U.i.: A mozi különben inkább foglalkozik sajna a két autóversenyző és a "csinibaba" közti -elég gyengus- szerelmi háromszöggel, mintsem magának Stallone-nak a karakterével, aki itt Tanto, egy múltbeli hibája miatt örlődő ex-versenyző... U.i.2.: Burt Reynolds szereplése remek még a filmben.
0
2019. május 25., szombat 22:02
1194
Hajts, amíg csak bírsz!
Sly-nak a Forma-1-re hajazó autóversenyzős filmecskéje ez, melyet Renny Harlinnal -a rendező fel is tűnik amúgy a filmben, mint az egyik versenyző- közösen hoztak tető alá, akivel Sylvester a Függő játszma forgatása alatt bratyizott még össze. A Champ Car verseny szcénái -az ütközéseknél néhol megjelenő, kissé ósdi Cgi-t leszámítva- valóban jók lettek benne, s a film magyar címéhez méltóan felpörgetik a nézőt (vagyis hát ez esetben engem... főleg, amikor ketten már a város utcáin, éjszaka kezdenek el "randalírozni" versenyautóikkal); viszont a benne szereplő figurák motivációjának, személyes drámájának bemutatása sajnos felszínes és semmilyen lett (itt jegyezném meg: e film forgatókönyvét Stallone írta). Ám, ha esetleg eme "papírmasé" karakterek miatt mégsem az elszúrt forgatókönyv okolható, akkor itt alighanem a film végső változata (ami úgy 110 perc) lesz a hibás: mivel -ahogy olvastam- a Driven első vágása 4 óra hosszú volt, vagyis az alkotók végül "kikukázták" belőle annak kb. pont a felét! Túlzás persze az említett hossz, de énszerintem ehhez a szűk két órás játékidőhöz azért hozzátehettek volna mondjuk még 35 percnyi pluszt; és hát képzelem, ezáltal mennyi olyan jelenet maradhatott így ki, amitől mind cselekményben, mind pedig drámaiságban több lett volna ez a film... de most már mindegy.