulladás, ami teljesen hazavágta az év végi ünnepeket is. Talán hétvégén még eljutok rá, kaptam ugyan vigaszként egy kamerás verziót, de a mozi lenne az igazi. :)
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 11:55
Igazán nincs mit, annyira jól összefoglaltad, hogy nem tudtam mit hozzá tenni. Ha nem olvastam volna, amit írsz, gyakorlatilag szóról-szóra ezt írtam volna, vagy csak más szósorrendben. Érdekes, mert sok hozzászólásoddal nem mindig értek egyet, vagy én másképp fogalmaznék, de a filmkritikáidat gyakorlatilag úgy fogalmaztad meg, ahogy én is tettem volna. Illetve, ha jól láttam eddig, Veled van a legtöbb egyezésem 4 film esetében :-)
0
2018. január 31., szerda 11:55
Ne sajnáld, hogy a Star Wars nincs ott sok listán, nem a te hibád, hogy nem lett jó a film. Az az alkotók bűne és az is marad.
0
2018. január 31., szerda 11:46
Na akkor már ketten vagyunk :-)
0
2018. január 31., szerda 11:45
Kedves Fórumtársak!

49 listánál tartunk!

Ki szeretne 50. lenni? :)
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 11:34
Örülök és köszi!:)
most posts by TM
0
2018. január 31., szerda 10:55

01. Tűnj el!
02. Gyilkos nyomon
03. A számolás joga
04. A galaxis őrzői vol. 2
05. Logan
06. Az
07. Szólít a szörny
08. Nyomd bébi, nyomd!
09. Egy szent szarvas meggyilkolása
10. John Wick 2
0
2018. január 31., szerda 10:36
Bár a tízes listámra nem fért fel, nekem is nagyon tetszett Az éjszaka törvénye.
0
2018. január 31., szerda 8:49
Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni Dylan-nek a szavazás lebonyolítását, illetve az eddig listát küldőknek a sok tippet, ajánlást a filmekhez. A 327 filmből így is csak 41 filmet láttam, s ebből a 41 filmből nagyon kevés tetszett igazán. Ellentétben Filmprofival, aki szerint remek filmes év volt, számomra ez egy nagyon gyenge filmes év volt, bár ízlésünk hasonló lehet, hiszen egyezésünk 3 filmnél is van, s valószínűleg 4 filmnél lenne, ha láttam volna a Szárnyas Fejvadász 2049 című filmet. Számomra a 2017-es év az eddig látott filmek alapján sok középszerű filmből állt, ismerve az ízlésemet, valószínűleg a listámat jópár film befolyásolhatta volna.

A lista:

1,  Az éjszaka törvénye - /Live by Night/ (2016)
Szeretem Affleck rendezéseit, nekem ez a filmje is tetszett. Semmi extrát nem tudnék kiemelni belőle a számomra tetszetős szereplőgárdán kívül, de összességében nálam ez az a film tavalyról, amelyet bármikor szívesen megnéznék újra.

2, Coco - /Coco/ (2017)
A tavalyi év vitathatatlanul legjobb animációs filmje, szuper volt! A két fiammal néztem meg, a kisebbik néha az ölembe ült, mert egy-két rész ijesztő volt a számára, de ilyen sokat egy film után sem beszélgettem még Velük  magáról a filmről, illetve a filmben felmerült kérdésekről. A filmről egy citátumot szeretnék megosztani: „Mese a túlvilágról, a halálról, zene- és családszeretetről. Magával ragadó, izgalmas, összetett sztori, hihetetlen látványvilággal és gazdag érzelmekkel.” A gazdag érzelmekről annyit, hogy a film végén könnybe lábadtak szemeim, bár mióta édesapa lettem, igencsak előjött a szentimentális énem.

3, Gru 3. - /Despicable Me 3/ (2017)
Nagy Gru rajongó vagyok, bár ez eddig a leggyengébb rész számomra, elsődlegesen a film története miatt, de simán felfért a dobogóra. A film zenéin sokat mosolyogtam, kíváncsian várom a következő részt.

4, Gyilkosság az Orient expresszen - /Murder on the Orient Express/ (2017)
A mércém a filmmel kapcsolatosan magas volt, mert Agatha Christie nagy tisztelője vagyok. Ha krimit olvasok, általában a regényeiből választok, fantasztikus a könyveinek a hangulata. Az elvárásomat nem tudta hozni a film, de a könyv hangulata számomra átjött a filmen. Parádés szereposztás és szerény véleményem szerint „túljátszott” szerepek jellemzik a filmet, gyaníthatóan rendezői látásmód miatt, de nekem Depp és Branagh játéka kicsit sok volt.

5, Némaság - /Silence/ (2016)
Nagyon szeretem Scorsese filmjeit, de nem ez lett a kedvencem. Sőt, az első ötbe sem került be a filmjei közé, de az idei listán pont befért az öt legjobb filmbe. Nehéz és lassú a film, számomra komoly mondanivalóval és tartalommal és persze fantasztikus képekkel. Bár tetszett, de nem gondolom, hogy a közeljövőben még egyszer a lejátszómba kerül. A mondanivalója elsősorban számomra az volt, amit én is gondolok a hitről, hogy nem a külsőségek, kimondott szólamok számítanak, hanem amit magunkban gondolunk és hiszünk a Jóistenről.

6, A tehetség - /Gifted/ (2017)
Ez számomra egy simán szórakoztató, tartalmas és érzelmes film volt.

7, A számolás joga - /Hidden Figures/ (2016)
Érdekes és szórakoztató történet, Costner remekel benne.

8, Egy nemzet születése - /The Birth of a Nation/ (2016)

A film címét nem tudom értelmezni, azonkívül, hogy hatásvadász, teljesen történelmietlen. Egy pár napos, kevés embert érintő és egyetlen amerikai államban lezajló sikertelen felkelés nem volt, de nem is lehetett az amerikai nép /értsd Egyesült Államok nemzete/ kialakulásának sem kezdete, sem fordulópontja, se kiteljesedése.

9, Alien - Covenant - /Alien: Covenant/ (2017)
Mivel nagyon kevés jó filmet láttam a tavalyi felhozatalból, ezért még ez a film befért az idei tízes listába, de inkább csak Scott iránti tiszteletem jeléül. A furulyás jelenet a tavalyi filmek talán legrosszabb jelenete, egyszerűen vállalhatatlan. Én még most értem, de tényleg.

10, Dunkirk - /Dunkirk/ (2017)
Ugyanaz, mint a 9. filmnél, csakis a tízes lista miatt lehet itt ez a film, de ez szintén csak Nolan és a film témája miatt. Ebből a témából szerintem egy nagyon jó filmet lehetett volna készíteni, ez szerény véleményem szerint nagyon nem sikerült.
0
2018. január 31., szerda 0:10
Nálam igen egyszerű oka van a Star Wars hiányának: kivárom, amíg lemegy a hisztéria körülötte.
0
2018. január 30., kedd 23:55
Sokáig kivártam én is, hogy az elmaradásokat pótoljam, de kifutottunk az időből, így nem jön Matt Damon... izé, ez más...

A listám:
01. Star Wars - Az utolsó jedik
02. Holdfény
03. Logan
04. Pókember - Hazatérés
05. Baby Driver
06. A számolás joga
07. Kingsman - Az aranykör
08. Vademberek hajszája
09. John Wick - Második felvonás
10. A majmok bolygója - Háború

Azt nem gondoltam volna, hogy első blikkre, kevés listán látom a Star Wars-t, sokan tényleg csalódtak benne, amit sajnálok... Mivel nem vagyok hardcore rajongó, csak alig 17-18 éve ismerem a filmeket, talán könnyebb volt befogadnom... Sok film így is kimaradt, már a megtekintésük, biztos borították volna a listát. Köszönöm a lehetőséget ismételten! :)
0
2018. január 30., kedd 22:23
TOP 10

1. Kojot (2017)
2. Valerian és az ezer bolygó városa - /Valerian and the City of a Thousand Planets/ (2017)
3. Szólít a szörny - /A Monster Calls/ (2016)
4. A tehetség - /Gifted/ (2017)
5. Wind River - Gyilkos nyomon - /Wind River/ (2017)
6. Logan Lucky - A tuti balhé - /Logan Lucky/ (2017)
7. Borg-McEnroe - /Borg-McEnroe/ (2017)
8. Pókember - Hazatérés - /Spider-Man: Homecoming/ (2017)
9. Coco - /Coco/ (2017)
10. A számolás joga - /Hidden Figures/ (2016)

OTHER TOP 5

A. Teljesen idegenek / Perfetti sconosciuti (2016)
B. A préri urai / Hell or High Water (2016)
C. A hazafiak napja / Patriots Day (2016)
D. Summer Camp (2015)
E. 6 Days (2017)

BOTTOM 5

negatív végtelen. Transformers - Az utolsó lovag - /Transformers: The Last Knight/ (2017)
-4. Szabadulószoba - /Escape Room/ (2017)
-3. A tökéletes gyilkos (2017)
-2. Utazók - /Passengers/ (2016)
-1. A kör - /The Circle/ (2017)

Ahogy jó egy évtizede mindig, mindegyik filmhez írtam egy pár mondatos ajánlót-nemajánlót, de mert szokás szerint több képernyőnyi rizsa lett belőle, ami hülyén mutatna a rövid listák között, ezért most próbálok visszafogottabb lenni, mint eddig :) .
Szóval akit érdekel az "indoklás", bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p540-niwrok-irasai-2-0#8407
0
2018. január 30., kedd 22:14
01. Blade Runner 2049
02. Dunkirk
03. Bob, az utcamacska
04. Utazók
05. Logan
06. Kincsem
07. Baby Driver
08. Sokkal több, mint testőr
09. Élet
10. Alien: Covenant

Két filmet láttam még ezen kívül a 2017-es felhozatalból, de az egyik (Fences) nem tud versenyezni, a másik (Némaság) kínlódás volt számomra, így nem érdemel pontot. Sok minden kimaradt, ami befolyásolhatná a végeredményt, de a pótlásukra már nincs mód a határidón belül.
0
2018. január 30., kedd 17:24
Köszi! Erre visszatérünk, ha tetszett a film és kelleni fog. :)
0
2018. január 30., kedd 16:44
Maxi támogatollak! :)
0
2018. január 30., kedd 16:28
Rendicsek. Ezennel megígérem, hogy (talán) még a héten megnézem.
0
2018. január 30., kedd 16:08
Te ne itt kérdezősködj mindenfélét, hanem nézd meg! :)
most posts by TM
0
2018. január 30., kedd 15:40
Oké. Úgyis megyek délután kiHalálkúráltatom magam, de utána... :)

... csak nyugodtan, van időd. Nem lóverseny, bár ebben előzni szoktál engem.
0
2018. január 30., kedd 15:19
Hááát...szo-szo.
0