Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2012. november 12., hétfő 22:00
A médiabox (elvileg) nem BD licenszes, csak azok amikben benne van az optikai meghajtó is.
0
2012. november 12., hétfő 19:08
Ez azt is jelenti, hogy ha például médiaboxot használ valaki, akkor a netről töltött BD-rip azon sem indul el?
most posts by TM
0
2012. november 10., szombat 10:11
Hogy még egyszerűbb legyen a dolog, a Cinavia védelemmel ellátott lemezek borítójának hátoldalán ott virít ez a logó:

Én eddig 4 korongot találtam a megvásároltak közül ami ilyen védelemmel van ellátva (A tetovált lány (2011), Kaptár 4, Kaptár: kárhozat, Underworld: Az ébredés).

Mind Sony kiadvány.
0
2012. november 9., péntek 23:59
Akkor pont jókat választottál. :)
0
2012. november 9., péntek 23:45
Ezek szerint nekem 20.
most posts by TM
0
2012. november 9., péntek 23:38
Találtam egy listát az eddig megjelent Cinavia védelemmel ellátott lemezekről (annyira nincs is még sok):

http://blog.dvdfab.com/cinavia-protection.html
0
2012. november 9., péntek 21:40
Igazán nincs mit,de ne nekem köszönjétek, hanem a cikk írójának. :)

Talán eddig ez a legnagyobb felháborodást (vagy az a Macrovision volt?) kiváltott másolásvédelem, félig-meddig jogosan. Én is terveztem venni egy nagyobb tárhelyű vinyót a mozizáshoz és szerettem volna lerippelni a BD lemezeimet, hogy ne mindíg a gyáriakat koptassam, de ha ez a jövőben minden lemezen rajta lesz, akkor nem fogok tudni mit kezdeni, maximum bosszankodok. A Sony BD játékosom sajnos már szintén megkapta a maga Cinavia alapú Firmware frissítését. Ez van. :(
0
2012. november 9., péntek 21:14
Még délután olvastam ezt az írást, köszi!
most posts by TM
0
2012. november 9., péntek 9:25
A Cinavia-ról bővebben:

http://popcornhour.hu/?oldal=hirek&id=74
0
2012. november 8., csütörtök 23:47
Nagyon jó, nekem sincs gondom vele. Azóta próbáltam az USB-t is, ment minden rajta, flv is. Nagyon meg vagyok elégedve!!! De még mindig nem értem, mi ez a Cinavia védelem? Majd ha nagyon lesz időd, magyarázd el egy-két mondatban, a lényegét!!! Köszi előre is!
0
2012. november 6., kedd 22:33
Köszi.
Sikeresen teszteltem ma az MM-ben a lejátszót és teljesen rendben volt. Amiket vittem azokat mind lejátszotta, még a 3D-s mkv-kat is vitte. :)
Rádugtunk egy 32gigás pendriveot előre, hátra meg egy 640gigás winyót és vitte mind a kettőt egyszerre. Igaz a winyó kicsit lassabban reagált de nem volt vészes, 2-3mp simán kibírható. :)
Ha vissza kapnám az LG-m árát akkor vennék egy ilyet az tuti.
SuperHeRo
0
2012. november 6., kedd 17:39
A Cinavia nincs még feltörve.

a DVD-Ranger 5-ös verziója (az AnyDVD HD és a DVDFab legújabb szoftverei sem törik fel) állítólag már ezt is fogja tudni kezelni,viszont még mindíg halogatják a megjelenést és még az sem 100 százalékosan működik. Jelenleg nincs rá megoldás,nem mintha sok Cinavia védelemmel ellátott lemez lenne jelenleg forgalomban.Pár Sony és Disney korong esetleg. :)

A 2012-ben megjelent BD lejátszóknak már kötelezően tartalmaznia kell a Cinavia másolásvédelmet szoftveresen, de a tavaly megjelent modellek legfrissebb szoftverfrissítései is megkapták már a maguk Cinavia-adagját.

Megtehetné az ember,hogy nem frissít rendszerszoftvert és meghagyja a gyárit, hisz sok esetben az alapszoftverek még Cinavia mentesek voltak,de akkor ,meg hogy a ménkűbe játszanák le a legújabb lemezeket? Sehogy. :(
0
2012. november 6., kedd 16:35
Rákerestem egy másik fórumon, ott egy hozzászóló azt írta, hogy ennél a készüléknél nincs ezzel gond, állítólag már fel van törve ez a védelem (noha még mindig nem értem teljesen, hogy hogyan)
Lásd: http://m.prohardver.hu/tema/blu-ray_lejatszot_de_milyet/hsz_1541-1560.html, 1548. hozzászólás
0
2012. november 6., kedd 16:25
Szia!

Köszi! Ezt a DLNA-t majd később, szerintem még nincs meg hozzá minden eszközöm, ami kell. :D
Nem néztem végig az írott DVD-ket, csak belenéztem. Addig nem volt velük gond.
Megnéztem ezt a cikket, de így sem értem teljesen, hogy mit csinál ez a védelem. Ha beteszek egy írott lemezt (mondjuk DIVx filmet), akkor arra feltesz egy védelmet, és legközelebb nem tudom lejátszani? Vagy hogy? Ez nem teljesen világos.
0
2012. november 6., kedd 16:13
Hey!

Thx az infókat. Majd a DLNA-t is próbáld ki, hogy ott, hogy viszi a filmeket külső/belső felirattal, ha lesz alkalmad hozzá.
Az írott DVD-ket, mkv-ket végig is nézted? Nem jött elő egyiknél sem a Cinavia védelem? Mert elvileg már ez a lejátszó is tartalmazza ezt a védelmet. :(
Bővebb infó a védelemről:
http://popcornhour.hu/?oldal=hirek&id=74

Amúgy gratula hozzá és használd egészséggel! ;)
SuperHeRo
0
2012. november 6., kedd 16:00
Köszi creeper! :-))) Meglesz. Mondjuk én nem szándékozom lecserélni a DVD-gyűjteményem, inkább csak feljavítani a lejátszás minőségét, meg amúgyis kellett volna egy DVD-lejátszó, hogy ne a DVD-recordert strapáljam folyton, és akkor már úgy gondoltam, veszek inkább ilyet, akkor ha néha veszek egy-két Blu-Ray filmet, azt is le tudom játszani. De minden DVD-t lecserélni nem fogok, egyelőre ez még elég drága mulatság, kivéve egy-két jó akciót. :-) Úgyhogy majd ha lejjebb mennek az árak. Nekem a DVD minősége is megfelel, főleg, mivel nincs egymilliós tévém hozzá, hogy igazán lássam a különbséget. :-)
0
2012. november 6., kedd 15:44
Rainbow után a második (?) bekékülő hölgy. Sok boldogságot hozzá! :)
0
2012. november 6., kedd 15:43
Szia Robbee!

Na, megjött!!! :-) Váratlanul.
Sajnos most elborít a munka, úgyhogy nagy tesztelésekre nem érek rá, egyelőre csak azt próbáltam ki, hogy lejátssza-e azokat a formátumokat, amik nekem kellenek (BluRay lemezem csak 1-2 napon belül lesz). A DVD-ket lejátszotta mind, a gyáriakat és az írottakat is, DivX és XVid filmek, mov is mentek rajta jól, a felirattal sem volt gond, a külön feliratot is lejátszotta, nemcsak a beégetettet. Úgyhogy ez jó hír. :-)))
Audio CD is ment, az USB-t még nem próbáltam, majd később. Így első látásra nagyon meg vagyok elégedve, szép a kép, majd ha lesz több időm, akkor részletesen összehasonlítom, mondjuk egy DVD-lejátszón játszott filmmel, hogy tényleg feljavítja-e a képminőséget. De egyelőre el vagyok havazva, úgyhogy ezt majd később. Meg persze majd ki akarom próbálni rajta a YouTube-ot is, de ahhoz még majd kell kábel vagy WIFI-s rooter. Úgyhogy egyelőre minden megy rajta (USB-t majd még csekkolom), hibátlanul. Ha valami kérdésed van, azt majd írd be, és ha meg tudom nézni, akkor majd megnézem, hogy megy-e rajta. :-)
0
2012. november 5., hétfő 23:17
Sok sikert. :-)
0
2012. november 5., hétfő 22:37
Oke.
Csak nyugodtan. ;)

Holnap én is megyek haverral a MM-be tesztelni.
Remélem sikerrel járunk majd. :)
SuperHeRo
0
2012. november 5., hétfő 22:05
Rendben. :-))) Kicsit késik a szállítás a 4 napos ünnep miatt csúszik, de a héten megérkezik szerintem. :-)
0
2012. november 4., vasárnap 22:58
Thx.

Minden hozzászólást megköszönök, minden tapasztalatot. ;)
Miket játszott, miket nem meg miket hogy. :)
SuperHeRo
0
2012. november 4., vasárnap 14:41
Kedves Robbee!

Persze, amint kitapasztalom ezeket, megírom itt. Erről a külső feliratos dologról nem hallottam, remélem, hogy nem igaz. :-)
Azonban nincs viszonyítási alapom, ez lesz az első Blu-Ray lejátszóm, úgyhogy lehet, hogy nem sokra mész a megfigyeléseimmel. :-)
0
2012. november 4., vasárnap 11:07
Én is azt tervezem majd venni, ha minden jól megy és az LG-m árát vissza adja a szerviz, mert már harmadszor van náluk. :S

Majd megírhatnád, hogy mik a tapasztalataid a lejátszóval kapcsolatban.
BD beolvasási sebesség, mkv lejátszás és a DLNA funkciója milyen?
Mert az egyik fórumon azt írták, hogy pl a külső feliratokat nem viszi át a filmek mellett.

Thx
SuperHeRo
0
2012. november 4., vasárnap 2:31
Igen, maradtam a Pioneernél, abban bízom meg a legjobban. Jövő héten jön meg a Pioneer BDP-150-es Blu-Ray lejátszóm, már alig várom. :-) Ennek a paramétereivel voltam a legjobban megelégedve, és ebben a márkában bízom a legjobban. :-)
0