Keresés

Legjobb filmzenék

2007. május 12., szombat 18:24
Micsoda??? Nyman az egyik legjobb!!!
0
2007. május 12., szombat 18:22
Most éppen a Szédülés.(Bernard Herrmann)
0
2007. május 12., szombat 18:16
Azt hiszem, valahogyan nem jut el hozzád sem a mondanivalóm lényege. Semmi baj, ha nem érted, csak ne akarj meggyőzni valamiről, amiről már sokszor kifejtettem, mit gondolok. Én a megértésről, az udvarias hangvételről írok, a pozitív stílus fontosságát hangsúlyozom, ha te ezt nem érted meg, nincs miről beszélnünk, mert olyan, mintha más nyelven beszélnénk. Ugyanazt mondod, mint én tulajdonképpen, mert kát te sem szereted, csak seggfejséggel magyarázod azt, amit én az előbb leírtam kiséé finomabb módon.
Nem szeretném újra meg újra ismételni magam csak azért, mert nem veszed a fáradtságot, hogy elolvasd valaki másnak adott válaszomat, amiben kifejtem, miért nem helytálló az, amit te is mondasz. Én már milliószor elmondtam, miért egyedülállóan nagy zeneszerző John Williams. De továbbmegyek, és kérlek, figyelj, mert ez sokkal fontosabb az én magányvéleményemnél: Nálam sokkal nagyobb, sokkal tehetségesebb emberek világszerte tették, és teszik ezt meg. Zeneszerzők, karmesterek, zenekritikusok, írók, rendezők, filozófusok, és még sorolhatnám. Ők mind úgy gondolják, John Williams egy zseni. Amikor én nem kedvelek valakit, nem kezdem el ész nélkül válogatott módon sértésekkel bombázni, pláne nem egy nyilvános fórumon, mert él bennem egy olyan fokú empátia, mely visszatart mások érzéseinek megsértésétől. Akkor is, ha nekem van igazam, és akkor is, ha nincs (utóbbi eset még eggyel több ok a hallgatásra)
Nem akarom felsorolni azokat a méltán világhírű embereket, akik messzemenőkig elismerik John Williams értékeit, és zeneszerzői kvalitásának nagyságát. Az olyanok, mint ká, úgyis figyelmen kívül hagyják mindezt, mert számukra nem létezik más, csak az általuk kreált, (többnyire) valótlan, mérhetetlen arroganciából születő álönbizalomból fakadó mindentudás, ami kizár mindent, amit más gondol valamiről. Ez a legveszélyesebb tulajdonság, mert senki sem tévedhetetlen, és ezeket a súlyos kijelentéseket nem tudjuk megváltoztatni. Ha pedig rossz döntéseket hozunk, végül általuk mi is eltűnünk. Csak a legbutább ember képes valamit messzemenőkig elutasítani, és az abban hívőket ostobáknak bélyegezni, cska azért, mert ő maga ezer és ezer példát képes felhozni arra, az a valami miért nem jó.
Az ilyen hozzászólások olvasása nagyon elszomorít engem, aki igyekszem csupa jót, embertársaim életének jobbítására szolgáló dolgot cselekedni. Ilyenkor már-már úgy érzem, nem érdemlik meg, hogy jót kapjanak. De tudom, sok olyan is van itt (többek között), aki igenis hisz a más véleményének, gondolatának, meggyőződésének, vagy csak ízlésének tiszteletében, és nem akarja mindenáron erőszakosan, sértőn, durván bebizonyítania igazát, és a másik ember tévedését. Talán túl hosszan válaszoltam, ám engem és kát, és minden hozzá hasonlót örökre megkülönböztet az a tulajdonság, hogy én egy eszmében, egy emberben, vagy egy dologban úgy hiszek, hogy közben nem tiprom sárba az összes többi eszmét, embert vagy dolgot.
0
2007. május 12., szombat 17:58
Ne haragudj, de legyél már annyira felnőtt, hogy ne sértődj meg azon, ha valaki azt fikázza, akiért te rajongsz. Ilyesminek a Braavo meg a Popcorn lev.rovatában a helye. Moderálni azért, mert nem tetszik a véleménye?? Vagy a stílusa??
Na és?!
Neked meg más a véleményed, és gondolom, vagy annyira önálló, hogy ebben ez ne tántorítson el. Ha ennyire fontosnak érzed, és úgy gondolod, h meg kell védened, írd le a saját véleményedet az adott témáról/személyről.
Amúgy K engem is idegesít, de nem azért, mert erről vagy arról az a véleménye, ami, hanem mert egy seggfej. Legalábbis általában úgy viselkedik.
0
2007. május 12., szombat 17:52
Nem hiszem, hogy látod a lényeget. Valószínüleg nem olvastad el, amit írtam. Én a kifejezetten sértő módon megfogalmazott gyűlölködésről, a minősíthetetlen stílusról beszélek, amit egy értelmes ember megfelelően objektív értékítélettel képes felismerni.
Ki a fene mondta, hogy ezt vagy azt a személyt, ezt vagy azt a dolgot szeretnie kell mindenkinek? Ekkora butaságot még feltételezni is botorság!
De mások érzéseinek tiszteletben tartása empátiára, sőt, emberségre vall. Ez hiányzik itt nagyon néhány emberből.

0
2007. május 12., szombat 17:48
ha jól tudom, a mai nagy nagy magyar demokráciában mindenkinek joga van utálni, gyűlölködni, ócsárolni... szerintem jogos... ha neki nem tetszik, amit John Williams csinál, akkor elmondhatja. ez biztos mélyebben érinti azokat az embereket, akik kedvelik J.W. munkásságát, de especiel hidegen hagy John Williams, de nem fogom szídni azért, mert nem kötnek le a zenéi...
ha itt most ilyen cenzúra lenne az oldalon, valószínűleg sokan lekommunistázzák a fórumot és az pedig az üzletnek nem tesz jót... ezt senki nem akarhatja.
0
2007. május 12., szombat 17:44
Legalább te is szeretsz valamit...
0
2007. május 12., szombat 17:43
Azt hiszem, a fórumreformnak ki kellene terjednie az olyan hozzászólások, )illetőleg az azokat elkövető személyek) tiltására, amelyek csak és kizárólag valami, vagy valaki értelmetlen, kifejezetten rosszindulatú ócsárlására, rossz színben való feltüntetésére szolgálnak, és teljes mértékben mentesek az építő jellegtől. Akik valamiről, vagy valakiről nem érdemlegesen, értőn, józanul, és udvarias formában fejtik ki véleményüket, hanem céljuk csak és kizárólag mások tudatos megsértése, provokálása. Az ilyen hozzászólások értelmi szerzőitől meg kellene vonni a hozzászólások jogát, egészen addig, amíg meg nem tanulják, hogy ez egy kultúrált, civilizált oldal, nem pedig holmi szélsőjobboldali, provokáción, gyűlölködésen alapuló, arra kiélezett portál.

0
2007. május 12., szombat 16:44
Úgy látszik, már túl régóta ócsároltad Wiliamst, hogy most megint kezded. Nem is az a baj, hogy nem tetszik, hanem az, hogy az írásod töredéke szól arról, hogy mit szeretsz, míg a döntő többsége csak durrogtatás, puffogtatás, hogy téged idézzelek.
most posts by TM
0
2007. május 12., szombat 15:34
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. május 12., szombat 14:27
ja és nehogy már elfelejtsem a High Fidelity soundtrackjeit :)
0
2007. május 12., szombat 14:24
Kedvenc filmzenéim:
Pulp fiction (no.1)
Nothing to lose
The departed
Shrek 2
Kill Bill

nagyjából ennyi :)
0
2007. május 12., szombat 14:12
Én már több mint 13 éve vagyok filmzene rajongó és gyűjtő, de nekem sajna Glass, Barry és Nyman végtelenül unalmas. A világ végére el lehetne engem kergetni egy-egy alkotásukkal. (kivétel a Farkasokkal Táncoló és némely James Bond score)
0
2007. május 12., szombat 13:35
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. április 25., szerda 19:27
Nos akkor hadd járuljak hozzá a topichoz én egy listával:
1. Jurassic Park Original Motion Picture Soundtrack ( na igen :-) ) by: John Williams
2. Terminator 2: Judgment Day by: Brad Fiedel
3. The Terminator ( The Definite Edition) by: Brad Fiedel
4. Star Wars - Episode I by: John Williams
5. Star Wars - Episode VI by: John Williams
6. Batman ( 1989) by: Danny Elfman
7. Highlander by Michael Kamen és a Queen együttes
8. Predator by: Alan Silvestri
9. Van Helsing by: Alan Silvestri

Az első helyen álló nálam valóban a No.1, a többi 8 helyezettet pedig más sorrendben is beírhattam volna, de amíg gondolkoztam a lista összeállításán így jutottak eszembe.

0
2007. április 25., szerda 19:22
Az abszolut kedvenc:

0
2007. április 25., szerda 19:15
WOW!!! :-))
most posts by TM
0
2007. április 25., szerda 19:12
...GHOSTBUSTERS!!! :-)))
0
2007. április 25., szerda 19:10
Ha a szomszédban
Szellem kísért
Kit hívhatnál?...
most posts by TM
0
2007. április 25., szerda 18:59
Kedvenc filmzenéim közül az egyik:

0
2007. április 25., szerda 18:50
A LotR zenéje tényleg nagyon szép és hangulatos, ha meg a Szilmarilokhoz képzeled hozzá egyik-másikat, még inkább. A tündék bevonulásán a Helm-szurdokba mindig bőgök, és ha elképzelem erre a zenére, hogy Gondolin 10000-es serege megjelenik a Nirnaeth Arnoediadban, hát *olvad*. Vagy a Khazad-dum zenéjére elképzelni a Tol-in-Gaurhoth felé tartó Lúthient és Huant, időnkénti bevágásokkal a tömlöcben Berenre és a farkassal harcoló Felagundra...

Egyéb nagy kedvencek:

Star Wars, természetesen. Williams tényleg nagyon, nagyon.

Az össze Leone-film - mivel az összesnek Morricone Atyánk írta a zenéjét. De legfőképp a Volt egyszer egy Vadnyugat... az egyszerűen maga a tökély...
Mikor felállnak a párbajhoz, és aztán flashback... aztán lövések, és CSEND.

Pat Garrett és Billy, a Kölyök - a világ egyik leghangulatosabb filmzenéje, hála Bob Dylannek. :) Valami nem evilági szépséget ad a filmnek.
Slim Pickens ül a folyóparton, haldoklik és nézi a naplementét. És szól a "Knockin  On Heaven s Door". : (

Macska-jaj :DDDDDDD Boban Markovicék királyok.

Macskafogó: Patkánykvartett, Lusta Dick trombitaszóló, Miu-miújság... :)
0
2006. március 12., vasárnap 10:39
Oda tényleg nem. :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 12., vasárnap 4:29
USA, Arkansas, North Little Rock
ide sajnos nem megyünk ;)
0
2006. március 12., vasárnap 2:21
Régebben én is néztem az oldalt. Tényleg jó.

Sutter!

John Debney Passion-ja hol lesz? Mert nem sikerült kivenni az írásodból...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 12., vasárnap 2:00
Jó sok az olvasnivaló! Ez jó! Ma már sokat böngésztem az oldalt, és felmerült benne pár kérdés... A jövőben majd valami kis fórum is lehetne...
0