Én mindig is egy régi nagy kedvenc PS játékból, a driver-ből vártam egy mozifilmet. Az imdb-n úgy látom, hogy 2008-ban lesz is belőle film, bár szereposztás semmi, de Roger Avary (Silent Hill) lesz a rendező s Paul W.S. Anderson (Resident Evil 1-2) az egyik producer, remélem jó film lesz belőle : )
Egy másik, remek projekt lehetne a Dino Crisis c. játékból, egy kis Jurassic Park horrorba oltva : ) A rendező pedig lehetne Peter Jackson : )
A SzaSze-hoz hasonlatosan lehetne egy 1848-as filmet is csinálni, Petőfivel vagy egy ismeretlen forradalmárral a középpontban. Szépen be lenne vezetve márc. 15-e, azután egy-egy nagyobb ütközetet s a hátországot bemutatva jöhetne Petőfi halála, majd szép, lassú zenei aláfestésel Haynau megtorlása, az aradiak halála. Úgy 150-160 perc sztem elégséges lenne. Ja, és ne túl ismert színészekkel csinálják. Mondjuk a Hídember ismét lehetne Eperjes.
Ó, és lenne még egy ötlet, amit jó lenne vásznon látni: egy film, amelyben egy Survivor-höz hasonlatos túlélő-show folyna, ám a stábot elvágná a külvilágtól egy heves anticiklon (a hurrikán nem elég sokáig tart). Számkivetett több szereplővel, intrikával, ármánnyal s gyilkossággal : )
Na jó, még egy film "tervezetet" nyújtok be: Agathe Christie-től a Tíz kicsi néger-ből lehetne egy nagyszabású szereposztással, jó filmet készíteni, semmi modernizálással! A rendező személyének Jonathan Demme-et vagy David Linch-et venném szívesen. A főbb szereposztás így nézne ki:
A bíró - Michael Gambon
A tábornok - Gene Hackman
A vénkisasszony: C-Z. Jones vagy Shirley McLaine (megvallom őszintén, nem emlékszem, hogy ő most idős vagy fiatal a regényben)
A tornatanárnő - Kate Winslet
Az aranyifjú - Hayden Christensen
A volt rendőr - Michael Douglas
A kalandor - Russell Crowe
Az orvos - Anthony Hopkins
Az inas - Derek Jacobi
Az inas felesége/szakácsnő - Joan Plowright
A házigazda - Sean Connery
A zegyetlen fő akadálya ennek az álomfilmnek (mind amellett, hogy ilyen súlyú színészeket ember legyen a talpán, aki össze tudna hozni), hogy rendkívül ismert ez a zseniális regény, mely az utolsó oldalig lebilincselően izgalmas : ) De jó film lenne belőle, legközelebb ha elolvasom, akkor velük helyettesítem be a szereplőket : )