Keresés

Ki mit néz most?

2015. március 22., vasárnap 18:40
Szerinte színészkedett, szerintem csak önmagát hozta. :D :D
0
2015. március 22., vasárnap 18:36
:)

A kérdés az, hogy színészkedtél, vagy önmagadat adtad.... :P
0
2015. március 22., vasárnap 17:54
Szuper kritika!

Köszönjük szépen! Kiragadnám a kedvenc részem:

"A film színészi csúcsa, ahogy azt már többen kiemelték gondolom, az a gondnokot játszó Kovács Zsolt, nem is csak mert az ő komikus szerepe adott lehetőséget arra, hogy igazán karakteres legyen, hanem mert az ő "jelenléte" a legkerekebb, a legegészebb, a fintoraival, a mozgásával, az őt kísérő zenével."

Ezt bekertezem, és kirakom valahová! :D
0
2015. március 22., vasárnap 16:56
Köszi a remek kritikát! Egyrészt igyekszünk tanulni az ilyen tartalmas és építő jellegű észrevételekből, másrészt kérdezném: kitehetjük az oldalunkra?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. március 21., szombat 11:27
Zártosztály

A műfaján és stílusán belül remekül összerakott, helyi vonatkozásokkal rendelkező (andrew1975 és Gyulus egész estés filmjéről van szó) rajongói film sztorija a klasszikus horror-vonalat követi, azaz fiatalok összegyűlnek egy helyen szellemet megfigyelni, amolyan bátorságpróbaként. A lenti gimnáziumban kóborló kísértetről -pontosabban a tragédiáról, ahonnan annak története ered- a helyi újság ír annak évfordulója kapcsán, de városi legendaként amúgy is benne van a köztudatban, és mindenki egy kicsit máshogy ismeri a sztorit, a társaság meg jó bulinak tartja, hogy utána járjon a szellemnek. Aztán persze jönnek a baljós, ijesztő zajok, és a csapat izgatottan, de azért félve indul felderíteni azokat, hogy nemsokára a hasonló "picsahorrorok" (kérem nem félreérteni, nem pejoratív kategória, csak kategória :) ) jó szokásához híven gyűlni kezdjenek a halottak, a társaság meg emeletekre futkosson.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p615-niwrok-irasai#5367
0
2015. március 20., péntek 17:35
Délelőtt fél 10-től majdnem délig Napfogyatkozást. Szép jelenség és kicsit félelmetes is. Még nem néztem felé már látni lehetett, hogy valami más mint eddig. Fények és a színek nem a szokásosak. CGI mentes varázslat. :)
0
2015. március 20., péntek 10:18

így már értem, köszi :)
0
2015. március 20., péntek 7:50
Ahogy mondtam, a "téglák" jók, csak a "malter" meg a "vakolat" mállott szét. Nem untam, így máris a közepes 5 pontról indult, a sztorizgatás és a feszültség is jó volt. A látvány ilyen helyzetben nem volt elsődleges, és inkább a "steril" és a "jellegtelen" szavakat kerestem tegnap az "igénytelen" helyett.
0
2015. március 20., péntek 0:45

olcsó és igénytelen érzést keltett benned, de 7 pontot kap??
0
2015. március 19., csütörtök 23:10
Poker Night

Stan fiatal zsaruként éppen egy esti, a kollégáival folytatott pókerezésről tart hazafelé, amikor hirtelen egy fiatal, rémült lány szalad ki a kocsija elé. Utána szalad, de amikor megtalálja egy bokor alatt, valaki megtámadja és leüti. Legközelebb egy pincében tér magához, egy székhez kötözve, és egy bizarr maszkos fickó kezdi terrorizálni. Stan fülében még a pókerezés eseményei csengnek, ahogy öreg róka kollégái sztorizgattak, és próbálták átadni a tudásukat, azokat a tanulságokat, amiket ők összeszedtek az évek alatt. Szüksége is van a srácnak ezekre, mert csak a szökés jelenthet ebből kiutat, ahhoz pedig folyamatosan koncentrálnia és agyalnia kell, ráadásul a szabadulásának legalább olyan komoly a tétje, mint amennyire a fogva tartásának a célja.

Ez a film sok minden akart lenni, így aztán az igazi ötletbörze ellenére esetlen lett, kapkodós és steril, mert alig tartja össze valami az elemeit. Tök jó lenne egy "B-"-kategóriás Fűrész utánérzésnek, mert vannak benne ügyes trükkök (a "légypapír" például amennyire hülyén néz ki, annyira frappáns), jó a pókeres est és a zsarusztorik (főleg ahogy az a vége felé egy kicsit álomszerű lesz), ahogy a maszkos beszélgetése Stannel megelevenedik, és bár néha hihetetlen, hogy Stan vezetékneve nem Houdini, a srác és a maszkos folyamatos egymás fölébe kerülése jó ritmust adott... volna, ha nem lenne az egésznek valami olcsó és igénytelen érzete. Mind mondjuk annak az ajtónak, amit Stan az első rúgással pozdorjává zúz. És ezen a halmozódó csavarok és meglepetések sem javítanak eleget.

7/10
0
2015. március 16., hétfő 16:16
Nekem nagyon tetszett. Ezt a vonalat kellene folytatni nem a Barátok közt és társait. Munkaügyek után még egy magyar sorozat amit nézek. :)
Tetszett, hogy sok fantázia volt a világban de emellett tényleg azért magyar maradt. Régies szövegeléssel sem volt bajom, elején kicsit érdekes volt a fülemnek de a végére jó szórakozás lett. Várom a következő részt.
Győr, Kőszeg simán felismerhető volt mint díszletet adó város. Mindkét városban laktam már így külön öröm volt. :)
0
2015. március 16., hétfő 11:56
Így elsőre azt mondom, hogy jó, hogy legalább van.
Nekem túl színpadias (igaz, nem is igazi sorozat, hanem tévéjáték), a folyamatos archaizáló modorosság idegesített, és nem igazán értem (értsd: baromságnak tartom), hogy miért kell Tarantino stílusát meg a kürtmágiát(???)beleszőni egy filmbe, ami egy sima ´48-as kalandfilmként úgy hasíthatna, mint az állat!
0
2015. március 16., hétfő 11:44
Kossuthkiflihez mit szóltok?
0
2015. március 15., vasárnap 22:25
A második link javítva:

http://filmforum.hungarianforum.com/t12p616-niwrok-irasai
0
2015. március 15., vasárnap 22:24

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p196-r2-d2-irasai-2-0

KÜLSŐ LINK

0
2015. március 14., szombat 10:03
Én köszönöm :) !

A 2013-as TOP10 szavazáson jó páran dicsérték a Senki többetet, az érdektelenség szerintem inkább a megjelenés iránti reménytelenségnek szólhatott.
0
2015. március 13., péntek 21:50
Jó pár hónappal ezelőtt a  Megjelenések  topicban kíváncsiskodtam (3-4 filmmel egyetemben) a Senki többet című alkotás felől. Akkor az elég nagy érdektelenségbe fulladt.

Örülök, hogy bejött. Nyáron engem is lenyűgözött. Bitang erős atmoszféra, pazar színészi játék és a végkifejlet..., mintha péklapáttal mérték volna ki a tockost.

Kösz az Eliza Graves tippet.:)
Üde színfolt a mostani silány felhozatalban.
0
2015. március 13., péntek 17:49
Tényleg, köszönöm a javítást!
0
2015. március 13., péntek 17:45
(The Best Offer)
0
2015. március 13., péntek 17:40
Senki többet / The Final Offer / La migliore offerta

Virgil Oldman egy nemzetközi elismertségű műkincskereskedő és értékbecslő, aki árveréseket is gyakran bonyolít kikiáltóként. Ismerői precíz és kimért embernek tartják, aki nagyobb társaságban elemében van, de a közvetlen érintkezés és kapcsolattartás nem az erőssége, a magánélete valóban privát, amit régóta nem oszt meg egy nővel sem. Még úgy sem, hogy a női szépség és rejtélyesség nagy csodálója, de ez megrekedt a festményeknél, ami szinte megszállottsággá vált a női portrékat illetően, amiket a talán a barátjának is nevezhető Billy segítségével vásárol fel. Mígnem egyszer a titkárának szánt telefonhívás véletlenül nála köt ki, amiben egy nő, Claire Ibbetson azt kéri, hogy Virgil cége becsülje fel a szülei hagyatékát, pontosabban egy egész háznyi régi festményt, bútort és egyebet. A hívás felkelti Virgil érdeklődését, ezért maga megy el a villához, a nő viszont csak egyre bosszúsabbá teszi, mert annak egyre gyarapodó kifogásai és az egyre megmagyarázhatatlanabb kérései nyomán a férfi úgy érzi, Claire gúnyt űz belőle a bújócskának látszó titokzatoskodásával. Csakhogy idővel kiderül, a nőnek nem a humorérzéke ilyen fura, hanem súlyosan tériszonyos és egyéb szociális fóbiái is vannak, így évek óta a ház gondnoka látja el, amióta a kertbe sem lépett ki. Virgil kezdeti kíváncsisága és a ház érdekességei lassan vonzalommá érnek, és egyre jobban és többet szeretne Claire közelében lenni.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p612-niwrok-irasai#5292
0
2015. március 5., csütörtök 7:59
Eliza Graves / Stonehearst Asylum

"Miért csinálnánk egy nyomorult embert egy tökéletesen boldog lóból?"

A nemrég Oxfordban végzett pszichiáter, Dr. Edward Newgate szakmai gyakorlatra érkezik a Stonehearst Elmegyógyintézetbe. Mind a hely, mind az időpont különlegessé teszi Dr. Newgate érkezését, az intézet ugyanis a hegyek között épült, és mindez az 1900-as év fordulója előtt egy héttel, Szenteste történik. Az intézményt személyzetének pár tagja gyanakodva fogadja a fiatal doktort, lévén ők nem kaptak értesítést arról, hogy jön, Dr. Lamb, az igazgató viszont szívesen látja vendégül és kíséri körbe az érdeklődő tanoncot, hogy bemutathassa neki az új módszerét. Dr. Lamb kísérletének lényege, hogy a korabeli elterjedt, és sokszor szadista "kezelések" helyett sokkal enyhébb módszereket használ, elzárás helyett például a kevésbé súlyos ápoltak szabadon mozoghatnak a külső falakon belül, akár még az orvosokkal is együtt étkezhetnek, és a szedálásként funkcionáló gyógyszerezést is próbálják minimálisra szorítani. Dr. Newgate a vizit során találkozik a hisztériával diagnosztizált Mrs. Eliza Gravesszel, és első látásra beleszeret a nőbe, ezért is örül, hogy a vacsora után kettesben is tudnak beszélgetni... Eliza viszont rémülten mondja el, hogy Edward veszélyben van, és könyörögni kezd, hogy meneküljön, amíg lehet. Dr. Newgate-nek esze ágában sincs hátrahagyni a nőt, különösen ha valami ekkora félelmet kelt benne a Stonehearsttel kapcsolatban, de nem lehet biztos benne, hogy nem csak annak betegsége okozott paranoiát. Amikor viszont az éjszaka folyamán zajt hall, és ezt követve lemegy a pincébe, olyat talál ott, amire a legkevésbé sem számított: az igazi orvosokat és ápolókat.

Én néha tényleg nem értem, hogy bizonyos filmek miért tűnnek el a süllyesztőben azelőtt, hogy valamilyen formában elterjednének. A Stonehearst Asylumban ugyanis minden megvan, ha nem is egy zajos sikerre, de egy tisztességes helytállásra elég lenne. Brad Anderson (A gépész) rendezte, valódi sztárparádé a mozi (Sir Ben Kingsley, Sir Michael Caine, Kate Beckinsale, David Twelis, Jim Sturgess, Jason Flemyng, stb.), a film ihletője pedig Edgar Allen Poe egyik novellája (Dr. Kátrány és Toll professzor módszere). Az olvasott vélemények egyszerűen elintézik a Stonehearst Asylumot azzal, hogy egy közepes Viharsziget-light... és utóbbit aláírom, de a "közepest" nem. Nekem tetszett, még ha nem is volt annyira mély, mert más témákat tolt előtérbe, de a maga eszközeiből kihozta a maximumot.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p600-niwrok-irasai#5212
0
2015. február 25., szerda 20:29
Mr. Nobody

A Mr. Nobody azzal kezdődik, hogy a főszereplő Nemo meghal. Nem is csak úgy, simán, hanem már a film első jeleneteiben is kb. ötféle halált hal -megfullad egy tóban, elsöpri egy meteorzápor, vagy éppen agyonlövi egy bérgyilkos-, amíg ki nem kötünk a film alapszálának tűnő öregembernél. Az idős Nemo Nobody akkor éppen egy giccsesen utópisztikus társadalom egyetlen halandójaként fekszik egy kórházi ágyon, egy tévéshow főszereplőjeként, miközben hol egy tetovált arcú doki faggatja, hol egy fiatal újságíró hitetlenkedik a történeteit hallva. Nemo ugyanis látszólagos összefüggések nélkül mesél egy életről, amiben szerinte ő úgy született, hogy ismerte életének minden fontosabb elágazását, azoknak a főbb következményeit, így az ő élete az összes életet tartalmazza, amit élhetett volna, és öregségére már nem is nagyon tudja, hogy végülis melyiket élte végig.

Részemről ez egy hangulati film volt, ahol Nemo életének szerteágazósága, az igazi szerelem, társ kiválasztásának bizonytalansága és a sokszor kuszának ható, de könnyen "legallyazható" törtenet-gombolyag még ha szórakoztató is, csak eszköznek hat. Inkább katalizátorként gondolok a Mr. Nobodyra, ami sok játékossággal veszi rá a nézőjét, hogy kicsit a saját életéről gondolkodjon, akár az ő életében felbukkanó nőkről, szerelmekről, akár az azt gyökeresen más irányba vivő véletlenekről.

8/10

Bővebben itt: url=http://filmforum.hungarianforum.com/t12p592-niwrok-irasai#5179
0
2015. február 23., hétfő 11:14
Jó hétvégém volt filmes szempontból.

Agymenők, Rising Hop, The Middle sorozatok pénteken
Augusztus Oklahomában szombaton
Whiplash vasárnap.

Semmi beszélő állatos, szupermenes, cgi ömléses űrbaromság, se nyálas romantika.
Csak filmek!
Csak, jó filmek!
:)
0
2015. február 19., csütörtök 0:55
Repeaters

A húszas éveikben járó Kyle, Sonja és Michael egy otthonukhoz közeli rehabilitációs klinikán próbálnak megszabadulni a saját és a környezetük életét megkeserítő drogfüggőségüktől. A napjaik unalmas ismétlődésben telnek az étkezésekkel, terápiás foglalkozásokkal, ilyesmikkel. Ezért is nagy szó, hogy az előrehaladásuk eredményként egyik nap pár órás kimenőt kapnak, amit arra kell használniuk, hogy szembesüljenek azokkal a sérelmekkel, amiket másoknak okoztak, hogy találkozzanak például a rokonaikkal. A találkozó azonban mindhármójuknak kudarc, a családtagjaik leginkább csak a gyűlöletüket adják ki magukból irántuk, így az estét a tetteik következményével való józan szembenézés feldolgozásával töltik. Később, az esti viharban így-úgy, de mindhárman és egyszerre áramütést szenvednek, amitől elkezdik újraélni ezt a napot, amik ezt követően még mindig ismétlődéssel telnek, de már korántsem unalmasan.

Időutazósból drámait még nem nagyon láttam, drogossal kevertet meg főleg nem, és annak jó is volt. Talán egy kicsit következetesebb történetvezetést elbírt volna a végén, és voltak egyedi gondolatai, amiről szívesebben elmélkedtem vagy néztem volna még többet, de a "guberálós" filmek között kellemes meglepetés volt.

8/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p588-niwrok-irasai#5151
0
2015. január 31., szombat 22:39
.
Beépülve / Halálos dózis / Brick

Megtört férfi guggol kabátjába burkolózva egy kanális alagútszerű kifolyójánál, előtte, félig a szennyes lében szőke lány teste fekszik. A férfi visszaemlékezéséből kiderül, hogy őt Brendannek hívják, a lányt Emilynek. Valamikor közel álltak egymáshoz, de Emily olyan társaságba keveredett, kábítószer-kereskedők közé, amit Brendan nem nézett jó szemmel, és a lány iránt érzett aggodalmában, vállalva a veszélyt, ő is a bizalmukba férkőzött, majd lebuktatta a terjesztők egy részét... de ezzel végleg elszakadt Emilytől, aki Brendan akcióját a magánéletébe való durva beavatkozásnak vette. Hiába is próbált utána a férfi a nyomára bukkanni, a lány bujkált előle. Mígnem egy rejtélyes telefonhíváson keresztül Emily előkerül, felkeresi Brendant, csak azért, hogy sírva kérje, felejtse el örökre, rémült, zavaros beszédéből viszont a férfi biztosra veszi, a lány még nagyobb bajban van, mint előtte. Hogy nagyobb feltűnés nélkül tudjon a közelében maradni, ezért ellopja Emily jegyzetfüzetét, amiben egy éjféli találkozó időpontját találja, de hiába veszi igénybe legjobb barátja és állandó informátora, az agytröszt Agy segítségét, annak helyét későn deríti ki... túl későn. Tudja, nem nyugodhat addig, amíg meg nem tudja, ki és miért ölte meg Emily-t, és rács mögé nem juttatja a gyilkosát, még ha feje tetejére is kell állítania a világot ehhez.

Amúgy is kellemes krimi a Brick remek alakításokkal, de a legnagyobb erénye, hogy úgy tud szinte tökéletes film noir stílusgyakorlat lenni (legalábbis az én tudásomhoz mérten), hogy ehhez a látványvilágtól alig kap támogatást.

9/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p569-niwrok-irasai#5064
0