Élet-mentés

Karcsi félénk, túlagyalós srác, aki egy kávézóban ülve éppen azon kesereg, hogy megint kudarcba fulladt egy randija, amikor megjelenik előtte a rejtélyes Idegen. A férfi kifaggatja Karcsit a bánata okáról, végül felajánl neki egy képességet és egy noteszt, hivatkozva arra, hogy Karcsi azt szeretné, ha megismerhetné a tettei következményét, hogy kiből milyen reakciót vált ki, és annak ismeretében szeretne korrigálni. A képességgel visszatérhet életének egy korábbi, előre "elmentett" pontjához, és módosíthat rajta, és csak az fog megmaradni az egyes próbálkozásokból, amit a noteszbe leírt. A hitetlenkedő Karcsi a legjobb barátjához, Bajnokhoz szalad, hogy együtt találjanak magyarázatot minderre, illetve gondolkodjanak a felhasználási lehetőségeken. Ilyet azonban Karcsi magától is talál nemsokára, mert az új munkahelyén összefut a csak átmenetileg ott dolgozó Enikővel, és azonnal odáig lesz érte. Ahhoz, hogy ők ketten egy pár legyenek, jó eszköznek tűnik a "mentés" képessége és a notesz... elsőre...
Kisköltségvetésű film, ami a szűkebb környezetemben készült, így persze egy kicsit elfogult vagyok vele. Biztos, hogy színesebbnek, mozgalmasabbnak látom és érzem ezt a filmet, mint amennyire egy külső szemlélő teszi, de pusztán jól esik filmen látni az utcákat, helyeket, amiken évtizedek óta járok. Én kedvelem az Élet-mentést, eddig még mindig lekötött, szórakoztatott, a poénok közül több pedig még sokadszorra is működik. Még mindig kicsit izgulok Karcsiért, vagy épp együtt gondolkodom vele és Bajnokkal, vagy mosolygok Guszti megkérdőjelezhetetlen magabiztosságán. Nem csak a város miatt, de emiatt is otthon érzem magam benne, együtt vagyok a szereplőkkel, kísérem őket, és kevés dolog zökkent ki ebből. Ha ezt megadja egy film, akkor talán nem annyira fontos, hogy mi van a bevilágítással, a néha akadozó párbeszédekkel vagy a háttérzajokkal, nem?
8/10
Bővebben itt:
http://filmforum.hungarianforum.com/t12p637-niwrok-irasai#5425