Keresés

Egri csillagok (egylemezes változat)

2018. október 24., szerda 13:11
Minden idők legnézettebb magyar mozifilmje a bemutató 50. évfordulója alkalmából digitálisan restaurált képpel és hanggal újra mozikba kerül - holnaptól! :)
most posts by TM
0
2011. november 2., szerda 20:49
Nem kell 16:9-es tévé ahhoz, hogy meggyőződj róla, anamorf-e a kép. Elég, ha a DVD lejátszód menüjében átállítod a tévét 4:3-ról 16:9-re. Ha anamorf a kép, akkor függőlegesen nyújtott lesz a kép a 4:3-as tévén. Ha letterbox, akkor ugyanazt fogod látni, mint korábban.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. november 2., szerda 15:39
Na ez az, a Moképesen semmi zoom nem kell a teljes élvezethez. Belenézhetnél a tiédbe 16:9-es tévén is egyszer, mert az MNFA kiadásának megvételéről még nem teljesen mondtam le. ;-)
0
2011. november 2., szerda 8:47
Az aranyemberbe éppen most néztem bele, a klasszikus változatnak szélesvásznú képe van.
Egy hagyományos 4:3-as kistévén néztem bele a filmbe, szóval 16:9-es TV-n lehet, hogy zoomolni kell.
0
2011. november 1., kedd 11:39
Van már pár filmem tőlük, de "normálissal" még csak abban az esetben találkoztam, amikor egy adott film kimondottan 4:3 FF képpel bírt, azt nem lehet elrontani. ;-) Minden más esetben (pl. 1.66:1 és társai) letterbox a "jutalmunk" a pénzünkért. Érthetetlen és vérlázító eljárás pont tőlük. A Mokép ki tudott adni anamorf képpel minden ilyen filmet (mondjuk a Szindbád esetében ők is beleszaladtak ebbe a butaságba). A lényeg, hogy nekem az Egri csillagokból Moképes van, így teljesen hiteles választ nem tudok adni a kérdésedre, de a tapasztalataim alapján nem remélek sokat az MNFA e kiadásától. Engem a kétlemezes (három verziót tartalmazó Aranyember érdekel(ne), de pont emiatt "nem merem" megvenni.
0
2011. november 1., kedd 8:38
Erre a kérdésre én is szeretnék választ kapni. Érdekelne az új kiadás, de 4:3-as képpel szóba sem jöhet.
Furcsállom, hogy pont a Filmarchívum adja ki csonkolt képpel a filmet. Vagy csak elírásról van szó?
0
2011. október 31., hétfő 22:25
Az új nemrégiben megjelent (Magyar Nemzeti Filmarchiv) kiadáson valóban 4:3-as képarányban van a film? Hová lett az eredeti 2,35:1-es kép?
0
2007. január 25., csütörtök 21:51
Nincs mit.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. január 25., csütörtök 21:49
köszönöm
0
2007. január 25., csütörtök 21:41
Van.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. január 25., csütörtök 21:39
Külföldi ismerősömnek szeretném megvenni a dvd-t, ezért kérdem tényleg van rajta angol felirat? Fontos lenne.
0
2005. szeptember 10., szombat 19:05
Most már piacon van az 1 lemezes.

De egy extrákkal felújított, változat sem lene rossz. Jóval több extrával, és felkevert profi hanggal. 2.0 hangot 5.1 -esre lehetne varázsolni,  reméljük a Nagy könyvben is nyer az Egri Csillagok, és talán akkor kiadnak egy méltó Egri Csillagok díszdobozt!
0
2005. augusztus 7., vasárnap 18:10
Másoknak is a 2 lemezes változat jött meg az akcióban, mint Benőnek?
0