Keresés

Ki mit néz most?

2016. november 3., csütörtök 0:16
Kéjutazás 1,2
0
2016. november 2., szerda 22:44
Piper

https://vimeo.com/189901272
0
2016. október 27., csütörtök 17:59
a hosszú haj átka :D

https://www.youtube.com/watch?v=O0cUnOBeZyQ
0
2016. október 26., szerda 2:07

Szinkron, felirat
https://www.youtube.com/watch?v=uqc0ZDV4vto

filmcím fordítások
KÜLSŐ LINK

0
2016. október 26., szerda 0:06
Ha számít, most épp a tv-ben az Ölve vagy halva című Seagal-klasszikust, méghozzá vágatlanul a Film+ -on (igaz, a kiherélt Rtl klubos szinkronnal...)!! Hihetetlen jó, hangulatos akciómozi ez még mindig (amiben szerintem egyedül Steven kóma közben/után viselt "D artagnan"-haja, szakálla (amitől persze hamar megszabadul) a nevetséges...)! Nem láttam, vagy 14 éve ezt a filmet, ideje volt...ha nem is dvd-n, sajnos. Hopp! Vége a reklámnak...megyek!
0
2016. október 24., hétfő 21:50
Részben igen, részben meg nosztalgiázás a két évvel ezelőtti vetítés és az azutáni stábbuli emlékein. :) Most nézem negyedszerre a filmet, ezúttal audiokommentárral, amiből további érdekességek derülnek ki. Jó szórakozás!:)
most posts by TM
0
2016. október 24., hétfő 21:06
Ráhangolódás a bemutatóra  :)?
0
2016. október 24., hétfő 19:50
Zártosztály - Hantos András és Nagy Gyula Alkotóműhelye
most posts by TM
0
2016. október 24., hétfő 16:41
Tükörkép - Hantos András filmje
most posts by TM
0
2016. október 24., hétfő 0:40
Most kezdődik a lejátszó-csatornán:

Hellraiser
0
2016. október 23., vasárnap 22:46
:)

https://www.youtube.com/watch?v=RVMAwGXe3BY
0
2016. október 16., vasárnap 23:46
Ezt a filmet néztem, nemrég lett vége:
Saigon: A tiltott zóna (Willem Dafoe, Gregory Hines), 1988
0
2016. október 2., vasárnap 12:10
.
Tale of Tales / Il racconto dei racconti

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király és egy királyné, akik népük megelégedésére vezették országukat, de a királyné végtelen szomorúságban töltötte a napjait, mert nem adatott meg neki a gyermekáldás.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, aki gyakran váltogatta az ágyasait, buja uralkodó hírében állt, míg egy éjszaka meg nem igézte egy angyali hang, amit a szolgák szállása felől hallott meg.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, aki nagy dilemmában volt egyetlen lánya miatt, aki lassan eladósorba érett.

Manapság nem túl gyakoriak a klasszikus mesefilmek, főleg nem ekkora költségvetéssel, olasz stábbal, nemzetközileg válogatott sztárszínészekkel. Éppen ezért mindenképpen különleges darab ez a film, amiben a fenti három mese és egyéb (olykor ismert) mesebeli jelenetek keverednek (bár inkább csak párhuzamosan futnak egymással), egyszerre romantikus és tragikus elegyet alkotva, ami mesél vágyakról, irigységről, áldozathozatalról, az ígéretek hatalmáról és a kétségbeesésről, így nem is igazán gyerekeknek való, hiszen jó pár véres jelenet (akár gyilkosság) és némi pucérkodás tarkítja.

Tetszettek a mesék (különösen a kelmefestő nővérek része), bár egy narrátort, egy mesélőt szívesen vettem volna az átkötésekhez, és a háttérmunka, a díszletül használt tájak és a zenék is jók, de talán két órában mindez kicsit hosszú volt.

7/10
.
0
2016. október 1., szombat 22:01
Ich seh, ich seh

Írhatnék ugyan arról, hogy ez a film hogyan gyökerezik Terry Gilliam és Tarr Béla munkásságában, a sztorija hogyan idézi egyszerre a Két nővért és a Nagy füzetet... de figyelembe véve a jellegzetes pillanatokat (vízben ázó döglött macska, szájba mászó csótány, nő lenge fátyolban a tükör előtt, pucéran futó nő az erdőben, pillanatragasztó és kisolló, mirelit pizza, vöröskeresztes adománygyűjtők), talán mindezt összefoglalhatom úgy, hogy ami szar, az szar.

3/10
0
2016. szeptember 20., kedd 2:03
ARQ

Elsőként általában leírom, hogy miről is szól egy film, és csak utána szoktam kitérni az általános értékelésre, de itt inkább csak nagy vonalakban húzom el a "mézesmadzagot". Az ARQ egy idővisszapörgetős sci-fi, amiben egy poszt-apokaliptikus világban egy fiatal tudós próbál kikeveredni egy igencsak szorult helyzetből, amit négy fegyveres felbukkanása okoz a házában, és csak remélni meri, hogy eközben a szintén vele levő barátnőjét is meg tudja menteni.

A film elég minimalista, egy helyszínes, a háttér sem túl részletes (két szervezet harcol a pusztuló Földön, plusz pár színesítő érdekesség), a színészek sem törik túl magukat az alakítás terén, és a sztorinak is van egy két buktatója, de egy kisköltségvetésű Edge of Tomorrownak remekül megtette. Nincs túlbonyolítva a történet, nincsenek egymásba fonódó hurkok, csak az ismétlődés van, ezzel lehetőséget adva a Ren nevű fickónak, hogy kijavítsa a(-z általában a halálával végződő) hibáit. Amiért ilyen szűk keretek között mégsem fulladt unalomba, az a lassan feltáruló személyes kapcsolatok, a visszapörgés előtti múlt jelentőségének eredménye... illetve annak a csavarnak, hogy egy idő után nem csak Rennek lesznek emlékei a visszapörgetésekről, ami minden alkalommal újraírja az erőviszonyokat és a cselekményt...

7/10
0
2016. szeptember 10., szombat 11:19
Elpusztíthatatlanok.
0
2016. szeptember 9., péntek 16:11
Most néztem meg dvd-n a Krampusz filmet nem is rossz kis horror vígjáték.
0
2016. augusztus 3., szerda 2:56
Hasznos holmik:Sportközhellyel élve, annyira felborult a pálya Max von Sydow javára, hogy a többiek csak dísznek voltak ott. Minden jelenetben érezni a jelenlétét, de amikor hús-vér valójában nem láttam őt, akkor konkrétan már csukódott is le a szemhéjam.Borzasztó unalmas lett így a film.A befejezés meg egyenesen katasztrófa.Emberi karambol, csupa legyengült érdektelen figurával.Mint a francia taxi filmekben, amikor a tizedik rendőrautó ugrat rá a kupac tetejére.Soha többet nem akarom ezt látni.
0
2016. augusztus 2., kedd 10:04
*bérgyilkos motel, bocsi.
0
2016. augusztus 2., kedd 10:03
Igen, sok a hasonló film, mint a John Wick, de ennek volt stílusa. Azt meg nem adják ingyen. Sok kis apróság elemelte az átlagtól. Pl.: a bárgyilkos motel, a fizetőeszköz, a takarítók stb. Ebből is látszik, hogy bármilyen műfaj legyen, a sztori a legfontosabb.
0
2016. augusztus 2., kedd 0:05
Jason Bourne még a koporsójába is úgy mászik majd be, hogy figyeli a térfigyelő kamerákat és a közelben parkoló autókat. Egészen rendben volt ez a rész is.
0
2016. július 29., péntek 16:08
Nekem a Joker másodszorra, szinkronnal jobban tetszett.
0
2016. július 29., péntek 15:28
John Wick:Teljesen hihetetlen, ráadásul zsákszámra jönnek ki hasonló filmek. Még magamnak se tudom megmagyarázni, hogy miért néztem meg másodszor is vigyorogva ezt a bosszú hadjáratot.

Wild Card:Sokáig tűnődtem, hogy mi emlékezetes van ebben a nagyjából felskiccelt Vegasi mesében...Andy Garciának ilyen a lánya?:) pfff
+ Láttam a 96-os Sydney című mesterművet erről az egész világról, nekem annál több nem kell.
Igazából nem találták még fel azt a kategóriát, amiben jól teljesíthetne, de mégis elnéző lehetek a filmmel, mert senki nem próbálkozik benne olyasmivel, amihez nem ért.Legalábbis nem zavaróan sokáig.:)
A szereplők között csak néhány színész akad, ők hozzá is teszik, amit kell. Sérülten, fél lábon ugrálva éri el az 50%-ot, de van egy hangulata, ami továbbsegíti a bukkanókon.
Értékelem Jason Statham erőfeszítését, hogy többet adjon magából.
Zéró az újranézés esélye, de kidobni nem fogom.
0
2016. július 29., péntek 15:09
Nagyon szerettem az első részt. A másodikat már kevésbé tetszett. Viszont a szereplők elviszik ott is a filmet a hátukon. Az első rész viszont simán többször újranézhető. :D
0
2016. július 29., péntek 14:53
Fack ju Göhte:A tévében elkapott pár másodperc alapján döntöttem a vásárlás mellett. Mondtam magamnak, hogy ez a fülenincs nyúl (középiskolás) vadabb változata.
Azt szerettem, mi rossz sülhetett ki ebből...nem is találhattam volna jobban bele.:)
Lassan el kéne különítenem a polcon ezeket a bűnös élvezetet nyújtó agyatlanságokat.
Manapság egyébként is ritkán futok bele olyasmibe, ami ígér valamit és maximálisan teljesíti.Bármennyire kevés is legyen az.:)
Jöhet a következő rész.
0