Keresés

Your All Time Top 25 Albums - avagy azok az albumok, amelyeket bármikor szívesen meghallgatod!

2005. november 10., csütörtök 19:48
Az is igaz. Na jó, majd holnap megpróbálok összehozni egy listát! :-) Bár az 1001-es lista szerintem reálisabb, abba bőven beleférnék. :-)
0
2005. november 9., szerda 14:54
Ja és semmi lenézés nincs bennem feléjük. Az az ő bajuk, hogy "nem jut el hozzájuk" az ami eljuthatna, de lehet, hogy úgy is eljut! :)
0
2005. november 9., szerda 14:52
Fiatalúr!
Nem, nem rád gondoltam, csak azért írtam azt amit írtam, mert ezt tapasztalatam a környezetemben jónyéhány esetben!

Juliet!
Ez a lista úgyanúgy sántít mint az 1001 film amit látnod kell, az 5 kedvenc rendeződ, meg az összes többi valaha készült toplista! De azért valamilyen képet talán ez is mutat ha nem is egy valóban teljes képet!
0
2005. november 9., szerda 12:34
Na, ezt meg se próbálom összeírni, mert ha lehet klasszikust is írni, már azokból több, mint 25 kedvenc összejönne. És akkor Madonnától még legalább 6-7 kedvenc van, és a többi popzenét, rockzenét nem is említve. Ez Mission Impossible. :-)
0
2005. november 9., szerda 11:23
Szerintem Niki Laudát fikázta! :-)
Fúj, micsoda diszkrimináció! :-)))
most posts by TM
0
2005. november 9., szerda 11:15
"Sajnos sokan csak fél füllel hallgatnak zenét odafigyelés (vagy különösebb minőségi vagy egyéb igények) nélkül"
Remélem ez nem célzás akart lenni! Hidd el, ide (az Xpress.hu fórumára) jócskán csak azok jönnek, akiknek kell egy hely (jelen esetben igényes filmesztéták között), ahol közös témákról, hasonló értelmiségi szinten lévő delikvensek tanácskoznak/vitatoznak a filmekről, zenéről, közéleti személyről. Nem vélekedhetsz cinikusan a másikról vagy annak zenei ízléséről.
Te lenézed őket (akiket kifogásoltál), de nálam kellemes, nosztalgikus ízt keltő, és meghatározó szereppel bírnak és ITT van a különbség, az az elhatárolódás (a) két generáció között.
0
2005. november 9., szerda 9:04
Ez körülbelül olyan állítás, mintha azt mondanád, hogy a THRILLER album akkor is a világ legsikeresebb popalbuma lenne, ha nem MICHAEL JACKSON énekelne rajta, hanem QUINCY JONES.
És hát tetszik, nem tetszik, MADONNA valóban eszement jó énekesnő! :-)
most posts by TM
0
2005. november 8., kedd 20:37
Na még pár kedvenc lemezem:
Leftfield - Rhythm and stealth
George Michael - Older
Coldcut - Let us replay
Diana Krall - The look of love
Propellerheads - Deckanddrumsandrockandroll
Tennant/Lowe - Battleship Potemkin
Röyksopp mindkét albuma
0
2005. november 8., kedd 20:18
"azért írtam oda ennyi dumát, hogy ne csak üres címeket legyenek ott, hanem valami érdem is amivel kiérdemelték ezt a státuszt!"

Ebbe ha nem baj belekötnék: addig üres címek amíg meg nem hallgatod őket.
A zene legyen bármilyen, érzéseket vált az emberből, és az alább felsorolt kedvenc albumok az Xpress-t látogatók legkedvesebbjei tehát a legkellemesebb érzések ezekkel az albumokkal váltódnak ki. Ha kiváncsi vagy rá, hogy ki miért szereti az adott albumot, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy felrakod a lemezt és meghallgatod!
Ha nem ismeri az illető az albumot akkor csak üres sorok lesznek számára azok amiket írtál.
----------
Sajnos sokan csak fél füllel hallgatnak zenét odafigyelés (vagy különösebb minőségi vagy egyéb igények) nélkül, pedig újrahallgatva (megfelelő körülmények között) jónéhány albumot, a szőr is feláll(hat) az ember hátán (meg máshol is :)!
Hihetelen tehetségek vannak minden műfajban! Csak a megfelelő hangulat és persze nyitottság kell hozzájuk!
Az meg megint más hogy tetszik-e vagy nem...
0
2005. november 8., kedd 18:53
"Fiatalúr elmondta a véleményét, én reagáltam ennyi."
És én hálás is vagyok érte! Amúgy más szemszögből nézve korrekt érvekkel támasztottad alá a nemteccésedet. Köszi hogy reagáltál a mondandómra, múgy meg csupán azért írtam oda ennyi dumát - vagy ha tetszik baromságot -, hogy ne csak üres címeket legyenek ott, hanem valami érdem is amivel kiérdemelték ezt a státuszt!
0
2005. november 8., kedd 18:33
Nem nevezném popzenének azt az albumot, szerintem abszolút nem populáris. Bárkinek megmutatom azonnal hüjét kap töle. :-)
Én szeretem azt az albumot.
No ennyi. Gondolom egyetértünk abban, hogy várjuk a köv. toplistát!
0
2005. november 8., kedd 18:27
Még az a szerencse, hogy nem értünk mindenben eggyet. Képzeld mi lenne ha mindenki ugyanazt szeretné és ugyanúgy gondolkodna. Fiatalúr elmondta a véleményét, én reagáltam ennyi. Senki nem anyázott még csak nem is szörözött. Gondoltam reagálhatok én is úgy ahogy a fentebb nevezett zenehallgató. Tehát mintha tényt közölnék.
Én ezennel lezárom ezt a vitát és fözök egy teát. :-)
0
2005. november 8., kedd 17:56
orbit a pieces in modern style-lal - bavallotan - pont azt mutatja be, hogy a klasszikus zene nélkül ma nem popzene. mai, modern hangszerekkel újrahangszerelte a kedvenc klasszikusait bizonyítván, hogy a zene lényegében nem változott csak az eszközök, amelyekkel "megjelenítik azt". a klasszikusok korában nem volt semmilyen hanghordozó, ezért koncertekkel népszerűsítették a zenéjüket. magól értetődik, hogy általában a felső tízezer kiváltsága volt a zenehallgatás. talán mozart volt az első klasszikus, akinek művei szélesebb körben ismertté váltak. ilyen értelemben ő is popzenész volt. a modern style pedig igen is popzene, mert csakis cd-n terjesztették és a "szűkebb széles réteg", akihez eljutott tudta értékelni. madonna  más mint orbit, egy popikon (orbit "csak" jelenség). ismerjük el a ray of lighthoz mindkettőjükre szükség volt! kb. 30 szerzeményét tudnám felsorolni madonnának, amit mág nem untam meg.

"Tudniillik azok a számok már rajta voltak egyszer a studiolemezen -tehát akkor játszották fel a studioban- ezekre a lemezekre szépen átmásolták. Oké általában raknak rá 2 új számot csak, hogy a rajongók is megvegyék újra a cd-t."

ez biztos így van, de a stúdiólemezt is a pénzért csinálják. szerintem egy nagy művész antológiája nem ciki, mert hívhatjuk ugy pénzcsinálásnak, de ha ezen túltesszük magunkat, és meghallgatjuk megismerhetünk egy egész életművet. tehát nem érzem zenehallgatás közben a pénz szagát.
0
2005. november 8., kedd 17:18
Szerintem Robbie Williams a mai "fiatal" zenészek közül az egyik legtehetségesebb. És amilyen koncerteket/show-kat csinál...  Igazán le a kalappal!
A Bikinis dolgot meg szintén nem tudom hova rakni! Nagyon jó zenét csináltak/nak nagyon fasza dalszövegekkel!
Egyik jóbarátomat mindenki csak úgy ismeri, hogy Bikini; hosszú évek óta a legnagyobb kedvence a zenekar, és nem véletlenül!
0
2005. november 8., kedd 17:10
Az all-time azt jelenti, hogy mindenkori (de javítsatok ki ha tévedek) ezért is írtam ezt a topic nyitásakor a címbe. Ebben benne lehet Mozart munkássága ugyanúgy mint az új tini őrület Crazy Frog.
Ki mire izgul!?
Egyébként vártam, hogy mikor kezd el valaki "anyázni" azért, hogy a másik milyen zenét hallgat!
Ez nevetséges!
Egyébként  én is raktam be válogatás albumokat (Sting, Dire Straits) a listámba, mert azokat a számokat úgy egyben piszkosul jó meghallgatni, különben meg az is uú a diszkográfia része!
Ezen szőrözni!? Ugyanmár! Inkább főzz egy finom teát!
0
2005. november 8., kedd 15:27
Oh, Pardon!
0
2005. november 8., kedd 14:54
Semmi probléma azzal ha valaki az emlitett sztárokat hallgatja, én csak az én  véleményemet irtam le róluk. Nekem is vannak popslágerek a kedvenceim között, nincs azokkal baj. Én azokra reagáltam amiket Fiatalúr tényként próbált közölni.
0
2005. november 8., kedd 14:52
Ha egyelnőre nem is 25, de pár cím amely nekem az „all time” :

Stevie Wonder -The Original Musiquarium I
Jimi Hendrix - Electric Ladyland
The Doors – LA woman
Pink Floyd – The Wall
Nirvana – Nevermind
-
LGT – Mindenki
LGT – V
-
Wu-Tang Clan – Enter the Wu
Gang Starr – Moment of …
Freddie Foxxx – Industry shakedown
0
2005. november 8., kedd 14:22
A topik alcíme: "avagy azok az albumok, amelyeket bármikor szívesen meghallgatod!"

Vagyis szerintem, ha valakinek a trendi Madonna és R. Williams jelenti az ALL TIME kategóriát, akkor miért ne vehetné be a saját listájába? Az enyémen biztosan lenne Boney M., ABBA meg hasonlók, mert én meg azokat hallgatom bármikor nagyon szívesen, függetlenül attól, hogy ki mit gondol róluk.
0
2005. november 8., kedd 14:18
Tény, William Orbit nem éppen a kereskedelmi rádiók kedvence. :-)
Az az album szerintem Madonna nélkül is sikeres lenne. Egyébként semmi bajom Madonnával jól csinálja amit csinál, de könyörgöm ne állitsuk be úgy mintha valami eszement jó énekesnö lenne.
0
2005. november 8., kedd 14:08
Elötted tettem be az én válogatásomat. Ha jól megnézed a metálzene nagyon ritka rajta...
0
2005. november 8., kedd 14:06
Igaz a popzene erröl szól. De a topik cime your ALL TIME top25. Na ebbe már sem a trendi Madonna sem R. Williams nem fér bele mert ugye slágeres popzene és fél év alatt megunható.
Az, hogy nem lett sikeres a Pieces in a modern style várható volt. William Orbit bácsi valószinüleg tisztában volt vele, gondolom nem a pénzcsinálás volt a fejében amikor készitette hanem a ZENEcsinálás. :-)
A slágergyüjtemény nem studiolemez, hanem pénzcsinálólemez. :-)
Tudniillik azok a számok már rajta voltak egyszer a studiolemezen -tehát akkor játszották fel a studioban- ezekre a lemezekre szépen átmásolták. Oké általában raknak rá 2 új számot csak, hogy a rajongók is megvegyék újra a cd-t.
0
2005. november 8., kedd 2:29
1. Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon

A többi, sorrend nélkül, ahogy eszembe jutottak:
Joe Hisaishi: Sen to Chihiro no kamikakushi / Chihiro szellemországban
Mike Oldfield: Five Miles Out
Pink Floyd: The Wall
Pink Floyd: PULSE
Yoko Kanno: Cowboy Bebop Soundtrack
Yoko Kanno: Ghost in the Shell Stand Alone Complex Soundtrack (2nd GiG is)
The Pillows: FLCL Soundtrack
Kenji Kawai: Ghost in the Shell Soundtrack
Simple Minds: Street Fighting Years
The Prodigy: Music For The Jilted Generation
R.E.M.: Automatic For The People
Mike Oldfield: Amarok
U2: The Joshua Tree
Fluke: Risotto
Underworld: Everything, Everything LIVE
Pink Floyd: Atom Heart Mother
Yoko Kanno: Wolf s Rain Soundtrack
Jean Michel Jarre: Oxygene
The Chemical Brothers: Dig Your Own Hole
Madonna: Ray Of Light
Dead Can Dance: AION
Jeff Wayne s Musical Version of The War of the Worlds
Moby: Play
Szörényi, Bródi: István a Király

Na, ez pont 25.
0
2005. november 8., kedd 0:15
Szerintem Madonna nem követi, hanem alakítja a trendet, és ez nagy különbség!
A RAY OF LIGHT album majd mindegyik dalában szerzőként is szerepel Madonna neve, akárcsak producerként! Miért csak William Orbité a dicsőség? Az említett úriember nem rossz zenész, de amit csinál azért mégiscsak egyfajta rétegzene, nameg újrahasznosítás (remixek) Népszerűség tekintetében ő sem járt rosszul azzal, hogy Madonnával dolgozhatott, hiszen sokan csak ekkor ismerték meg a nevét, az ő alkalmazása szintén a jó orrú Madonnának köszönhető!
most posts by TM
0
2005. november 7., hétfő 23:46
Barátom! Ide nem csak metálarcok írkálhatnak! Kicsit több nyitottságot!
0