Keresés

Ki mit néz most?

2016. július 8., péntek 17:43
Nekem a Vicky Christina.. volt az első BD-m.
0
2016. július 8., péntek 17:36
Bár az igaz, hogy ha jól emlékszem azért nem tetszett a gyűjteményes pakk, mert a Mester filmjeit random válogatták össze benne, annak meg nincs sok értelme. :D
0
2016. július 8., péntek 17:33
Láttam azt a hírt, impozáns színészcsokrot válogatott össze. Csak azt nem tudom, hogy miért nem vettem meg még a Woody gyűjteményt? (Az a barnás színvilágú.) Nem tudom még kapható-e? Tökre szeretem a filmjeit, mégis csak a Vicky Christina.. van meg, de az legalább dvd-n és BD-n is. :D
0
2016. július 8., péntek 11:24
Én tudtam volna, mivel egy "M" betű kimaradt. :) Meg még így is kihagytam néhány kisebb közreműködésével készült filmet, például az Imposztorokat, vagy a legutóbbit, Turturro Bérgavallérját.
A Café Society a Lionsgate forgalmazásában jövő pénteken debütál USA-szerte, ha lehet így fogalmazni az egyelőre néhány termes premiert. Steve Carell és Sheryl Lee is játszik benne. Hazai bemutatóról még nem hallottam.
Érdekes lesz az ezt követő filmjének gárdája is, amiben a főszereplő Kate Winslet mellett Jim Belushi, Idris Elba, Justin Timberlake, Juno Temple lesz látható.
most posts by TM
0
2016. július 8., péntek 9:53
Jogos. :D Én sem írhattam volna szebben. :D Tényleg a Kristen Stewart-Jesse Eisenberg párossal mikor jön az új Woody film? Az a Café....
0
2016. július 8., péntek 4:18
Mi újság, Cicamica?; Amit tudni akarsz a szexről...; Fogd a pénzt és fuss!; Játszd újra, Sam!; A jónevű senki, avagy a stróman; Jelenetek egy áruházból; Lear király; A Napsugár fiúk; New York-i történetek; Belső terek; Banánköztársaság; Hétalvó; Szerelem és halál; Csillagporos emlékek; Szentivánéji szexkomédia; Zelig; Kairó bíbor rózsája; Szeptember; Bűnök és vétkek; Alice; Árnyak és köd; A varázsige: I Love You; Sztárral szemben; A világ második legjobb gitárosa; Süti, nem süti; A Jade skorpió átka; Hollywoodi történet; Csak az a szex; elinda és Melinda; Match Point; Füles; Kasszandra álma, Whatever Works; Férfit látok álmaidban; Káprázatos holdvilág; Abszurd alak. :)
most posts by TM
0
2016. július 7., csütörtök 21:13
Köszi. Elleszek egy darabig. :)
0
2016. július 7., csütörtök 19:43
Manhattan, Hannah és nővérei, A rádió aranykora, Egy másik asszony, Broadway Danny Rose, Férjek és feleségek, Rejtélyes manhattani haláleset, Lövések a Broadwayn, Hatalmas Aphrodité, Agyament Harry.
0
2016. július 7., csütörtök 19:22
A Szentivánéji szexkomédia a címe alapján érdekes lehet.Esetleg ezt látta valaki?
0
2016. július 7., csütörtök 19:21
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne,hogy melyik Woody Allen filmeket ajánlanátok mindenképpen megnézésre?

Ezeket láttam eddig:
Annie Hall,Vicky Christina Barcelona,Blue Jasmine,Rómának szeretettel,Éjfélkor Párizsban és Kairó bíbor rózsái.

Ezeken kívül mit érdemes megnézni Tőle?

0
2016. június 5., vasárnap 22:15
A postamester

Mostanában rákaptam Terry Pratchett műviből készült filmekre.
Eme hazánkban forgatott remek darab sem maradhatott ki.
Bátran ajánlom minden fantasy rajongónak, nem csak ezt de a többi Korongvilág tv-filmet is.
Elgondolkodtató, elmés(néhol kicsavart), fordulatos történet, tele szívvel és remek atmoszférával.
Minden percét élveztem, nálam egy 9-es. :)
0
2016. május 25., szerda 19:03
Teljesen rendben volt ez a film. Nekem is tetszett. Még a felkonvertált 3D is működött benne, amit sajnos hazai BD-n nem fogunk látni.
most posts by TM
0
2016. május 25., szerda 17:04
Egyiptom istenei

Sajnos év elején nem tudtam rá elmenni moziba, de végre sikerült pòtolni.
Sok negatìv kritika láttán valami bődületesen rossz filmre számìtottam, de én tök jòl elvoltam rajta.
Most már tudon mit érezhetnek a Transformers filmek rajongòi. Látványorgia(ami sajna néha elég suta) és lendületes filmélmény.
Meglepő de volt története ami olykor működött is. Szerelmi szál(ak) néha annyira jò volt, hogy néztem volna csak azt. Pokolbòl kimenteni a lányt, démonoktòl visszaszerezni a másikat. Több volt benne a potenciál, mint "Én akarom uralni a tùlvilágot is" motiváciòban.
Összességében nem hinném, hogy a marvel filmek egy része akár ennél a filmnél többet tudna, csak azoknak jobb a marketingje.
Ha kiadják BD-n én lecsapok rá. Már csak Re miatt is aki ùgy perzsel férget ahogyan senki más. :D
0
2016. május 14., szombat 22:46
Aljas nyolcas

Sajnos ez a film most nem talált be. Amìg a párbeszédek mennek nagyon jòl elvoltam rajta. Karakterek is nagyon toppon vannak. Viszont ahogy beindult a vérengzés teljesen kizökkentem a filmből. A jòl felépìtett hangulat elillant.
Talán az eltùlzott vérengzés ami komikussá és sùlytalanná tette az egészet.
Nagyon jò film lett volna de nekem a sok tùlzás megölte.  
Szimplán jò film de én többet vártam.
0
2016. március 24., csütörtök 22:16
Akinek egy filmnél nagyobb gyűjteménye van már biztosan szembesült „a mit is nézzek” problematikával. Mivel több 10 percet is el tudtam tölteni az aktuális döntés meghozásával, úgy gondoltam koncepciót váltok, és tematikusan kezdem nézni filmjeimet. Mivel szerintem egy alkotás lelke a rendező, így kézenfekvő volt, hogy csak ki kell válasszak egy direktort, és nincs is több problémám
Az első rendező (akire választásom esett) Steven Spielberg. Mivel arra nincs sem időm, sem lehetőségem, h az általa rendezett összes filmet beszerezzem és megnézzem, ezért kénytelen vagyok szelektálni (már csak a magyar hányattatott DVD és BD kiadások végett is).
Az első 6 plusz egy film:

1, Columbo sorozat, 1. évad 1. rész: Ahogy a könyvben meg van írva (1971)
Korábban már láttam ezt a részt (a mai Columbo TV-s dömpingben nem meglepő), nem is egyszer. Meg kell, hogy mondjam messze nem ez a legjobb rész a „ballonkabátos nyomozó” történeteit nézve. Valószínűleg még nem volt meg a végső koncepció arra, hogy milyen is legyen Columbo karaktere. Kiforratlan, nem túl szimpatikus figura benyomását kelti. A történet sem csavaros (a későbbi részekhez képest), a szereplők sem fifikásak. Lényegében unalmasnak is mondanám (gondolom mit szólhat az, aki egyébként is utálta és unalmasnak tartotta a sorozatot). Spielberg nem sokat tesz hozzá a filmhez.                5/10

2, Párbaj (1971)
Ha megkérdeznek melyik a kedvenc filmem a rendezőtől, mindig ezt mondom. Ahogy haladok az életműben még inkább felértékelődik ez az alkotás. Messze nem a legismertebb filmje (és biztosan akad összességében izgalmasabb is), de azért azt gondolom, ez volt az ami igazán meglódította a szekerét Spielbergnek. Tipikus 70-es évek, az amerikai új hullám egyik dicsősége. Végig feszültséget teremt, és akárhányszor nézem, mindig izgalmasnak találom. Dávid és Góliát harca. Nagyon jó a főszereplő megválasztása, mert érdekes karakter (még akkor is ha tipikus kisember), lényegében egyedül kell vinnie a filmet, elsősorban belső monológjaival, alkot maradandót. Az egyik nagy kérdés, hogy ki tudja a sztrádát birtokolni, és Góliát felfedi-e arcát?                   8/10

3, Sugarlandi hajtóvadászat (1974)
Bonny és Clide. Másodszor néztem meg a filmet, most sem tetszett. Először is Goldie Hawn számomra túlontúl sok, és baromira idegesítő. Másodszor pedig (és lehet csak én gondolom így) Spielbergnek nincs humorérzéke. Ez a későbbiekben lesz nagyobb probléma, amikor a rendező vígjátékkal, szatírával próbálkozik. Az igaz történetek remek alapanyagot tudnak biztosítani, és gondolom az alaptörténet nagyon tetszett a mesternek, mégsem sikerül igazán megfogni a lényegét, vagy inkább a hangulatát a történetnek. Kár érte, mert remek road-movie vagy melodráma kerekedhetett volna ebből a sztoriból.                4/10

4, Cápa (1975)
A klasszikus szörnyfilm, az a történet, amit mindenki látott (vagy legalább halott már róla). John Williams és Spielberg első nagy „gyermeke”. A filmzene nagyon sokat tud hozzátenni egy alkotáshoz, és ha az ember fülében megragadnak a taktusok, már nyert ügye van a zeneszerzőnek. Bravúros alkotás, a maga minden hibájával. Sokan tartják klasszikusnak, nem véletlenül. Spielberg egyik legjobban sikerült alkotása, még akkor is ha mai szemmel nézve „poros” egy-egy eleme, része. Egy moby dick történet, amely megmutatja a hús-vér ember harcát a gonosz ellenében. Jó volt újra megnézni, még akkor is ha a játékidőt én sokallom.                7/10

5, Harmadik típusú találkozások (1977)
Nagy talány ez a film.  Az, hogy mi jó vagy mi rossz, sokszor szubjektív. Alapjában azt gondolom, hogy aki nem hisz a földön kívüli életben, vagy nem kedveli a sci-fi műfajt, biztos fanyalogva áll fel a TV-től. A kritikusok többsége az unalmas, ám zseniális alkotások közé sorolja ezt a filmet. Én nem mondanám  klasszikusnak, mert a műfajt már megteremtette a Stalker vagy a Solaris és ezek színvonalától bizony messze elmarad. Vannak érdekes és értékes részei a Harmadik típusú találkozásoknak, ám feleséggel nem érdemes nézni, mert bizony az asszony elalszik                6/10

6, Meztelen és bolondok (1979)
Ez az első olyan Speilberg film (a 6+1 film közül), amelyet azelőtt még nem láttam. Most végigunatkoztam, így elmondhatom, hogy valószínűsíthetően végigszenvedtem a mester legrosszabb filmjét. Legalábbis remélem. Mert most azt gondolom, ennél nem lehet lejjebb. Elnézést kérek minden rajongótól, aki szereti ezt a művet, de szívesen meghallgatnám az illetőt, h mi az, ami tetszett neki. Nekem a háborús szatíra hallatán, háborús groteszk hallatán a M.A.S.H, a Fekete vipera sorozat ugrik be, és ha összevetjük ezekkel a remekekkel az 1941-et…. Hát…. Aki még nem látta, ne nézze meg.    2/10

7, Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)
Biztos vannak olyanok, akiknek Spielberg hallatán egyből az „Indi” széria ugrik be. Most újra fut a széria a TV-ben biztosan sokan újra végigizgulják a kalandokat. Már többször is láttam az első részt, mindig is szerettem, egyébként is kedvelem a műfajt. Harrison Ford remek benne (milyen is lenne), és ismét kamasznak érezhettem magamat. Örültem, hogy végre kicsit pörögnek az események. Ha nagyon objektív akarnék lenni, lehetne hibát találni, főleg mert, hogy sok a klisé, de miért is akarnék az lenni Indiana Jones-nál Azért a négy rész közül nem ez a legjobb.                7/10
0
2016. március 15., kedd 10:45
And Then There Were None

A 10 kicsi néger tavalyi BBC-s feldolgozása, melyet a krimi királynője születésének 125. évfordulójára készítettek.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p925-niwrok-irasai#6484
0
2016. február 28., vasárnap 19:32
Míg a világvége el nem választ / Seeking a Friend for the End of the World

Romantikus komédiát csinálni a világvégéből elég nagy kihívás még akkor is, ha ott van Steve Carell és Keira Knightley az alakításukkal megtámogatni a történetet. Az eleje még kifejezetten ígéretes, ahogy az emberiségre kimondja a halálos ítéletet a három hét múlva esedékes aszteroida, és változó mértékben, de mindenki elkezd ennek megfelelően viselkedni; mondjuk én már azt sem hiszem el, hogy bárkinél is olyan erős lenne a kötelességtudat, hogy a tévén keresztül végigközvetítené az apokalipszist, de jó páran vannak, akik úgy tesznek, ahogy szoktak, bejárnak dolgozni meg ilyenek. A többieknél előkerülnek a bakancslisták, hogy ki mit akar még utoljára megtenni, ami általában sok drogot és még több szexet foglal magába. Ott van például az egymás szomszédaiként élő Dodge, aki egy régi szerelmét akarná megkeresni, és Penny, aki a szüleitől akar elbúcsúzni. Sajnos az útjukat, amiben mindenféle kalandok után együtt vágnak bele, túl sok elmebeteg szegélyezni, így a közepe a filmnek teljesen érdektelen, sőt, néha inkább irritáló volt számomra (ld. Friendsy s), az utolsó fél óra viszont egészen jól visszarántotta a filmet a szakadékból a maga kis melankolikus szerelmi történetével. De azért nem eléggé...

6/10
.
0
2016. február 27., szombat 16:19
Nancy Myers filmjei szerintem is jók. A kezdő kedves, bájos, emberi történet. Nagy szükség van manapság ilyen pozitív filmekre. :)
most posts by TM
0
2016. február 27., szombat 15:39
Egyetértek, bár a régebbi, hasonló filmek (pl. a Meg Ryan-vigjátékok) szerintem jobbak voltak. Ez azoknak csak haloványabb utánzata.
0
2016. február 27., szombat 15:05
A kezdő: Mondhatnám, hogy biztosra mentem a szombat délelőtti szórakozásommal kapcsolatban.Mi bajom lehet egy Nancy Meyers filmből...
A nők bolondok, de tüneményesek. A férfiak meg néha bosszantó együgyű lények mind.
Ártalmatlan és még sem annyira könnyed az sztori is.
Ügyesen evickélnek a főszereplők két "gond-szerű" bucka között.
Nagy boszorkány ez a nő.
A túljátszott jelenetekkel, a művi módon grimaszoló színészekkel is a közelembe férkőzik, lebontja a páncélt és nyomot hagy az emberben.Ennél több nem is kell:)
0
2016. február 24., szerda 7:54
Kacsamesék.
0
2016. február 24., szerda 0:27
Barátok közt.
0
2016. február 23., kedd 23:43
Absolutely Anything

Én -egy túlerőltetett karakter kivételével- jól szórakoztam ezen a romantikus komédián, amiben Simon Pegg kap mágikus kívánságteljesítő erőt négy űrlénytől, akik az emberiség életképességét kívánják ezzel tesztelni... aki ezalatt csak a szomszéd lányra hajt, mégis a felé vezető utat egy felrobbant osztályterem, egy beszélő kutya, egy rasszista csontváz és pink ruhás rendőrök szegélyezik, sok egyéb mellett.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p915-niwrok-irasai#6436
0
2016. február 9., kedd 0:11
A homár

Nem, ez nem a Kék Osztriga bár éves díjkiosztójáról szól, és nem is gasztro-reality a Paprika TV-ről, hanem egy görög rendező szatírája arról a világrendről, ahogy egyesek minden bizonnyal megoldani képzelik a nyugati társadalmak elöregedő, fogyatkozó népességét. Törvény általi kötelező párválasztás vs. "elvadult szinglihordák", mindez egy sajátos romantikus történetbe ágyazva.

8/10

Bővebben itt: https://www.facebook.com/filmesforum
és itt: KÜLSŐ LINK
0
2016. február 7., vasárnap 22:02
A kezdő - immár DVD-ről. :)
most posts by TM
0