Keresés

golden globe és oscar 2oo2

2002. március 26., kedd 9:47
zalus, nem te mondtad ezt a Moziajánlóban, a Training Day-nél : "denzelt oscarra jelölték szerepéért, de imho, nem fog nyerni: "......
Hát nyert, mondjuk én már semmi hitelt nem adok az Oscarnak, a politika keze jó mélyen benne van. Múlt évben a kínaiakon volt a sor (Oscar eső után, még az olimpiát is megkapták) idén a fekete színészeken. Mondjuk, Berry, Denzel és Sidney számomra mind szimpatikus színészek, és Denzelnek tényleg érett már egy szobor, de lehet, hogy várni kellett volna vele még...
Réz Andrásnak volt egy jópofa beszólása, amikor az Oscarról kérdezték: ő kiábrándultan, már csak annyit mondott, hogy levette erről az egészről a kezét és őt többet ez már nem nagyon izgatja. Hát igen.
0
2002. március 26., kedd 9:10
Ott van például Al Pacino is. Amikor az Egy asszony illatáért megkapta, már mindenki égett, nehogy ezúttal is üresen menjen haza. Jelölték előtte vagy hatszor, és mindegyik alkalommal a fentinél komolyabb alakításért (Keresztapa 1, 2, Serpico, Kánikulai délután, és légyen igazság, Dick Tracy).
Nudli ez az Oscar. Halle Berry meg egy hisztis, affektálós p...a.
Moulin Rouge meg GYU technikai Oscarokat kap csak. Gyalázat.
0
2002. március 26., kedd 9:02
Sziasztok!

Szerintetek, miért van az, hogy a lejobb férfi/nő főszereplő oscart soha nem akkor kapja egy színész, amikor azt tényleg megérdemelné.
Russel Crow fantasztikusat alakít az Egy Csodálatos Elme című filmben, de mivel tavaly már nyert a Gladiátorral, megjegyzem szerintem azt a díjat is az elmaradt Benfenntes díj helyett kapta, ugyanis tavaly Tom Hanksnek dukált volna a díj a Számkivettetért. Idén azért kapta Denzel Washington, mert már sokszor jelölték, hogy végre kapjon is egyet, mellesleg az egész része ennek a afro-amerikai színész kampánynak, amivel csak egy bajom van. Persze, kapjanak a színészek bőrszíntől, nemzetiségtől és vallási hovatartozás nélkül Oscart, de akkor, amikor azt valójában megérdemlik, szakmai alapon.

Üdv Péter
0
2002. március 26., kedd 5:56
nem Sting nyerte a legjobb betétdal kategóriát, hanem Randy Newman, a Monsters Inc.-ért...:))
0
2002. március 25., hétfő 20:30
Nagyon .NAGYON durva volt ,de sajnos a politika keze ide is elért,kicsit propaganda jellegü volt szerintem, de nagyon jó huzás volt Woody-t szerepeltetni, az egész lénye röhelyes.Tetszet még a vizuális trükk a shrek dijánál eredeti volt.
Legjobban Nicolt SAJNÁLOM. olyan szép volt.
ciki volt Rene Zweigler sminkje,és az elhizott Gwineth Paltrov meltartó nélküli melle./szegény Nicol/És megint Szegény Nicol.
0
2002. március 25., hétfő 20:06
néhány gondolat:

- denzel és halle díját kb. biztosra mertem volna venni. az akadémiában mindig van nem csekély görcsölés, hogy minden egyes évfolyam valamiben különleges, emlékezetes legyen. így idén azzal akartak kitűnni, hogy két afro amerikait dobnak meg egy-egy szoborral, hisz az osxar eddigi 73 éve alatt mindösszesen 6 fekete színész kapott oscart. idén pedig fekete műsorvezető, fekete életmű díjas, fekete nyertesek.

- az amélie mellőzése pusztán politikai jellegű. hollywood nem szereti a franciákat, ez köztudomású, mivel a franciák nem szeretik az amerikai filmeket, amik többnyire 2-3 hónapos késéssel kerülnek bemutatásra a többi európai országhoz képest.

- tököm tele volt a wtc siratással. legjobban woody kezelte le a témát, de hogy ezen felül és még két alkalommal kellett szomorkodni az esemény miatt, ez önsajnálat a javából.

- LOTR-nak drukkoltam, ha már nem én válogathattam össze a jelölteket, de a zeredmény így is elszomorító: egy teljesen sablon filmet hoztak ki győztesként a tisztelt kollégák. nem csoda, az AMPAS átlagéletkora [a cinema szerint] 6o év. vén kutya pedig már nem tanul új trükköket.
0
2002. január 25., péntek 20:33
Én annak örülök, hogy Sting dala az "Until..." nyert a legjobb betétdal kategóriában. Tényleg, tudja valaki itthon mikor mutatják be a "Kate & Leopold" c. filmet?
0
2002. január 22., kedd 10:57
Én még azt nem hallottam. De talán próbáld meg a Kiss of the Dragon score-ját. Az nekem igazi élmény volt. Jó kis akciózene...
0
2002. január 21., hétfő 23:55
azzal én sem, viszont craig armstrontól eleddig tán a csontembert ha hallhattam, az elég gyenge volt.
0
2002. január 21., hétfő 11:27
Meglepetés filmzene kategóriában:) Craig Armstrong feljövőben, na ennek örülök. Jobb is hogy nem a GyU zenéje nyert mert azzal nem vagyok teljesen kibékülve:(
0
2002. január 21., hétfő 10:06
az éjszaka folyamán kiosztották a golden globe-okat. íme a nyertesek a vox infoja alapján [az 1. helyen szerepeltetett nevek/címek győztek]:

Legjobb film drámai kategória

1. Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind)
2. In the Bedroom
3. A gyűrűk ura - A gyűrű szövetsége
4. The Man who wasn't there
5. Mulholland Drive

Legjobb színésznő drámai kategória

1. Sissy Spacek - In the Bedroom
2. Halle Berry - Monster's Ball
3. Judi Dench - Iris
4. Nicole Kidman - The Others
5. Tilda Swinton - Mélyvíz

Legjobb színész - drámai kategória

1. Russell Crowe - Egy csodálatos elme
2. Will Smith - Ali
3. Kevin Spacey - The Shipping News
4. Billy Bob Thornton - The Man who Wasn't There
5. Denzel Washington - Training Day

Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória

1. Moulin Rouge
2. Bridget Jones naplója
3. Gosford Park
4. Dr. Szöszi
5. Shrek

Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória

1. Nicole Kidman - Moulin Rouge
2. Thora Birch - Ghost World
3. Cate Blanchett - Banditák
4. Reese Witherspoon - Dr. Szöszi
5. Renée Zellweger - Bridget Jones naplója

Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória

1. Gene Hackman - The Royal Tenenbaums
2. Hugh Jackman - Kate & Leopold
3. Ewan McGregor - Moulin Rouge
4. John Cameron Mitchell - Hedwig and the Angry Inch
5. Billy Bob Thornton - Banditák

Legjobb külföldi film

1. No Man's Land (Bosznia)
2. Amélie csodálatos élete (Franciaország)
3. Behind the Sun (Brazília)
4. Monsoon Wedding (India)
5. Y tu Mama Tambien (Mexikó)

Legjobb mellékszereplő színésznő

1. Jennifer Connelly - Egy csodálatos elme
2. Cameron Diaz - Vanília égbolt (Vanilla Sky) - magyarországi bemutató: január 24.
3. Helen Mirren - Gosford Park
4. Maggie Smith - Gosford Park
5. Marisa Tomei - In the Bedroom
6. Kate Winslet - Iris

Legjobb mellékszereplő színész

1. Jim Broadbent - Iris
2. Steve Buscemi - Ghost World
3. Hayden Christensen - Life as a House
4. Ben Kingsley - Sexy Beast
5. Jude Law - A.I. - Mesterséges értelem
6. Jon Voight - Ali

Legjobb filmrendező

1. Robert Altman - Gosford Park
2. Ron Howard - Egy csodálatos elme
3. Peter Jackson - A gyűrűk ura - A gyűrű szövetsége
4. Baz Luhrmann - Moulin Rouge
5. David Lynch - Mulholland Drive
6. Steven Spielberg - A.I. - Mesterséges értelem

Legjobb filmforgatókönyv

1. Akiva Goldsman - Egy csodálatos elme
2. Joel Coen és Ethan Coen - The Man who wasn't there
3. Julian Fellowes - Gosford Park
4. David Lynch - Mulholland Drive
5. Christopher Nolan - Memento

Legjobb filmzene

1. Craig Armstrong - Moulin Rouge
2. Angelo Badalamenti - Mulholland Drive
3. Lisa Gerrard és Pieter Bourke - Ali
4. James Horner - Egy csodálatos elme
5. Howard Shore - A gyűrűk ura - A gyűrű szövetsége
6. John Williams - A.I. - Mesterséges értelem
7. Christopher Young - The Shipping News
8. Hans Zimmer - Pearl Harbor - Égi háború

Legjobb betétdal

1. Until... - Kate & Leopold (Sting)
2. Come what May - Moulin Rouge (David Baerwald)
3. May it Be - A gyűrűk ura - A gyűrű szövetsége (Enya)
4. There You'll Be - Pearl Harbor - Égi háború (Dianne Warren)
5. Vanilla Sky - Vanília égbolt (Paul McCartney)

amélie nem nyert. :[
0