Keresés

Ryan közlegény megmentése - extra változat (2 DVD)

2006. március 9., csütörtök 1:03
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. március 9., csütörtök 0:36
minden rosszban van valami jó, így talán spielbergben is. megannyi kritika után képes lennél öt igazi jó tulajdonságot mondani spielbergről? komolyan érdekelne, mert attól, hogy szép hosszan írsz, a mondandód túlnyomó része még szamárság. egyszerűen hazudsz, amikor olyanokat állítasz, hogy a cápán egy egész mozi röhögött! érvelni, mint ahogy te is mondtad, mert az, pl. hogy "Sajnos, Spielberg Kaminskit is lefokozza, a Világok harcában Kaminski is kezdett giccsessé válni." a te privát véleményed. mielőtt bárki félreértene, én is utálom spielberg nem egy filmjét (hook, örökké, elveszett világ).
0
2006. március 9., csütörtök 0:22
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. március 8., szerda 23:54
Hát emberek végigolvastam az eddigieket, és azokhoz csatlakoznék, akik nem teljesen értik (többek közt) ezt:
"A Párbaj egy gyenge roadmozi-utánzat volt, a Cápa alatt a fél mozi a térdét csapkodta a röhögéstől."
Kedves K, vagy Te nem ezen a földön élsz, vagy mi, többiek... Az egy dolog, hogy (a jelek szerint) utálod Spielberg filmjeit, de azt állítani, hogy olyan filmek, mint pl. a föntiek, totálisan érdemtelenül és teljes tévedésből képezik a filmtörténelem jelentős és emlékezetes, sokat emlegetett, és több mint 30 éve homályba finoman szólva nem vesző részét... hát... mondjuk, hogy érdekes! Írom mindezt úgy, hogy nem vagyok eszeveszett Spielberg fan! De azt állítani, hogy minden amit Spielberg csinált (és köztük nem kevés olan film, amivel többek közt filmtörténelmet írt) egy rakás szar, az egyszerűen NEM IGAZ!!!  Ettől még lehet nem szeretni!

Másik idézet:  "olvass, tájékozódj, művelődj, s néha nézz valóban jó rendezőktől filmet".
Én szokktam! Bár nem tudom, szerinted K, ki a JÓ rendező!?

Részemről a téma lezárva.
0
2006. március 8., szerda 19:41
Persze... Pontosan erre gondoltam... :)
0
2006. március 8., szerda 19:34
ja, spielberg egy dilletáns seggfej, aki nem képes egy jó filmet letenni az asztalra, K pedig a forumozó, aki felnyitja a többiek szemét. :)
0
2006. március 8., szerda 19:30
A lényeg így sem változik.
0
2006. március 8., szerda 19:28
egy ideig igen, de inkább helytálóbb az mondani, hogy kölcsönösen tiszztelték egymást. kubrick nagyon szerette spielberg munkáit, ha ez jelent vmit.
0
2006. március 8., szerda 19:26
persze, hogy nem, de ed wood  mindenki által zseniálisan szarnak tartott rendező, míg ingmar bergman egy mindenki által elismert fazon. de még legrosszabb esetben is csak megosztja az embereket. ed wood nem. nem az volt a célom, hogy ennyire meghökkentő példát hozzak fel, mint a tiéd. :)
0
2006. március 8., szerda 19:24
Kubrick és Spielberg kapcsán csak annyit, hogy állítólag nagyon jó barátságban voltak! A világ egyik legnagyobb filmművésze és a világ egyik legnagyobb szórakoztatója! Gondolom, K számára ez felfoghatatlan.
0
2006. március 8., szerda 19:05
Ön nyert!

Komolyan, TM, ennyire jól senki nem tudta volna megfogalmazni a lényeget!!! (És ezúttal nem csak a nyalás beszél belőlem :))
0
2006. március 8., szerda 18:58
Szerintem a felsorolt párosok egyáltalán nem állnak olyan feltűnően nagy ellentétben egymással, mint mondjuk Ed Wood és Ingmar Bergman, vagy Dobray György és Huszárik Zoltán.
0
2006. március 8., szerda 18:48
itt van néhány rendező, akik úgy térnek el egymástól, mint a tűz és víz, mégis a kedvenceim. csak néhány szésőséges példa, mégis egyformán imádom valamennyi művész munkáit.

steven spielberg - stanley kubrick
p. p. pasolini - fellini
tim burton - martin scorsese
clint eastwood - john cassavetes
chaplin - fritz lang
huszárik - szabó
kitano - john woo
david lean - alfred hitchcock
kurosawa - ingar bergman

ja, és felsorolás félig sznobkodás csupán, ezek közé beférnek igazán szar filmek. mert előre nem tudhatja az ember, hogy mi a végeredmény.
0
2006. március 8., szerda 18:33
legalább ezt belátod. :)
0
2006. március 8., szerda 16:56
:-)))
0
2006. március 8., szerda 14:45
:))))
0
2006. március 8., szerda 14:43
Hát ez az. Én is itt lököm a fellengzős dumát, hogy így Fellini, meg úgy Pasolini, aztán egy másik webes oldalon meg Dolph Lundgren DVD-k után áhítozom... :)))
0
2006. március 8., szerda 14:37
Én nem bántanám ennyire Spielberget. Lehet, hogy én az vagyok, akinek néha jobban esik egy zsíros kenyér, mint a kaviár, francia pezsi helyett Hungaria Extra Dry-t iszom és a többi, és a többi. Valószínű, hogy középszerű vagyok, de nem baj, mert ezalól Salieri feloldozott mindenkit.
0
2006. március 8., szerda 14:14
Csak arra próbáltam meg rávilágítani, hogy kell, hogy legyen a Nap alatt ilyen is, meg olyan is. Így árnyalt a világ! Nem várhatjuk el, hogy mindenki Dosztojevszkijjel a hóna alatt zötyögjön a reggeli metrón, és este pedig Fellinit, Bunuelt, Tarkovszkijt nézzen. Viszont aki áll olyan szinten, hogy meglássa a két "világ" közti értékrendi különbséget, annak már többé-kevésbé rendelkeznie (KÉNE) olyan intelligenciával, hogy nem szólja le útszéli stílusban a szerinte sekélyesebb művészeti szintet megütő alkotókat és azok rajongóit.
most posts by TM
0
2006. március 8., szerda 13:52
0
2006. március 8., szerda 13:37
Továbbá ne együnk zsíros kenyeret, ha ott van a kaviár, és a hamburger helyett is jobb a bélszín Sztroganoff-módra, a kóla helyett franciapezsgő, Domus-bútor helyett IKEA, Kispolski helyett Rolls Royce, és nem utolsósorban K helyett sokan mások! :-)
most posts by TM
0
2006. március 8., szerda 10:55
0
2006. március 8., szerda 8:20
hehe. nem kívánok minden kinyilatkoztatásodra reagálni, de pl. a cápa alatt melyik moziban volt az a tömeges röhögés? mondanám, hogy "baszd meg, ember, neked elment az eszed", de inkább visszafogom magam és csak megjegyzem, "néha járhatnál ezen a földön". :)
0
2006. március 8., szerda 7:15
0
2006. március 7., kedd 22:08
K hozzászólása: "Ne keverjük a kecsegve ringó fecskét a recsegve fingó kecskével...

Spielbergnek egyszerűen fogalma sincs olyan fogalmakról, mint filmidő, montázstechnikák...egyedül intellektuális montázs maradt meg a fejében, de azt is olyan egysíkúan alkalmazza, mint egy amatőr kezdő."

ja, megint témánál vagyunk. tehát spielberg egy dilettáns hülye, aki ne rendezzen, mert nincs tisztában a filmidő fogalmával. bizonyára olyan filmeket, mint a párbaj vagy a cápa nem is ő rendezett. elfogadom, hogy nem szereted se spielberget, se a ryant, de az általad kritizált rész nem dramaturgiai bukfenc.
0