Keresés

Miért szeretnék szebb szinkronos borítót!?!

2005. december 7., szerda 13:45
Tényleg kötöszködős napod van! :) Szerintem igenis szinkronizálják a borítókat is! ;)
0
2005. december 7., szerda 13:30
:)
0
2005. december 7., szerda 13:28
Ha már kötözködős napom van, akkor a topic címére reflektálva megjegyzem, én nem igényelem, hogy a borítón szebb legyen a szinkron!
Amit szeretnék, az inkább az, hogy a szinkronos kiadványoknak (meg persze a többinek is) legyen szebb a borítója!
most posts by TM
0
2005. december 7., szerda 12:28
Véleményem szerint amikor Jamamura feldobta a dvdextrára ezeket a borítóterveket, akkor az már régen lefixált döntés volt. Innentől kezdve tehát tök felesleges volt ezügyben bármilyen siránkozás! A gond ott van, amit Angel is említ, hogy egy ilyen világhírű cégnél ennyire ízlésficamos dizájnerek, kiadványszerkesztők, grafikusok, (vagy nevezzük őket bárminek) dolgoznak, akik abbéli igyekezetükben, hogy egy termékre minél jobban felhívják a figyelmet, elfeledkeztek arról, hogy az árut a külcsínnel is vonzóvá kell tenni! A sok csiricsáré dvd-borító között a dísztelen, szürke gyászkerettel próbáltak feltűnést kelteni. Sikerült... Mániákus filmgyűjtők, akik már egyszer pénzt hagytak a Warner kasszájában ezekért a filmekért, talán jogosan várták volna el, hogy sem extrák terén, sem külső megjelenésben ne kapjanak kevesebbet - cserébe a szinkronért! Ebben gondolom mindenki egyetért! Persze én is örülök a szinkronos filmeknek, a fent említett dolgoknak viszont egyáltalán nem.
most posts by TM
0
2005. december 7., szerda 12:27
nézz csak meg akár egy 3-4 évvel ezelőtt kiadott intercomos dvd-t! szinkron nincs rajta, a felirat magyartalan, de azért magyar, extra nincs rajta, de a film legalább vágott, s jó esetben 10 ft alatt volt az ára. akkor nem a borító volt a fontos. engem inkább zavar az, hogy a egyre vékonyabb papírra nyomtatják (jelenetválasztás nélkül!), egyre silányabb tokban stb. és a vhs? az teljesen más, mert a dvd-ket ált nem itthon gyártják. nem tud érdekelni, hogy pár ember képes hisztizni egy borító miatt!
0
2005. december 7., szerda 11:32
A Warner kontra Angel mérkőzésen kiütéssel győzött ANGEL!
most posts by TM
0
2005. december 7., szerda 10:37
Lehet, csak sosem fog 5.1-ban szólni..
0
2005. december 7., szerda 10:31
Most kicsit OFF ne haragudjatok, de technikai kérdésem lenne...

A VHS-eket is lehet házimozin hallgatni, 5.1-es stb rendszerben? Mert ha nem, akkor nem lehet hogy azért költségesebb a DVD szinkron mint a VHS?
Elnézést előre is ha nagy baromságot kérdeztem, de remélem azért nem nevettek ki :))))
0
2005. december 7., szerda 9:19
Angel, neked is igazad van... :)
0
2005. december 7., szerda 9:15
haladjunk a korral, előre nézzünk, ne hátra, mert különben hasraesünk.
0
2005. december 7., szerda 9:14
köszönöm already, ezt akartam írni. a második bekezdésedet szívem szerint vastagítva ideírnám. mert teljesen igazad van. (még azért annyit hozzáfűznék, hogy az extra lemez (vagy maguk az extrák) magyar felirattal lennének az igaziak. nem hiszem, hogy nem fér el a korongon, vagy akkora munka lenne létrehozni, mikor pl. lengyel, cseh, szlovák, román stb. felirat van rajta.
0
2005. december 7., szerda 8:55
Szerintem Te kozelited meg rossz oldalrol a dolgot. Az elmult ot evben valoban sokan vettek lejatszot es ezzel folyamatosan no is a piac. Egyre tobb dvd-t vasarol a magyar. S mivel a VHS most mar hivatalosan sem tamogatott - ido kerdese es megdoglik magatol plane, hogy a kiadok nem fogjak kiadni a filmjeiket ezen a hordozon - es csak a dvd marad, talan jogos, hogy rendes kiadvanyt kapjunk.
Es a piac meretevel dobalozni amugy is szanalmas. Ha a VHS-en rajta van a szinkron, akkor elvarhato, hogy a ketszer annyiba kerulo dvd-n is rajta legyen. Plane, hogy a dvd-t olcsobb eloallitani. Na ez az en velemenyem es en is pont leszarom, ha ezen most megsertodsz.
0
2005. december 7., szerda 3:20
"Tegnap vettem egy cipőt. "

Akkor is megvetted volna, ha belülről mondjuk sárga-lila csíkosra van festve, nagy zöld pöttyökkel? Ha nem, miért nem, hiszen jobbára senki sem látja?
0
2005. december 6., kedd 23:51
amelyik tartalmasabb, amelyik jobban érdekel, tehát a NagyKönyvet. :) nekem orwell 1984 c. regénye  88-as puhafedeles kiadás és semmi pénzért nem válnék meg tőle. de megvan frei tamás egy riportet dossziéja c. könyve is, amit kis túlzással bárkinek odaadnék, csak vigye.
0
2005. december 6., kedd 23:46
Kérdés!

Ki melyik könyvet választaná, ha a kedvencedről lenne szó!?

Ad. 1: lefénymsolták neked akönyvet és összefűzték egy műanyag borítóval

Ad. 2: egy szép, keménykötésű kiadás
0
2005. december 6., kedd 23:18
Nem tudom, ki hogy van vele, de én az esetek legnagyobb százalékában a borítónak csak a gerincét látom (legyen az ízléses kartontok, vagy egyszerű tok).
Most megkaptad ugyanazt a borítót egy szürke fekete gyászkeretben. Na bumm.
Hihetetlen, hogy milyen egy telhetetlen, siránkozós nemzet vagyunk.
Apropó. Tegnap vettem egy cipőt. Olyan ronda kék doboza volt, és a ráragasztott matricát kivéve egy magyar szó sem volt a dobozon.
Hát tudjátok mit, járjatok mezítláb ;)
0
2005. december 6., kedd 22:11
"ezen most be lehet sértődni, de leszarom."
Ez nagyon tetszett ;]
0
2005. december 6., kedd 21:55
én úgy látom ezt az egészet, hogy pár év alatt jó nagy lett a pofánk. itt nagyon sok ember az elmúlt 1-2 évben vett dvd-lejátszót, s teljesen elszállt magától. elfelejtette, hogy mi volt akár 5 évvel ezelőtt, amikor nem volt ekkora választék, amikor még örültünk, hogy meg lehetett venni egy filmet bármilyen formában. nekem az a véleményem, hogy aki képes azért kihagyni egy filmet, mert nem tetszik a borítója (szubjektív!), az nem is igazán szereti a mozit. ezen most be lehet sértődni, de leszarom.
0
2005. december 6., kedd 21:53
Kedves Szása!

>>Ki mondta, hogy piacgazdaság van?>ugyanazok gerinctelenkednek>piacgazdasághoz az is hozzátartozik>nagy ívben leszarja a százas példányszámú magyar piacot>ezt a bandát<< ...visszautasítom & NO COMMNET

ha ezek után is írsz ebbe a fórumba, akkor ismételt önellentmodással találkozunk rlészedről! :D
0
2005. december 6., kedd 21:17
Jó, akkor tudjátok mit? Vegyétek meg a feliratos kiadást. Extrák vannak, szép a borító. Szinkron úgysem kell nektek.
0
2005. december 6., kedd 20:00
én úgy vagyok ezzel az egész dologgal, hogy nem akarok úgy gondolkodni, hogy nekem a warner vagy bármely más cég szívességet tesz azzal, ha szinkronnal ad ki valamit, vagy egyáltalán bárhogy is kiad valamit. nyilván nem a két szép szemünkért adnak ki dvd-n filmeket Magyarországon, hanem azért, mert nyereséges. ezért fals logikának tartom az "eddig szinkronért siránkoztunk, most örüljünk, mert megvan, igaz extrák nélkül, rosszabb külsővel" tartalmú eszmefuttatásokat. az új, szinkronos megjelenéseknek egy oka van: profit maximalizálás. mindig mindenki elmondja a kiadók védelmében, hogy hát mér adnának ki valamit, hiszen keveset lehet belőle eladni, és hát ők is profitorientáltan működnek. na, ezt ilyenkor sem kellene elfelejteni.
másik része a dolognak, hogy bár ronda a belső fehér borító átlátszó amaray tokban, de azt meg lehet magyarázni azzal, hogy egy picit megdrágította volna a gyártást a kétoldalas borító. viszont ennek a minden képzeletet felülmúlóan igénytelen, ízléstelen kerülj szinkronba dizájnnak a lecserélése valami szintén figyelemfelkeltő, de mutatós borítóra nem a gyártást drágítaná meg, hanem egyszerűen megfelelne a fogyasztói igényeknek. ez a borító nem pénz, hanem ízlés kérdése. persze, erre lehet mondani: ízlésről nem lehet vitatkozni. csakhogy. eddig én bárkivel erről beszéltem, mindenki szidta. minden fórumon téma volt, és mindenhol 10ből 9 fórumozó úgy gondolta, hogy ez így finoman szólva sem esztétikus. ezen kellene a warnernek elgondolkodni és nem azon, hogy milyen igénytelen kiadásokkal tudna még előállni ahhoz, hogy tőle is pont annyit vásároljanak, mint a turikosaras kiadók fos lemezeiből.
0
2005. december 6., kedd 18:42
De mért van a szemedben a pénzed? :-)
0
2005. december 6., kedd 17:51
Mondjuk írni nem tudok, de a lényeget értitek... :)
0
2005. december 6., kedd 17:50
Mivel az extrákat nem tartalmazza az új kiadás, így engem ez a tény sokkal jobban zavar, mint a borító jellege. Nem tudom, mennyire lett volna nagy ügy elhelyezni az extrákat a második kiadásokon is...
Persze ez sem véletlen, egész biztosan tudatso munka... amely ahhoz vezet, hgy pl. én speciel egyik változatot sem fogom megvenni, mert egyszerűen egyik kiadás sem nyújt megfelelő minőséget a pénzemmel a szemben.
0
2005. december 6., kedd 17:44
Ki mondta, hogy piacgazdaság van? Van egy cég (Warner), aki kizárólagosan maga dönti el, hogy a kelet-európai piacon egyszer már terített filmjeit kiadja-e mégegyszer a légypiszok méretű magyar piacon szinkronnal.
Eddig mindenki azon sírt, hogy mért nincs szinkron, most majdnem ugyanazok gerinctelenkednek, hogy mért ilyen csúnya, mért ilyen drága!
A piacgazdasághoz az is hozzátartozik, hogy ha a Warner nem akarja kiadni, akkor nagy ívben leszarja a százas példányszámú magyar piacot. Ez nekem egyfelől jó lesz, mert nem esem majd kisértésbe, hogy megvegyem-e a DTS-es titanicot Angliából, ha nektek is jó lesz, akkor ez a topik értelmetlen. Ha meg nem lesz jó, akkor meg ne sipákoljon senki, hanem örüljön, hogy ilyen áron megveheti kedvenceit szinkronosan.
Komolyan nem értem ezt a bandát.
0