Ha félreérthető voltam, akkor bocs, szerintem magamról alkottam csak véleményt, aztán hogy ez ki szerint jó vagy nem jó, azt már az olvasóknak kell megítélniük. :)
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 12:57
4596
Bocs, most néztem csak át a másik topikba. A kérdés tárgytalan:).
0
2016. február 1., hétfő 12:51
4596
Filmkritikusoknál biztos van ilyen "agykapcsoló", hiszen nekik ez a szakmájuk; ők azzal a céllal ülnek be egy filmre, hogy ítélkezzenek meg keressék a párhuzamokat. Én egyszerűen egy élményt kapok a filmtől, aminek része lehet egy-egy, a nézés közben felbukkanó párhuzam, és az, hogy az élmény okaira vannak tippjeim, és azt közvetítem a nyilvánosság felé, utólag egy számmal is kifejezve azt, technikai részletkérdés.
A Jobs filmről is van véleményed, vagy csak a rólam alkotottat tartottad fontosnak megosztani a többiekkel?
0
2016. február 1., hétfő 12:27
52685
Ráadásul 2 Winslet is játszik benne. Akkor ez most csapda. :)) Számos ok szól a film mellett és ellene. :)
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 12:25
52685
Amúgy előbb soroltak miatt nem szoktam feladni akkor sem, ha valami elsőre nem talál meg, adok újabb esélyt, nem török pálcát rögtön semmi felett.
Nyilván úgy lehet, hogy nem vagyok újszülött, másrészt viszont nincs olyan (talán filmkritikusoknál leginkább meglévő) "agykapcsolóm", amitől azon kattogna a fejem, hogy az adott témát hol láttam már és melyik tetszett jobban és hogy az 1-től 10-ig terjedő filmítéleti skálán hová kell raknom, hogy hiteles legyen a mondandóm, vagy egyéb ilyen képzetek. Ami nem tetszik, ahhoz vagy nem volt hangulatom, vagy fáradt voltam hozzá, vagy minden egyéb külső behatás nélkül gyengének éreztem. Egy hónapon belül két ilyen is volt, a SW7 és az Aljas8. Úgyhogy ha most jön egy olyan film, aminek a címében szerepelni fog a 9, azt meg se nézem. :)))
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 11:54
7074
Kösz, de én 1993-ban vetítettem.
0
2016. február 1., hétfő 11:51
4596
Lehet. Biztos a koncentrációmmal van gond (egyébként azzal tényleg akad), és nekem régen rossz. Csak azt nem értem, hogy hogyan lehet mégis negatív véleményed bármelyik filmről, ha újszülöttként csodálkozol rá minden mozgóképre:)?
0
2016. február 1., hétfő 11:33
2601
A film most lett 25 éves, úgyhogy neked is boldog évfordulót! :)
Niwork: Lehet, hogy ebben benne van a nosztalgia is, de az én szívemhez közelebb áll, mint a Kingsman.
0
2016. február 1., hétfő 11:21
7074
Az első film volt, amit mozigépészként vetítettem (sóhajt). :)
0
2016. február 1., hétfő 11:18
52685
Részben (és egészben) a Jobs-témából átevezve, azt gondolom, hogy az már régen rossz, ha egy film nézése közben egy másik filmre gondol az ember. Ez olyan, mint szex közben a pókot a falon. :) Bár láttam a Spionfiókát (jó régen) és emlékeim szerint jól szórakoztam rajta, egyszer sem gondoltam rá a Kingsman közben, amit egyébként szintén nagyon bírok. Lehet, hogy ez egy áldásos képesség, hogy filmnézés kezdetekor kiürül a fejemből a lexikális és egyéb filmes infótár és csak az adott látnivaló létezik, nem tudom, mindenesetre örülök, hogy így vagyok ezzel. :)
most posts by TM
0
2016. február 1., hétfő 10:23
4596
A Kingsman kapcsán nekem is eszembe jutott, szerintem sem marad el sokkal attól.
Két rövidke filmajánló. A Farkasgyermeké, ami egy anime, és amiben egy egyedülálló anya neveli sajátos nehézségekkel két alakváltó gyerekét, illetve a Los últimos días-é, amiben egy betegség megtizedeli az emberiséget, és ebben a helyzetben kell egy Marc nevű fickónak megtalálnia a barátnőjét a pusztuló Barcelonában. http://filmforum.hungarianforum.com/t55p225-altalanos-film-topik#6304
0
2016. január 10., vasárnap 15:51
2001
Mert csak. :)
0
2016. január 10., vasárnap 14:43
6056
Miért is ne mondhatná?
0
2016. január 10., vasárnap 13:10
2001
Én sohasem tudnék ilyen jó kritikát írni. :) Mindenesetre ezek után senki nem mondhatja hogy nincsenek jó magyar filmek.
0
2016. január 10., vasárnap 13:04
4596
Köszi :) .
0
2016. január 10., vasárnap 12:56
2001
Nekem is tetszett a film és gratulálok az írásodhoz.
0
2016. január 10., vasárnap 10:28
4596
Félvilág
A korábbi kiéhezettség után most már bőven túlléptem azon, hogy "Végre magyar film!", így az elvárásaim is nagyobbak, a Félvilág pedig ezen a "nehezített pályán" ért el igen magas tetszési indexet. Lehet akár a tévéjátékok feltámadásának is tekinteni, vagy különlegességként, ami a témáját és a felidézett kort illeti, amivel a néző kellemes izgalomban és feszültségben tölthet el másfél órát, amivel egy 100 éves magyar "kék fény"-hírt és a hátterét is megismerhet.
Felettébb érdekes volt végignézni, ahogy az idők során elhatalmasodott Menahem Golan megalomániája, a Cannon-lufi egyre csak nőtt, mire a végén három méretes bukta (He-Man, Over The Top, de legfőképpen a Superman 4) elég volt ahhoz, hogy az egész kidurranjon...
Durva, hogy a Szökevényvonat estében senki nem akarta elhinni, hogy ők csinálták, annyira kilógott a sok gagyi közül.
Rengeteg filmrészlet is van, amik csak növelik az alkotás értékét, Brett Ratner cége jó kis doksit rakott le az asztalra...
Szerencsére végig jól érthető, mivel semmiféle magyar feliratot nem találtam hozzá.
0
2015. december 25., péntek 13:41
4596
Ezúttal a kiváló angol minisorozat, a Black Mirror karácsonyi különkiadásával szeretném átadni a karácsonyi jókívánságaimat minden jelenlevőnek és munkatársnak:). Boldog Karácsonyt!
Luc Besson mára eléggé leírta magát nálam, de hátha amikor nincs lehetősége gagyi akciójeleneteket forgatni, akkor még lehet benne valami... Szerintem teszek vele egy próbát majd.
0
2015. december 22., kedd 12:14
4596
The Subjects
A sok SW közé azért beszúrnék egy kis ajánlót erről a remek ausztrál kisköltségvetésű filmről, amiben egy gyógyszerkísérlet alanyai a lezárt kísérleti szobában szuperképességekre tesznek szert.