Keresés

Feledhetetlen Filmes Pillanatok

2006. február 12., vasárnap 0:54
Szvsz nincs semmi olyan különösen zseniális abban, hogy szuperlativuszokban kéne beszélni róla.
0
2006. február 11., szombat 23:29
Nekem az Ördögűzőből az a felejthetetlen pillanatom, amikor Merrin kiszáll a taxiból, a ház előtt kalapban áll, s eközben az ablakból fény szűrődik ki.
0
2006. február 11., szombat 16:02
Szerintem egyáltalán nem baj hogy neki nem tetszik... senki sem egyforma. Másrészt ha neki vannak ilyen problémái nyílván lesz másoknak is, így asszem nekünk is jobban kell figyelni a spoilerezéssel!!!
0
2006. február 11., szombat 15:44
szerintem is érdekes...
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 15:36
de érdekes, hogy eddig senkinek sem volt ezzel baja, csak neked....
0
2006. február 11., szombat 15:16
Érdekes meglátás, más szemszögből nézve már a megnyitása is tekinthető annak.
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 15:15
Nuovo Cinema Paradiso:

A várakozás, majd az újév köszöntése és a mozis jelenetsor

A kivágott csók-jelenetek
0
2006. február 11., szombat 15:09
bocs, elbaltázni
0
2006. február 11., szombat 15:09
megint sikerült elbalátzni egy fórumot.... :(
0
2006. február 11., szombat 14:05
Jólvan megértettem, mindenesetre nekem ilyen problémáim nem adódtak eddig :)
0
2006. február 11., szombat 13:59
Egy hozzászóláson belül XY felsorol tíz momentumot tíz sorban, ugyan már ne mondd, hogy nem fut át a szemed azon is, amire nem vagy kíváncsi? Ehhez nagyon rosszul olvasónak kell lennie valakinek. Míg egy konkrét filmnél tudom, hogy ha még nem láttam, és belenézek az ahhoz tartozó írásokba, akkor az én felelősségem, hogy lelövöm a poént az olvasással, vagy sem. Ez csupán egy technikai probléma, tényleg nem személyeskedésből írom. Lehet, hogy az a baj, hogy az átlagnál gyorsabban olvasok.
Másképpen megfogalmazva, például egy moziajánlónál az ember eleve tudja, hogy a hozzászólás spoileres, és azt az egész bekezdést kihagyja, esetleg nem is nézi meg a Moziajánló topicot, de az ilyen tömörebb felsorolásoknál nagyobb az esély, hogy nemkívánatos információba botlik bárki is - szerintem. Ha a topic címe az, hogy pl. "Feledhetetlen pillanatok a Casablancából", akkor bátran olvasok bele, mert nagyon is érdekel, hogy másnak mennyire tetszett az a film, ami nekem is, de így ömlesztve egész más, a fent említett okból. Na, ennél jobban már nem akarom ragozni!
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 13:47
Most így konkrétan tényleg nem...
0
2006. február 11., szombat 13:42
Látom nem érted, úgyhogy hagyjuk.
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 13:40
Minden alkalommal, amikor ismeretlen film elé ülök. Akkor még minden lehet.....
0
2006. február 11., szombat 13:40
Szerintem spoiler szó után már mindenki azt ír amit akar. Onnan már az olvasó dönt hogy kíván-e továbbhaladni, vagy átugorja a bekezdést.
0
2006. február 11., szombat 13:35
Hálistennek "túl" kukacos vagyok, de ez hogy jön ide? :-)))

Egyszerűen arról van szó, hogy az ember véletlenül is belebotlik egy ilyenbe, hogy
"na és az mekkora durranás volt, amikor kiderült, hogy nem is az a gyilkos, hanem..."  vagy pedig olvassa, hogy
"a film végén a szenzációs csavar", netán
"a mindent túlélő főhős" stb. stb.
Ezek akaratlanul is hazavágják az élményt, még ha minden másodikhoz oda van írva "spoiler".
Jobban nem tudom megmagyarázni, de akinek ez nem zavaró, annak hajrá! Én nem kultiválom ezt az egészet, ez a véleményem.
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 13:26
Aki látta az úgyis tudja, aki meg nem azt talán felcsigázza és megnézi emiatt a filmet.
Most akkor mi itt a baj? Nem vagy kicsit túl kukacos? :o)
Szerintem annyit kéne meghatározni hogy aki spoilert ír az itt is írja ki hogy SPOILER, ne csak a többi topicban...
0
2006. február 11., szombat 13:24
Tudod, ha mindezeket az adott filmhez tartozó filmes fórumba írod meg, akkor is ugyanaz a hatás érhető el egy szép leírással! Viszont akkor csak az kattan oda, aki már látta filmet, vagy szeret kíváncsiskodni! Ez az élmény-összemixelés viszont legalább annyira haszontalan, mint amennyire jó. Bár a szándék azért értékelendő.
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 13:21
Jól tetted! :-)
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 13:20
Kedves Megálló, a topic nyitása előtt két nappal majdnem nyitottam egy ilyen topicot, de pont az általad felvetett ok miatt nem tettem végül.
0
2006. február 11., szombat 13:15
Ezért írtam én úgy hogy csak az számára legyen világos mit értékelek nagyra aki már látta a filmet.
0
2006. február 11., szombat 13:10
Két tűz között

Schwarzi repülős jelenete
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. február 11., szombat 13:05
A passió: amikor Máriának, látván Jézust a földre zuhanni a katonák gyűrűjében, eszébe jut, ahogy egykor a kisgyermek Jézus esett el és félelmét legyőzve úgy rohan oda most is fiához, mint tette ezt egykor. Egyszerű kép a szeretet és gondoskodás hatalmas erejéről.
0
2006. február 11., szombat 11:43
Ezt a topicot átkeresztelhetnénk "Spoilerűjtemény" névre. Igazából akkor lenne praktikus, ha mindenki mindig ugyanazokat a filmeket nézné meg! Még csak azt sem mondhatja senki, hogy kedvcsinálóak az írások, hiszen egy általam nem látott film kulcsjelenetének elolvasása után inkább mérges lennék, mintsem kíváncsi. Ha viszont nem olvasom el, akkor meg nem sok értelme van - számomra.
most posts by TM
0
2006. február 11., szombat 10:14
Alkonyattól pirkadatig

Az első pár perc Benny Store of liquer-jében. Frenetikus szövegek és négy szenzációs alakítás. Az első és eddigi legnagyobb kedvencem a film, a kezdése pedig egyszerűen beleégett az agyamba.
„Do you think, I m fuckin  playin  with you asshole?!?!
Do you want this little girl to die???
Or that little girl?
Or your bossom buddy with the badge???
Now, I don t want to do it!
BUT I WILL TURN THIS PLACE INTO THE FUCKIN  WILD BUNCH IF I THINK THAT YOU ARE FUCKIN  WITH ME!”

Számomra egyszerűen feledhetetlen!
0