én úgy vagyok ezzel az egész dologgal, hogy nem akarok úgy gondolkodni, hogy nekem a warner vagy bármely más cég szívességet tesz azzal, ha szinkronnal ad ki valamit, vagy egyáltalán bárhogy is kiad valamit. nyilván nem a két szép szemünkért adnak ki dvd-n filmeket Magyarországon, hanem azért, mert nyereséges. ezért fals logikának tartom az "eddig szinkronért siránkoztunk, most örüljünk, mert megvan, igaz extrák nélkül, rosszabb külsővel" tartalmú eszmefuttatásokat. az új, szinkronos megjelenéseknek egy oka van: profit maximalizálás. mindig mindenki elmondja a kiadók védelmében, hogy hát mér adnának ki valamit, hiszen keveset lehet belőle eladni, és hát ők is profitorientáltan működnek. na, ezt ilyenkor sem kellene elfelejteni.
másik része a dolognak, hogy bár ronda a belső fehér borító átlátszó amaray tokban, de azt meg lehet magyarázni azzal, hogy egy picit megdrágította volna a gyártást a kétoldalas borító. viszont ennek a minden képzeletet felülmúlóan igénytelen, ízléstelen kerülj szinkronba dizájnnak a lecserélése valami szintén figyelemfelkeltő, de mutatós borítóra nem a gyártást drágítaná meg, hanem egyszerűen megfelelne a fogyasztói igényeknek. ez a borító nem pénz, hanem ízlés kérdése. persze, erre lehet mondani: ízlésről nem lehet vitatkozni. csakhogy. eddig én bárkivel erről beszéltem, mindenki szidta. minden fórumon téma volt, és mindenhol 10ből 9 fórumozó úgy gondolta, hogy ez így finoman szólva sem esztétikus. ezen kellene a warnernek elgondolkodni és nem azon, hogy milyen igénytelen kiadásokkal tudna még előállni ahhoz, hogy tőle is pont annyit vásároljanak, mint a turikosaras kiadók fos lemezeiből.