"Ahogy a modern filmzene felhígította az európai kontrapunktikus zenét, ahogy a degenerált művészet háttérbe szorította a tértelenbe menekülő képzőművészeteket és szakrális architektúrákat, ahogy a nagy elméleti matematika és fizika, a barokk kontrapunkt analógiáján felépülő infinitezimális matematika elve egy silány és bürokratikus algebrai hókuszpókusszá vedlett, - mind ezt bizonyítják."
Látszik, hogy lövésed sincs a reáltárgyakhoz. Ajánlom, hogy töltsd le a www.okev.hu-ról a matematika és fizika érettségik anyagát, természetesen emelt szinten. Szerintem fogalmad sincs, hogy például mi az a mágneses indukció. Fogalmad sincs a modern fizikáról, melynek a lakásodban fellelhető megannyi elektronikai eszközt köszönheted. Matematikából nem hiszem, hogy megtanultál deriválni és integrálni. A mai fiatalok már képesek erre 3. osztályos gimnazistákként. Csak saját nagyságodat veszed figyelembe, holott csak egy proli f*szkalap vagy, pedig ha egy picit is kinyitnád a szemed, látnád, hogy jelenleg mi az érettségi követelmény. És ha valaki 3 (2+1) tárgyból akar emelt szintre menni, nos nem könnyű feladat. Valószínűleg te nem is lennél képes rá. Más volt a te idődben az érettségi. Lósz*r volt ehhez képest. Ennek függvényében hogy mered kijelenteni azt, hogy ezek a fiatalok tehetnek az európai kultúra lealacsonyodásáról?
A húszezer forintos jegyről... ne legyél nyomorék. Tudod jól, hogy vannak sokkal olcsóbb jegyek. 500-5000 Ft-ig színházjegyek. Mellesleg a színházak szoktak meghívni iskolákat a főpróbákra, ami a fiataloknak ingyenes. Szóval egyedül csak az ilyen megkeseredett baromarcúak, mint te, tehetnek a kultúra silányságáról. Ha te olyan nagy zenész lennél, hallottam volna már a neved. De egy senki vagy.
"Egy négyfős családnak felutazással, egy ebéddel és vacsorával százhúsz-százharmincezer forintjába kerül egy ilyen kiruccanás Szegedről."
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy Szegeden is van színház. Oké, Opera nincs. De Operába nem is két gyerekkel szoktak menni az emberek. Ez ilyen tipikus "mi lenne, ha" felfogású baromság, amit írsz. És szeretném hangsúlyozni, hogy én nem vagyok az az ember, aki az ország lakosságának az összes baját a vállán akarja hordozni, nem érdekel más baja és panaszból is csak egyféle érdekel, de ez már szakmai kérdés. Mellesleg nem én kapok ingyen számítógépet, ingyen kocsit, ingyen lakást. A magyar tendencia az, hogy az emberek többsége b*szik dolgozni, akkor mire legyen 20 ezer Ft-juk? Főleg olyankor, mikor teljesen egészséges emberek mennek el orvoshoz leszázalékoltatni magukat, mert büdös a munka. Sokan jogtalanul vették igénybe a gáztámagotást, sokan nem fizetnek tb-t. Sokan veszteségesnek jelentik be cégüket, hogy ne kelljen annyit adózni. Mégis milyen országban élünk mi? Hogy alakuljon ki az emberben a hazaszeretet, ha ilyen becstelen országban élünk? Lehet engem szídni, megengedem, mert egy ilyen ország ilyen lakosságát nem lehet komolyan venni.