Keresés

Legjobb filmzenék

2007. május 13., vasárnap 22:16
Hogy tudtam, hogy bölcsész vagy...
0
2007. május 13., vasárnap 22:08
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. május 13., vasárnap 22:07
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. május 13., vasárnap 17:50
"Az értelmiségi lét egyik alapja, hogy ha valaki valakinek az állítását cáfolja, akkor indoklást is mellékel hozzá."

Valóban nem indokoltam, de miért is kéne? Minek adjam meg számodra a megoldást? Járj utána. Vagy soha ne tudd meg és olvasgasd csak a Bibliát. Bölcsész még lehetsz.

Száz év filozófiai kivonat? Kivonat, talán ez a baj. Kevered a szezont a fazonnal.

"Ilyenekről egyetlen egyetemi vagy főiskolai oktató sem beszél. Már csak azért sem, mert értelmes emberek nem magyarázzák értelmes embereknek az értelem mibenlétét."

Mert nem az értelemről beszélnek, hanem az értelmiséggé válásról. Van különbség, bár először talán meg kéne tanulnod olvasni.

"A fingás folyamata és az értelmiségi lét kialakulásának folyamata nálam nehezen összeegyeztethető."

Nálad minden nehezen összeegyeztethető. Pedig ez egy sima élettani folyamat.

"A kérdés és a teszt két különböző dolog."

Ebből is látszik, hogy tanulatlan vagy. Még sosem láttál tesztkérdéseket?

"Aztán definiáltam az értelmiségi lét fogalmát, amire te egy értelmiségitől teljesen idegen választ adtál."

Te semmit nem definiáltál. Csak nyomtad a süket szöveget. Ha lenne róla fogalmad, akkor már két igének kellett volna szerepelnie mondataid közt. Ez még nem történt meg.

"Egy parasztnak a föld az abszolút valóság, a tudósnak a tudományosan megállapított konklúzió. A hívőnek Isten, a hadvezérnek a stratégia, az üresfejűeknek a mindent relatívnak tekintő látás, mely önmagában is abszolutizáló szemlélet."

Ez mind szép és jó, csak valahogy nem illik az idézetedhez.

"Ha lenne családi életed, akkor tudnád, hogy a család, a nemzet, az emberség az egyetlen igaz látásmódon alapszik."

Igen bazdmeg árvagyerek vagyok :) Egyetlen igaz látásmód nem létezik, ezt fogd fel a pici agyaddal :)

"Teljesen igazad van. Sajnos, mindennap meg kell élnem, hogy mennyire nyomorúságos élet a kismagyar élet, melyben ilyen erősen él a plebejusmorál( Nietzsche)."

Akkor miért választottad magadnak ezt a kismagyar életet?

Részemről a téma lezárva. Maradj magadnak.
0
2007. május 13., vasárnap 17:26
0
2007. május 13., vasárnap 17:23
0
2007. május 13., vasárnap 17:05
Semmi gond, én sem csípem a hozzászólásaidat. :-)
0
2007. május 13., vasárnap 16:45
Az van, csak ez szerintem nem volt vicces.
0
2007. május 13., vasárnap 16:16
Az, hogy nincs humorérzéked.
0
2007. május 13., vasárnap 16:15
Tényleg jó a topic :D Kiváncsi lennék mi K véleménye pl. Santaolalla-ról :) Ha az Oscarokat figyelembe vesszük akkor csak 2/5öd olyan jó mint Williams, viszont Zimmernél 2x jobb :D

0
2007. május 13., vasárnap 16:07
Ja, és az hogy valaki hány díjat nyert, szintén nem perdöntő, mivel nem attól lesz valaki jó zeneszerző, ahogy az sem feltétlenül jó színész, aki 2-3 Oscar-díjjal dicsekedhet.
0
2007. május 13., vasárnap 16:05
Szerintem felesleges ez a vita, mivel a zenei ízlés teljesen szubjektív. Én például szintén nem szeretem John Williamst, de nem hinném, hogy ettől rosszabb ember lennék, vagy kevéssé zeneértő, mivel nagyon muzikális vagyok. És én sem haragszom senkire, aki mondjuk nem szereti Ennio Morricone-t, akit meg én kedvelek nagyon. Teljesen hiábavaló ez a vita, ez olyan, mintha azon vitatkoznánk, Glenn Close vagy Meryl Streep a jobb színésznő. Ízlések és pofonok.
0
2007. május 13., vasárnap 15:57
Nem rossz lista, de van egy nagy hibája: Chopin kimaradt. :-)
0
2007. május 13., vasárnap 15:56
És akkor mi van? Teljesen megértem. Jók is a Goldberg-variációk, de nagyon!!!
0
2007. május 13., vasárnap 14:59
tényleg szórakoztató ez a topik, no és persze egy-két fórumozó is.
0
2007. május 13., vasárnap 13:40
ja, van ez a vicc:
Nővér a doktornak:
-Doktor úr, maga már biztosan nagyon fáradt. Túl van két amputáción, egy vakbélműtéten és egy májtranszplantáción.
-Hát igen, Juditka. Fárasztó egy nap volt.
-Csak egy a gond. Elfelejtett pácienst cserélni :)
0
2007. május 13., vasárnap 13:38
Na persze. Aztán akkor is bal oldalon vágnál fel, amikor a másik oldalon lenne a gebasz! :-)
most posts by TM
0
2007. május 13., vasárnap 13:35
vannak nálam rosszabbak :) szakmailag bízhatsz bennem :)
0
2007. május 13., vasárnap 13:33
Ha minden ilyen nyikhaj orvospalánta ennyire tudathasadásos, akkor a jövőben jobban ráfekszem az ezoterikára, mert nem szeretném, ha idősebb koromban egyszer is találkoznom kellene bármelyik jeles példányukkal! :-)
most posts by TM
0
2007. május 13., vasárnap 13:29
Csak az a baj, hogy az én igazam nem az én igazam, hanem a magyar értelmiségé :)
0
2007. május 13., vasárnap 13:09
Tetszik, amikor két, saját vélt igazát kényszeresen propagálni kívánó ember egymásba botlik és órákon át képesek elszórakoztatni önmagukat.
Ilyenkor az is jó, hogy a többi topikba nyugodtan írhat az ember, kisebb az esély, hogy meglepik őt valami axiómaként odavágott sületlenséggel. :-)
most posts by TM
0
2007. május 13., vasárnap 13:00
A distanciatudat elméleted hiányos és nem helytálló. Ha tanult ember lennél, akkor már az első főiskolai/egyetemi napodon elmondták volna Neked, hogy mi által válhatsz értelmiséggé és hogy mit jelent ez az egész. Ez egy hosszú folyamat eredménye. Innen látszik, hogy fingod sincs a dolgokról. És ezért szántam "tesztkérdésnek". Nem bonyolult a válasz, csak te nem vagy olyan ember, aki értelmiséggé válhat. Műveltnek lehetsz művelt, de az értelmiséghez több kell.

"Szerintem te lazán megbuknál egy elemi iskolás szövegértő vizsgán. Olvasd el mégegyszer a szöveget. A Szerb Antal-i gondolatot én az erények illusztrálása végett idéztem." (jelentem átmentem a magyar érettségin és nem kettessel - ráadásul a nehezebb feladatot választottam mert a verselemzés már snassz volt) :)

Csak az a baj, hogy nem ez volt a kérdés és teljesen feleslegesen írtad. Nem volt szó erényről, hazafiságról, csak te gondoltad, hogy szófosásként csúsztathatod a dolgokat.

Egyetlen igaz látásmód?:) Na ne nevettess. Ahogy ezt leírtad, tudhatnád, hogy abszolut objektivitás nem létezik. Az egyetlen igaz látásmód a birkák közt szokás. Alapvetően látszik, hogy proletáros-szalonnagyerekes hozzászólásaidban önmagad nyomorát vetíted ki.

Dobálhatod a neveket, fogalmakat, talán okosabbnak is tűnsz tőle egyesek szemében, de ehhez alapvetően elég pár cikket elővenni a wikipedia szabad lexikonjából.
0
2007. május 13., vasárnap 12:32
0
2007. május 13., vasárnap 10:41
Ezt a kérdést most kicsit bebuktad :)

Először is, nemzettől függetlenül tartozhatsz az értelmiségiek körébe. Nem szükséges "a földhöz, a vérhez, a nemzethez való tartozás". Nem náci eszmék ezek, csak nem erről szólt a kérdés. Attól, hogy Szerb Antal ezt írta, még nem lesz így.

Ez a distanciatudat meg mi?:) Van róla fogalmad, hogy mekkora sületlenséget írtál le?:) Távolságtudat?:) Nos, ki kell ábrándítsalak, ez sajnos nem így van. Egy értelmiségi ember másképp gondolkodik, mint a mindennapi ember. Kár, hogy csak álcaként mutatod magad értelmiségnek. Kár, hogy csak megjátszod magad. A megoldást pedig nem fogom tálcán kínálni. Cogito, ergo sum! - hogy egy latin sententia-val éljek.
0
2007. május 13., vasárnap 3:46
Kár, hogy K ma (tegnap) délután is unatkozott, mert ilyenkor ér rá többfrontos értelmetlen vitákat kezdeményezni, illetve újjáéleszteni.
Amikor nem ilyen, akkor sokkal szimpatikusabb számomra e művelt, nagy tudású ember.
most posts by TM
0