Két megoldás van. Vagy nem kellene részegen müvészfilmtokokkal babrálni, vagy a filmet kéne gyüjtened, nem a tokokat. :)
0
2006. január 24., kedd 13:24
7151
Nekem pedig egy időben 3 példányban is megvolt, és lámpással kellett keresnem, kinek adjam oda a feleslegessé vált kettőt.
Az első tokját leejtettem, kitörtek belőle a lemeztartó fogok, s a tokot nem tudtam pótolni. Újra meg kellett vennem a filmet. (Azóta utálom a Warner-papírtokokat.) A másodikat kölcsönadtam, s úgy kaptam vissza, hogy a papírtok hátul beszakadt. Mivel addigra az első példányt el bírtam sózni, ezért nem tudtam a két hibás darabból egy jót kombinálni, hanem meg kellett vennem harmadszor is. Mindezt a hervadt tokok miatt, ugyanis a lemezekkel egyik esetben sem történt baj.
0
2006. január 24., kedd 13:09
52684
Hát ez sajnos nekem sincs meg, de talán hamarosan fordul a kocka! Kész mazochista vagyok, hogy még mindig nem szereztem be...
most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 12:58
8905
Most nemrég láttam a filmet, teljesen érthető volt a könyv olvasása nélkül. Nekem sajnos nincs meg. :-( Nagyon tetszett, örülnék, ha megint megnézhetném. Malcolm McDowell zseniális volt benne, a legjobb alakítása. A zenék pedig szintén fantasztikusak voltak. A rendezésről már nem is beszélek. Ez lett a kedvenc Kubrick-filmem a Ragyogás és a 2001 Űrodüsszeia mellett.
0
2006. január 24., kedd 0:43
3945
na végre megvan! de még javítok rajta, mert már majdnem kétéves írás. OFF vége.
0
2006. január 24., kedd 0:31
3945
elvileg megvan, de már vagy egy hónapja nem találom a gépemen. :(
0
2006. január 24., kedd 0:30
5042
És nincs meg offline-ba? Rakd fel ide a kritikák közé!
0
2006. január 24., kedd 0:27
3945
sajnos a vox felszámolta a régi fórumot. :(
0
2006. január 24., kedd 0:25
5042
Ja, igen! Hol érhető el a 2001 kritikád? Tusz róla linket nyomni?
0
2006. január 24., kedd 0:24
5042
Hú 2001-ről én is terveztem valami nagyon nagy írást, de olyan nagy volumenű remekműt képzeltem el hogy már hónapok óta csak az anyaggyűjtésnél tartok... Lehet hogy inkább egy szakdolit kéne írnom belőle? :-))) Megérdemelné, hisz nálam ez a nonpluszultra, az All Time favourite!
0
2006. január 23., hétfő 20:42
3945
"E filmről készült el egyébként a legutóbbi DVD tesztem, amely remélhetően hamarosan felkerül a DVD Extrára."
helyes, még több kubrick tesztet! a 2001-ről én is írtam még a régi voxra.
0
2006. január 23., hétfő 20:21
7151
Én nem értek egyet azzal, hogy a film megértéséhez a könyvet is el kell olvasni, mivel Kubrick alkotása önállóan is megáll a lábán (Ettől persze nem árt a könyvvel is megismerkedni, hiszen az is remekmű). Köztudott, hogy a rendező például megváltoztatta a befejezést, de egyrészt Kubrick variációja is teljesen elfogadható és indokolt, másrészt soha nem szabad egyetlen filmtől sem azt várni, hogy ugyanazt nyújtsa, mint az alapjául szolgáló könyv, hiszen eleve két különböző médiumról van szó.
A cím egyébként mindkét műben egyrészt annak a könyvnek a címe, amelyen a történet írókaraktere, Mr. Alexander dolgozik. Másrészt a szimbolikus értelmezés(ek)re szerintem a film is megadja az útmutatást.
P. S.: E filmről készült el egyébként a legutóbbi DVD tesztem, amely remélhetően hamarosan felkerül a DVD Extrára.