Mostanában belefutottam néhány nekem tetsző, tartalmasabb filmbe, ilyen volt például az Egy hét Marilynnel is. Ameddig az bájos könnyedségével varázsolt el, addig Luc Besson egy kevésbé ismert filmje a The Lady (magyarországi forgalmazás híján nincs magyarított címe) - amely Besson többi rendezéséhez képest teljesen más irányvonalat képvisel, - életszerűen forgatott drámaiságával és azzal, hogy pártatlanul ábrázol még a történelmi ismeretek tükrében is. A történet Aung San Suu Kyi burmai politikus békéért folytatott tevékenységéről szól (szándékosan nem használom a békeharc kifejezést, mert az önmagában egy paradoxon), arról, hogy országában a demokráciát valósítsa meg. 1991-ben ezért Nobel-békedíjat is kapott, mely ugyan minimálisat lendített céljain, de valamelyest mégis engedett szorításából a hatalmon lévő rezsim. Michelle Yeoh és David Thewlis fantasztikus játékkal kápráztatják el a nézőt, a több mint kettő órás filmhossz pillanatok alatt elillan. Mivel ez a történet napjainkban is folyik, aktuális, így különösebb lezárást nem tud adni a mű, mégis jól megoldotta Besson a befejezést. A valódi végjátékot pedig majd az élet megmutatja…
10/10
0
2015. december 1., kedd 22:10
8260
Ajaj...Fájt. :(
Sokkal inkább Rodrigez, de valami iszonyat B kategóriás szinten.
0
2015. november 23., hétfő 0:31
2288
Bérgyilkos hősök (Bounty Killer)
Gondolkodtam nekiálljak-e valamiféle tartalmi, vagy értékelési irománynak. De nem, egy mondat mindent elmond: ez egy Mad Max Tarantino stílusban!! Akinek az említett cím és rendező bejön maximálisan jól fog szórakozni rajta.
0
2015. november 20., péntek 0:46
4596
A szem tükrében
Összetett dráma és izgalmas filozófiai fejtegetés, játék egy lehetséges elmélettel azokról a területekről, amik eddig a hit és a vallás "felségterületéhez" tartoztak.
Az előbbinél egy fiatal pár indul túrázni,majd eltévednek.Ez a hangulatosabb,kis költségvetésű és hihetőbb film.Olyan felépítésű mint a Nyílt tengeren című film.Ezt inkább egy drámának mondanám,míg a Grizly egy kaland és horrorfilm keveréke.
A más odik film:Itt nincs annyi felvezetés,már az elején látunk medvetámadást.Sokkal látványosabb az elsőnél viszont ha ezt helyén kezeljük akkor szintén egy remek macis filmet kapunk.Csak az előbbibe jobban bele tudjuk élni magunkat.Ez viszont szórakoztatóbb és pörgősebb.
Mindkét filmet ajánlom,mert azt kapjuk tőlük amit az előzetesekben ígérnek. A maguk módján szórakoztató alkotások. Nem egy B-filmes vagy Asylumos ökörködés egyik sem,szóval bátran lehet próbálkozni velük.
0
2015. augusztus 16., vasárnap 15:37
4596
Keresztút / Kreuzweg
A sátánizmus és a Roxette hallgatásának összefüggései egy áldozatos élet függvényében, írták és bemutatják a Brüggemann-testvérek.
Furious 7 Na jó annyira nem volt rossz mint az új Mad Max, de majdnem. Itt legalább a szereplők szimpatikusak, de a történet meg ami megadta az első rész alaphangulatát már régen elveszett. Agyatlan akciófilmmé avanzsálta magát a sorozat.
0
2015. július 31., péntek 0:36
2288
Én úgy emlékszem írtam róla jót. Majd előkotrom. Ha mégsem akkor meg fogok :)
0
2015. július 31., péntek 0:29
627
Valóban rettentő kínos film... nem csoda, hogy Julianne Moore be volt szarva, hogy a film rossz híre miatt nem kapja meg az Oscart. :)
0
2015. július 30., csütörtök 23:32
4596
Ez a Seventh Son szerintem még a saját anyjának sem tetszett... Eddig csak rosszat olvastam róla.
0
2015. július 30., csütörtök 22:17
2464
A Szomszéd fiú értékelése: 5/10
0
2015. július 30., csütörtök 22:15
2464
Spoilermentesek:
Dracula untold
Őszintén szólva meglepett ez a film.Nem számítottam rá,hogy ennyire érdekesen bontják ki Dracula előtörténetét.Azt hittem valami üres és unalmas látványfilmet kapunk,de ez annál több. Persze nem egy drámai mélységű mű és igazság szerint semmi újdonságot nem tartalmaz.Nálam valamiért nagyon betalált a kiszámíthatósága ellenére is. A történet szép egyenletes tempóban bontakozik ki,a kliséket jól használja a film és nincsenek üresjáratok.A szereplők motivációi is meg vannak alapozva amennyire kell. Nálam az év meglepetése eddig. 7/10
Seventh Son
Talán azért tetszett annyira a Dracula untold,mert pár héttel előtte láttam ezt a borzalmat. Képzeljük el a legklisésebb fantasyt aminek minden elemét láttuk már valahol.Ehhez adjuk hozzá a nulla dimenziós karaktereket akik a legnagyobb közhelyeket mondják el párbeszédek szintjén.Ehhez jön még a nyögvenyelősen előrecammogó történet egy erőtlen és unalmas befejezéssel.Na ez a Hetedik fiú amit a SuperBowl döntőjének reklámszünetében reklámoztak nem kevés pénzért.Meg előtte majd egy évet tologatták a bemutatót.Érezték hogy ennek se íze se bűze,de valahogy el kéne adni. 4/10 a látvány miatt.
A Szomszéd fiú
A címszereplő srác nem volt túl jó választás a szerepre.Elég gyengén játszott.Jennifer Lopez épp elegendő erre a szerepre de egy pillanatig sem tudtam elhinni,hogy ő egy irodalomtanár. A film tipikus egyszernézős thriller.Pont azt kapjuk amit az előzetes ígér.Se többet se kevesebbet.Viszont utána hamar feledésbe merül az élmény.