"A legjobb éppen az volt benne hogy az orkok meg lehetett volna csinálni CGI-ból is, de a maszkok mellette döntöttek, amik zseniálisak"
Látom nagyon elfogult vagy a Gyűrűk Urával kapcsolatban, de azokat a maszkokat igen erős túlzás zseniálisnak nevezni. Sőt: inkább roppant kiszámithatóak. Sok helyütt elég erősen hajaznak a Törjön ki a frász és a Hullajó maszkjaira, annyi különbséggel, hogy utóbbi félelmetesen undoritó és groteszk, mig a Gyu-ban ilyen téren már semmi unikummal nem szolgálnak. A maszkmesterek sem voltak odáig a Gyu maszkjaitól, az Oscar gálákat meg már jól ismerjük.
0
2005. december 12., hétfő 18:04
52685
Érthetetlennek tartom ezt az időtartammal kapcsolatos fanyalgást! Ilyen alapon senki ne olvasson 300 oldalnál terjedelmesebb könyvet, mert az már nagyon "vastag", és sokáig tart elolvasni! A kultúrát nem stopperórával, vagy vonalzóval mérik!
most posts by TM
0
2005. december 12., hétfő 17:50
5042
Hogy lehet egy filmbe beletekerni??? Én meg ettől tudok a falramászni... Én kifejezetten szeretem a minél hoszabb filmeket. Mert azért merik ilyenkor bevállalni a több mint 3 órás játékidőt, mert olyan jó a film hogy végig fenntartja az érdeklődést. Tehát ha egy Hollywoodi film 3 órás, akkor már tudom hogy igazán jó lehet, ha ezt a játékidőt meg merték kockáztatni. Én a magam részéről a 4 órás Király Visszatért bővített változatot úgy ültem végig hogy szinte azt mondtam: Már vége is? Még egy órával ki lehetne bővíteni! Ilyen a Titanic is, a Halálsoron is, és biztosan ilyen lesz a King Kong is!
0
2005. december 12., hétfő 11:24
16458
ok. :)
0
2005. december 12., hétfő 11:21
16099
Az bizony, a DzsárDzsár-os. :) Szörnyen untam magam rajta. :) De a vége jó, és izgalmas. :) Én SW rajongó vagyok, úgyhogy ne tovább!!!! ;)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 12., hétfő 11:19
16458
:) az a DzsárDzsáros? :) (vagy nem?) a 4-5-6 azok jó részek, de az újakat nagyon erőltetetnek érzem. a legújabb, sith-es rész hááát..., belenéztem, de nem kötött le. nem is írok inkább többet, nehogy a SW rajongók szétszedjenek... :D (nem vagyok SW rajongó)
0
2005. december 12., hétfő 11:12
16099
Én anno a SWEP 1-nél ásítottam akkorákat, hogy majdnem kidőltem a székből. :)))))))))
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 12., hétfő 11:06
16458
a Gyűrűk urával nekem sincs bajom (azt nem mondom, hogy nem untam magam néha). engem pl. az új SW-ok egyáltalán nem tudnak lekötni, a régieket megnézem, de az újak valahogy nem jönnek be.
0
2005. december 12., hétfő 11:04
16099
Egyetértek. Mondjuk a Gyűrűk urával nekem semmi bajom sincs, de vannak olyan 3 órás filmek, amiktől a falra tudnék mászni!
0
2005. december 12., hétfő 10:59
16458
:) szerintem egy film ideális hossza 75-110 perc, és nem a méret a lényeg :) őőő... ;)
0
2005. december 12., hétfő 10:58
16099
Erről beszélek.
0
2005. december 12., hétfő 10:54
16458
én a Gyűrűk ura első részét néztem moziban. az nagyon tetszett, persze azért volt ásítozás is (persze, a székből felállni már kissé nehéz volt... :)))). a 2-3. résznél már több volt az ásítozás. de azt otthon néztem, így az uncsi részeknél ment a tekerés... :))))
0
2005. december 12., hétfő 10:48
16099
TM!
Olvastam, ami belinkeltél hírt, miszerint mennyire jónak találták Jackson úrfi King Mong-ját. Elolvastam és megértettem, de nekem akkor is fenntartásaim vannak a 3 órával kapcsolatban. Utálok 3 órát ülni egy moziban. Persze vannak kivételek...
0
2005. december 12., hétfő 3:23
52685
Bár abban a filmben mintha más lenne a frizurája...
most posts by TM
0
2005. december 12., hétfő 1:47
52685
Ezek a dolgok csak akkor tűnnek fel, ha unalmas a történet, ha nem köti le a nézőt. Mint mondjuk, ha szex közben a pókot veszed észre a plafonon! De mivel a híradások és Jackson múltja is garancia a jó történetvezetésre, a karakterek mélységére, ezért nem azt nézik az emberek, hogy hol a hiba, hanem magával ragadja őket a sztori!
most posts by TM
0
2005. december 12., hétfő 1:36
5042
Persze. Én sem azt mondtam hogy tökéletesen kiforrott a technika, de eddig Gollam a csúcs! A mozgásokkal van még szerintem mindig probléma. Hiába aggatják tele Andy Serkis-t, vagy bárkit mozgásérzékelőkkel, nekem is sántít még egy kicsit... :-)
0
2005. december 12., hétfő 1:34
5042
Hol vannak a maszkok? Az Uruk-hai orkok fején! Láttad te egyáltalán a Gyűrűk Urát? :-) Oscart is kapott érte! A legjobb éppen az volt benne hogy az orkok meg lehetett volna csinálni CGI-ból is, de a maszkok mellette döntöttek, amik zseniálisak! Kivéve persze Gollam-ot, meg a barlangi trollt, amit a méretük miatt nem lehetett volna másképp!
0
2005. december 12., hétfő 1:32
1431
Az a bajom ezekkel a CGI karakterekkel, hogy túl plasztikusak, még mindig meg van bennük az a ridegség, amitől érezni, hogy nem igaziak. Elismerem, hogy a LOTR-el, azon belül pedig Gollam-mal a Weta remek munkát alkotott, de még mindig hiányzik egy csipetnyi só és egy csipetnyi bors a tökéletes élethűséghez - vagy talán már túlságosan is az, ettől kicsit még mindig mesterkélt.
0
2005. december 12., hétfő 1:29
1431
De hol vannak azok a gyönyörű maszkok? Hol van a Légy? Hol van a Sötétség Ura? Én még ezeknél élethűbbet sosem láttam: nem lehet valami élethűbb egy kézzel fogható, valódi, fizikai maszknál - ha annak kivitelezői olyan mesterek, mint Stan Winston vagy Rick Baker.
0
2005. december 12., hétfő 0:58
5042
Nem nagyon zavar... A Gyűrűk Urában is voltak CGI karakterek... Gollam pl.: teljesen élethű lett... nála jobb CGI karaktert még nem láttam. De a többi kreatúra sem zavart, mert annyira a hatása alatt voltam a filmnek. Ha ezt a King Kong-al is el tudja érni, akkor nálam már nyert ügye van!
0
2005. december 12., hétfő 0:53
1431
A TV spotra gondoltok? Mert én arra. Abban szerintem már a végleges van, ami ugyan jól néz ki, de még mindig nagyon animációszerű.
0
2005. december 12., hétfő 0:52
52685
Pontosan!
most posts by TM
0
2005. december 12., hétfő 0:52
1431
Najó, de ebben most nem sok logika van, azt te is beláthatod: 2005-ben járunk, és a mostanság egekig magasztalt Peternél; nem 70 évvel ezelőtt.
0
2005. december 12., hétfő 0:50
4201
Amikor a traileren kijött, még javában dolgoztak az effekteken. Kong például egész másképp néz ki a végleges változatban, mint a trailerben.