Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2006. április 23., vasárnap 14:38
Nekem megvan DVD-n... ;-) :P
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. április 23., vasárnap 14:29
Az óceánjáró zongoristát én is várom,mert a tévében nem tudtam végig nézni...
0
2006. április 22., szombat 22:56
A TOP 3 film, amit annyira jó lenne DVD-n tudni:

Sztálin
O brother where are thou?
Az óceánjáró zongorista legendája
0
2006. április 22., szombat 22:17
Sziasztok, ha már Fellini mester így szóba jött...

Követelem a Varieté fényei-t! Ugyan itt a Mester csak társrendező Lattuada-val, de úgy gondolom, beleillik a sorozatba!

Nem tudom mennyire olvassák a kiadók ezt a topic-ot, de azért megkockáztatom:

Kedves Kiadó Úr, legyen olyan szíves - ahogy sok más kiváló színésznél megtették már (Garbo, Latabár, Karádi), készítsenek már Giulietta Masináról is egy sorozatot, ahogy számos más országban is megtették a kiadók!
Mivel nem csak az Országúton, a Cabiria, a J. és a szellemek, és a Ginger létezik, vannak ezen kívül is kitűnő filmjei, amik BESZEREZHETETLENEK!

Még a TV sem játssza őket, számomra érthetetlenül!!! Nagyon szeretném beszerezni lehetőleg az összes Masina filmet!

Mondok pár filmcímet, amiben játszik, többnyire fekete-fehér, ötvenes évek beli filmek, nem feltétlenül lenne kasszasiker, mégis számomra az értékük felbecsülhetetlen:

Varieté fényei*
Nincs irgalom (itt a legjobb epizódszereplő ezüst szallag díját kapta)*
Zárt zsalugáterek
Tiltott asszonyok*
Via Padova út 46
Vétkes Vanda
Europa 51 (Ingrid Bermannal)
Hét óra (Toto -val)
Csinos szobalány állást keres
Fortunella*
Pokol a városban* (Anna Magnani-val, ezt kivételesen adta a Filmmúzeum)
Jons és Erdme*
Műselyemlány *
Chaillot bolondja
Rita a szúnyog (musical, Rita Pavone-val)

Nagyon örülnék, ha legalább a * - al jelölteket ki tudnák adni valamilyen formában, hiszen úgy érzem, Giulietta munkássága megérdemel ennyit!
Ő nem csupán "Fellininé"...

0
2006. április 19., szerda 11:13
Nekem is megvolt a képregény! Vagyis meg is van... valahol. Gondolom a kiadás esélye közelít a nullához :(
0
2006. április 19., szerda 2:50
Nekem megvan! :-) Persze csak "maszek" változatban. :-)
Viszont most ugrott be, hogy annak idején, mikor új volt a film, Volt egy gyönyörű nagyalakú, vastag "Az idő urai" képregényem is! Fogalmam sincs hová tűnt... Nos, annak talán még a dvd-megjelenésnél is jobban örülnék!!!
most posts by TM
0
2006. április 19., szerda 2:47
Bolond Pierrot bepótolva! Isteni film!!! :-)
most posts by TM
0
2006. április 19., szerda 1:53
Hát az Idő urai tényleg jöhetne már!

0
2006. április 19., szerda 1:41
Naná, hogy nem! Kiváló zenész és kalandjátékmániás a kolléga, és ha TM még valami csúnyát mond rá, ráuszítom :)))

Eizenstein, no, egy Patyomkin páncélost el tudnék viselni DVD-n.
0
2006. április 19., szerda 1:18
Az idő urai (Les maîtres du temps /1982/). Na ezt kiadhatnak vegre, egyik legjobb rajzfilm.
0
2006. április 7., péntek 16:32
A maoista korszaka egy kicsit fel van fújva, misztizálva van... Mivel senki sem látta (én sem), azt sem tudja igazából miről beszél...(*) Pedig elég rövid időszak valójában és csak pár film tartozik ide (Brit hangok, Keleti szél, Pravda, Harcok Itáliában, A győzelemig (befejezetlen), Vlagyimír és Rosa, Minden rendben (+Levél Jane-nek) - mindez 1969-1972 között történt!) Utána az "Itt és máshol" rövid átvezetésével, a videótechnika legalizálásával: Kettes szám, Mi újság?, Hatszor kettő (6*2 epizód, tv-sorozat), Két gyermek körben Franciaországban (12 epizód, tv-sorozat)... jutott el 1979-ig, amikor újra berobbant a filmművészetbe a "Mentse, aki tudja (az életét)" c. alkotásával...

-------------------------
(*) Egy Godard-filmklub vezető tapasztalatai: legutóbb az 1991-es "Németország kilenc (új) nulla" című filmjét vetítettem le... s a nézőközönség értetlenül fogadta... Miért? ... Mrt hiányzik hozzá az "abc"... nem ismerjük azt a fejlődési vonalat, amelyet 1967 és 1980 között járt végig... Így a későbbi filmjei egyre megközelíthetetlenebbek számunkra... így nem csoda, ha el sem ér hozzánk...
0
2006. április 7., péntek 16:30
:-))))))))))))) Az a Pierrot nem volt bolond! Godard-é viszont igen.
0
2006. április 7., péntek 16:04
A címeket nagyjából tudom, saccperkábé az évszámokat is, de nem vagyok nagy Godard-rajongó, ezért nem pontosítom az infókat.
0
2006. április 7., péntek 15:54
Nehogy már egy Megasztár-zsűritag lefőzzön! Egy világ omlana össze bennem!
most posts by TM
0
2006. április 7., péntek 15:50
Amikor Godard elkezdte azokat a maoista filmeket, évente 4-5 alkotást is készített: ember legyen a talpán, aki ezeket cím és évszám szerint fejből tudja.
0
2006. április 7., péntek 15:41
A Godard-filmográfia egy kicsit gázosabb már... Bár én persze azt is tudom. :)

De mondjuk alap: Antonioni, Fellini, Pasolini, Bresson, Tarkovszkij, Eizenstein, Vigo, Truffaut, Bunuel, Bergman...
0
2006. április 7., péntek 15:36
Azt én is minden Fellini-, Pasolini-, sőt Godard-rajongótól elvárom, hogy séróból tudja a művész filmográfiáját, évszámokkal!  :))
0
2006. április 7., péntek 15:10
Persze, hogy fejből írtam. Nem majd könyvből irogattam ki, hogy mi jelent már meg, s mi nem... A rövidke Fellini-filmográfiát illik ismerni, főleg itthon, ahol gyakorlatilag egyedül Ő a sztárolt, klasszikus művészfilmrendező (s még a legújabb Fellini-monográfiába sem tette be a filmográfiát az Európa kiadó, meg képeket sem, nyilván azért mert azt mindenki annyira ismeri és tudja már! Mellesleg ez az eljárás szerintem olyan nagy marhaság, s utána csodálkoznak, hogy 3600Ft-ért nem rohan mindenki azonnal megvenni a kötetet... Még Fellini-t sem...).
0
2006. április 7., péntek 14:52
-Menekülő Ember
-Stephen King:Halálos Árnyék
-Stephen King:Cujo
-Átváltozás
0
2006. április 7., péntek 14:35

TANGO ÉS CASH szinkronnal
DIE HARD 3.
ÉDESHÁRMAS
ÖRÖMKÖLYÖK
GYEREKJÁTÉK 1-3.
HULLAJÓ!
MENEKÜLŐ EMBER
RÉMÁLOM AZ ELM UTCÁBAN (ha jól tudom vki megszerezte a New Line jogokat szal talán ez már hamarosan jönni fog)
T.I.R. (sorozat)
0
2006. április 6., csütörtök 23:01
Szerintem a Kegyetlen Játékokse Lenne rosz szinkronba,de végre a penge1 is jó lenne kapni és a cursed is jó volna....! Szerintem
0
2006. április 6., csütörtök 22:21
Mortal Kombat egyse lenne rossz nekem az tetszett.

Ninja Scroll
Hayao M. animék.
0
2006. április 6., csütörtök 22:19
Utolsó tangó párizsban (Bertolucci)
Az utolsó császár (Bertolucci)
Radírfej (Lynch)
Videodrome vágatlan (Cronenberg)
Shivers (Cronenberg)
Meztelen ebéd (Cronenberg)
The Brood (Cronenberg)
Rabid (Cronenberg)
Tango és Cash - vágatlanul eredeti szinkronosan
Bérgyilkosok - szinkronnal
Kobra - szinkronnal
Predator 1-2 eredeti szinkornos-vágatlan
Holtak Napja (Romero)
Land of dead (Romero)
Stage Fright (Soavi)
Rémálom az elm utcában sorozat  vágatlan-eredeti szinkron az első kettőn
Halloween (Carpenter)
Az őrüklet torkában (Carpenter)
Dolog (Carpenter)
Menekülés New yorkból (Carpenter)
Evil dead - vágatlan
Ollókezű Edward - szinkron

0
2006. április 6., csütörtök 21:38
Mármint magyar hanggal :DDD
0
2006. április 6., csütörtök 21:37
Ha azt mondod Pierrot, hogy fejből írtad megcsaplak! :))
Amit én nagyon hiányolok a palettáról az a Dutyi-dili szinkronosan. Az egyik film, ami kihagyhatatlan a magyar hang nélkül...
0