Kedves xpress.hu, köszi, de nem igazán lényeges. Pusztán arra céloztam, hogy szerintem -manapság divatos szóhasználattal élve - rosszul "kommunikál" a UIP (van kitől tanulniuk, Paramount...). Semmi kifogásom az áraik ellen, és gyanítom másnak sincs, amennyiben: korrekt és pontos tájékoztatást kapunk a megjelenésekről, a jelzett filmek ténylegesen kaphatóak a megjelenés után (jelen esetben, ha jól emlékszem, akkor a Black Rain-Clear & Present danger-48 Hour fogja elvinni a pálmát azzal, hogy idáig 16 hónapos késésben van a magyar piacon...),a filmeken MINDEN ESETBEN van felirat, (mágyár helyett magyarul...), a DVD szabvány adta lehetőségeket mind a video mind az audio jelfolyam esetében maximálisan használják ki (ellentétben a P.mount minimumra való törekvésével...) és végül, de korántsem legutolsósorban, ha a kidványok fizikai minősége inkább emlékeztet (távolról...) egy Criterion lemezre, semmint egy kisszériában kalózmásolt bulgáriai VHS-re.
Mindezek fényében azt kell mondjam: a Paramount filmjei (video-transfer, audio, feliratozás) és a UIP kiállítása(0,01 eurós kezelhetetlen műanyagtok, kétszínnyomású, mérethibás borító, stb,stb) ÁLTALÁBAN sajnos nem ütik meg ezt a mércét. De: a Godfather boxset például, ugyancsak a leírtak miatt 19900 forintért szinte ingyen van!!!
Csak azt tartom őriási baklövésnek, hogy 150 kiadványból egy lóg ki a sorból FELFELÉ, ahelyett, hogy 1 ütne el az átlagtól lefelé...
Remélem érthető voltam. Aki pedig nem ért egyet velem, írjon bátran. Szerintem kevesen lesznek...
Üdv,
Enzo
ui: mielőtt bárki félreértene, leszögezem, hogy eddig magyarországon még két kezemen megszámolhatom, hogy hány olyan kiadvány jelent meg, (pl. SW1, Fight Club) amelyek szégyenkezés nélkül az amerikai vagy japán verzió mellé állíthatók. Sokallota értük valaki is azt a pénzt, amibe kerültek? ugye nem?