Keresés

Álom filmek, avagy: mi lenne ha?

2007. szeptember 2., vasárnap 17:11
Terry Pratchett - Neil Gaiman: Good omens
Szereposztast nem tudok mondani, most igy, h eszembe jutott, rakerestem imdbn, hatha.. De nem, pedig ha jol emlekszem tan Terry Gilliam akart rendezni egyet belole. Ellenben talaltam egy Colour of magic cimu keszulo filmet, annak hatarozottan orulok, ugyanis amit meg varnek, az a Pratchett fele korongvilag sorozat filmen. Par rajzfilm keszult belole, nagyon jok, de a teljesre kivancsi lennek, mondjuk evente kettot, tobb mint 10 evre van mit filmezni :D
W.
0
2007. augusztus 31., péntek 0:09
Az én álmom lehet, hogy hamarosan valóra válik: Egy igazi  gengszterfilm, a Nagymenők stílusában, markáns főszereplővel, igazi gengszteres arcokkal, brutális leszámolásokkal, stílusos zenével. Az American Gangster szerintem megfogja ezeket valósítani, Denzel megjelenése már önmagában is tiszteletet parancsol ("they tried to kill my wife" hatalmas mondat az ő előadásában), Crowe méltó ellenfélnek tűnik, de már előre látom, hogy csak szegény lelesz játszva a vászonról.Az új előzetesben feltűnik Jon Polito(Miller s crossing) és Armand Assante (Gotti), de Washington bandájában feltűnik Cuba Gooding Jr és Chiwetel Ejiofor(Ember gyermeke).Ridley Scott talán a legsokoldalúbb rendező, remélem a gengszter műfajban is sikerül maradandót alkotnia.
0
2007. augusztus 30., csütörtök 22:42
A Szigeti veszedelemből is lehetne egy nagyszabású, nemzetközi produkciót összerittyenteni! Vajan lehetne a producer, (van pénze és kapcsolatai is bőven), szereplők pedig kizárólag ismeretlen tehetséges, színházi (!!!) színészek lennének. Rendezőnek pedig Oliver Stone:)
Be szép álom...:P
0
2007. augusztus 30., csütörtök 16:59
Én A sógun ágyasa c. príma krimiből tudnék nagyon jó filmet elképzelni (az írónő sorozatban írja ezeket, az Edo-korszakban játszódó, kosztümös krimik, de talán ez a legjobb)

Az a baj, hogy a mai japán színészekből nem sokat ismerek, de hát itt lehet álmodozni ezerrel... szval, amilyen álomszerepoztást én elképzelnék (ahol se kor, se idő, se halál nem számít)

Szano Icsiró - A fiatal Mifune tökéletes lett volna :)
Hirata - Takeshi Kaneshiro (Jin a Repülő tőrök klánjából)
Tokugava Cunajosi (sógun)- Minoru Chiaki
Janagiszava kincstárnok - Seiji Miyaguchi, esetleg Nakadai Tatsuya
Ueda bíró - Shimura Takashi
Perverz öreg nemes (amelyiknek a felesége volt a gyilkos) - Kitano Takeshi
A felesége - Isuzu Yamada
Ueda Reiko - Zhang Ziyi (nem japán, de olyan szééééééép)
0
2007. július 29., vasárnap 17:53

Én Jacques Rivette: Ot One - Noli Me tangere (1970) című filmjének, eredeti, vágatlan, kb. 13 órás verziójára lennék kiváncsi nagyon!!!
0
2007. május 6., vasárnap 22:00
Én mindig is egy régi nagy kedvenc PS játékból, a driver-ből vártam egy mozifilmet. Az imdb-n úgy látom, hogy 2008-ban lesz is belőle film, bár szereposztás semmi, de Roger Avary (Silent Hill) lesz a rendező s Paul W.S. Anderson (Resident Evil 1-2) az egyik producer, remélem jó film lesz belőle : )

Egy másik, remek projekt lehetne a Dino Crisis c. játékból, egy kis Jurassic Park horrorba oltva : ) A rendező pedig lehetne Peter Jackson : )

A SzaSze-hoz hasonlatosan lehetne egy 1848-as filmet is csinálni, Petőfivel vagy egy ismeretlen forradalmárral a középpontban. Szépen be lenne vezetve márc. 15-e, azután egy-egy nagyobb ütközetet s a hátországot bemutatva jöhetne Petőfi halála, majd szép, lassú zenei aláfestésel Haynau megtorlása, az aradiak halála. Úgy 150-160 perc sztem elégséges lenne. Ja, és ne túl ismert színészekkel csinálják. Mondjuk a Hídember ismét lehetne Eperjes.

Ó, és lenne még egy ötlet, amit jó lenne vásznon látni: egy film, amelyben egy Survivor-höz hasonlatos túlélő-show folyna, ám a stábot elvágná a külvilágtól egy heves anticiklon (a hurrikán nem elég sokáig tart). Számkivetett több szereplővel, intrikával, ármánnyal s gyilkossággal : )

Na jó, még egy film "tervezetet" nyújtok be: Agathe Christie-től a Tíz kicsi néger-ből lehetne egy nagyszabású szereposztással, jó filmet készíteni, semmi modernizálással! A rendező személyének Jonathan Demme-et vagy David Linch-et venném szívesen. A főbb szereposztás így nézne ki:

A bíró - Michael Gambon
A tábornok - Gene Hackman
A vénkisasszony: C-Z. Jones vagy Shirley McLaine (megvallom őszintén, nem emlékszem, hogy ő most idős vagy fiatal a regényben)
A tornatanárnő - Kate Winslet
Az aranyifjú - Hayden Christensen
A volt rendőr - Michael Douglas
A kalandor - Russell Crowe
Az orvos - Anthony Hopkins
Az inas - Derek Jacobi
Az inas felesége/szakácsnő - Joan Plowright
A házigazda - Sean Connery

A zegyetlen fő akadálya ennek az álomfilmnek (mind amellett, hogy ilyen súlyú színészeket ember legyen a talpán, aki össze tudna hozni), hogy rendkívül ismert ez a zseniális regény, mely az utolsó oldalig lebilincselően izgalmas : ) De jó film lenne belőle, legközelebb ha elolvasom, akkor velük helyettesítem be a szereplőket : )
0
2007. május 6., vasárnap 20:40
Kíváncsi lettem volna egy Sergio Leonés Keresztapára. Úgy tudom nagyon bánkódott hogy nem rendezhette meg.
0
2007. május 4., péntek 18:32
David Lynch előtt Alejandro Jodorowsky akart filmet készíteni a Dűnéből. 10-12 órásra tervezte és valami brutálisan sokat költött. Állítólag elkészült annyi felvétel hogy össze lehetett/lehetne volna vágni filmmé. Én ezt nézném meg. Amugy itt a stáblista:

Jessica ATRÉIDES :    Charlotte RAMPLING
Leto ATRÉIDES :   David CARRADINE
Paul ATRÉIDES :   Brontí JODOROWSKY
Irulan CORRINO :   Amenda LEAR
Gurney HALLECK :   Jean-Pierre VIGNEAU
Wladimir HARKONNEN :   Orson WELLES
Duncan IDAHO :   Alain DELON
Gaïus Helen MOHIAM :   Gloria SWANSON
Feyd-Rautha RABBAN :   Mick JAGGER
Padishah SHADDAM IV :   Salvador DALÍ

Storyboard :    
Jean   Mœbius   GIRAUD

Musique :
HENRY COW (hypothétique)
MAGMA
PINK FLOYD
TANGERINE DREAM

Conception Graphique :
Richard CORBEN (improbable)
Christopher FOSS
Hans Rudy GIGER
MŒBIUS

Supervision des Effets Spéciaux :   Dan O BANNON
Conseiller Arts-Martiaux :   Jean-Pierre VIGNEAU
0
2007. május 4., péntek 18:01
Igen, jól megfogalmaztad!:D

Mit művelt a Minority Report-tal is.... :/
0
2007. május 4., péntek 1:51
Spielbergnél kovászos lenne az Ubik? :-)
most posts by TM
0
2007. május 4., péntek 1:38
Maradva a science-fiction műfajnál: régi nagy álmom Philip K. Dick Ubik című regényének megfilmesített változatát látni. Potenciális rendezőként mondjuk Michael Gondry-val, vagy Richard Kelly-vel, esetleg David Cronenberg-gel. /csak Spielbergnek ne adjanak még egyszer Dick-írást a kezébe!!!!/
0
2007. május 4., péntek 1:21
Őszintén, én semmi jót nem várok a produkciótól. Vagy nagyon fel fogják hígítani, hogy a vége is fogyasztható legyen hollywoodi módra. És persze tele kéne rakni akció-jelenettel is, ami emlékeim szerint a regényből teljesen hiányzik. Szóval ahogy mondtad: majd meglátjuk...
0
2007. május 4., péntek 1:17
Szerintem elég lenne előkaparni Lynch 190 perces special edition-jét!  Amúgy annak idején neki ajánlották fel a Jedi rendezését, amit pont a Dűne miatt utasított vissza...

Szerintem egy Lynch-féle Jedi visszatér lett volna csak igazán emlékezetes!
0
2007. május 4., péntek 1:13
Igen, tudok róla. Majd meglátjuk...
0
2007. május 4., péntek 1:11
Roy Scheidert én is bírom, nem is miatta voltak bajaim a 2010-zel. Szerintem hiba volt Peter Hyams-re bízni a rendezést, még akkor is, ha a 80-as évek elején-közepén nem látszott még, hogy mennyire pocsék filmrendező. A Rámával kapcsolatban: a regény tetszett annak idején, mikor olvastam. Az ismeretlen felfedezésének izgalma jól átjött, viszont a filmvégi csattanót hiányoltam. A nagy kérdés megválaszolatlan maradt, de lehet, hogy ez így is volt jól...

Amúgy az imdb szerint 2009-re van dátumozva a filmváltozat bemutatója!  Főszerepben: Morgan Freeman.
0
2007. május 4., péntek 1:00
Pedig milyen jó könyv! Na, abból még egyszer csinálhatna valaki valami emlékezeteset!
most posts by TM
0
2007. május 4., péntek 0:59
Nem igazán tetszik. Nem rázott fel a sok keverés, ami a sorozatot érintette. :-)
most posts by TM
0
2007. május 4., péntek 0:53
Ajvé, a Dűne... Én imádom a sci-fiket, de a Dűnét egyszerűen nem voltam képes végignézni. Kövezzenek meg, de ha még egyszer meglátom azt a DVD-t, én isten bizony ripityára töröm. Elnézést a rajongóktól, elnézést a Lynch-hívektől, de nem, nem és nem!
:-)
0
2007. május 4., péntek 0:51
Támogatom az ötletet. Az új Bond-filmben nekem egyedül Eva Green teste tetszett. De az nagyon. Álmodozók... :-)
0
2007. május 4., péntek 0:50
Nekem nincs problémám a 2010-zel. Természetesen fel sem ér Kubrick remekéhez, de valamicskét sikerült megőriznie az első rész hangulatából, és mondanivalójából. Néha itt is borsódzott a hátam (nem az idegességtől), amikor visszatérnek a Discoveryre, és HAL "feléled", vagy amikor Dave Bowman megjelenik. De az utolsó képsorok is lenyűgözőek. Roy Scheidert pedig mindenben szeretem. Hyams nem Kubrick, de legyünk őszinték: ki az? senki, soha. Épp ez benne a szép. A 3001-ből igenis létre lehetne valami értékeset hozni. Akárcsak a Találkozás a Rámával-ból.
0
2007. május 4., péntek 0:48
Nem felejtetted ki, hiszen a topic címében is benne van, az avagy kettőspont  után! ;-) Akkor Neked sem jött be az "új" "JB"? :-/ (Valóban!)
0
2007. május 4., péntek 0:45
Újraforgattatjuk azt is! Sőt, a Dűnét is! :-)
most posts by TM
0
2007. május 4., péntek 0:43
Nálam már a megfilmesített 2010 is /rém/álom kategória volt, nem mernék abban bízni, hogy a két folytatáshoz kellő alázattal tudna nyúlni bárki is...
0
2007. május 4., péntek 0:43
Valóban van, kifelejtettem, hogy egy új filmet szeretnék velük, ahelyett ami most új... (Cleese nem is volt benne mind a négyben! :-) )
most posts by TM
0
2007. május 4., péntek 0:39
De hiszen van ilyen! Vagy a négyből gyúrnál egy fullosat? ;-)
0