Keresés

Választás 2006, avagy milyen hatással van a DVD piacra

2006. szeptember 28., csütörtök 15:22
Az egyik blogger (akit ovlasok) irasa:
No, megérkeztünk. Szép volt, jó volt, de erről úgyis írok majd sokkal többet, ahogy felérnek a fényképek. (Valamiért nagyon tetű ma este a flickr.)
No, amíg a képek vánszorognak, átfutottam, mi változott kis országunkban az utóbbi napokban. Szinte semmi. Továbbra is kint acsarkodik pár tucat reménytelen agyhalott és ontják magukból a hülyeséget… az emberek meg kijárkálnak, hátha lesz valami balhé… a sajtó is csak írogat valamit, mert jó a téma, az emberek veszik, mint a cukrot, mert ők is kíváncsiak, mit csinálnak debilék a téren… és még én is róluk blogolok, ahelyett, hogy valami értelmes dologgal foglalkoznék.

Csak szólok, hogy azért ez nem teljesen veszélytelen dolog: ezek a múltból előmászó, többször leírt alakok most sokkal nagyobb médiahírverést kapnak, mint amekkora a valós súlyuk a közéletben. És azt jó tudni, hogy a média - pusztán az eladási példányszám vonzásának engedelmeskedve - képes az ilyen macskajancsikból sztárokat csinálni, elhitetni az emberekkel, hogy ezek a baromságok, melyeket itt szajkóznak, valós igények.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:16
"csak az ujsagokbol es hirekbol kapott informaciokbol"

nana! vigyázz, mert csúsztatáson meg hanisításon kapnak még a végén téged is. a hír tv hírei nem hírek, hanem a hírek megfelelő részeiből értelmetlenül összevágott marhaságok,  a magyar nemzet pedig nem újság, hanem politikai szennylap ;)
0
2006. szeptember 28., csütörtök 14:59
Én tudom honnan szedi a marhaságait!
Sokat nézi a HírtTV-t, abban is a Csintalan nagy, zsíros fejét az iq gyök 2-es betelefonálóival együtt, akik úgy olvassák fel, amit mondaniuk kell! Ez tutkó, a múltkor az egyik öreg bácsi sajna nem nagyon tudott olvasni, és kilógott a lóláb! Enyhén vicces volt, mivel úgy olvasott, mint egy elsős kisiskolás. És akkor ki beszél itt fizetett provokátorokról? :-D
0
2006. szeptember 28., csütörtök 14:58
Ezeknek hiaba hozol gazdasagi erveket. Nemzetellenes vagy es bolsevik. Erted ;-)
0
2006. szeptember 28., csütörtök 14:57
Uristen... tehát ne privatizáljunk, hanem államositsunk vissza mindent, mint a kommunizmus idején. Minden legyen állami kéz alatt... ne törödjünk azzal, hogy a magyar gazdaság ezt akkor se birná ki, ha történetesen tök jól menne a szekere. Pont ebbe döglöttünk bele a szocializmus alatt könyörgöm. De nem baj, hadd rohadjon minden de legalább elmondhatjuk hogy minden felett az állam áll, mert az olyan nagyon jó... de miért is?

Emberek olvassatok már mielött véleményt alkottok.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 14:54
Ha kitorne egy haboru, minket ugy taposnak el, mint a ferget. Lehet jatszani az eroset, csak az a baj, hogy minket meg romaia is lealazna katonailag. Minden kiszolgaltatottsagtol fuggetlenul.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 14:48
K

Na most van az, hogy a stilusodban irok. Huzzal haza a barataid koze ezze a n acionalista faszsaggal mert itt senki nem kivancsi rad. Az ilyen birkak, mint te meg arra is keptelenek, hogy egy partot neven nevezzenek, inkabb maszopnak, stb. nevezik. Nemzetidegen? Na az ilyen faszsagaidat nyugodtan tartogasd a miep gyulesekre. Kozgadasagi fogalmakkal pedig nem dobalozunk, hanem ervelunk, te viszont csak olyan dolgokkal dobalozol, amiket nem tudsz bizonyitani. Az ilyen emberekkel nem lehet vitatkozni, mint te mert azt sem ertitek meg ha hulyek vagytok. Ilyenkor kijelentitek, hogy a masik dobalozik, mikozben ti teszitek ezt.
Lennel kedves elmondani, hogy hol es mibol szerezted  diplomadat? Mar ha egyaltalan van. Csak szeretnem tudni mire fel vagy ennyire okos gazdasagi kerdesekben. Szerintem csak az ujsagokbol es hirekbol kapott informaciokbol olloztal ossze magadnak egy hiheto valosagot es azt szajkozod. Ilyen emberrel pedig nem szeretnek vitaba kezdeni. Aquila non captat muscas.

ps.: Akkor valtal vegleg nevetseges emberre, amikor Bokrosba kotottel bele, aki nemzetkozileg elismert kozgazdasz...
0
2006. szeptember 28., csütörtök 14:37
K-nak tökéletesen igaza van. A privatizáció a magyar gazdaság kegyelemdöfése. Az összes pénz kiáramlik az országból. Az lenne érdekes, ha kitörne egy háború, és hirtelen azon kapnánk magunkat, hogy nincs repterünk, nincs gázunk, nincs telefonunk, nincs áramunk, és élelmiszerünk sincs. Teljes kiszolgáltatottságba kerülünk/kerültünk minden szempontból..
0
2006. szeptember 28., csütörtök 13:41
Előrebocsájtom, hogy nem vitatkozni szeretnék, csak elmesélni egy történetet. Egy tegnapi órámon a délszláv-háborúk és többek között Milosevic szerepe a történésekben volt a téma. Az kétségtelen tény, hogy minden társadalomban vannak feszültésgek, de hogy ezek miként kezelődnek az nagyban a politikusok érdeme (sara). Milosevic annak idején, hogy átmentse hatalmát a 80-as évekből a 90-esekre, kifejezetten elekezdte élezni a sokszász éve fennálló etnikai, vallási ellentéteket. Nem tudom nem észrevenni az analógiát kis hazánk mai helyzetével. A következtetéseket pedig mindenki vonja le kezdve szerint! Kiváncsi vagyok, ki mire jut...
0
2006. szeptember 28., csütörtök 13:06
M.O.D. is 1etértek!!

És még sokmindenkivel :-)
0
2006. szeptember 28., csütörtök 13:05
dick laurent is not dead is 1etértek!!
0
2006. szeptember 28., csütörtök 12:57
Teljesen igaza van Kockának!!
0
2006. szeptember 28., csütörtök 12:55
K, butaságokat beszélsz. Mitől néppusztítók? Vesztenek rögtön a népet az utcára hívják, feszültséget keltik állandóan. Inkább 1ütt kellene működni a kormánypártal és nem fikázni a másikat állandóan. Sajnos 1ik párt se jobb ez tény, inkább azon kellene elgondolkodnia az összes pártnak, hogy egységes erővel töbre jutnának mint állandó ellenségeskedéssel. egyik a parlamentben felhoz egy jót a másik nem szavazza meg és igy forditva is igaz. A FITYESZ ideje alatt is privatizáltak pár állami intézményt és a kamatadó is az ő ötletük volt. A megszorítás kell ez tény, a fityesz szerint nem kell, ha ők lennének tuti szétesne a gazdaság. Én nem mondom hogy a mostani jobb, de a fityesz sem lenne jobb az biztos.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 10:53
Teljesen igaza van K-nak!!
0
2006. szeptember 28., csütörtök 6:35
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 1:38
http://sorozatjunkie.freeblog.hu/archives/2006/09/26/Magyar_lazongasok_Daily_Show_szemszogbol/

Viva las országblamázs!
0
2006. szeptember 28., csütörtök 1:19
fel kellene már végre nőni, nem pártszövegeket szajkózni egyfolytában, mindenki bolsi, aki nem ért velem egyet stb. vagy oké komcsizzunk! azt hiszem egy csöppet sem túlzok, ha azt állítom, hogy a fideszben több van belőle. ez nem baj, ez nem kritika, csak szimpla megállapítás. és, hogy orbánék alatt a régió egyik legfejlettebb orszoga voltunk? igen, nagy ütemben fejlődött a gazdaság - miközben szlovákia a béka segge alatt sem volt. most talán már ott vannak. lehet, hogy most nem most szarabb a gazdagságunk, de még mindig az egyik legjobban fejlődő volt szocos állam vagyunk - hosszú távon mindenképpen. 16 év alatt! most vissza kell egy kicsit venni, többet is kibírt már ez a nép. tudom, furcsa a hasonlat, de azért mégis leírom, németországnak is hasonló problémákkal kellett megbírkózni az elmúlt években. de ausztriában sincs kolbászból a kerítés. lengyelország politikai helyzete már-már aggasztó. a már említett szlovákia egyenesen a szarba menetel. azt hiszem több most csatlakozó állam cserélne velünk, konvergencia program ide vagy oda. apropó konvergencia. mindent elmond róla, hogy rengeteg ogy. képviselő még csak a szó jelentésével sincs tisztában. iskolázott és kevésbé iskolázott embereknek fogalma sincs, mi is a szó jelentése. ezek hogy jönnek ahhoz, hogy bokrost lesajnálják. ilyenkor szokták azt mondani, hogy ez a minimum. ha ezt sem tudod, akkor nincs miről beszélnünk. mindegy. a lényeg: nehogy már egy választás végkimenetele határozza meg, hogy ki mennyi dvd-t vesz. a dvd luxus, szóval bassza meg, akinek ezek után van pofája rinyálni. ez a magyar szolidaritás? ezért vonul ki annyi ember az utcára? ez a cél? szerintem valaki akkor szegény, ha már kajára sem tellik neki.  de tényleg mindegy...
0
2006. szeptember 27., szerda 23:55
Pedig nem olyan rossz ez a topic, enélkül minden más is tele lenne reálpolitikával. Így akit nem érdekel, nem olvassa.
0
2006. szeptember 27., szerda 23:51
Csak pár gondolat: Én abban látom a jelenlegi helyzet legnagyobb negatívumát, hogy tovább mélyül a szakadék jobb és baloldal között. Ami az ország állapotát tekintve senkinek sem tesz jót. Gyurcsány kiszivárgott /kiszivárogtatott/ beszédét -ezzel gondolom nem mondok újat- kétféleképpen lehet /félre/magyarázni pártszimpátiától függően. Lehet itt lovagolni szavakon, stíluson, de én azt gondolom, a legnagyobb baj, hogy az embereknek általában a politikába vetett bizalma ingott meg. Ja, hogy a politikusok szoktak hazudni? Ne legyünk már annyira naivak, hogy azt gondoljuk, a Parlamentünk csupa csillagszemű, igazmondó juhásszal van tele! Sajnos erről szól a politika: hatalmon maradni mindenáron, a cél szentesíti az eszközt alapon...a pórnépnek meg elszórni néhány morzsát, de szigorúan csak választások előtt! Ha valakinek lennének még illúziói ezzel kapcsolatban, annak két filmet ajánlanék megtekintésre: "A király összes embere"-t és az "Állatfarm"-ot /ez utóbbi rajzfilm/ Nagyon tanulságosak és sajnos örökké aktuálisak! és a véleményem mindkét oldalra vonatkozik.
0
2006. szeptember 27., szerda 23:19
No, ennyi ostobaságot régen olvastam amit írtál K.
A FITYESZ az egy szerencsétlen párt, nem bírja hogy elvesztette 2x is a választásokat. Népuszítók is egyben, pl. aki nem rájuk szavaz az nem magyar, kokárdát lefoglalták stb. Szavazatok újraszámolása, nevetséges. Horn kormány amikor elvesztette a választást nem volt semmi, ment minden tovább. Ha a FITYESZ veszít akkor hídfoglalás, tüntetések stb. Agresszívek az biztos és sok ember nem szereti ha valaki agresszív. Ha ők maradtak volna rosszabb lenne mint most. Mindent igértek ők is mint minden párt, de ők se csináltak semmit. 300%-os eü béremelést igértek megcsinálták? A mentőknél dolgozok látok ezt azt. A FITYESZ kormány alatt volt a legtöbb kórházi sztrájk is meg stb. Szóval ha ők nyertek volna jobb lenne az életünk? Szerintem nem! De mivel 1 agresszív párt, népuszító én rájuk nem szavazok soha, azt tuti. Na meg a KDNP :-DD nevetségesek ők is.
Nem akartam hozzászólni, többet nem is szólok. Csak elmondtam az én észrevételemet is.
De szerintem ez a topic ide nem kellene.
0
2006. szeptember 27., szerda 22:35
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. szeptember 27., szerda 22:04
Az Orbán kormány is abból tudott oszutogatni, amit Bokros és a csomagja összekapart. Jól szét is szórták... Lényegében ők kezdték az osztogatást, aztán megyó folytatta.
0
2006. szeptember 27., szerda 21:27
a verseny és szolidaritás c. művét minden közgáz szakos hallgatónak kötelezővé tenném. nemcsak elméleti igazságokat fogalmat meg, hanem konkrét tervként is értelmezhető. sajnos a felsőoktatási intézményekben még az ajánlott irodalomban sincs benne. egyébként bokros leginkább a politikai körökben, így a közvéleményben is vállalhatatlan és megszégyenített gazd. szakember. a szakma túlnyomó része elismeri, hozzáértő (és jobbos) politikusok is - igaz, csak közgazdészként.
0
2006. szeptember 27., szerda 20:33
ebben az egészben az a borzasztó, hogy Bokros neve gyakorlatilag szitokszóvá vált, holott azt, ahogy ő anno rendbetette a gazdaságot, sok helyen tanítják. sajnos a "privatizáció" is felér egy istenkáromlással, és még lehetne a sort folytatni.
0
2006. szeptember 27., szerda 19:38
maximálisan egyetértek, bokros világszerte elismert közgazdász. tudom, akkor most jön az, hogy az egész világ bolsevik ( balliberális), de basszus, ne beszéljünk már csacsiságokat! valahol meg kell fogni a kiadásokat! ez nem pártszöveg, hanem minden valamirevaló gazdasági szakember véleménye. hogy ezek a megszorítások előremutató reformok-e vagy sem, azt még nehéz megmondani, de az irány legalább helyes. véghez kell vinni, be kell tartani és akkor talán lesz eredménye. ki mondta, hogy a reform mindig zökkenőmentes?
0