Keresés

MONTY PYTHON REPÜLŐ CIRKUSZA

2007. január 24., szerda 13:48
:-))))
0
2007. január 24., szerda 11:22
ezt ismételten köszönöm. :) pont tegnap néztük meg egy haverommal, aki szintén szakmabeli, s mindketten padlót fogtunk a röhögéstől. azért mint mindig, most is egyfajta melankólia uralkodott el rajtam: a régi szép időkben még mennyi időm volt ilyen fan-dolgokra...
0
2007. január 24., szerda 11:13
A rajongók - itt a fórumon is  - a Waczak Szálló feliratait kifogásolták, nem a Repülő Cirkuszét, erre céloztam, de nem személyeskedni akartam, elnézést!
Hogy valami hízelgőt is mondjak: a Big Trouble-t még sosem bírtam végignézni a gyári felirattal, egyszerűen annyival szellemesebb az "alternatív fordítás! :-)
Ezt hiányolom, és szerintem sokan mások is a Wacsak Szálló esetében.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 11:06
én ezt nem értem:

"a cikk írója összekeverte a szezont a fazonnal, azaz a Repülő Cirkuszt a Waczak-szállóval"

mit kevertem én össze ezeken?
0
2007. január 24., szerda 11:04
Ugyanezt írtam a másik fórumban is! :-)
A Waczak Szállót én sem értem, mármint, hogy miért lett olyan, amilyen. Illetve most már értem, mert megírtad, most már csak sajnálom, ahogy te is a 24-ben található félrefordításokat.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 10:58
de kellett. ha mást nem, hát az itt-ott előforduló helyesírási hibákat mindenképp. a szinkronhoz pedig mindenképp jól jött, hisz míg feliratnál nem kell ügyelni a szótagszámra, addig szinkronnál figyelemmel kell kísérni, hogy meddig van nyitva az adott színész szája. :) megjegyzem, a jóból is megárt a sok, hisz mikor a gyalog galopp kijött dvd-n, a művész úr mindent át akart írni a címtől kezdve a tökökig (mert az az eredetiben kókuszdió).

amúgy a képzavart már javítottam, mondjuk nem értem, mi ez a kavarás a waczak szállóval.
0
2007. január 24., szerda 10:56
Az előbbiben azért vagyok biztos, mert ahogy ismerem Gallát - egyszer vacsoráztunk is "együtt" egy fellépésük után, és láttam őt magánemberként is -  szóval, ha bármi gubanc lett volna a feliratokkal, akkor az 1993-as első MTV-s sugárzásra lefordított szövegeit a 2006-os Filmmúzeumos újra bemutatásra ő már simán gatyába rázta volna. Van annyira hiú a Monty Pythonos szakértelmére, hogy nem enged ki a kezéből olyan munkát, amivel nem 100%-an elégedett. Talán arról lehet szó, hogy elkoptak a feliratok a kópián, és inkább bement felügyelni, nehogy valami sületlenségeket gépeljenek a lemezekre! :-))
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 10:45
Nem kellett restaurálni, a cikk írója összekeverte a szezont a fazonnal, azaz a Repülő Cirkuszt a Waczak-szállóval, ahogy azt "odaát" jeleztem is!
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 10:28
Tudom, hogy Galla fan vagy, te is meg meg paran, de eppen ezert szolok elore, hogy nem kotekedem. Ertem en, hogy szerintetek minden Galla fele felirat franko, de akkor miert kell restauralni es miert vallalta Galla, hogy felugyeli a folyamatot? Ha minden okes, akkor erre miert van szukseg?
0
2007. január 24., szerda 2:55
Mielőtt megszólna bárki is: a dvd megjelenéséről a DvdExtra adott hírt.
most posts by TM
0
2007. január 24., szerda 2:47
Az fasza lesz, itt állnak majd a polcomon a lemezek, én meg hozzájuk se merek majd nyúlni, és ráadásul dugdoshatom el mindig, amikor vendégek jönnek. :)
Akik kétoldalas lemezeket adnak ki, remélem az Alvilágban arra lesznek ítélve, hogy ilyen dvd-ket cserélgessenek örök időkön át, lejátszóból ki, lejátszóba be, ujjlenyomat-mentesen.
Te jó ég, még magamat is megijesztettem.
0
2007. január 24., szerda 2:40
Remélhetőleg nem tréfa:
Április elején jön ki dvd-n az első szezon, felirattal és szinkronnal:
Graham Chapman: Nagy Ervin
John Cleese: Epres Attila
Terry Gilliam: Rajkai Zoltán
Eric Idle: Rába Roland
Terry Jones: Scherer Péter
Michael Palin: Csőre Gábor
Carol Cleveland: Nagy Natália
Jómagam ezesetben mindenképp feliratpárti vagyok, de lehet, hogy épp a szinkron toboroz még jópár új hívet a nagyszerű csoportnak, úgyhogy nem bánom, a korongon elfér.
Apropó, korongok! 2 dvd-n helyezkedik el az első évad 13db 30 perces része, ami sajna arra enged következtetni, hogy az eddigi sorozatokhoz hasonlóan ezúttal is kétoldalas lemezekre lehet számítani. Ha nem így lesz, akkor az egyik lemez 3 órás, míg a másik 3 és fél órás kell legyen - gyanítom, hogy az első verzió lesz a valóság. A további évadok is 2 lemezen lesznek, míg a negyedik 1 lemezen.
14 lemezes díszdoboz így már biztos nem lesz (ezen egy évad 4 lemezen terpeszkedik, vagyis a három és fél évad részeinek lemezenkénti elosztása a következő: 3+3+3+4 3+3+3+4 3+3+3+4 3+3) sőt 16 dobozos szet is van, melyen az utolsó 2 lemez a "Monty Python Live!" ami válogatás korábbi műsorszámaik előadásaiból, illetve korábban nem látott különlegességekből, mindezt 153 ill. 117 percben. Ehhez a 16 lemezhez egy tarkabarka gyűjtődoboz is jár(t), amit több helyen, ebben a topikban is láthatunk, ha visszábbgörgetünk.
Idehaza 7 lemez lesz, extrák nélkül, és még kérdéses, hogy talán később esetleg lesz-e gyüjtődoboz, vagy sem.

A Repülő Cirkusz 1-2 évada 1969-70-ben készült (11 rész 69-ben, 15 rész 70-ben), míg a 3. szezon csak 1972-ben került bemutatásra (kivéve az utolsó 3 részt, azok már 1973 elején voltak láthatóak). A 4. évadot a maga hat "Cleese-telen" epizódjával 1974 végén sugározta először a televízió.

Ugyan nem a dvd-kiadáshoz kapcsolódik, de eddig nem volt szó arról, hogy létezik egy nem hivatalos "46. rész" is, ez a 2. és a 3. évad között készült 1971-es "Montreux Special", ami tudtommal a kinti gyűjteményeken sem szerepel.

Summa summárum, kedvenc sorozatunkat hamarosan magyar dvd-n is viszontláthatjuk, nem lesz tökéletes, csillivilli, de legalább a miénk lesz, és ez az eddigi állapothoz képest azért mégiscsak pozitívum!
most posts by TM
0
2007. január 9., kedd 13:59
"Elfogyott az összes." Ez azt jelenti, hogy a kereskedők elkapkodták? Merthogy a boltokban roskadoznak a polcok a filmektől, onnan még nem kapkodták el, az biztos.
0
2007. január 9., kedd 12:15
Örülök, hogy előrelendítettem az információáramlást! :)
0
2007. január 8., hétfő 20:15
Ha elfogyott, az jó, én csak a kiadót szántam, de ha ehelyett jól megszedték magukat a burzsujok, akkor nem szóltam! :-)
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 20:10
Szerezzek neked? ;-)
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 20:01
az egyéni csúcsok nem magyar kezdeményezés, számos más országban megjelent: ott is, ahol már korábban kapható volt a teljes cirkusz. került rá magyar felirat, így az lett volna baklövés, ha a FHE nem adja ki. az árral sajnos nem tudtak mit kezdeni, a sony jóval magasabban lövi be árait - katalógus termék ide vagy oda - mint a warner, ez volt a maximum, illetve a minimum, amire a fórum le tudta alkudni a stúdióval szemben. ugyanakkor a kiadó már régóta küzd azért, hogy megjelenhessen nálunk a repülő cirkusz, az csak véletlen egybeesés, hogy most sikerült kiharcolni.

egyébként a personal bests akkorát bukott, hogy pár hét alatt elfogyott az összes... nekem már nem is jutott. :( pedig kellene, hisz minden kell, ami python, s jelen esetben nem csak újrahasznosított termékről van szó, legyen az bármennyire soványka.
0
2007. január 8., hétfő 19:53
Na hát ez valóban jó hír, a kérdésem mostmár csak az, hogy (ha már Galla is "ott bábáskodik" a magyar kiadás megszületésénél) vajon rajta lesznek-e a tv-s bevezetők?
Nagyon remélem, hogy igen, mert sok mindent érthetővé tesz. Arról nem beszélve, milyen izgalmakat okozott a felvezetés, amikor már úgy vártam, h elkezdődjön a következő rész. Nekem más extra nem is nagyon hiányozna (mint ahogy ez esetben kivételesen a szinkront sem hiányolnám), ez viszont nagyon.

...na jó, van még két kérdésem: hány lemezen jelenik majd meg a 45 epizód, és mennyibe fog vajon kerülni?
0
2007. január 8., hétfő 19:19
Hogy kicsit @oskodjak, szeretném feltenni azért a költői kérdést, hogy ha nem is az "álomállásba" nemrég belecsöppent rutintalan kollega, de a piacot - feltételezhetően - ismerő többiek hogyan képzelték azt, hogy hasznot hoz majd az "Egyéni csúcsok" széria, mikor egyrészt mindenkinek a komplett Repülő Cirkusz kell, másrészt az egyes részek árai sem voltak túlzottan arányban az alig egyórás lemezekével! Ezeket ha vették is volna, akkor is inkább csak egy későbbi akcióban, meg akkor, ha már nem láttak volna esélyt a komplett szériára.
Így viszont mindenki örülhet, kivéve, akik már belecsaptak a best of-okba, na és szerintem a Fórum sem hiszem, hogy tapsikol önnön baklövésén.
Mindezt most miattuk írom, naná, hogy örülök a teljes sorozatnak (jó lenne egy pofás díszdoboz!) ám azon az előállítási költségen, melyből a válogatásokat piacra dobták, abból egyéb, hiánypótló filmeket is szívesen láttunk volna!
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 19:02
Hát ez egyenesen hihetetlen!!!

És hihetetlenül örülök is neki! :-)))))))))))))))))))))))))

A múlt héten még ment a szokásos "bárcsak kijönne, de úgysincs rá semmi esély..." Most meg itt van!! És még magyar szinkron is készül hozzá... :-))) Ami persze csak mint egy érdekes extrát fog jelenteni számomra, mert eredetiben az igazi! :-))) Biztosan Galla féle felirat lesz rajta... És reménykedem némi extrában is! Az ár egyáltalán nem érdekel, amint felkerül az xpress adatbázisába, már rendelem is! :-))) Már előre hallom azok mérgelődését, akik megvették azt a méregdrága 6 lemezes válogatást... Én nem tartozom közéjük... :-)

Majdhogynem fölöslegesen szenvedtem a Filmmúzeumos videofelvételekkel... Na de kit érdekel!

JÖN A TELJES MONTY PYTHON SOROZAT DVD-N!!!!
0
2007. január 8., hétfő 18:55
Na ez egy hihetetlenül jó hír, köszi az infót. A cikk nekem is bejön, várom a tavaszt :)
0
2007. január 8., hétfő 18:55
Wow! Nahát, ez aztán a jó hír! :-)
Most már csak azokat sajnálom, akik megvették ezeket az összeollózott válogatásokat, szegények, jól megszívták. Egyéni csöcsök! :-)
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 18:49
Köszi! Mármint a megjegyzést :-))
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 18:42
Nekem jó volt ez a link is (persze zárójelek nélkül).
0
2007. január 8., hétfő 18:38
Menj az origoban a tévére. Ott a legfrisebb hír.
0