Keresés

Üvegtigris 2. (DEDIKÁLT VÁLTOZAT! - Szigorúan limitált darabszámban!)

2006. március 16., csütörtök 18:20
Dömdödöm: most nem lesz Üvegtigris 1-2. összecsomagolva.
0
2006. március 16., csütörtök 18:19
inkább legyen 10k? hogy is mondjam, hogy ne sértselek meg: te normális vagy? szerintem nem. bocsáss meg, nem akartam személyeskedni, de nem tartom épülmejünek azt, aki ad 1. többet akar mindenért fizetni
ad 2. az ára alapján itél meg egy filmet
számtalan jó filmet lehet kapni 5-10 dollárért
4-5 fontért
és szívfájdalom nélkül veszem meg ott, mert nem függök a magyar nyelvtől
miért baj az, hogy sokan veszik meg és ugyanannyi sőt nagyobb nyereséget termel mintha 7k lenne darabja
ha erre vágysz, javaslom a volt Fotex Records - most azt hiszem Hungaroton - még meglévő üzleteit, tele van 7-10k-ra beárazott filmekkel
0
2006. március 16., csütörtök 18:12
most nem azért, de pont a filmes kiadók csinálják jól, ellentétben a zeneiekkel, ahol még mindig 5k egy CD, aztán szűkölnek, hogy csökken a nyereség, meg nem fogynak a lemezek. Pont a kalúzkodást szorítja vissza az, hogy elérhető, megfizethető áruak a kiadványok. Az árakkal párhuzamosan a forgalmatok is a felére csökkent? Amikor 7k volt egy film akkor is ennyi filmet vettek tőletek az emberek? Szerintem nem. És én spec. kifejezetten örülök annak, hogy ma már egy film 3-4k körüli összegről indul, és ez nem az akciós ár. És az, hogy mennyi az ár az árstratégia része, az előállítás költsége az árhoz képest véleményem szerint minimális
0
2006. március 16., csütörtök 18:06
bocs, de ennek mi csak örülümk
végre nem 6-7k egy film
0
2006. március 14., kedd 20:56
köszi
0
2006. március 14., kedd 20:51
Nem tudok róla, de nem kizárt. Csütörtökre megérdeklődjük a kiadótól.
0
2006. március 14., kedd 20:43
Xpress!!!!

Lesz Üvegtigris 1-2????
0
2006. március 14., kedd 20:22
Jártál mostanában Tesco-ban?
Sajnos a 990 forint a lélektani határ. Ezen az áron bármit el lehet adni, ennél drágábban pedig gyakorlatilag semmit. Ha aránypárt kellene felállítani, azt mondanám, hogy egy filmből 990 forintért el tudsz adni 100 darabot, de ugyanebből a filmből 1290 forintért már csak 10 darabot lehetne eladni. A vevők többsége egyszerűen el sem sétál a "normális" DVD-polcokig. Átböngészi a 990 forintos kosarat, aztán megy tovább.
Annak ellenére, hogy mi még mindig próbáljuk preferálni az igényesebb kiadásokat, és - mint azt korábban írtam - arányaiban még nálunk hajlandók talán a legtöbben "drágább" kiadványokra is pénzt áldozni, az értékesített filmek átlag-ára félelmetes iramban csökken nálunk is. Három éve még átlag 5000 forint körül volt az egy DVD-re költött összeg, két éve 4000 körül lehetett, egy éve 3000-nél volt az átlag, novemberben már csak 2500 körül költöttek a vevők egy-egy DVD-re, februárban pedig átléptük a 2000 forintos határt, és most már 2000 forint alatt van az átlagos DVD ár nálunk, pedig nem "nyomatjuk" az 1000 alatti filmeket.
A multikban szerintem 1100-1200 forint körül lehet az átlag, ami reális, hiszen tudjuk, hogy a náluk eladott DVD-kiadványok kb. 80-90%-át a 990 forintos filmek teszik ki.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a kiadóknak már nincs sok választásuk. Persze én is tudom, hogy rengeteg hibát követtek el, és nagyban köszönhető nekik is, hogy most aztán már teljesen ki vannak szolgáltatva a multiknak.
0
2006. március 14., kedd 20:11
ezzel sajnos egyetértek. nem is olyan régen magam is szembesültem az asva inkompetenciájával és hányavetiségével, de ebbe inkább nem mennék bele... még mindig jobb a helyzet, mint tőlünk keletre.
0
2006. március 14., kedd 20:11
Ez tény. Sajnos a kalózkodást ma a magyar bűnüldöző szervek nem tekintik bűncselekménynek. Előbb keresztre feszítenek egy bolti szarkát, mint egy Pecsában dolgozó kalózt, vagy annak beszállítóját. A probléma gyökere valószínűleg ott keresendő, hogy a rendőrök, bírók, ügyészek és ügyvédek többsége valószínűleg nem szokott lopni a boltban, de nem tartom kizártnak, hogy sokan közülük előszeretettel szerzik be a napi filmes és zenei betevőjüket a netről... és most nem az internetes áruházakra gondoltam...
0
2006. március 14., kedd 20:08
Xpress.hu

Szerintem pontosan errol kellene leszoknia a kiadoknak. Nem tesszuk a turkaloba a filmeket es kesz. Ha ott csak a gagyi marad, akkor muszaj lesz az embereknek megvasarolni normalis aron vagy akcioban (nem 999Ft-os aron!). Dontes kerdese az egesz, a warner jo uton is jar, de vannak idiota huzasai (koran akcioznak le filmeket, stb.). Ettol fuggetlenul a turkalo marad a komoly biznisz orokre, mert szegeny orszag vagyunk es akik nem engedhetik meg maguknak vagy nem akarnak erre a szorakozasra sokat aldozni, azok korabban nem vettek dvd-t, most a turkalobol vasarolnak es onnan fognak a jovoben is. Viszont azzal, hogy sok _remek_ film a turkaloba kerul vagy turkalo kozeli arba (1200-1500) a kiadok azt erik el, hogy a vasarloi bazisuk jo resze is elkezd gondolkodni, miert vegyen meg valamit azonnal teljes aron ha nehany honap mulva a toredekeert megvasarolhatja.

Lehet lehurrogni, de nekem a "szivem szakadt meg" amikor a Kill Bill 1-2 vagy a K-PAX a turkaloba kerult. Nem azert mert en eredeti aron vasaroltam meg, hanem azert mert ez remek filmek meggyalazasa.
0
2006. március 14., kedd 20:01
Ezt egy szoval nem mondtam. A kalozokrol viszont mar annyiszor elmondtam a velemenyem... Ha meg akarnak fogni az ipari mennyisegben masolokat, akkor napok alatt be tudnak gyujteni a nagyreszuket. Ki kellene menni a rendoroknek piacokra, netes hirdetesekre jelentkezni, stb. Ezert van a rendorseg. Persze korrupt szar a nagyrreszuk, ezert nem fogjak meg a kalozokat. Ezt a velemenyemet akkor is tartom, ha esetleg egy rendor is olvassa a forumot. Semmibe nem tartani egy hajtovadaszat, meg csak gondolkodni sem kene, az orrunk elott folyik az egesz kalozkodas. Csak lepni kellene... A BSA es tarsainak pedig szinten ezzel foglalkozni es nem a maganszemelyeket baxogatni (ezzel nem azt mondom, hogy veluk nem kell foglalkozni, de az johet kesobb is, mindig fejetol buzlik a hal...).

Reszemrol meg fogom vasarolni a dvd-t, amint megjelenik. Nem toltottem le, nem vettem meg a kaloz peldanyt, mast nem tudok tenni.
0
2006. március 14., kedd 19:29
Azt kell, hogy mondjam: büszke vagyok a vásárlóinkra, mert úgy tűnik, hogy messze igényesebbek, mint az országos átlag. Annak ellenére, hogy országos piaci részesedésünk a teljes hazai DVD-piacot tekintve csupán néhány százalék, egy-egy címre vetítve már sokkal jobb a helyzet. Főleg a művész-filmek, igényesebb (drágább) kiadványok, díszdobozos kiadványok terén vagyunk "jók". Van olyan kiadvány, aminél 30-50% az országos piaci részesedésünk.
Az is jellemző, hogy ha egy kiadványból létezik több változat, nálunk általában az igényesebb, gyűjtőknek szánt verziót keresik jobban. A Titanicból is inkább a 4-lemezes változat fogyott, mint a 2-lemezes.
A probléma az, hogy a piac nagyobb szeletét képviselő multikban pont fordított a helyzet. Ott az olcsóbb kiszerelésű kiadványok sokkal jobban fogynak.
Természetesen ez annak is köszönhető, hogy a neten általában a tanultabb, és jobb anyagi körülmények között élők vásárolnak, de szerintem nem ez az elsődleges ok. A multik többsége minőség helyett mennyiséget akar. Nem foglalkoznak Fellinivel, vagy egy igényes kétlemezes digipack-kiadvánnyal, hiszen ezekből viszonylag keveset lehet eladni, nem úgy, mint a 990 forintos turkálókba öntött bármilyen filmből. Hiába jelennek meg tehát igazi klasszikusok, vagy exkluzív díszdobozok, a multik nem nagyon rendelnek ezekből a kiadványokból, mert szerintük csak a helyet foglalják a tízezres nagyságrendben eladható olcsó DVD-k elől.
Sajnos ez a helyzet mostanra annyira elfajult, hogy egyes kis kiadóktól már nem is hajlandók 990 forintnál drágább filmeket átvenni bizonyos multik, tehát a kis kiadók rá vannak kényszerítve arra, hogy a birtokukban lévő filmjogokból "turkálós terméket" hozzanak létre. Szó sem lehet tehát extrákról (amelyekért általában külön kell fizetniük a kiadóknak), digipackról, díszcsomagolásról, vagy egy drágább, igényesebb képtranszfer megvásárlásáról, vagy magyar filmek esetében kép- és hangfelújításról, pedig - ugye - pont erről kellene, hogy szóljon a DVD-formátum.
Az talán jelez valamit, hogy mi közel annyi Sam Peckinpah dobozt adtunk el, mint amennyit a Warner eredetileg a teljes piacra tervezett! Ezért is nem jutott néhány rendelőnknek az első körben. Sajnos ugyanez a helyzet a többi "komolyabb" kiadvánnyal. A kiadók szinte nevetséges mennyiségeket mernek már csak berendelni, mert normális áron a nyakukon marad.
0
2006. március 14., kedd 19:08
Szerintem nem okozott akkora katasztrófát a kalózmásolat... A mozikban így is nagyon sokan megnézték... Nem láttam az adatokat, de alán így is nyereséges lehet már a film... Az persze már más kérdés hogy nem lesz 2 lemezes digipack... :-(

A picról: Tényleg ilyen kevesen vagyunk akik hajlandóak pénzt áldozni a jó minőségű eredeti kiadványokra??? Mert a mi számunk nem hinném hogy csökkent volna az évek során, sőt talán inkább nőtt is egy kicsit... Bár ezt az Xpress tudná megmondani hogy hogyan alakult a minőségi digipack-ok eladás az elmúlt években...
0
2006. március 14., kedd 18:10
azok pedig plecsnit érdemelnek, akik aztán pénzért másolták ezerszám.
0
2006. március 14., kedd 17:19
jamamura

Na erre mondom azt, hogy a vagoszobabol kikerult anyag miatt a keszitoknek kellene aggodniuk. En ugyan nem lattam a kilopott verziot, de azt rebesgetik, hogy vagoszobas verzio. Akkor pedig van felelos is. Verjek le rajta.

Egyebkent nem csak a lopott verzio miatt fog feleannyi elmenni ebbol, hanem azert is mert a nem uvegtigris fanoknak nagyreszt nem jott be a masodik resz, szoval ennek alapbol eselye sincs akkorat szolni, mint az elsonek.
0
2006. március 14., kedd 16:39
Köszönöm a választ, az utolsó mondattal "vitába" tudnék szállni, de nem akarok. :-)
0
2006. március 14., kedd 16:38
Azért, mert mi szegények, de kedvesek vagyunk. :)
0
2006. március 14., kedd 16:36
A Warner forgalmazza ugyan, de két külön cég termékeiről van szó. A Warner külföldi központja engedélyt adott bizonyos filmek alacsonyabb árbesorolására, a Columbia pedig nem engedélyezett olyan mértékű árcsökkentést, mint amilyen a Warner kiadványoknál megtörtént. Mivel nemzetközi kiadványokról van szó, eladási adatokkal kellene alátámasztani az árcsökkentés szükségességét. Ha 30%-kal csökkenti a kiadó az árakat, joggal várja el az anyacég, hogy legalább 40%-kal növekedjen az eladás - és akkor még csak ugyanott tartanak nyereség szempontjából, mintha nem csökkentettek volna árat. Másrészt nehéz megmagyarázni, hogy ugyanazt a terméket, amit 5-6-7 ezer forintért adnak el nagy példányszámban normális piacokon (német, angol, francia), miért kellene egy egyre zsugorodó magyar piacon féláron adni.
0
2006. március 14., kedd 16:29
Ja. :-)
0
2006. március 14., kedd 16:28
A Sony új filmjei (2005-ös gyártási évtől) 3990 forintba kerülnek.
0
2006. március 14., kedd 16:26
Az egyik Warner, a másik Sony kiadvány.
0
valószínűleg a mozibemutató előtt kilopott és villámgyorsan elterjedt változatnak hála a második részből máris fele annyi fog elmenni, mint az elsőből.
0
Tessékmondani mijazadigipakk? :-))))))))))
Persze ez csak vicc volt.

Tudom, sajna ez van, egébként szerintem a Warner találta fel magát a legjobban, számomra csak az érthetetlen, hogy egy 2lemezes fullextrás Charlie és a csokigyárat 3000-ért adják, a nóném Ja Rule, meg Wesley Snipes akciókat, meg 8MM 2.-t meg 4000-ért...
0
2006. március 14., kedd 16:24
A pesszimizmus némileg érthető. Rengetegen másolnak, letöltögetnek, a PeCsa bolhapiaca vagy a Verseny utcai piac hétvégenként dugig a kalóz DVD-kkel stb. Akik még az eredeti filmeket gyűjtik (pl. én), azok is inkább kivárják az akciókat a kiszámíthatatlan leértékelések miatt. Viszont egy kiadótól se várható el, hogy eleve akciós kosarakban gondolkodva hozzon forgalomba exkluzív kiadványokat...
0