Keresés

Februártól indul a Paramount!

2002. február 26., kedd 22:52
Xpress: Annyi kérdésem lenne még, hogy a Paramount-os filmek kapnak magyar nyelvű borítót? Vagy úgy oldják meg mint elég sok Intercom-os filmnél, hogy angol borító, es egy "magyar matrica", ami a film címét tartalmazza, meg a lemez paramétereit. Gondolom nem angol, neadjistem német borítóval adják ki. Bár nekem mind1 ;)
0
2002. február 26., kedd 21:59
Én nagyon örülök annak hogy valójában beindult a Paramount! (szerintem nem vagyok egyedül ;)) De az Ég áldja meg a UIP-t, jőjjön már az a MI:2 !! ;)))
0
2002. február 24., vasárnap 1:16
Azért csak halkan megjegyeznék 1-2 dolgot:

"Őszintén: Mennyi minden lenne még, amit ilyen logikával olcsóbban kellene adni! A DVD-piacon még legalább nem vagyunk a legdrágábbak között - gyakorlatilag egyformák az árak egész Európában."

OK, ne a fizetésekhez viszonyítsuk a DVD-árakat. Azt gondolom, hogy ha ugyanannyit fizetek egy filmért, mint egy másik európai ország vásárlója, akkor ugyanazt a szolgáltatást is illene kapnom. Vagyis ne csak felirattal, jobb esetben DS szinkronnal elátott film jusson nekem, a megjelenési időpontok közötti különbségekről akkor még nem is szóltam...

Miért van az, hogy a gazdaság egyéb területein szereplők fontosnak tartják a magyar piacot is, a DVD-forgalmazók viszont nem? Talán azért, mert egy legyártott tv-t egyszerre csak egy helyen adhatnak el. Egy DVD-korongot viszont 10-15 helyen is elsózhatnak, legfeljebb a borítót kell külön elkészíteni. OK, kis piac vagyunk, nem kapunk azonos színvonalú szolgáltatást a nagy forgalmú országokkal. Ebben az esetben viszont legyen alacsonyabb hozzájuk képest az ár, vagy ne legyen természetes, hogy ugyanazért a pénzért elég nekünk a felirat, vagy a DS szinkron...

Ja és ami a 800k-s notebook-ot illeti, hát az meglehetősen nagy túlzás volt. Ma 500k-ért szerintem még egy szőke bombázót is kaphatsz a gép mellé :)
0
2002. február 22., péntek 15:18
Fran: én sokallom a pénzt majd' minden egyes lemezért.. Úgyanis nem vagyok milliomos. Tök mind1, hogy külföldről, vagy tőlünk van. Az EPI-et is megvettem azonnal (SW rajongó lévén) de azért is sokallottam a pénzt. Egyszerűen drágának találom a DVD lemezeket úgy ahogy van..
0
2002. február 22., péntek 13:19
Korrekt. Szerintem MINDENBEN egyetértünk...én tudniillik felelősnek tartom a P.mount-ot IS és a UIP-t IS, más-más dolgokban. Közösen "munkával" sikerült az egész P.mount herce-hurcát összehozniuk...
aminek - remélhetőleg - a B.& B. és a W.O.W. "magyartalanított" verzióinak forgalombahozatala jelenti a tragikomikus csattanóját.
Reménykedjünk.
Enzo F.
0
2002. február 22., péntek 12:41
Sok kérdésben egyetértek veled, de a "felelősök" nem mindig azok, akikre sokan mutogatnak. A DVD-technika egyedi mivolta miatt kialakult az a nagyon furcsa helyzet, hogy a filmek úgy is piacra kerülhetnek, hogy egy-egy ország jogtulajdonosai nem is tudnak róla semmit - a nagy stúdióknál abszolút központilag szervezik a DVD-k gyártását.
A Paramount abból a szempontból még problémásabb, hogy eleinte csak kisérletezett a DVD-vel, és csak egy-egy piacra koncentrált, miközben persze gondolt a jövőre és felpakolt mindent a lemezekre, amit csak talált. Ezért van az a faramuci helyzet, hogy a nálunk most újdonságként beharangozott filmek egyike-másika már hónapok óta kapható külföldön, illetve illegális magyar csatornákon keresztül.
Tehát arról nem a helyi UIP tehet, hogy ennyit "késtek" a lemezek, hiszen a Paramount csak most, néhány napja írta alá velük a forgalmazási szerződést, miközben ők már 1999 májusában, az első európai DVD-k megjelenésekor felvették velük a kapcsolatot. (Érthetetlen okokból az Ausztrálok is pontosan csak egy évvel később kaptak először Paramount DVD-ket, pedig ott még nyelvi problémák sincsenek és azt sem lehet mondani, hogy kicsi lenne a piac.)
Éppen a központi gyártás és a hazai forgalmazás korábbi eldöntetlensége miatt természetesen beleszólása sem volt a UIP-nak abba, hogy felirat, vagy szinkron kerüljön a lemezekre,  és természetesen azt sem sikerült elérni, hogy Magyár helyett Magyar kerüljön a menüre.
A minimalitásra való törekvés valóban Paramount-jellemző, de a tendencia bizakodásra ad okot. Az új filmek már tisztességes extrákkal, tökéletes kép-és hangminőségben jönnek ki, megjelentek az első olyan filmek is, amelyeken szinkron ÉS felirat is van (a korábbiakon vagy-vagy volt a jellemző), és az újonnan megjelenő nagy klasszikusok is ugyancsak jó minőségben jelennek meg. A Maraton életre-halálra teljes felújításon esett át, kapott audiokommentárt és direkt a DVD-számára egy nagyszerű werkfilmet is forgattak.
Mi is nyaggatjuk a UIP-t, hogy ők is nyaggassák a Paramountot a szinkron ÉS felirat rendszer bevezetésébe, és úgy tudom a helyi UIP igyekszik úgy ledolgozni a 2 éves "lemaradást", hogy az új megjelenéseket az európai premierrel együtt hozza + havonta 10-12 régi kiadványt.
0
2002. február 22., péntek 11:58
Kedves xpress.hu, köszi, de nem igazán lényeges. Pusztán arra céloztam, hogy szerintem -manapság divatos szóhasználattal élve - rosszul "kommunikál" a UIP (van kitől tanulniuk, Paramount...). Semmi kifogásom az áraik ellen, és gyanítom másnak sincs, amennyiben: korrekt és pontos tájékoztatást kapunk a megjelenésekről, a jelzett filmek ténylegesen kaphatóak a megjelenés után (jelen esetben, ha jól emlékszem, akkor a Black Rain-Clear & Present danger-48 Hour fogja elvinni a pálmát  azzal, hogy idáig 16 hónapos késésben van a magyar piacon...),a filmeken MINDEN ESETBEN van felirat, (mágyár helyett magyarul...), a DVD szabvány adta lehetőségeket mind a video mind az audio jelfolyam esetében maximálisan használják ki (ellentétben a P.mount minimumra való törekvésével...) és végül, de korántsem legutolsósorban, ha a kidványok fizikai minősége inkább emlékeztet (távolról...) egy Criterion lemezre, semmint egy kisszériában kalózmásolt bulgáriai VHS-re.
Mindezek fényében azt kell mondjam: a Paramount filmjei (video-transfer, audio, feliratozás) és a UIP kiállítása(0,01 eurós kezelhetetlen műanyagtok, kétszínnyomású, mérethibás borító, stb,stb) ÁLTALÁBAN sajnos nem ütik meg ezt a mércét. De: a Godfather boxset például, ugyancsak a leírtak miatt 19900 forintért szinte ingyen van!!!
Csak azt tartom őriási baklövésnek, hogy 150 kiadványból egy lóg ki a sorból FELFELÉ, ahelyett, hogy 1 ütne el az átlagtól lefelé...
Remélem érthető voltam. Aki pedig nem ért egyet velem, írjon bátran. Szerintem kevesen lesznek...
Üdv,
Enzo
ui: mielőtt bárki félreértene, leszögezem, hogy eddig magyarországon még két kezemen megszámolhatom, hogy hány olyan kiadvány jelent meg, (pl. SW1, Fight Club) amelyek szégyenkezés nélkül az amerikai vagy japán verzió mellé állíthatók. Sokallota értük valaki is azt a pénzt, amibe kerültek? ugye nem?
0
2002. február 22., péntek 11:12
Megpróbálok keresni egy illetékest, aki hivatalosan is megerősíti az információt, de tudtommal a nagy stúdiók többségének igenis vétó-joga van az ajánlott ár, vagy inkább a kereskedők felé megszabott átadási ár meghatározásában. Magyarul: az esetek többségében nem csak a helyi képviseletek által fizetendő díjak szabnak határt lefelé az áraknak, hanem a kinti jogtulajdonos is megteheti - és meg is teszi - ezt.
0
2002. február 22., péntek 11:03
"Ezek külföldről megszabott árak voltak, mint ahogyan most a UIP árai is szabottak"
Ne haragudj, kedves xpress.hu, de ez így egyszerűen nem igaz. A Paramount csak a hazai forgalmazó által felé fizetett összeg elvárt minimumát határozta meg, azaz a végső döntés a forgalmazón állt, aki ebből kiindulva módosíthatta az árat, (persze csak fölfelé).

Üdv,
Enzo
0
2002. február 22., péntek 9:03
Hát igen..Ez így van. De azért hálás nem leszek senkinek, hogy nálunk is kaphatók DVD-k.
0
2002. február 21., csütörtök 21:57
Red5:
Őszintén: Mennyi minden lenne még, amit ilyen logikával olcsóbban kellene adni! A DVD-piacon még legalább nem vagyunk a legdrágábbak között - gyakorlatilag egyformák az árak egész Európában. De például miért kerül idehaza egy jobb laptop 800.000 forintba, amikor ugyanilyen masinát a Bécsi út végén már 400.000-ért utánad dobnak?
Szerinted a 4 milliós autó-árak az 50 ezres minimálbérhez és a 80 ezres átlagbérhez igazodnak?
Az 5800 Ft-os CD-ár szerinted normális, amikor Ausztriában 170-200 ATS (3200-3800 Ft) körül vannak az új lemezek (brutto)?
Szóval kár ezen filózni. Ráadásul örülhetünk, hogy legalább ennyiért lehet kapni magyar változatos DVD-ket. Ismerve a piac nagyságát az is kész csoda, hogy havonta 50-60 film megjelenik.
0
2002. február 21., csütörtök 21:41
Csak ott mintha többet keresnének, és a kinti seggfejeknek ezt kéne megérteniük...
0
2002. február 21., csütörtök 21:26
Medve: Sajnos a UIP nem mérlegelheti a magyar fizetési viszonyokat. A legtöbb nagy stúdió megköti a helyi képviseletek kezét és megszabja a minimum árakat. Nem az InterCom döntött arról (anno), hasraütésszerűen, hogy 5000 Ft-ba kerülnek a Warner filmek, míg 10000 Ft-ba mondjuk a Fox-os Titanic. Ezek külföldről megszabott árak voltak, mint ahogyan most a UIP árai is szabottak.
A Warner valóban a legjobb az árversenyben és mi is reméljük, hogy a többi stúdió majd követi őket, de ez nem Magyarországon dől el, és nem is dönthetik el a helyi képviseletek. Egyébként tőlünk nyugatra körülbelül ugyanennyibe kerülnek a filmek, a Warner-kiadványok pedig többnyire drágábbak, mint nálunk.
0
2002. február 21., csütörtök 21:19
Itt nem csak az árat kell nézni. Ha nem "tápláljuk" a magyar DVD piacot, akkor még ennyit sem várhatunk a jövőben. Szóval tessék örülni...
0
2002. február 21., csütörtök 19:41
Ezekkel az árakkal kár volt ennyit várni rájuk. Amúgy nem szoktam ünneprontó lenni, de nem tudtam nem észrevenni, hogy a Warneréhez képest milyen agyament árakon kínálják a cuccosaikat.

Tehetnének egy szívességet! Mondjuk figyelembe vehetnék a magyar piac árérzékenységét.

0
2002. február 10., vasárnap 21:19
Tomb Raider, M:I - 1-2, A pók Hálójában, és így tovább! én ezeket várom de nagyon! :-) Meg még a Csillagkaput de az sajna nem Paramount film! Pedig mostmár inkább azt kívánnám hogy az legyen! :-)
0
2002. február 10., vasárnap 21:09
Háát nemtudom ki hogy van vele,de én a Godfather Trilogy-t jobban várom,mint az MI2-t.
0
2002. február 10., vasárnap 17:17
egy R2-es M:I-2 re senki sem vevő?:) (no felirat)
0
2002. február 10., vasárnap 17:17
Xpress: Gondolom a paramount eloszor az ujabb filmeket adja ki. Az MI:2 beleferhet az "elso kiadasba"?
0
2002. február 10., vasárnap 17:03
Akkor el leszünk árasztva filmmel rendesen. :))) Csak győzzük megvenni őket. :)
0
2002. február 10., vasárnap 16:20
Ugyanazok a lemezek jelennek meg itthon, ami külföldön már kapható. Tehát a MI:2 feliratos változatban jön. Nem tudni, hogy lesz-e díszdoboz - én nem tartom valószínűnek.
Kb. havi 15-20 film megjelenése várható.
0
2002. február 10., vasárnap 16:08
Xpress: A MI:2 kulfondon mar van magyar felirattal. Ha beindul a paramount valoszinu hogy a magyar kiadason is csak magyar felirat lesz? MI1-2 diszdoboz varhato? A lemezek specifikacioja ugyanaz lesz, csak magyar boritoval? Azt lehet tudni, hogy a Marciusi indulaskor mennyi film jelenik meg? Mertha eccerre szakad rank az a sok film, akkor nagy kaosz lesz :DD A kulfondon kiadott magyar feliratos ill. szinkronos paramount filmekrol van valahol esetleg lista?
0
2002. február 10., vasárnap 11:20
Max: a németeknél sem a Paramount adja ki.
Csak az Apokalipszis most hagyományos változatának joga volt a Paramountnál, de tavaly decemberben ez a jog is lejárt.
0
2002. február 10., vasárnap 3:01
Remélem a Paramount(ha itt is ő adja ki) hamarosan kiadja hazánkban az Apokalipszis most c. filmet redux verzióban a németo. megjelenés előtt.  :))) Hiú ábránd mi? Ideje felkelni. :)
0
2002. február 10., vasárnap 1:02
1 hónap csúszás. De most már tényleg. Márciustól jönnek.
0