"Az értelmiségi lét egyik alapja, hogy ha valaki valakinek az állítását cáfolja, akkor indoklást is mellékel hozzá."
Valóban nem indokoltam, de miért is kéne? Minek adjam meg számodra a megoldást? Járj utána. Vagy soha ne tudd meg és olvasgasd csak a Bibliát. Bölcsész még lehetsz.
Száz év filozófiai kivonat? Kivonat, talán ez a baj. Kevered a szezont a fazonnal.
"Ilyenekről egyetlen egyetemi vagy főiskolai oktató sem beszél. Már csak azért sem, mert értelmes emberek nem magyarázzák értelmes embereknek az értelem mibenlétét."
Mert nem az értelemről beszélnek, hanem az értelmiséggé válásról. Van különbség, bár először talán meg kéne tanulnod olvasni.
"A fingás folyamata és az értelmiségi lét kialakulásának folyamata nálam nehezen összeegyeztethető."
Nálad minden nehezen összeegyeztethető. Pedig ez egy sima élettani folyamat.
"A kérdés és a teszt két különböző dolog."
Ebből is látszik, hogy tanulatlan vagy. Még sosem láttál tesztkérdéseket?
"Aztán definiáltam az értelmiségi lét fogalmát, amire te egy értelmiségitől teljesen idegen választ adtál."
Te semmit nem definiáltál. Csak nyomtad a süket szöveget. Ha lenne róla fogalmad, akkor már két igének kellett volna szerepelnie mondataid közt. Ez még nem történt meg.
"Egy parasztnak a föld az abszolút valóság, a tudósnak a tudományosan megállapított konklúzió. A hívőnek Isten, a hadvezérnek a stratégia, az üresfejűeknek a mindent relatívnak tekintő látás, mely önmagában is abszolutizáló szemlélet."
Ez mind szép és jó, csak valahogy nem illik az idézetedhez.
"Ha lenne családi életed, akkor tudnád, hogy a család, a nemzet, az emberség az egyetlen igaz látásmódon alapszik."
Igen bazdmeg árvagyerek vagyok :) Egyetlen igaz látásmód nem létezik, ezt fogd fel a pici agyaddal :)
"Teljesen igazad van. Sajnos, mindennap meg kell élnem, hogy mennyire nyomorúságos élet a kismagyar élet, melyben ilyen erősen él a plebejusmorál( Nietzsche)."
Akkor miért választottad magadnak ezt a kismagyar életet?
Részemről a téma lezárva. Maradj magadnak.