Keresés

Miért szeretnék szebb szinkronos borítót!?!

2005. december 6., kedd 17:43
Ha megnézed a filmek speckoit ott láthatod,hogy sajna nem. Pl. a Bibor folyók 2.lemeze sincs az új kiadáshoz.
0
2005. december 6., kedd 17:41
Hadd kérdezzek valamit tőletek:

Ezeken az újrakiadásokon ugyanúgy rajta vannak az előző (első) kiadás extrái?
0
2005. december 6., kedd 17:40
Nézzétek meg a cseh,lengyel,stb. boritókat. Azok nem ilyen ocsmányak,hanem hasonlóak az erdetihez minimális eltéréssel.
0
2005. december 6., kedd 17:00
"Amúgy meg talán inkább a film (vagy jelen esetben a szinkron) a lényeg,"
Ehhez a felfogáshoz nem kell DVD, a VHS is megteszi, sőt.

"vagy kielégíthetetlen igényei vannak."
Ez lenne egy normális borító iránti elvárás? (Amit egy ki tudja, hány milliárd dolláros forgalmú cég készít.)

Vedd észre, hogy bedőlsz a megtévesztő vállalati szövegnek, amelyik így akar ideológiát teremteni az alacsony(abb) színvonalon legyártott termékeihez. (Hasonlóan ahhoz, amikor egy feliratos filmet pl. úgy kommunikálnak, hogy "igényes" vevő csak eredeti hangot hallgat .)
0
2005. december 6., kedd 16:38
Idézet Killrtől: "Nem szívesen lennék kiadó, mert soha nem tudnék nyugodtan aludni a DVD-rajongók miatt. Nyomasztana a lelkiismeretfurdalás, hogy nem tudok tökéleteset alkotni."

A Warner nyilván azért vezette be ezt a sorozatot, mert tudta, az igazi rajongók már biztosan bevásároltak maguknak a régi kiadásból, s most kifejezetten a szinkronért nyavajgók kedvéért itt van kétszáznál is több újrakiadás. Amúgy meg talán inkább a film (vagy jelen esetben a szinkron) a lényeg, s nem a borító, ami bár szerintem sem a legesztétikusabb, mégsem szólok egy büdös szót sem, inkább csöndben maradok, és örülök a klasszikus szinkronoknak.
0
2005. december 6., kedd 16:33
Az igény, persze, csak a mai magyar vásárlóknak vagy nincsenek igényeik (ez a faj a turkálóknál végzi), vagy kielégíthetetlen igényei vannak.
0
2005. december 6., kedd 16:26
1. Szó sincs holmi "gesztusokról"! Ők ebből élnek. Idejöttek Magyarországra, mert itt is üzletet szeretnének csinálni. Tegyék!
2. Nekem nem üzlet, hanem szórakozás.
3. A szórakozásomat ugyan el nem rontja ez a feltűnően ocsmány és kifejezetten tehetségtelen, a vásárlóval nem törődő megoldás, de belerondít.
4. Senki nem állítja, hogy a megjelenés fontosabb lenne a filmnél. De mivel egy DVD x db elemből áll össze, ezért x db lehetőség van egy kiadvány elrontására.  Ezt összevetve a 2. ponttal, belátható, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy a szórakozásuk tökéletes legyen. Talán az is érthető, hogy akadnak köztük, akik rossz néven veszik, ha a Warner Brothers szándékosan kitol velük.  Öt másodpercnyi üzletért (amíg a vevő érdeklődése feltámad) évekig nézegettet az emberrel egy olyan címlapot, amit dilettánsok terveztek hatökrök (kizárólag mosóporreklámra fogékonyak) számára.

És ez csak a borító. Hol van még a tartalom (vö. extrák).
0
2005. december 6., kedd 16:12
szinkronos + extrák (magyar feliratos) változatot. ez lenne szerintem az alap, hogy így jöjjön ki a DVD...
0
2005. december 6., kedd 16:11
gamma hozzászólsára reagálok!

Hmmm hol vagyunk!?!? Úgytudom egy szabad piacgazdaság döbörög a fejünk fölött ezerrelŰ! Akkor tessék már megenkedni, NEKEM A VÁSRLÓNAK, akiért ez az egész dübörög, hogy ami nem tetszik azt szóvá tegyem! Tudtommal cak így működik ez a fránya piacgazdaság! Van a fogysztó, a vásráló, az igény ... és van a kínálat. Ennek a kettőnek igenis megvan a maga viszonya! Mégpedig az, ha én mint vásárló vamit máshogyszeretnék szóvá teszem, reklamálok. Maximum a kiínálat nem követi az igényeimet és és mint fogyasztó nem fogyasztok. Slussz. De hát ugyi a kerskedő érdeke a profit maximalizálása, és hát biza abban én is benne lennék mint potenciális vásárló, ergó érdemes meghallgatni.

Tudtommal a jó öreg cocializmus véget ért, amikor biza az volt, hogy "örüljönk, hogy ez is van! nem kell reklamálni mert még ez sem lesz!".
0
2005. december 6., kedd 16:10
Na basszus. Volt hiper-szuper változat, ment a szinkron utáni nyavajgás. Most van szinkronos, purítán kiadás, ez sem jó. Mi az istent akartok még???
0
2005. december 6., kedd 15:52
Mondjuk nekem sem tetszik ez a szürke keret.
Miért kell változtatni a borítón a szinkron miatt? Az lenne a természetes, hogy mindenen van szinkron. Nem kell miatta gyászkeret!
Más kiadók nem raknak gyászkeretet a szinkronos új kiadásokra (lásd pl a Távol Afrikától).
Szerintem ez egy nagyon félresikerült ötlet. Biztos jó sok pénzt vett fel rá valami "kreatív manager".
Ha már mindenáron meg akarják különböztetni az előlapon is (hiszen a hátoldalon úgyis látszik), akkor tegyenek pl egy kis kokárdát az egyébkénz is ott lévő korhatárkarika mellé.
0
2005. december 6., kedd 15:22
Szása hozzászólsára reagálok!

Hmmm hol vagyunk!?!? Úgytudom egy szabad piacgazdaság döbörög a fejünk fölött ezerrelŰ! Akkor tessék már megenkedni, NEKEM  A VÁSRLÓNAK, akiért ez az egész dübörög, hogy ami nem tetszik azt szóvá tegyem! Tudtommal cak így működik ez a fránya piacgazdaság! Van a fogysztó, a vásráló, az igény ... és van a kínálat. Ennek a kettőnek igenis megvan a maga viszonya! Mégpedig az, ha én mint vásárló vamit máshogyszeretnék szóvá teszem, reklamálok. Maximum a kiínálat nem követi az igényeimet és és mint fogyasztó nem fogyasztok. Slussz. De hát ugyi a kerskedő érdeke a profit maximalizálása, és hát biza abban én is benne lennék mint potenciális vásárló, ergó érdemes meghallgatni.

Tudtommal a jó öreg cocializmus véget ért, amikor biza az volt, hogy "örüljönk, hogy ez is van! nem kell reklamálni mert még ez sem lesz!".
0
2005. december 6., kedd 15:16
Butch válaszára reagáltam!
0
2005. december 6., kedd 15:15
A válaszom erre az, hogy amikor én egy EREDETI (!!!) DVD-t vásárolok, azért teszem, mert az az alkotás számomra olyan értéket jelent, hogy a gyűjteményemben szeretném látni!
Ha csak a film érdekelne, hogy 1x-2x megnézzem, akkor felíratom!

De én az adott alkotásnak a fan-ja vagyok és szeretném, ha minden tökéletes lenne, vagy legalább közelítse azt a szintet!

Gondolj bele! Nem mindegy, hogy letöltöm a net-ről a lelopott eKönyvet és úgy olvasgatom, esetleg kinyomtatom magamnak, vagy megveszem a boltban gyönyörű kiadásban, keményfedeles kötésben. Amikor olvasom, kezemben tarthatom  A KÖNYVET. Nem hiszem hogy a kedvenc könyvedet lefénymásolva, összefűzve egy műanyag tokban tarja bárki is a polcán! Igazán akor mi különbözeti meg az 500 Ft-os kalózmásolatot az eredetitől?? Hmm?

És még annyit a hatalmas költségekről, hogy ez nem igaz!! Nem lenne óriási költség normális borítót csinálni! Még én is vállalnám ingyen!! Ez komoly, digitális grafikával foglalkozom. Kinyomtatni sem lenne óriási költség!
0
2005. december 6., kedd 14:20
egyetértek veled maximálisan
0
2005. december 6., kedd 13:21
OFF:
szása, ring-ring! nyakadba fogom kötni. :)
0
2005. december 6., kedd 13:16
Az egyszer már forgalomba került, de most újra, szinkronnal kiadott filmekre kell valami megkülönböztető jegy, nem csak egy matrica, hanem valami hangsúlyos, figyelemfelkeltő felirat.
Szép dolog a folyamatos fanyalgás, de inkább azt a gesztust értékeljétek, hogy a Warner vette a fáradságot, és KIADJA SZINKRONNAL SOKSOK RÉGI KEDVENCÜNKET, és különben is: akinek a tartalomnál nagyobb súllyal esik latba a külcsín, az menjen topmodellnek, vagy hidrogéneztesse a haját.

No offense :-)
0
2005. december 6., kedd 12:19
Kicsit mas, hogy minden nyomorult szinkronos dvd-n ott figyel a KERULJ SZINKRONBA felirat es egyen borito, pedig nem sorozatrol van szo, csak ujra kiadott filmekrol es mas amikor egy belso borito feher. Szerintem. Es ugy tunik meg sokak szamara az.
0
2005. december 6., kedd 10:11
Ti tényleg azt hiszitek, hogy most aztán majd meggondolja magát a kiadó és iszanyatos pénzeket belefektetve kidolgoznak aztán legyártanak egy csomó új borítót?!?!??!
Nem értem miért számít jobban a borító mint a film, de mindegy...
A Universalos belső felület teljesen fehér borító miért nem zavar senkit? Oda miért nem írogattok hogy csináljanak vele valamit???
0
2005. december 6., kedd 9:03
nana! azért ennyire nem rossz a helyzet... :)
0
2005. december 6., kedd 9:00
Igazad van a külső megjelenést illetően, de az undorító jelző nem fedi teljesen a valóságot. Egy hányózacskót is kellene extraként melékelni az új "kerülj szinkronronba" dvdékhez. Én részemről egyet sem fogok belőle venni.
0
2005. december 6., kedd 8:53
igazad van. de nem merülök jobban el a témába, mert csak felhúzom magam.
0
2005. december 6., kedd 1:12
Nem tudom, ki hogy van velem, de egyre bosszantóbb látni, hogy az új, szinkronos megjelenések borítói azzal az undorító szürke előlappal, és döntött előlap-képpel jelennek meg!!

Tisztelt kiadók, ne tovább így! Nagyon csúnya és illúzió romboló! Olcsó hatást kelt!! stb...

Plz ne tovább!! Rá lehet azt írni szépen, ízlésesen és figyelem felketően a DVD elejére h ez a szinkropnos változat.
0