Az Ikrek és a Junior egy-egy könnyed vígjáték. Egyik sem fergeteges, de vannak bennük jó poénok, igazi családi vígjáték mindkettő. Az Ovizsaru annyival másabb, hogy abban azért akció is van, és talán a poénok is ütősebbek valamivel.
Ha fetrengős vígjátékra vágyom, akkor egy Jim Carrey filmet nézek meg. Vígjáték van ilyen is, meg olyan is, de szerintem mindkettőre szükség van.
A Herkules pedig 5 évvel a Pumping Iron előtt készült, 1970-ben mutatták be, akkor Arnold mindössze 23 éves volt - ez talán a filmben is látszik. Ennek fényében kell nézni ezt a mozit. Vér ciki, iszonyúan gagyi, Arnoldot is szinkronizálták, annyira elviselhetetlen volt az akcentusa, de mindezekkel együtt is értékes, mert kuriózum. Ebben a filmben engem legalábbis sokkal kevésbé érdekel a film, mint maga Arnold, és közben nem a filmen szórakozok remekül, hanem annak bárgyúságán. Már csak azért is rendkívül érdekes megnézni, mert látszik benne, mekkora is volt Arnold fénykorában (fizikailag), és ilyenkor mérhető csak fel igazán, mekkora utat is tett meg azóta (karrier tekintetében). Többen is írták már előttem: csoda, hogy nem ért véget rögtön a filmes pályafutása. Ő maga is célzott erre, legalábbis a See Arnold Run szerint. Amikor a Pumping Ironhoz gyűjtöttek anyagot, megjegyezte: "Ha szar leszek a filmben, elmegyek humoristának." :-)
A Batman és Robin az első két részhez képest nekem nagyon nem tetszik, de Arnold szerintem jó volt benne. Élveztem a jeleneteit, emiatt szívesen újranézem a filmet.
A T2-vel kapcsolatban:
Annakidején sajnos nem tudtam megnézni a moziban, ezt a mai napig sajnálom. A könyv viszont már a bemutató előtt megvolt, és az bizony nagyon jó könyv. Olvasmányos, szórakoztató, és jobb, mint a film. Amikor először láttam a filmet, akkorát csalódtam benne, hogy az akkori VHS gyűjteményemben (ami persze még csak másolatokat jelentett) sem voltam hajlandó sokáig megtűrni. Egyszerűen hiányzott az a rengeteg plusz, ami a könyvben benne van. Mérgemben még egy 60 perces változatot is összevágtam a T1-T2-ből, hogy ha már vágunk, csináljuk rendesen. Ebben a kiherélt változatban nem maradt szinte semmi akció.
Később persze megbarátkoztam vele, és sokszor megnéztem. Emlékszem, egy alkalommal kötözködős kedvében volt valaki a koleszban, és a film végi jelenetet kezdte fikázni, amikor a T-1000-es helikopterrel üldözi hőseinket, és közben lövöldöz kifelé a szélvédőn. Azt mondta a srác: "Nehéz lehet így helikoptert vezetni." - alighogy kimondta, a T-1000-es látványosan újra tárazott, mire persze a srác: "Na, így meg lehetetlen!". És ott, és akkor, talán kedvenc színészem filmjének védelme érdekében, de megláttam azt, ami addig fel sem tűnt. Visszatekertük a filmet, és mindenkinek leesett az álla: a T-1000-esnek volt egy harmadik keze is. A film olyan szinten odafigyel a részletekre, hogy az ámulatba ejtő.
Aztán amikor itthon is elérhetővé vált a T2 UE R1-es változata, nem tudtam ellenállni neki, és megvettem (15eFt-ot kóstált!). Remek kiadvány, a hazai változat sajnos nem éri el a színvonalát, pedig az sem piskóta - lényegében az UE kissé butított, de honosított változata. Ebben a változatban végre benne van a 15 éve annyira hiányolt jelenetek jelentős része, ami meg ebből is hiányzik, azzal meg kell barátkozni: le sem forgatták. Számomra a T2 így teljes. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy sokakkal ellentétben nekem az alternatív befejezés is tetszik, a könyvben is ez szerepelt, de tény: így a T3 egyáltalán nem passzolna a T2-höz.)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.