Keresés

Legjobb filmzenék

2007. május 19., szombat 2:36
A Karib 3 tényleg jól sikerült (szerintem). Kicsit visszaköszön benne a Da Vinci kód is, meg az egyik számnak kissé Morriconés hangzása van (talán tisztelgés?), de összességében jól sikerült.

A lejebb közölt linket én is ajánlanám azoknak, akik nem restelnek meghallgatni egy kis tingli-tangli, fődiessen eccerű, gigagiccses koncertet, amolyan johnwilliamseset.

http://www.filmzeneifesztival.hu/
0
2007. május 18., péntek 21:08
jaj, ne, a gladiátoros téma a mélypont! :)
0
2007. május 18., péntek 20:15
Először hallgasd meg a Karib 3 zenéjét és majd utána nyilatkozz róla. :)
Hiába húzták le sokan a 2. résznek a zenéjét is, amikor felcsendülnek a "Gladiátoros" dallamok, nekem végem van. Persze semmi újat nem mutatott, saját régi munkásságából építkezett mégis egy sokszor hallgatható, kellemes kis album lett belőle (kivéve a Tiesto-s förmedvényt, de hát az mintha rajta se lenne).
A Da Vinci zenéje pedig mérföldekkel lekörözi a filmet, sőt inkább úgy mondom, hogy a film sokat ront a zenén. :)
0
2007. május 18., péntek 19:46
Matek: nem vagyok matek zseni, de annak idején érettségin kisujjból írtam 90% fölötti dolgozatot :) nem villogni akarok, de bármely műszaki egyetemre felvettek volna, mert tavaly amúgy sem volt  magas ponthatár. csak nem vagyok műszaki beállítottságú :) bár az építészmérnökin gondolkodtam egy pillanatra, de mégsem vonz.

Nem ismersz, nem ismered a terveimet. Vannak nekem is nemes céljaim ;) Persze ezt így nem érheted meg, de nem is kell. De nagyon remélem, hogy majd a jövőben nem kívánod majd igénybevenni azokat a dolgokat, amiket szeretnék megvalósítani. És még szépen fejeztem ki magam.

"Semmi baj nem lenne egyébként Magyarországgal, ha azt a nemzetidegen kommunista-liberális réteget kitakarítanák ebből az országból, ami száz évre elverte az itt élő magyarság jövőjét."

A konzervatív jobboldal is ugyanúgy nemzetidegen. A magyarság jövőjén meg amúgy is csak együtt segíthetünk. Nemes célommal remélem elérem majd azt, amit szeretnék.
0
2007. május 18., péntek 18:49

hans zimmer, könyörgöm komponálj végre valami újat is! elhiszem, hogy jó üzlet  a karib tenger 9. zenéjét is megírni, de közben mindenki elfelejti, hogy olyat is tudtál egykor, mint a fenti filmzene.
0
2007. május 18., péntek 17:49
Üdv mindenki!

Nem tudom, erről hallottatok-e már, mindenesetre küldök egy linket:

http://www.filmzeneifesztival.hu/
0
2007. május 16., szerda 23:18
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. május 16., szerda 23:12
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. május 16., szerda 23:10
0
2007. május 16., szerda 18:30
Úgy indítottál itt az Xpressen,hogy a "Budapest film liberális agyamentjeiről" írtál.(A Magdolna nővérek)
Utána engem üresfejünek neveztél,pedig csak arra kértelek válogasd meg a jelzőidet.Ez azóta sem sikerül.
Hiába vagy művelt,(ez manapság tényleg nagy érték)és értek veled egyet sok mindenben,ha egyben intoleráns is vagy és goromba.
Egy szokványos silány hozzászólásra az ember oda sem figyel,de a te gondosan megválogatott
sértegetéseid akkoriban újdonság számba mentek.
Sokkal többet érnél el,ha leszoknál róluk.
0
2007. május 16., szerda 10:58
Mivel a topic címe Legjobb FILMzenék, igyekszem példát mutatni, és visszatérni a tárgyhoz.

Volt szerencsém nemrég megvenni Howard Shore legújabb művét, és ismét kellemeset csalódtam a Gyűrűk Ura Oscar-díjas zeneszerzőjében. Shore több ízben nyilatkozta, hogy hiányzik neki a LOTR világa, és szívesen megírná a készülő Hobbit zenéjét. Gondolom, ez minden Howard Shore-rajongó leghőbb vágya. Jó hír, hogy nem kell éveket várniuk, hiszen a The Last Mimzy helyenként hasonlóságot mutat hangzásvilágában a Gyűrűk Ura zenei anyagával. Shore szemmel láthatóan élvezi a fantasy zsánerét, és mint tudjuk, tökéletesen otthonosan mozog benne. Bár nem annyira fülbemászó, mint főműve, ám nem marad el színvonalban a Howard Shoretól megszokott minőségtől.

0
2007. május 16., szerda 10:24
"Ahogy a modern filmzene felhígította az európai kontrapunktikus zenét, ahogy a degenerált művészet háttérbe szorította a tértelenbe menekülő képzőművészeteket és szakrális architektúrákat, ahogy a nagy elméleti matematika és fizika, a barokk kontrapunkt analógiáján felépülő infinitezimális matematika elve egy silány és bürokratikus algebrai hókuszpókusszá vedlett, - mind ezt bizonyítják."

Látszik, hogy lövésed sincs a reáltárgyakhoz. Ajánlom, hogy töltsd le a www.okev.hu-ról a matematika és fizika érettségik anyagát, természetesen emelt szinten. Szerintem fogalmad sincs, hogy például mi az a mágneses indukció. Fogalmad sincs a modern fizikáról, melynek a lakásodban fellelhető megannyi elektronikai eszközt köszönheted. Matematikából nem hiszem, hogy megtanultál deriválni és integrálni. A mai fiatalok már képesek erre 3. osztályos gimnazistákként. Csak saját nagyságodat veszed figyelembe, holott csak egy proli f*szkalap vagy, pedig ha egy picit is kinyitnád a szemed, látnád, hogy jelenleg mi az érettségi követelmény. És ha valaki 3 (2+1) tárgyból akar emelt szintre menni, nos nem könnyű feladat. Valószínűleg te nem is lennél képes rá. Más volt a te idődben az érettségi. Lósz*r volt ehhez képest. Ennek függvényében hogy mered kijelenteni azt, hogy ezek a fiatalok tehetnek az európai kultúra lealacsonyodásáról?
A húszezer forintos jegyről... ne legyél nyomorék. Tudod jól, hogy vannak sokkal olcsóbb jegyek. 500-5000 Ft-ig színházjegyek. Mellesleg a színházak szoktak meghívni iskolákat a főpróbákra, ami a fiataloknak ingyenes. Szóval egyedül csak az ilyen megkeseredett baromarcúak, mint te, tehetnek a kultúra silányságáról. Ha te olyan nagy zenész lennél, hallottam volna már a neved. De egy senki vagy.

"Egy négyfős családnak felutazással, egy ebéddel és vacsorával százhúsz-százharmincezer forintjába kerül egy ilyen kiruccanás Szegedről."

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy Szegeden is van színház. Oké, Opera nincs. De Operába nem is két gyerekkel szoktak menni az emberek. Ez ilyen tipikus "mi lenne, ha" felfogású baromság, amit írsz. És szeretném hangsúlyozni, hogy én nem vagyok az az ember, aki az ország lakosságának az összes baját a vállán akarja hordozni, nem érdekel más baja és panaszból is csak egyféle érdekel, de ez már szakmai kérdés. Mellesleg nem én kapok ingyen számítógépet, ingyen kocsit, ingyen lakást. A magyar tendencia az, hogy az emberek többsége b*szik dolgozni, akkor mire legyen 20 ezer Ft-juk? Főleg olyankor, mikor teljesen egészséges emberek mennek el orvoshoz leszázalékoltatni magukat, mert büdös a munka. Sokan jogtalanul vették igénybe a gáztámagotást, sokan nem fizetnek tb-t. Sokan veszteségesnek jelentik be cégüket, hogy ne kelljen annyit adózni. Mégis milyen országban élünk mi? Hogy alakuljon ki az emberben a hazaszeretet, ha ilyen becstelen országban élünk? Lehet engem szídni, megengedem, mert egy ilyen ország ilyen lakosságát nem lehet komolyan venni.
0
2007. május 16., szerda 3:13
0
2007. május 16., szerda 2:44
Most néztem el Katsaris honlapjára, és tök jó térkép van az előadásairól, rá kell kattintani egy országra (már azok közül, amik megjelennek kiírva), és akkor odaközelít a térképre, és kiírja, hogy mikor lesz koncertje az adott országban. Most látom, hogy júniusban lesz Ausztriában. Lehet, hogy kimegyek megnézni. :-)
0
2007. május 16., szerda 2:37
nagy kedvencem=nagy kedvenc
0
2007. május 16., szerda 2:36
Kedves K!
Egyre kíváncsibbá tettél ezekre a noktürnökre, amelyeket nagyon imádok, és sokat én is játszottam/játszok közülök. Nagyon szeretem őket, egyszerűen a legbensőbb mélységeket fedik fel előttem a saját lelkemből is. Nekem Rubinstein előadásában vannak meg, nekem az a megtestesült tökély, mégha a felvétel nem is teljesen tökéletes, mivel régi anyagból lett digitalizálva, de egész jól feljavították. A két zongoraversenyt is ő játssza ugyanezen a dupla CD-n. De majd igyekszem belehallgatni ebbe az új felvételbe is.
Nagy kedvencem Chopin előadóm még Cyprien Katsaris, meg kell hallgatnod!!! Ahogy a balladákat, a scherzókat, a szonátákat játssza Chopintől .... valami egészen egyedi és rendkívüli módon! Ezért már érdemes volt megszületni. :-)
0
2007. május 16., szerda 2:23
0
2007. május 15., kedd 21:56
Nothing else matter...? :)
0
2007. május 15., kedd 21:55
"A kultúra nem tömegműfaj. Ma egyre inkább nem az."

Én ezen nem csodálkoznék a helyedben, mikor a televíziókból csak a sz*r folyik ki minden nap. Néha el lehet csípni kuriózumokat egy-egy csatornán.

"Pedig régen Itáliában az operaházakban a szutykos munkás is őrjöngve lelkesedett egy Donizettiért, az utcán Bellinit dúdolt; az Erzsébet-kori színházban a legutolsó fajankó is rajongott Shakespeare-ért, Ben Jonsonért, vagy egy Marlowe-ért."

Akkor még volt ezekre a dolgokra szellemi igény. Minden attól függ, hogy egy társadalomban mire és mennyire van igény. A tendencia szerint a művészeti igényesség egyre lejjebb csúszik, de vannak jó indíttatások, pl. Van Gogh kiállítás, hogy csak a közelmúltat említsük.

Most is lehet bérletet venni az Operába, szerinted hányan teszik ezt meg? Hányan járnak el színházba esti kikapcsolódásként?

Aki nem akar a kultúrához hozzáférni, az nem is fog.
Akinek meg más tetszik, az az ő saját dolga. Le se sz*rom, hogy Te mit szeretsz, mert az a fontos, amit én szeretek. És talán mindenkinek így kéne hozzáállnia a John Williams témához is és nem fennakadni azon, hogy lefikázták. Mert egy ilyen tacskónak, mint K, nincs hangja, csak nagy pofája.
0
2007. május 15., kedd 21:39
Hopsz, elnézést a hibákért, nem olvastam át magam, és azért is, hogy elfelejtettem: a szimfónikus aláfestéssel megújított rockzenét írtad, hogy érdekesnek tartod, én meg ezek után rákérdezek... :]
0
2007. május 15., kedd 21:37
És azokat a rock-kísérleteket sem szereted, ahol szimfónikus aláfestéssel színesítol a dalokat? A már emlegetett Kiss, mint a dallamos glam/rock-disco párosítás koronázatlan királya 2003-ban csinált egy nagyszerű albumot a Melbourne Symphony Orchestra kíséretében, a számaikba új életet leheltek az igazi akusztikus hangszerek, de voltak durvább esetek is. A kemény metálos Metallica sokszor lépett már fel szimfónikus zenekarok kíséretében.

Kicsit javítom magam: a Kiss talán nem a legjobb példa, hiszen egy glam együttesben számomra feldolgozhatatlanul sok energiát fecsérelnek az imázsba. Az arcfesték mellett még kismillió dilije van a fiúknak, de engem mindig is a zenéjük vonzott. Nem a kedvenc együttesem, de abszolút hallgatható az egész.
0
2007. május 15., kedd 21:24
0
2007. május 15., kedd 21:20
0
2007. május 15., kedd 21:09
0
2007. május 15., kedd 21:09
0