Hát akkor megmutatnám legújabb Star Trek dobozomat is, ami Ausztráliából érkezett! Már eddig is megvoltak a Magyarországon kiadott első 9 mozifilm 2 lemezes SE változatai, de a 10.-re nem akartam tovább várni... És úgy döntöttem inkább megveszem a nemrég megjelent 20 lemezes (!) teljes mozifilmkollekciót. Csak mert számomra fontos hogy ilyen szép egységes dobozban tudhassam a filmeket, és nem olyan koncepciótlan kinézetű kiadásokban ahogy nálunk megjelent.
A doboz tartalmazza a mind a 10 mozifilm 2 lemezes SE változatát. És ennek ellenére is mindössze 20.000 forint volt. Tartalomban teljesen megegyeznek a nálunk megjelent változatokkal, csak hát ugye nem mindegyiken van magyar felirat. Szinkron meg egyiken sem. Mindegyikbe belenéztem, hogy mennyiben tér el a miénktől: Az első 6 filmen se szinkron, se felirat. A 7.-en van felirat a filmen, de nincs az extrákon. A 8.-on nincs felirat a filmen (pedig a doboz írja...) de van DTS hangsáv, ami nálunk nem volt, és az extra lemezen van felirat! A 9.-en van magyar felirat a filmen, és az extrákon is, de ami lényeg: A Nemesis kapott magyar feliratot, és az extra lemeze is! Engem csak ez érdekelt! Most fogom a magyar változataimat, és átpakolom a díszdobiba... az ausztrál változatokat meg bepakolom a magyar tokokba... :-))) Hogy ezután mit csinálok azokkal, azt nem tudom, de így végülis sikerült összekombinálnom egy magyar feliratos, és szinkronos teljes mozifilmes díszdobozt, aminek itthoni megjelenésére elég kevés esély van, és azt hiszem így egészen egyedülálló kiadvány lett belőle... :-)))