Keresés

2017 - A LEGJOBB FILMEK

2018. január 28., vasárnap 15:21
Szép és jó és köszönjük, de ennek itt, így semmi értelme. :(
0
2018. január 28., vasárnap 14:44
Nem kötözködésképpen írom, pusztán az infómegosztás kedvéért, hogy a filmek és a könyvek ABC-sorrendjénél elvileg a cím elején álló névelőt - de legalábbis az "a" és az "az" szavakat - nem szokás beszámítani. Gondolom ennek az az oka, hogy nagyon sok cím kezdődik így, ezért a visszakeresésnél könnyebbséget okoz, ha nem a címek fele rögtön az "A" betű" alatt található...

Ezek alapján a te listád az alábbiak szerint nézne ki:
1. Az alapító
2. Barry Seal - A beszállító
3. Az éjszaka törvénye
4. A galaxis őrzői 2.
5. Gyilkos nyomon
6. John Wick 2.
7. Kingsman 2.
8. Kong
9. Logan
10. A majmok bolygója: Háború
11. Pókember: Hazatérés
12. Sokkal több mint testőr
13. Szárnyas fejvadász 2049.
14. Thor: Ragnarök
15. Wonder Woman

Tudom, hogy ez esetben nem lenne olyan sok változás, és hogy a sorrend most nem igazán számít, de akkor is:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. január 28., vasárnap 14:15
Összeírtam én is azokat a filmeket, amiket szerettem, azok közül amiket láttam. Van még bőven mit pótolnom, továbbá nem tudok dönteni a sorrend-el kapcsolatban, pláne nem az első hellyel kapcsolatban, ezért ABC sorrendben írom a filmeket.

1.  A galaxis őrzői 2.
2.  A majmok bolygója: Háború
3.  Az alapító
4.  Az éjszaka törvénye
5.  Barry Seal - A beszállító
6.  John Wick 2.
7.  Kingsman 2.
8.  Kong
9.  Logan
10. Pókember: Hazatérés
11. Sokkal több mint testőr
12. Szárnyas fejvadász 2049.
13. Thor: Ragnarök
14. Gyilkos nyomon
15. Wonder Woman

És akkor megemlíteném a csalódásokat is. Van két film ami a saját elvárásaimhoz képest volt csalódás: az Alien és az Igazság ligája. Ez utóbbi úgy, hogy nagyon alacsony volt a mérce. És van egy film ami a sok sok pozitív kritika és nézői visszhang után nem nőtt fel az elvárásokhoz: Nyomd bébi, nyomd. Így számomra ez lett az év legtúlértékeltebb filmje.

A pótolni való filmek közül megemlíteném az új SW-t, A Viszkis-t és az anyám! című filmeket. Ezeket majd mielőbb megnézem, de ezeken kívül van még sok film 2017-ből, ami érdekel.
0
2018. január 27., szombat 21:02
2, ? :)
0
2018. január 27., szombat 19:36
1, Kojot
0
2018. január 27., szombat 19:04
1. Thor - Ragnarök - /Thor: Ragnarok/ (2017)
2. Pókember - Hazatérés - /Spider-Man: Homecoming/ (2017)
3. A galaxis őrzői vol 2. - /Guardians of the Galaxy Vol. 2/ (2017)
4. Az - /It/ (2017)
5. Jumanji - Vár a dzsungel - /Jumanji: Welcome to the Jungle/ (2017)
6. Dunkirk - /Dunkirk/ (2017)
7. Utazók - /Passengers/ (2016)
8. A Karib tenger kalózai - Salazar bosszúja - /Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales/ (2017)
9. Annabelle 2. - A teremtés - /Annabelle: Creation/ (2017)
10. A majmok bolygója - Háború - /War for the Planet of the Apes/ (2017)
0
2018. január 27., szombat 18:22
1.Dunkirk
2.Logan
3.Super Dark Times
4.Baby Driver
5.Wind River
6.A régi város
7.Némaság
8.Blade Runner 2049
9.Csábítás
10.Logan Lucky

+1 Alien : Covenant
(Ha a Super Dark Times nem játszik)
0
2018. január 27., szombat 16:22
1. Némaság: Scorsese spirituális mesterműve, mind mondanivaló, mind vizualitás, mind színészi játék terén elsőrangú.

2. Star Wars: Az utolsó jedik: a tavalyi, számomra borzalmas Zsivány Egyes után végre ismét átélhettem az igazi Star Wars-hangulatot.

3. Vademberek hajszája: Ricky Baker figurája fenomenális, a humor szarkasztikus, és a film néha még megható is.

4. Paterson: Jarmusch sosem volt a kedvencem, de ez az elmélkedés a költészetről a maga egyszerűségében nagyszerű volt.

5. A fák tengere: bár a film szinte mindenhol megbukott, engem nagyon megfogott ez a misztikus sztori életről, halálról, szeretetről.

6. Rögtönzött szerelem: olyan vígjáték, amiben a poénok remekül működnek, de ami a komolyabb témáktól sem riad vissza.

7. A galaxis őrzői 2.: pusztán csak azért, mert rég nem röhögtem már ennyit moziban.

8. Pókember: Hazatérés: végre egy szórakoztató Marvel-film, amiben ráadásul a főgonosz is csak egy hétköznapi ember, szuperképességek nélkül.

9. Az: mert sikerült meglepnie a filmnek azzal, hogy horror helyett egy szép és komoly történetet kaptam barátságról, veszteségről, ráadásul mindezt nyakonöntve egy jóféle  80-as évek nosztalgiával.

10. Kojot: bármilyen díjakat is nyertünk, számomra ez volt a legjobb és legmeglepőbb magyar film az elmúlt évekből. Kiváló alakítások, erőteljes rendezés, hatásos westernes dramaturgia. Az pedig, hogy nem a megszokott hazai filmes arcokat láttuk, csak a hab a tortán.
0
2018. január 27., szombat 12:59
1. Megtorlás - /Brimstone/ (2016)
2. A számolás joga - /Hidden Figures/ (2016)
3. A stylist - /Personal Shopper/ (2016)
4. Logan - Farkas - /Logan/ (2017)
5. Az - /It/ (2017)
6. Az egészség ellenszere - /A Cure for Wellness/ (2017) (Gore Verbinski)
7. A homok alatt - /Under sandet/ (2015)
8. Széttörve - /Split/ (2016)
9. Pókember - Hazatérés - /Spider-Man: Homecoming/ (2017)
10. Dunkirk - /Dunkirk/ (2017)

1. Megtorlás - /Brimstone/ (2016)
Sötét, brutális, gyönyörű. A legjobb, amit idén láttam. Ja, és  a borsodi táj nagyon hangulatos.

2. A számolás joga - /Hidden Figures/ (2016)
Erős alakításokkal teli, fordulatos cselekményű, szórakoztató mozi.

3. A stylist - /Personal Shopper/ (2016)
Unalmas, hülyeség, értelmetlen… és ehhez hasonlókat lehetett olvasni eme moziról… persze nyilván csak ilyen lehet egy film, ha nincsenek benne csilli-villi szuperhősök és bombasztikus beszólások, és csak amolyan emberi izékről szól, mint a szeretet, magány, gyász és annak lépcsői.
Nagyon szép, érdekes és összetett film a Personal Shopper, végig olyan érzésem volt, mintha egy régi-új Polanski  és  Brian de Palma  kooperációs filmet látnék megfűszerezve egy csipet M. Night Shyamalannal. Dráma, thriller és némi horror mesterien összekutyulva. Még napokkal a megtekintése után is a fejemben járkált. Az egyik legjobb idei moziélményem.

4. Logan - Farkas - /Logan/ (2017)
A legjobb ROZSOMÁK mozi és a legnagyobb „homlokomra ütök” pillanat, hogy „Gyerekek, eleve így kellett volna kezdenünk a Logan filmeket.”

5. Az - /It/ (2017)
Ez bizony egy qrvajó adaptáció és qrvajó film, na meg egy eleve ikonikus karakter alvilági félistenné emelése.

6. Az egészség ellenszere - /A Cure for Wellness/ (2017) (Gore Verbinski)
Vizuális kéjutazás és gótikus-romantikus horror. Nézed a filmet, van egy elképzelésed arról, hogy mi lesz a vége, aztán kiderül, hogy nagyon nem az amire gondoltál, egyre csak nő a WTF érzésed és a végén csak nézel, mint a moziban. Az év egyik legalulértékeltebb filmje.

7. A homok alatt - /Under sandet/ (2015)
Érdekes epilógusa a második világháborúnak, ahol ember embernek farkasa, és a rádöbbenés, hogy a farkasokat is anya szülte.

8. Széttörve - /Split/ (2016)
M. Night visszatért és majdnem jobb, mint valaha.

9. Pókember - Hazatérés - /Spider-Man: Homecoming/ (2017)
Bár úgy gondoltam, hogy teljesen felesleges  és unalmas újragondolni a Pókember projektet, de mégis sikerült egy marhajó poénokkal teli, és tökömtudjahogy, de mégis újszerűnek ható filmet összehozni.

10. Dunkirk - /Dunkirk/ (2017)
Hideg és érzelemmentes. Szikár jelenetek követik egymást az őrületben. Furcsa film, mert ha éppen olyan hangulatban vagy, akkor jó mozi, máskor pedig nem jó mozi.

Na és akkor még néhány film, ami tetszett:

Thor - Ragnarök - /Thor: Ragnarok/ (2017)
Az unásig ismert cselekményt tényleg jó poénokkal feledtetik.

Volt egyszer egy Venice - /Once Upon a Time in Venice/ (2017)
Bugyuta, de nagyon szórakoztató film jó poénokkal egy olyan Bruce Willis-el, aki végre láthatóan jól érzi magát a szerepben.

Valerian és az ezer bolygó városa - /Valerian and the City of a Thousand Planets/ (2017)
Luc Besson kezd visszatalálni néhai önmagára, legalábbis a film első felében. Grandiózus látványvilágú sci-fi ami sokat markol, de az csak félmarék.

Élet - /Life/ (2017)
A forgatókönyv sablonos, kiszámítható, DE a film még így is izgalmas és szórakoztató. Ilyennek kellett volna lennie az Alien Covenant-nek.

Tűnj el! - /Get Out/ (2017)
Remekül induló, a figyelmet és a „mi a fene folyik itt” érzést szinte végig fenntartó mozi jó alakításokkal. De hogy Oscar jelölt legyen?! Miért is? Na ez pont az, ami ellen a mozi is szájbarágósan és eléggé egyoldalúan felszólal.

A galaxis őrzői vol 2. - /Guardians of the Galaxy Vol. 2/ (2017)
Jónak ugyan jó, de azért mégsem olyan túl jó.

A kaptár - Utolsó fejezet - /Resident Evil: The Final Chapter/ (2016)
Az elődjéhez képest kilométerekkel jobb és ütősebb.

És néhány ami nem tetszett:

A szépség és a szörnyeteg - /Beauty and the Beast/ (2017)
Nyivákolós giccsparádé és undorító polkorrektség (mert ugye az 1700-as évek Franciaországában csak úgy hemzsegtek a feketék és a latin-amerikaiak).

Alien - Covenant - /Alien: Covenant/ (2017)
Ridley Scott padlófogása. Sikerült a Prometheust is alulmúlni és az Alien univerzumot kinyírni. Nem baj, furulyázzunk egyet, együtt.

Amityville - Az ébredés - /Amityville: The Awakening/ (2017)
Akár egy rossz 90-es évekbeli tévéfilm. Ráadásul a film nagyképűen leszarozza a Ryan Reynolds-féle Amityville remaket.

Kincsem (2017)
A szándék jó, a kezdet ígéretes, de az összkép elszomorító. A női főszereplő kiválasztásáért pedig a casting megérdemel egy Arany Fityisz díjat.
0
2018. január 26., péntek 10:54
1. A régi város - /Manchester by the Sea/
2. Paterson - /Paterson/
3. A vörös teknős - /La tortue rouge/
4. Áldozat? - /Elle/
5. Testről és lélekről)
6. Némaság - /Silence/
7. Rögtönzött szerelem - /The Big Sick/
8. A remény másik oldala - /Toivon tuolla puolen/
9. Star Wars - Az utolsó Jedik - /Star Wars: The Last Jedi/
10. Wind River - Gyilkos nyomon - /Wind River/
0
2018. január 25., csütörtök 11:00
Emlékeztetőül: Január 31-én 17 óráig érkezhetnek a top 10-es listák!

Utána összesítés, és eredményhirdetés.
0
2018. január 25., csütörtök 1:03
Sziasztok Kedves Fórum Tagok!
Íme az én 2017-es Top 10-es listám.

01. Wonder Woman... Egy percre sem okozott csalódást ez a nagyon telibe talált DC film.
02. Utazók/Passengers... az egyik legeredetibb Sci-fi amit az elmúlt időszakban láttam.
03. A Majmok Bolygója - Háború/War For The Planet Of The Apes... Kisebb hibái ellenére tökéletes lezárása a trilógiának.
04. Kong - Koponya Sziget/Kong: Skull Island... A Vietnami háború hangulata és nem utolsó sorban a film látványvilága tette számomra emlékezetessé ezt a filmet.
05. Logan - Farkas/Logan... Végre egy nagyon komoly hangvételű Marvel film nem kevés színészi teljesítménnyel.
06. Nyomd, Bébi, Nyomd/Baby Driver... A Gengszterek Sofőrje (1978) jutott róla eszembe legelőször... tökéletes újragondolt modernizált változat vagy legalábbis hasonló.
07. A Galaxis Őrzői Vol. 2/Guardians Of The Galaxy Vol. 2... Közel sem éri el az első rész hangulatát, de mindennek ellenére tökéletes látványt és szórakozást nyújtott.
08. John Wick - Második Felvonás/John Wick: Chapter 2... Az első rész után én azt gondoltam, hogy nincs értelme továbbvinni ezt a történetet... tévedtem és kellemeset csalódtam... várom a folytatást.
09. AZ/IT... Végre egy méltóan újragondolt horrorfilm.
10. Thor: Ragnarök/Thor: Ragnarok... A második film egyhangúsága után ez egy stílusában  nagyon új és szórakoztató Marvel film lett.

2017 legnagyobb filmes csalódásai: Ami nagyon, de nagyon nagy csalódás volt a tavalyi évben számomra: Dunkirk... ez tartom az egyik leggyengébb háborús filmnek amit valaha is vásznon láttam... Alien: Covenant... nincs szó vagy mondat amivel igazából ki lehetne fejezni, hogy ez a film mennyire nem jól sikerült... A Karib-Tenger Kalózai - Salazar Bosszúja... Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből is... kár érte.  

0
2018. január 25., csütörtök 1:01
1. Logan
2. Dunkirk
3. Thor - Ragnarök
4. Baby Driver
5. Vademberek hajszája
6. John Wick 2.
7. Galaxis Őrzői 2.
8. Lego Batman
9. Pókember hazatérés
10. Kingsman 2.
0
2018. január 24., szerda 21:24
Az kellett volna :) Lenne pár meglepetés a jelöltek közt (nem, a Wunder Woman továbbra se lenne benne).
0
2018. január 24., szerda 21:20
"szerinted" jobbak. Kár, hogy nem kérdeztek meg téged is, mi? :)
0
2018. január 24., szerda 21:14
A számomra nagyon tetsző filmzenék (A monster calls, Wind River) közül még jelölést sem kaptak idén, pedig szerintem jobbak, mint a sokadik Star Wars kópia Williamstől...
0
2018. január 24., szerda 17:09
A Pentagon titkai is ugyanúgy "magával húzhatta" volna a zenei jelölést.
0
2018. január 24., szerda 16:56
1. Oroszlán
2. A számolás joga
3. Tűnj el!
4. Wind River - Gyilkos nyomon
5. Szárnyas fejvadász 2049
6. A régi város
7. Nyomd, Bébi, nyomd!
8. Holdfény
9. Dunkirk
10. Egy szent szarvas meggyilkolása
0
2018. január 24., szerda 16:55
Ja, csak vicces, hogy A Pentagon titkai egy rohadt jó zene a Mestertől, a másik meg egy ujjgyakorlat csupán. De hát filmzenében sokszor csak a film húzza magával a zenei jelöléseket, szóval nem a tényleges minőségük alapján vannak a top 5-ben, ezt már megtanultam.
0
2018. január 24., szerda 16:29
Na össze állt az én listám is. Az idei felhozatalból 67 filmet láttam, ami elég sok, de nem is tudom minek néztem meg ennyit. A legtöbb amit láttam az csak egy szimpla középszerű egyszer nézős film volt. Bár lehet bennem van a hiba. Úgy érzem manapság sokkal jobb tévésorozatok készülnek mint mozifilmek. Ezért is csináltam egy kis sorozatos toplistát is.

A Top 10-ből éppen ezért csak az első helyezett Dunkirk tetszett igazán, a többi csak szimplán jó film volt, és ezeket rangsoroltam a pillanatnyi hangulatom alapján.

1.) Dunkirk - /Dunkirk/ (2017)
2.) Szárnyas fejvadász 2049 - /Blade Runner 2049/ (2017)
3.) Utazók - /Passengers/ (2016)
4.) Thor - Ragnarök - /Thor: Ragnarok/ (2017)
5.) Tűnj el! - /Get Out/ (2017)
6.) Tagadás - /Denial/ (2016)
7.) Az egészség ellenszre - /A Cure for Welness/ (2017)
8.) Az alapító - /The Founder/ (2016)
9.) Paterson - /Paterson/ (2016)
10.) Wind River - Gyilkos nyomon - /Wind River/ (2017)

2017-ben látott sorozat évadok:

1.) Making A Murderer (S1)
2.) Game Of Thrones (S7)
3.) The Young Pope (S1)
4.) Rectify (S1-S4)
5.) Orange Is The New Black (S5)
6.) The Crown (S1)
7.) Better Call Saul (S3)
8.) Stranger Things (S2)
9.) Jessica Jones (S1)
10.) Inside No 9 (S3)

A Black Mirror 3. évada 2016-os, a 4. meg majd a jövő évi listán fog igen elő kelő helyen szerepelni. :)
0
2018. január 24., szerda 15:51
Most, hogy így mondod, én személy szerint Xpress listájára is kíváncsi lennék. Személyes, vagy csapat-összesített formában is.
0
2018. január 24., szerda 15:25
Örülök is neki. Kellemes meglepetés volt, hogy Williamset nem a Pentagon titkaiért jelölték, hanem ezért.
0
2018. január 24., szerda 15:22
A mostanit 4 Oscar-díjra jelölték! :)
most posts by TM
0
2018. január 24., szerda 15:21
Várok a határidőig, hátha megnézek még valami listára érdemeset addig. Különben is, nekem csak kilencet kell kiválasztanom. Amelyik évben van új Star Wars-film, az első hely biztosítva lesz neki. :)
0
2018. január 24., szerda 15:06
Egyébként már beírtam a listám, csak még ki kell törölnöm belőle 317 címet.
Neked viszont még ilyen mentséged sincs! :)
most posts by TM
0