Keresés

Ki mit néz most?

2015. január 28., szerda 13:32
Ez jó. Hamar vége van. :P
0
2015. január 28., szerda 11:26
https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84838260&x-yt-ts=1422327029&v=apXGSzStESI
0
2015. január 20., kedd 23:11
A próféta / Un Prophéte

A 19 éves Malikot hat év börtönre ítélik hivatalos személy elleni erőszak miatt. Ahogy az a srác sebein látszik, jócskán megedzette az élet, a börtön azonban teljesen új világ számára, ahol benti és/vagy kinti pártfogók nélkül szabad prédának számít. A blokkban, ahova bezárják, egy korzikai banda tartja kezében a hatalmat, és annak a feje, Luciani hajlandó védelmébe venni az arab fiút, amennyiben az "segít" nekik: még az átszállítása előtt meg kéne ölnie a Malikkal szomszédos cellában levő Reyebet, egy bírósági ügy tanúját. Ez az ára annak, hogy befogadják maguk közé, aminek meglennének a maga előnyei (jobb ellátás, nagyobb mozgástér, később esetleg csicska feladatok az üzletben és a csapat körül, stb.), az elutasításnak vagy a kudarcnak meg persze a végzetes hátrányai... Malik úgy dönt, ha már úgysincs igazi választása, legalább kihozza a helyzetből a legtöbbet, és amellett, hogy munkát vállal a börtön falain belül, és folytatja félbehagyott tanulmányait, a dolgokat is elkezdi a maga javára fordítani.

Malik története, szellemi és lelki átalakulása és a börtön hangulata szempontjából nagyon erős jelenetei vannak a filmnek. A gond az volt vele, hogy ezek között csak töredékes, és emiatt kicsit vontatott. Nincs mindig benne a jelenetekben az az érzelmi töltet, amit egy ilyen szélsőséges és az erőszaktól pattanásig feszült helyzetben alapnak tartottam volna. 9-10-es részei is vannak, de összességében kevesebb volt.

7,5/10
.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p544-niwrok-irasai#4933
0
2015. január 17., szombat 22:04
Szívesen. Ahogy egyre jobban elmerülök az extrákban, egyre nagyobb a tiszteletem irányotokba: ilyen technikával, ilyen lehetőségek közepette ezt így megcsinálni csillagos ötös. Minden egyéb apró hibája ellenére.

Élvezhetőségében, élményben kenterbe ver jó néhány "stúdiófilmet". :)
0
2015. január 17., szombat 21:57
Köszi, R2, nagyon jó volt olvasni ezt a színvonalas kritikát. Bár őszinte leszek, amikor Dylan mondta, hogy készülsz rá, valami ilyesmire számítottam tőled! :)
0
2015. január 17., szombat 21:31
Olyan jó lett ez a kritika, hogy mindjárt meg is nézem újra a filmet. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. január 17., szombat 18:34
Köszönjük a tartalmas és építő jellegű kritikát. Öröm volt olvasni. Kíváncsian várom a DVD-re vonatkozó fejezetét. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. január 17., szombat 14:29
andrew1975 és Gyulus egész estés filmje:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p1058-r2-d2-irasai

Javaslom xpressnek a termékkínálatba felvenni. :)
0
2015. január 13., kedd 15:55
"Hogyan is szerethetnélek?!"
0
2015. január 13., kedd 15:16
Igen kapásból kiszúrtam, család lekussolt, nem kell mindig szakmázni.:)

Igazi tragédia, hogy Európa legjobb beton öntője a munkájában eddig kivívott megbecsülését kockáztatja, a szája íze szerint beidomított idilli családi biztonságát felrúgva egy saját maga szerint is bevallottan bűnronda és öreg  nő miatt akit teherbe ejtett. Talán inkább tragikomédia, mert én  végig röhögtem ezen ahogy a leendő anyát jellemezte, talán "nem egy festmény" jelzőt használta és a szeretlek szót ki nem mondta volna neki(nem véletlenül).:)
0
2015. január 13., kedd 12:23
Én a Waberer s kamion felbukkanásán is jót mosolyogtam :) .
0
2015. január 13., kedd 12:21
A 6. függelék a legjobb az eddigi 10-ből. Szakmailag, érdekesség és érzelem szempontjából is. Peter Jackson egy őrült zseni. :)
most posts by TM
0
2015. január 13., kedd 12:13
Ez jó élménybeszámoló volt. Köszi! :)
0
2015. január 13., kedd 9:45
Este asszony sorolja a netes listát, odaér Locke, hé mondom az jó , mert bevillant innen ez a kép, de nem olvastam el. Thiller, oké jöhet. Azért nézzünk rá a porton is, első hozzászólás monodráma. Hó biztosan akarom ezt? Stáblista legalább 8-10 név, Tom Hardy, dehogy monodráma ez, Tom majd mindenkit szarrá ver.
10 perc után ülünk a bömösben, asszony szól monodráma ez, Á várjunk.
Eltelik 1 óra szólok ez monodráma, de én végig akarom nézni, - Ő is!
Én betont még így nem vártam.:)
Színészileg nem tartom kiemelkedőnek, de megírni és megrendezni és nagy moziba küldeni, azért ott van.
Kihagyni sajnáltam volna.
A papa a hátsó ülésen kicsit sok volt, de egészében véve kellet is.
Ajánlott film.

Ja, a magyarok meg lenyúlták a hősugárzóz, mert nem tudják megszokni a klímát.:D

Azután elindítottam a Galaxis őrzőit, de nem bírtam nézni negyed óra után annyira gagyinak éreztem, hogy inkább az alvást választottam.
0
2015. január 12., hétfő 23:28
Kockázatos túra / Safety Not Guaranteed

"Útitársat keresek egy múltbéli utazáshoz. Ez nem beugratás! Fizetés a visszatérés után. Fegyvert magadnak kell hoznod! A BIZTONSÁG NEM GARANTÁLT! Eddig még én is csak egyszer csináltam."

Miközben témákra vadásznak a magazinjuk számára, Darius, Jeff és Arnau felfigyel a fenti hirdetésre, és a főnökük engedélyével utána akarnak járni a dolognak. Pontosabban Jeff számára inkább az a fontos, hogy a hirdetéshez mellékelt cím azé a kisvárosé, ahol az első nagy szerelme élt, és őt akarja megtalálni, Arnau-t pedig alig lehet elrángatni a laptopja elől, nemhogy ki a motelszobából, így az amúgy elég életunt és cinikus Dariusra marad, hogy az időutazást hirdető fickó bizalmába férkőzzön. A baj csak az, hogy az amúgy bolti eladóként dolgozó Kenneth hiába viselkedik úgy, mint egy lüke és paranoid tudós, nem igazán nézi ki belőle senki, hogy képes lenne időgépet barkácsolni...

Az elmúlt hetek után jól esett volna megint valami időkavirnyászós filmet látni, de ehelyett "csak" egy aranyos filmet kaptam jó szereplőkkel, kicsit lassan és esetlenül hömpölygő történettel. Ahogy a három főszereplő kiszakad egy kicsit a saját mókuskerekéből, és az időutazás egyre távolibbnak és bizonytalanabbnak tűnik, úgy kezdik felfedezni az életet meg hogy mi is a fontos benne, és igen, az is lehet egyfajta múltbeli kirándulás, ahogy az ember megpróbálja újraélni azt, megpróbálni helyrehozni, amit régen elrontott, vagy hogy egy kis ösztönzéssel elkezdje alakítani a jövőjét. Jópofa és kedves, de hát időutazás... az nem sok van benne :) .

7,5/10

Csak érdekességképpen jelzem, hogy ennek a filmnek a forgatókönyvírója és a rendezője most éppen a Jurassic Worldöt hegeszti...
0
2015. január 12., hétfő 12:29
Nekem nemcsak tévémentes volt a sűrű december második fele, így A hobbit 3-ra is csak egyszer jutottam el. A trilógiára már ebben az évben került rá sor, betegség miatti ágyban fekvéssel. Terápiának is jó dolog, az biztos. :)
most posts by TM
0
2015. január 12., hétfő 11:31
Ezerízű szerelem

Ila háztartásbeliként élő fiatal nő, aki az egyre elfoglaltabb, egyre később hazajáró és egyre közönyösebb férje, Rajeev figyelmét a főztjével próbálja felkelteni, és ebben segítségére van a felettük levő lakásban élő nagynénje. Mumbaiban kialakult rendszere van a háztól-házig ételfutár-szolgálatnak, akik nem csak éttermekből, hanem lakásokról is elszállítják a munkahelyekre az ételt, és ahogy mindig, Ila a különleges gonddal elkészített ebédet is ilyen futárokkal küldi el a férjének. Az ételhordó azonban egy ritkaságszámba menő tévedés miatt nem a férje, hanem egy éppen nyugdíjba készülő, mogorva özvegyember, Sajaan asztalán köt ki, a férfit pedig annyira lenyűgözi az étel, hogy az utolsó morzsáig és cseppig befalja, az edényeket meg így visszaküldi. Ila szívét megdobogtatja, hogy a főztje ennyire ízlett a férjének, izgatottan várja, hogy szóban is elmondja a véleményét, ezért is csalódás neki, hogy a férje a szokásosan hűvös hangulatában ér haza. Az asszony persze gyorsan rájön, hogy az ételt valaki más kaphatta meg, de úgy dönt, nem figyelmezteti a futárokat a tévedésre, hanem másnap újabb adag ételt főz, de ezúttal egy rövid levelet is mellékel hozzá...

A szerelem hálójában, ezúttal ételhordóban tálalva, tele India ízeivel... de sajnos ez sem került a kedvenc receptjeim közé.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p536-niwrok-irasai#4813
0
2015. január 12., hétfő 9:06
További jò szòrakozást. Nekem tv-mentes ünnepek volt. Sajnos sem a filmeket sem az extrákat nem tudtam nézni. De biztos vagyok benne, hogy nagy élmény volt. :)
0
2015. január 12., hétfő 1:33
A Gyűrűk Ura filmek után az extrákon volt a sor, most végzek A király visszatér bónuszaival. Továbbra is tartom, hogy az extrák újbóli megtekintése ugyanolyan jó élmény, mint a filmek újrázása. Zseniális filmek után részletesen megismerhetjük a zseniális alkotókat.
Két doksikorong között továbbmentem a Jackson-filmográfiában és a 2005-ös King Kongot is újranéztem. Hihetetlenül jó film ma is! A legjobb Kong-mozi. Már várom,  hogy az extráit is láthassam. :)

A Golden Globe-ot viszont kihagyom. Hogy a bánatba tudtak olyan érdektelen listákat összehozni, hogy számomra a legizgalmasabb kérdés az, hogy a drámasorozatok női főszereplői közül (hajrá Carrie!) ki nyer? Ha az Oscar is ebből merít, akkor még egy éjszakázással kevesebb lesz idén.

Illetve még nem alszom, megyek vissza extrákat nézni. :)
most posts by TM
0
2014. december 31., szerda 18:29

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p999-r2-d2-irasai
0
2014. december 30., kedd 12:21
Megnéztem, nagyon tetszett, qrvajól van megírva, elmesélve, így kell egy tökegyszerű alaphelyzetet a csúcsra járatni és szerencsére a sci-fi kategória itt valóban helytálló. Wake a címe a rendező következő filmjének, kíváncsi vagyok mit hoz össze :)
0
2014. december 29., hétfő 16:48
Szívesen, és én köszönöm :).
0
2014. december 29., hétfő 16:37
Kösz az ajánlót, jó írás, segített átbillenteni a nézzem-ne nézzem vacilláláson.
0
2014. december 29., hétfő 16:21
Tegnap az Elit halálosztókat.
Szép párja Az Isten városának.
Nem egy riói turisztikai kampányfilmek.:)
0
2014. december 28., vasárnap 14:44
Coherence

Nyolc ember, pontosabban egy négy párból álló baráti társaság gyűlik össze egyikük házában egy közös vacsorára. A vacsora közben izgatott beszélgetés indul, amikor egyikük elmeséli a többieknek, idefelé jövet tönkrement a telefonja, ráadásul elég furcsán: amikor telefonált rajta, egyszer csak szétrepedt a kijelzője. Ennek kapcsán kerül szóba, hogy ezt talán az az üstökös okozta, amelyik azon az estén halad el a Föld közelében, és máris az a téma, hogy az emberek évszázadok óta milyen babonás félelemmel vannak az üstökösök iránt, és hogy melyiknek a (vélt) hatásáról ki milyen borzongató történeteket hallott vagy olvasott. Hogy ez az üstökös is okot adjon a tőle való ijedtségre, hirtelen elmegy az áram, ezért a társaság gyertyákat gyújt meg fényrudakat vesznek elő, majd kimennek az utcára, hogy lássák, milyen szép a fényes csóvát húzó üstökös, és hogy az egész környéken nincs villany, kivéve egyetlen egy házat pár saroknyira. Kíváncsiságból, hogy az ottaniaknak honnan van áramuk, esetleg van-e vonalas telefonjuk, amivel kapcsolatba léphetnének a rokonokkal (mert mostanra már egyikük mobilja sem működik), ezért ketten átmennek megnézni a másik házat.

Sokan már az év sci-fijének emlegetik ezt a filmet, de attól azért messze van. Ha csak a kisköltségvetésű vonalat nézem, akkor talán megállhat a dolog, mert az általam idén látottak közül tényleg kimagaslik. Én azt merem bevállalni, hogy elég közel áll ahhoz a léchez, amit a Triangle és az Exam nálam felállított, és legfeljebb annyival másabb ezeknél, hogy az események egymást követő láncolata és annak követése kevésbé hangsúlyos; itt azok "hullámvasútja" az élmény, és egy-egy pillanatra túl is lép az "etalonokon".

9/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p511-niwrok-irasai
.
0