hehe... fogalmam sincs, a címe miatt raktam be ide a linket. de a cikkben nem szerepel semmi sem
0
2007. május 24., csütörtök 17:26
726
már csak azt magyarázza el valaki, hogyan kapcsolódik egy zeneipari fúzió a kalózokhoz?
0
2007. május 24., csütörtök 16:20
16458
A Universal lesz a kalózok legfőbb ellenfele
0
2007. május 24., csütörtök 16:19
16458
A Universal lesz a kalózok legfőbb ellenfele
0
2006. augusztus 17., csütörtök 15:00
16458
egy érdekes cikk a Chip magazinból az AACS másolásvédelemről - a teljes cikk elolvasható az újságban, egy véleményt ragadnék csak ki:
Marc Cuban (filmproducer, mozitulaj, HDTV-üzemeltető:
"a legjobb másolásvédelmet a kedvező árak, valamint a moziban, a DVD-n és a tévében történő egyidejű indítás jelentené". (2006. augusztus, 26. oldal - "Le kell cserélni a PC-t?")
érdekes, nem? kíváncsi vagyok, hogy mikor ébrednek végre rá erre a kiadók...
0
2006. augusztus 17., csütörtök 12:26
2938
Na ezt lehetne itt is. Figyelni es baxtatni az arusokat. Ennek meg ertelme is volna. Rohejesnek tartom, hogy meg a kinaiak is jobbak ebben. Ennyit az "erdekvedo" magyar BSA es ASVA tarsasagokrol. Szanalom.
8 milio cd + dvd lefoglalasa
0
2006. július 21., péntek 18:43
16458
"A feltehetően igencsak érintett fórumozók egyike szerint csúnya dolog a warezért, azaz a lopott szoftverekért pénzt kérni, de valamiből fenn kell tartani a szervereket. Krmk álnév mögé bújva egyenesen azt írja, hogy "inkább az ő zsebükbe menjen egy kisebb összeg, mint a már amúgy is milliárdos filmkiadókéba". Szerinte megérdemlik a nagy cégek, mert bár a filmek ára nem olyan rossz, a zenei albumok azonban többe kerülnek, mint egy dvd-film."
forrás: index.hu
0
2006. július 5., szerda 13:24
2938
NA ugye, hogy ugye? Kalozkodnak a cegek? Kizarolagos terjesztesi jog, nem kiszuras a vasarlokkal? Nem olyan fekete-feher ez a tema, ahogyan azt masok allitjak. A zene es a film iparnak is el kellene gondolkodnia lassan kicsit, hogy mikent tudnak teljesulni az elvarasaik es vajon nem kene nekik is valtoztatni valamin...
0
2006. május 18., csütörtök 9:31
16458
Letölteni nem bűn, megosztani az
0
2006. május 17., szerda 0:46
16
Ráadásul az sms-warez oldalakon is egyre jobban terjed a fake tartalom - de ez persze nem rossz hír a kalózkodás elleni kűzdelemben. A csalódott letöltögetők - ha nincs hirtelen más alternatíva - ráfanyalodnak az eredeti Brittney Spears cédére. :-)
Jan a szívemből beszélsz, örülök az erősítésnek!:) Az ftp-szerverek üzemeltetői (legalább is a dörzsöltek) zárt körű felhasználói bázist építenek ki. Nem hirdetnek a net-en, és a tagoknak is tiltják a reklámozást.
Szerintem az sms-warezes, és a fizetős ftp-szerveres letöltögetők elbújhatnak a fájlcserélő progit használók több tízmilliós tábora mellett. Ez utóbbi a legkomolyabb ellenfele a forgalmazóknak, egyrészt azért, mert e felhasználók száma sokszorosa a többinek, másrészt azért, mert ez a módszer az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb a világon.
Ismerek pár olyan középkorú felhasználót, aki épp hogy be tudja kapcsolni a PC-t, de a LimeWire ott figyel a gépén. (Én szedegetem le szívességből a sok kémprogit a gépükről 3 havonta...:-) )
0
2006. május 16., kedd 19:47
1158
Felhasználót csak úgy kapnak el, ha annyit dicsekszik, hogy szinte önmagát jelenti fel. A luzerek pedig már bezártak. Legfeljebb az SMS-szerverek üzemeltetőit lehetne elkapni, az pedig nem nagyon akarózik a hatalomnak.
0
2006. május 16., kedd 19:27
2938
Ez teny. De eleg elkapni nehany felhasznalot vagy luzer ftp warezest es lesz itt nagy summogas, kussolas. :)
0
2006. május 16., kedd 19:22
1158
Az otthoni 1.0-ás userek zöme nem üzemeltet warez szervert. :-) A magyarázat annak illusztrálására került ide, hogy nem olyan egyszerű valós bizonyítékot szolgáltatni az ftp szerverek ellen. Az, hogy találnak néhány írt CD-t, valamilyen több éves film DivX-es másolatával, általában nem elég a komoly retorzióhoz. Komolyabb ftp-snél mást pedig nem találnak.
0
2006. május 16., kedd 19:21
2938
A megmagyarazos reszt ironianak szantam, no. Maradjunk annyiban, hogy van nemi fogalmam xyz rendszerekrol, ha ez, ezt adja vissz teszt rendszeren. A csillagozott resz maganugy.
Erre voltam kivancsi, hogy kulon vinyon figyel a rendszer es direkt ezert van megoldva igy a cucc. Igy mar okes. Az alap leirt verzio baromsagnak tunt, de igy van ertelme. Viszont nem ertem a hozzaszolas lenyeget. Marmint, hogy kerul ide? Az otthoni userek tobb, mint fele egy vindozt sem tudna felhuzni, palne nem egy linux/ux rendszert es plane nem ennyit tokolni a biztonsaggal, hogy egyenileg konfiguralt raid rendszer.
A megmagyarazast ironianak szantam.
0
2006. május 16., kedd 19:17
1158
És mindehhez tudni kell, hogy Unix/Linux/Solaris alatt a daemonok (háttérben futó programok) csak induláskor használják a konfigurációs állományt, futás közben nem kell nekik. És úgy vannak megírva, hogy parancssorból is paraméterezhetőek. Szinte minden paraméterük elérhető parancssorból, de a konfigurációs fájl neve és utvonala biztosan. A tárolt adatok nem vesznek el, ha ugyanazokkal a paraméterekkel indítják újra a raid daemont, akkor helyreáll a teljes fájlrendszer. Ha mással, akkor sajnos értelmetlen adathalmaz lesz rajta, amit ha megpróbálnak helreállítani, lehet, hogy visszafordíthatatlanul elvész. A lényeg, hogy induláskor, kis személyes beavatkozással minden a helyére kerül. nélküle viszont egy teljesen üres és legális szerver áll a házkutatók rendelkezésére. Nehéz az ilyet megfogni.
0
2006. május 16., kedd 18:51
33
Ok.
0
2006. május 16., kedd 18:50
1158
Ja, és ezután kihüzza az USB kulcsot, és hazamegy. Amikor jönnek házkutatni, gondosan otthon felejti az USB kulcsot. De, ha nem felejtené otthon, akkor sem lenne baj, hiszen az okos rendszergazdinak az USB kulcson van többszáz hasonlóan kinéző konfig fájl a kulcsán, és csak ő tudja, melyik az igazi. Bizosan nem az a neve, hogy. ezawarezszerverkonfigja.cfg. :-)
0
2006. május 16., kedd 18:46
1158
Részletesen is érdekel?
Nos, van egyszer egy kicsi wincseszter az oprendszerrel. Mondjuk Linux, mert az ingyen van, és még jól is konfigurálható. Aztán van egy rakás (4 5 6, de lehet több is) wincseszter az adatoknak. Ezek bootoláskor nincsenek bemountolva. Ezek kezelésére van egy raid program, amelyik a szokásosnál részletesebben konfigurálható. De ez a program sem indul el a rendszer indulásakor. Nem is indulhat el, mert nincs meg a config file, amelyik leírja a lemezek csatlakozását. Mikor feláll a szerver, a legtöbb esetben helyben van a rendszergazdi. Már csak azért is, mert warez szervert ritkán huznak újra, szünetmentes vedig van alatta. Amikor újraindítják, annak oka rendszerint valamilyen hiba, amit a helyszinen javítanak. Nos a rendszergazdi bedug mondjuk egy USB kulcsot, amin rajta van a config fájl. Aztán kézzel elindítja a raid programot, megava neki a konfig fájl nevét és elérését. Majd szintén kézzel mountolja a már egynek látszó lemezt. Ha még nagyobb biztonságra törekszik, akkor némi titkosítást is használ a lemezre íráskor.
Ennyi kényelmetlenséget megér a biztonság. Akinek nem, az a börtönben majd megtanulja. :-)
0
2006. május 16., kedd 18:41
2938
Hagyjuk.
0
2006. május 16., kedd 18:33
33
Mit magyarázzak meg? Ha a szerverújraindításra gondolsz, akkor arra gondoltam, hogy a gép újraindul valami miatt (pl.:karbantartás, memóriabővítés, akármi), bebootol a gép, ekkor nem látszik az illegális tartalom a config file hiánya miatt. A gyerek fogja és ftp-n feltölti a config file-t, és már lehet is látni a cuccost a gépen.
0
2006. május 16., kedd 18:26
2938
Magyarazd meg...
0
2006. május 16., kedd 18:19
33
A szervereket elég ritkán indítják újra, ha jól tudom (nem vagyok szakértő, nincs szerverfarmom). A config file-t pedig távolról is fel lehet tölteni a gépre újraindítás után, tehát csak egy másolat kell róla a srácnak az otthoni gépen, így szerintem elképzelhető a megoldás amit felvázoltak.
0
2006. május 16., kedd 18:14
33
Jan-nak igaza van, ez nem egyszerű RAID általában, és az, hogy szétdarabolják különböző méretű szeletekre szerintem titkosításnak számít, de ez tényleg csak nézőpont kérdése. Biztos meg lehetne valahogy oldani a dolgot, de valószínűleg akkora idő és pénzráfordítással, hogy egyáltalán nem érné meg a dolog.
0
2006. május 16., kedd 17:20
2938
Egeszen pontosan tudom mivel foglalkoznak es azt is, hogy mire kepesek. Maradjunk ennyiben. :) Egyebkent ha nem sima raid volt, akkor sincs semmi. Most arrol beszelunk, hogy a csavok egyszer felhuztak a gepet, az ahhoz hasznalt raid config file-t letoroltek es minden ujrainditaskor elveszett a teljes tartalom, mindig irtak egy uj config file-t es minden restart utan ujra telemasoltak a vinyokat? Kicsit hihetetlennek hangzik ez. Honnan van az informacio? Kezd erdekelni a dolog. Az oprendszer kulon vinyon volt? Vagy azt is mindig ujrahuztak? Vagy sosem kellett restartolni a gepet? (pl. kernel konfig vagy valamilyen problema)