Keresés

Schwarzenegger-filmek DVD-n

2008. február 4., hétfő 9:17
hamarosan befut az Ovizsaru és a Junior :)
0
2007. július 30., hétfő 19:27
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. július 30., hétfő 11:40
Hmmm....60 éves lett kedvenc Terminatorunk.Isten éltesse!
0
2007. július 30., hétfő 10:40
Kedvenc kormányzónk 4 és fél órája töltötte be életének 60. évét. Ünnepeljünk együtt!
Boldog szülinapot, Arnie!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. július 9., hétfő 16:41
Herkules New-Yorkban, az is hiányzik. Nekem legalább is.
0
2007. július 9., hétfő 15:59
Üdv!
Kedvenc Arnoldunk hó végén (30-án) lesz 60 éves. A T3 óta eltelt már 4 év, a hazai DVD filmogária meg még mindig olyan jelentős darabokkal hiányos, mint a Menekülő ember, az Ovizsaru és a Junior.
Ki hogyan fogja ünnepelni ezt a kerek évfordulót?
Én már most hétvégén elkezdtem: Az utolsó akcióhős és a Két tűz között volt műsoron.
0
2007. június 22., péntek 16:34
Én ez esetben örömmel venném meg harmadszor is a filmet. Mondjuk nekem valahogy ez a kedvencem, arra meg ugye nem sajnálja az ember a lóvét.
Moziváltozat klasszikus (2.0) és új (5.0) magyar szinkronnal, angol DD5.1, rendezői változat új (5.0) magyar szinkronnal, magyar felirat mindkét változathoz és az extrákhoz. Gyűjteményem ékköve lenne.
Másrészt meg lehet, hogy berendelem R1-ben... De egy honosított változatnak jobban örülnék.
0
2007. június 22., péntek 15:56
Ja, jó lenne, 2 hete vettem meg a szinkronos kiadást, a vágott feliratos mellé, kellene egy 3. kiadás is.
0
2007. június 22., péntek 14:58
Most olvastam az InterCom topicjában erről:http://www.movieweb.com/dvd/news/80/20280.php
Hallott már valaki róla? De jó lenne, ha kiadnák itthon is. (Álmodik a nyomor...)
0
2007. április 19., csütörtök 14:08
Ne haragudj, most már beugrott... Szégyellem magam. :-( Még egyezkedtünk is, ki mikor szándékszik beszerezni. Sajnos, öregszem, és a tárolóhelykapacitásom kezd véges lenni... :-)
0
2007. április 19., csütörtök 13:18
Persze, hogy a Mobstersre gondoltam. Nem emlékszel, hogy nemrég beszéltünk róla mail-ben? :-) Én is fan vagyok. :)
0
2007. április 19., csütörtök 10:03
Az Ikrek és a Junior egy-egy könnyed vígjáték. Egyik sem fergeteges, de vannak bennük jó poénok, igazi családi vígjáték mindkettő. Az Ovizsaru annyival másabb, hogy abban azért akció is van, és talán a poénok is ütősebbek valamivel.

Ha fetrengős vígjátékra vágyom, akkor egy Jim Carrey filmet nézek meg. Vígjáték van ilyen is, meg olyan is, de szerintem mindkettőre szükség van.

A Herkules pedig 5 évvel a Pumping Iron előtt készült, 1970-ben mutatták be, akkor Arnold mindössze 23 éves volt - ez talán a filmben is látszik. Ennek fényében kell nézni ezt a mozit. Vér ciki, iszonyúan gagyi, Arnoldot is szinkronizálták, annyira elviselhetetlen volt az akcentusa, de mindezekkel együtt is értékes, mert kuriózum. Ebben a filmben engem legalábbis sokkal kevésbé érdekel a film, mint maga Arnold, és közben nem a filmen szórakozok remekül, hanem annak bárgyúságán. Már csak azért is rendkívül érdekes megnézni, mert látszik benne, mekkora is volt Arnold fénykorában (fizikailag), és ilyenkor mérhető csak fel igazán, mekkora utat is tett meg azóta (karrier tekintetében). Többen is írták már előttem: csoda, hogy nem ért véget rögtön a filmes pályafutása. Ő maga is célzott erre, legalábbis a See Arnold Run szerint. Amikor a Pumping Ironhoz gyűjtöttek anyagot, megjegyezte: "Ha szar leszek a filmben, elmegyek humoristának." :-)

A Batman és Robin az első két részhez képest nekem nagyon nem tetszik, de Arnold szerintem jó volt benne. Élveztem a jeleneteit, emiatt szívesen újranézem a filmet.

A T2-vel kapcsolatban:

Annakidején sajnos nem tudtam megnézni a moziban, ezt a mai napig sajnálom. A könyv viszont már a bemutató előtt megvolt, és az bizony nagyon jó könyv. Olvasmányos, szórakoztató, és jobb, mint a film. Amikor először láttam a filmet, akkorát csalódtam benne, hogy az akkori VHS gyűjteményemben (ami persze még csak másolatokat jelentett) sem voltam hajlandó sokáig megtűrni. Egyszerűen hiányzott az a rengeteg plusz, ami a könyvben benne van. Mérgemben még egy 60 perces változatot is összevágtam a T1-T2-ből, hogy ha már vágunk, csináljuk rendesen. Ebben a kiherélt változatban nem maradt szinte semmi akció.

Később persze megbarátkoztam vele, és sokszor megnéztem. Emlékszem, egy alkalommal kötözködős kedvében volt valaki a koleszban, és a film végi jelenetet kezdte fikázni, amikor a T-1000-es helikopterrel üldözi hőseinket, és közben lövöldöz kifelé a szélvédőn. Azt mondta a srác: "Nehéz lehet így helikoptert vezetni." - alighogy kimondta, a T-1000-es látványosan újra tárazott, mire persze a srác: "Na, így meg lehetetlen!". És ott, és akkor, talán kedvenc színészem filmjének védelme érdekében, de megláttam azt, ami addig fel sem tűnt. Visszatekertük a filmet, és mindenkinek leesett az álla: a T-1000-esnek volt egy harmadik keze is. A film olyan szinten odafigyel a részletekre, hogy az ámulatba ejtő.

Aztán amikor itthon is elérhetővé vált a T2 UE R1-es változata, nem tudtam ellenállni neki, és megvettem (15eFt-ot kóstált!). Remek kiadvány, a hazai változat sajnos nem éri el a színvonalát, pedig az sem piskóta - lényegében az UE kissé butított, de honosított változata. Ebben a változatban végre benne van a 15 éve annyira hiányolt jelenetek jelentős része, ami meg ebből is hiányzik, azzal meg kell barátkozni: le sem forgatták. Számomra a T2 így teljes. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy sokakkal ellentétben nekem az alternatív befejezés is tetszik, a könyvben is ez szerepelt, de tény: így a T3 egyáltalán nem passzolna a T2-höz.)
0
2007. április 18., szerda 21:41
Azt hallani, hogy még a Terminator 3 előtt aláírt egy szerződést a 4. részre, viszont nem főszerepre, hanem csak valami epizódra. De a filmezéssel falhagy
végleg. Inkább politizál, elnök akar lenni. Sajnálom, hogy az egyik legnagyobb akciószínész visszavonul, az biztos, hogy hatalmas űrt hagy maga után.
0
2007. április 18., szerda 20:02
Vagyis "Boss of all bosses"! Én is a google-t hívtam segítségül, nem magamtól vagyok ilyen okos. :-) A Mobstersre célzol? Ott (is) hangzik el ez a kifejezés Michael Gambon szájából. Isteni mozi, bár ez itthon nem jelent meg, úgyhogy nem erre gondolsz. De akkor mire?

Gyulus: sajna, nincs kontaktom András bácsihoz, de esküszöm, vadászok egyet, annyira tetszik az ötleted. :-)
0
2007. április 18., szerda 19:31
Sziasztok nem tudjátok Schwarzenegger forgat még majd filmeket vagy ennyi volt elkell búcsúznunk tőle bár azt hallottam beszélt Andy Vajnával a Terminator 4-ről irjatok ha tudtok valamit üdv Peti
0
2007. április 18., szerda 17:58
bocsi az elírásért, azért ugye nem leszek megkövezve?:)

nézd, voltak remek humoros megmozdulásai, de a junior volt életem első filmje, amit nagyon vártam, aztán végül tüntetőleg elaludtam rajta. az ikrek számomra szintén nyálba fulladt. nem csak az volt a baj, hogy akciót vártam, hanem inkább az, hogy vígjátéknak meg nagyon gyenge volt, effektíve semmi újat nem mutatott műfajon belül.

a batman és robin beli szerepe nem volt rossz, bár én a filmen jelentősen kevésbé akadtam ki, mint mindenki más. mondjuk közben kajáltam az üresjáratokban.

a humor dologhoz annyit, hogy a t2 dc új jelenetein én szakadtam a nevetéstől.
0
2007. április 18., szerda 17:57
Tévedtem. Te még ezeket a botlásokat is elnézed neki. :) Ilyen egy vérbeli rajongó. :)
0
2007. április 18., szerda 17:56
A Herkules elvileg vígjáték, ami nagyon rosszul áll Arnoldnak. Arnoldot nem a komikusi képességeiért szeretjük. Asszem ezzel senki nem szállna vitába. Ilyen bugyuta szart én még nem nagyon láttam, mint a Herkules. W kategória, az akkor még W kategóriás Schwarzival. Komolyan mondom, hogy egy büntetés. Az egykori nagy rivális Stallonnének is elég nagy baklövései voltak a vígjátékok. Na jó, az Oscar még nézhető, de nem Stallone miatt. Sly mamás filmje legalább ekkora szar.
0
2007. április 18., szerda 17:50
"schwartzenegger"

Ez fájt...

Egyébként Arnold jelleméhez sokkal közelebb áll a humor, mint azt sokan gondolnák. Nem kevés vígjátéka van, és szinte minden filmjében megcsillan a humor. Szerintem a Junior egy remek vígjáték.
0
2007. április 18., szerda 17:47
"a herkules előtt meg csak egy testépítős filmje volt"

Ha az Acélizomra (Pumpin Iron) gondolsz, akkor azt a Herkules után készítették.
0
2007. április 18., szerda 17:46
a Juniornál rosszabb? olyan nincs:D schwarzenegger karakterszínész, tökéletesen tud előadni barbárt, harci robotot, esetleg e szerep vegyítéseit (barbár + gépágyú = 90es évek akciófilmjei), és a t2ben megtanult mosolyogni is... de a junior, az valamin nagyon rossz volt. mai napig kísért schwarzi feje, amikor megtudta, hogy terhes. perverz módon szeretem a rossz horrorfilmeket, de ennyire rossz színészi játékot én még nem láttam. jó, az alapötlet is baromság, de schwartzenegger mint legényanya, az kb olyan, mintha a terminatort uwe boll rendezte volna a date movie szereplőgárdájával. az a mosoly... brrr.
0
2007. április 18., szerda 17:46
Uhh. Talán a Batman és Robin felveszi a versenyt a Herkulessel, de ott nem Schwarzi számlájára írom az eredményt. A Batman és Robinnal szintén alkalmas emberek kínzására, de talán abban Arnie az egyetlen, ami elfogadható. Sajnos megvan az Antológiában, de nem hinném, hogy bekerül még egyszer a lejátszómba.
0
2007. április 18., szerda 17:39
pontosabban a true lies után csak a 6.napont, a batman és robint valamint a t3mat láttam, az összes többi kimaradt... meg talán a jingle all the way, ezt mintha láttam volna...
0
2007. április 18., szerda 17:39
A Herkules nagyobb büntetés. Jó a Junior sem piskóta, de a Herkulest kevés film veri. Én mondjuk még alámondással láttam anno, de rémálmaimban se jöjjön elő. :)
0
2007. április 18., szerda 17:35
hm, szerintetek ha van olasz trancsírhorrorra szakosodott kiadó, lesz schwarzi profilú is?;>>>

én a juniort és az ikreket használnám vallatásra... bár a herkulest még nem láttam. viszont előbbi kettőn lazán elaludtam, pedig a többi filmjét mind imádtam.

menekülő ember tényleg alapfilm, az emlékmás, a terminator1-2, a conanok és a predator mellett (ezek ilyen sorrandben itt állnak a polcon, kiegészítve a t3mal:)).

utolsó akcióhősön én jól szórakoztam anno, true liest szintén újranézném^^. hatodik napon enyhe blade runner utánérzet, azért ettől függetlenül bőven nézhető. igazából nekem a hatodik napon és t3 közötti összes filmje kimaradt, pótolni kéne^^

a herkules előtt meg csak egy testépítős filmje volt.
0