Tulajdonképpen nem szólítottam meg senkit, illetve csak egy korábbi hozzászólás 2 sorára reagáltam, de hamár szólsz felém:
Továbbra is azt mondom, hideg fejjel, gyűlölet nélkül. Kerülni a "kurvára" meg hasonlókat, s ha elege van az embernek, akkor ne csinálja.
Menjünk sorba.
Hol és milyen körülmények? Nagyobb jelentőséget fordítanak ennek, mint kell. Persze, elméletileg nem a nyilvánosságnak szánták, ígyhát a kelleténél "lazább" a nyelvezet. Igen, a "kurva ország"-ot kihagytam, bár én úgy vélem, egy miniszterelnöknek sehol sem szabadna így neveznie hazáját, aminek ő az egyik első embere. De ezt alant nem említettem. Egyébként nem tudom, ennek milyen más értelmezése, mögöttes jelentése van. Nekem is sokszor elegem van sok dologból, de a hazámat nem okolom semmiért.
Felfogni? Annyi bizonyos, hogy az olyan mondatok, amiben azt mondja, hogy nem csináltak semmi jelentősen 4 évig, és végighazudták az elmúlt 1,5-2 évet, bármilyen szövegkörnyezetben ugyanazt jelentik. Persze, nem nekünk szánta, hanem párttársainak. Nem lehet ezen mit túlmagyarázni, vagy félreértelmezni.
a következőt akarom a cnn-nel és a naplóval:
"a riporternek az a dolga, hogy zavarba hozza a riportalanyt". pontosan. a cnn riportere folyamatosan kérdezi Gyurcsány Ferencet, miért hazudott, helyén való volt-e ez, de Gyurcsány erre nem ad választ, csak a reformprogram fontosságát hangsúlyozza. Sváby hasonló kérdésekkel bombázta "ov"-t, ahogy írod, hazudott-e, miért nem megy ki a Kossuth térre, Schmitt Pál miért ment ki, stb. "ov" konkrétan ezekre válaszolt is, a válaszokat vagy elfogadja az néző, vagy nem, én elfogadtam majdnem mindet. Szerinted gyengén szerepelt. Nem tudom, mi volt gyenge, nem tudom, mi nem lett volna az. A bestof manipulálható, ezzel, vagy egy legyintéssel intézik el az emberek, saját szemüknek-fülüknek is képtelenek hinni. Még akkor is, mikor bebizonyosodott, a Gyurcsány-kormány hazudott a választások előtt. Van benne manipuláció, aki megnézi, annak rögtön feltünik: egy szó többszöri visszajátszása, az "ööö"-zés elnyújtása; ezek a nyomatékosítást jelölik, bár nem feltétlenül szükségesek.
Nem teljesen ismerem a külföldi elemzők véleményét. Azt nyilván osztják, hogy erős intézkedéseket kell hozni a gazdaság helyrehozásának érdekében. Persze, több mód is létezik erre, illetve az is fontos, ahogy már írtam lentebb, miért is van szükség a Gyurcsány-csomagra. Mert nem jól végezték a dolgukat.
Valóban, én sem tudom, mekkora hányad akarja Gyurcsány leváltását. Valószínűleg a baloldal szavazói nem, a jobboldalé igen.
alkotmány semmibe vétele. Nem tudom, mi olyat írtam, ami semmibe veszi. Nem írtam én kormányváltásról. Minden esetre nem én vagyok az sem, aki alkotmánysértő határozatokat-beadványokat hoz. (lásd: felsőoktatási reform egyik passzusa, ma mondták ki).
A miniszterelnök beteges hazudozó. Végighazudta az elmúlt 1,5-2 évet, s a német kancellárasszony szavait is megmásította. Miután azt mondta, kilépett "16 év hazugságspiráljából". Elmebetegségről nem szóltam, nem tudom, hányan vélik így.
Hideg fejet és gyűlöletmentességet az itt szólóknak javasoltam, bár jó volna, ha nagyobb tömegek is ezekhez tartanák magukat. A gyűlölet a baloldalról Orbán Viktorral szemben határtalan, s mostani nyilatkozatokkal is csak tovább szítódik (hívja vissza embereit, orbán viktort a bosszúvágy/hatalomvágy hajtja, orbán viktor és a fidesz áll a tüntetések/zavargások mögött stb - belátható, ezek erős túlzások).
Az indulatokat fékezni kell (de ezeket ugye kiváltja valami), az erős érzelmekkel azonban semmi baj sincs. Szerencsére a "másik oldalon" az mindig erős volt. Azért nem mondott olyat miniszeterelnök ott, hogy "kurva ország". Azért nevezi magát a jobboldal polgári "szövetség"nek.