Keresés

2021 - A LEGJOBB FILMEK

2021. december 31., péntek 18:16
Top 10

1.Dűne (látványos, lekötött, minden percét élveztem)
2.Hang nélkül 2 (vártam a folytatást, ami előzmény lett, nem csalódtam)
3.Idő ( Nekem nagyon bejött Shayamalan újabb szüleménye)
4.Nincs idő meghalni ( A régi Bondokat idézte nekem méltó Craig zárás)
5. Godzilla VS Kong ( látványos, hangos, szörnyes)
6.Halálos Iramban 9. ( még mindig meg tudom nézni)
7..Egy igazán dühös ember ( Végre egy újabb jó kis Stathemes akció)
8. Senki ( Nem lett rossz, jól szórakoztunk rajta)
9. Az oltalmazó ( Év vége felé láttam, Liam Neeson zseniális)
10. Jeges pokol ( Szerettem a jéglovagokat, CGI vicces, de a film jó)
0
2021. december 30., csütörtök 16:17
Marcell írta:
Az én top 10-es listám már megvan:
1. Cry Macho - A hazaút
(Clint Eastwood 91 évesen rendez és főszerepel, ez már akkor is első hely lenne, ha a film nem lenne túl jó...de nagyon is jó)
2. Ígéretes fiatal nő
(Carey Mulligan sokszor tűnik fel elgondolkodtató filmekben - ez az egyik legjobb ezek közül)
3. Még egy kört mindenkinek
(Mads Mikkelsen már önmagában megér egy mozijegyet, főleg, ha dán filmben szerepel)
4. Jeges pokol
(Liam Neeson összes akciófilmje hasonló, és én valahogy ezeket a filmeket szeretem, ha már akciófilm)
5. Az igazság bajnokai
(Mads Mikkelsen és Nikolaj Lie Kaas, no meg Anders Thomas Jensen - ezzel mindent elmondtam)
6. Az utolsó párbaj
(Ridley Scott sok - számomra - rossz film után ismét csodás történelmi filmet csinált)
7. Gyilkos Halloween
(Figyeltek rá, hogy jó pár színész visszatérjen a '78-as eredetiből - már ez a listára helyezte nálam a filmet)
8. A nagy visszatérők
(Tommy Lee Jones, Morgan Freeman, Robert De Niro - nekem ennyi elég is volt)
9. Amíg tart a nyár
(Az év egyik legszomorúbb filmje volt nekem egy csodás főszereplőnővel)
10. Respect
(Két és fél órás, de nem hosszú, és itt is zseniális a főszereplő + még ott van Forest Whitaker is)
0
2021. december 30., csütörtök 10:47
Az én top 10-es listám már megvan:
1. Cry Macho - A hazaút
2. Ígéretes fiatal nő
3. Még egy kört mindenkinek
4. Jeges pokol
5. Az igazság bajnokai
6. Az utolsó párbaj
7. Gyilkos Halloween
8. A nagy visszatérők
9. Amíg tart a nyár
10. Respect
0
2021. december 28., kedd 19:51
Sziasztok, kedves Xpress-es fórumozók!

Indítjuk a szokásos év végi Top 10-es szavazós játékot. Ez már a 17. alkalom lesz idén! Jöhetnek a listák! Lássuk, szerintetek melyek voltak az év legjobb filmjei! Külön örülnék, ha néhány sorban meg is indokolnátok miért pont azokat a filmeket választottátok! A szabályok idén sem változtatk.

A szabályokról:

Szabályokra szűkség van, mert különben káoszba fulladhat ez az egész, és ezek betartását majd én fogom felügyelni. A filmeket egy előre megadott listáról lehet válogatni. Ha valakinek a top 10-es listája valamiért kilóg a sorból, arra minden esetben először felhívom a figyelmet, hogy módosítsa az illető. Ha nem módosítja, akkor vagy kihúzom a listájáról az esetlegesen nem 2021-es filmeket, vagy ha túl sok filmet kell kihúznom a listáról, akkor nem veszem figyelembe. A szabályokat majd rendszeres időközönként újra bemásolom, hogy azok is képben legyenek akik esetleg nem olvassák el a topicnyitó hozzászólást.

A listáról:
- <b>A megadott filmcímekből mindenkinek 10 filmet kell toplistába rendeznie. </b>Az első helyezett kap 10 pontot, a második 9-et, és így tovább. A lista tartalmazhat tíznél több címet is, de csak az első 10 fog részt venni az összesítéseben. Lehet rajt tíznél kevesebb film is, de minimum 5-nek kell lennie! Az ennél rövidebb listák nem vesznek részt az összesítésben. Tehát <b>minimum 5 filmet kell írni!</b>
- A pontozás miatt <b>fontos a sorrend</b> is! Ha nem írtok sorszámokat, akkor abban a sorrendben fogom összesíteni, ahogy írtátok!
- <b>A listák beküldésének határideje január 31. 17:00.</b> Tehát van még idő bőven bepótolni az esetleges elmaradásokat. Van lehetőség a listák módosítására is, de akkor ezt külön jelezni kell a hozzászólásban!

A filmekről:
<b>Idén 545 filmből lehet választani.</b> Ez a lista a következő szempontok alapján állt össze:
- 2021-es évben magyar moziforgalmazásba került egész estés filmek, amik gyártási éve nem régebbi mint 2017, és korábban nem szerepelt még a választék listán. Ezen a listán idén sem szerepelnek a fesztiválokon egy-két moziban vetített filmek. 203 film.
- 2021-es évben Magyarországon elterjedtebb streaming platformon (Netflix, HBO, Amazon, Apple Tv, TV-GO) bemutatott filmek, 2017-nél nem régebbi gyártási évvel, amik nem szerepeltek a korábbi választék listákon. 337 film.
- 2021-es évben DVD-n és/vagy BD-n megjelent filmek, 2017-nél nem régebbi gyártási évvel, amik nem szerepeltek a korábbi választék listákon. 5 film.

- A mozis adatok a mozipremierek.hu-ról származnak, úgy látom jelenleg innen lehet legkinkább naprakész adatokat begyűjteni. A Strem-es adatokat a mafab.hu-ról szedtem össze. A DVD-s adatok most is xpress-ről származnak, mivel talán még mindig az xpress az a bolt, aminek a választékában minden forgalomba került DVD felkerül.

- Vannak filmek, amik bár 2021-esnek számítanak, mégsem szerepelnek az említett xxx cím között. Ezek valamilyen okból nem jutottak el a hazai moziforgalmazásig, streaming platformra, vagy DVD megjelenésig. Ilyenek lehetnek például a csak fesztiválokon bemutatott filmek, vagy olyanok amik még annyira frissek, hogy csak 2022-ben kerülnek bemutatásra. Ezeket ne keressétek a listán.

A kiértékelés: Elsősorban a leadott pontokat összesítem, mint az előző években, de ilyenkor előfordulhat, hogy a népszerűbb blockbusterek előnyben részesülnek, hisz ezeket általában többen látták. Ezért lesz egy imdb-hez hasonló összesítés is, ami úgy fog kinézni hogy az 5-nél több szavazatot elért filmek pontszámait átlagolom.

A <b>választék lista</b> .xlsx formátumban letölthető az alábbi linkről. Ha valakinek gondja van a formátummal, vagy valamiért nem tudja letölteni, üzenjen nekem vagy dobjon egy mailt!
kovaacs.zsolt@gmail.com

http://gofile.me/27MKC/DqidfkKu7
0
2021. december 28., kedd 19:48
Xpress írta:
Vásárlóink kérésére.

Köszi Xpress!
0
2021. december 28., kedd 17:44
3.Eleven kór
2.Nincs idő meghalni
1.Dűne