Ha Budapest közelében laknék, mindent személyesen vennék át. Nekem GLS-sel jött a csere.
Személyes átvételnél én is cseréltettem már, a Mad Max trilógia egyik lemeze volt karcos. Szó nélkül hoztak egy másik példányt, és azt se bánták, hogy csak az érintett lemezt cserélem át - miután jeleztem, ez lenne a legkézenfekvőbb, mert így a két termék kibontásával jó eséllyel megúszható a dolog.
Nem tudom már, hol olvastam, de jópofa történet:
Vevő kiválaszt egy DVD-t, amiben kotyog a lemez. Sajnos csak ez az egy példány van belőle, így vagy elviszi azt, vagy nincs másik. A pénztárnál jelzi, hogy szeretné fizetés előtt kibontani. A pénztáros elhűlten néz: Hogy képzeli? A vevő elmondja neki, hogy szeretne meggyőződni a lemez állapotáról. Ha sértetlen, kifizeti, ha hibás, akkor nem. De azt is megteheti, hogy kifizeti, fizetés után rögtön kibontja, és ha hibás, visszáruzzák. Mivel ez utóbbi macerásabb volt, a pénztáros végül megengedte, hogy fizetés előtt bontsa ki.
Nos, én nem szoktam ennyit vacakolni. Kifizetek, majd helyben ki is bontok mindent. Bármi nem tetszik, csere, vagy (szigorúan!) készpénz vissza. És ezt a fogyasztóvédelmi törvény alapján neked áll jogodban eldönteni, az eladó nem erőltetheti rád az akaratát: pl. levásárlás vagy ilyesmi.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.