Részemről kalandos volt ennek a kiadványnak a története, ugyanis annak idején ez a lemezt a Két bors ökröcske rajzfilm miatt vásároltam meg. Mivel a mese minden hangja és másodperce a fejemben van, így nem volt nehéz észrevenni, hogy a kiadvány bizonyos pontjainál a hang sajnos nincs összhangban a képpel. Fel is vettem a kapcsolatot a MaNDA-sokkal, akik készséggel segítettek, ugyanis készítette egy újabb kiadást, ahol már javított hanggal szerepeltek a hibás részek. Persze nem 100%-os lett így sem, de nagyon tetszett a hozzáállásuk, ráadásul megkaptam mellé az akkor még nem kapható Macskássy Gyula rajzfilmjei második részét is.

A kiadásról csak annyit, hogy már akkor ámultam, mert ezt az 1954-es rajzfilmet nagyon szépen felújították és a DVD, valamint az általam birtokolt VHS kópia között volt különbség (nem is kicsi).

Aminek viszont most még jobban örülök, hogy az NMFA elérhetővé tett jó néhány filmet, kisfilmet, reklámot, melyek között nem egy FullHD felbontásban lett restaurálva (bizonyosak pedig 4K-ban). Ugyan a videókon ott figyel bal oldalt az NMFA logója, de a Két bors ökröcskét soha nem lehetett ilyen minőségben látni, ráadásul itt valamiért nem jelentkezett a hangcsúszás problémája sem. Szóval aki teheti, az nézze meg ezeket az alkotásokat :)

Arról nem merek álmodni, hogy esetleg BD formátumban is jönnének ezek a rajzfilmek, bár ha elvégezték a felújítást, akkor miért is ne :) Mindenesetre nem lenne rossz egy logó nélküli, hivatalos kiadást beszerezni.

Ugyan a fentiek kicsit OFF kategóriába tartoztak, azt el kell mondjam, hogy ez a DVD a legjobb minőséget nyújtja a rajta szereplő filmek tekintetében, mindenképp ajánlott vétel!
0