Keresés

Választás 2006, avagy milyen hatással van a DVD piacra

2006. szeptember 27., szerda 18:31
Na, nem érdemes tovább filózni, tegnap asztrológikusan megmondták mi lesz. Demszky kemény küzdelemben győz, Gyurcsány megerősödik a támadások után, Orbán elmegy hosszú időre külföldre. Pro Libertate! Lehet hazamenni felgyújtani a saját tévéket!
0
2006. szeptember 27., szerda 9:46
Bokrost szidni mindig lehet azoknak akik egyertelmuen elutasitjak a bal oldalt. Pedig - szinten politikatol fuggetlenul - o volt az egyetlen penzugyminiszter, aki ertett is ahhoz amit csinalt. De nyilvan annyira hulye volt szegeny, hogy miutan a mindent jobban tudo magyar nep lemondatta, a Vilagbankhoz hivtak Europaert es Azsiaert felelos igazgatonak. Nyilvan egy huszadrangu senkihazi hulye volt, mert mi ezt mar megint jobban tudjuk....
Bokros Lajos @ Wikipedia

Mekkora taplo volt....:
Pénzügyminiszterségének tizedik évfordulóján (2005. március) kitüntették volna a Magyar Köztársaság egyik magas állami kitüntetésével, de ezt visszautasította, mivel nem találta megfelelőnek az indoklást. (Kimaradt belőle pénzügyminiszterként végzett munkája méltatása.)

Angol és spanyol nyelven felsőfokon beszél, oroszul és németül középfokon tud, valamint beszél horvátul és románul.

Tenyleg nem erdemes itt senkivel vitatkozni...
0
2006. szeptember 26., kedd 17:21
A megszórítások leginkább az államháztartást hivatottak rendben tenni. A reform csak azután jön majd, de azokra én is kíváncsi leszek. Az egészségügy és az elosztórendszerek átalakítása nem egyszerű, mert rengeteg érdekkel kell szembe menni. Pl. az EÜ-ben az orvosokkal...
0
2006. szeptember 26., kedd 17:19
Végre már! Te vagy a fény az éjszakában. :)

Egyébként a fidesz már évek óta hülyének nézi az embereket, azt hiszik mindent meg lehet etetni a jónéppel. Sajnos sokan tényleg bedőlnek... Pl. most ez a "hívja vissza Gyurcsány a provokátorokat" :D Csak szét kell nézni kik vannak a Kossuth téren, és kik szedték szét az MTV épületét. Fideszes kolléga dobálása ugyebár, ismert szélsőjobbosok társaságában, hogy mást ne említsek. Ezek után milyen balos provokátorokról beszélnek? Ezeken csak röhögni lehet...

Remélem az Ö.V. után megtisztulnak, és egy vállaható, mérsékelt jobbközép erő jön létre a fidfesz romjain, akikre majd bizalommal adhatom a voksom!
0
2006. szeptember 26., kedd 17:18
Ami a megszorításokat illeti... ha a miniszerelnök bevallota, hogy 4 év alatt nem csináltak szinte semmit, javarészt ők tehetnek a jelenlegi helyzetről. Miért nem tudták volna ezt a megszorítást úgy elintézni, hogy a lakosság semmit se érezzen belőle? Ha ők b.szták el, miért szívunk mindannyian? Vegyenek fel személyi hitelt és törlesszék abból az azt, ami hiányzik. Ez épp olyan, mintha valaki hibázna a munkahelyén. Eleve kirúgják, de viselnie kell a hibázása következményeit, nem?

Egyébként is, a helyükben nem lenne merszem ilyen lépéseket meglépni, főleg úgy, hogy azokat büntetik vele, akik tesznek vmi ezért az országért. Minden köztisztviselőben tudatosítani kellene, hogy ők a mi adónknak hála kapják a fizetésüket, és azért vannak hogy képviseljenek! És nem azért hogy büntessék az amúgy is qrva sokat dolgozó embereket!!

Amúgy az EU-val azt sajnálom, hogy nem jár egy egységes adózási rendszerrel. Bízom benne, hogy ez el fog jönni valamikor, vagy legalábbis úgy, hogy bármely tagországban bármely tagország adótáblája szerint adózhasson bárki. Lenne egy kis konkurencia a államoknak is, és nem lennének ennyire nagyon a különbségek!!
0
2006. szeptember 26., kedd 17:04
Teljesen egyetértek veled!
0
2006. szeptember 26., kedd 16:04
Lehet, hogy szocikkal nem barátkozol. Ez is lehetséges.
0
2006. szeptember 26., kedd 15:16
Egyetértek!

Ez a topic "Monnyon le!"
0
2006. szeptember 26., kedd 15:11
"A szavazófülkében mindenki meggondolja magát " - Lehet, hogy nem gondolja meg magát, hanem mindig is így gondolta? Ezen is érdemes elgondolkodni...

Hihetetlen, hogy sikerült becsempészni a politikát a dvd-zésbe, gratulálok a derék úriembernek. Az ország politikai és gazdasági helyzete közvetve az élet minden területére hatást gyakorol, hiszen az emberek jövedelme határozza meg mire költhetnek, ehhez nem kell diploma. Olyan ez, mint a Supersize Me. Ha csak hamburgert eszel, megbetegszel. Ha mindenben a politikát keresed, előbb-utóbb meg is találod. Felejtsük már el ezt, és száműzzük a politikát a dvd világából.
0
2006. szeptember 26., kedd 13:45
, ja! és nem is izraeli-magyar kettős állampolgár...
0
2006. szeptember 26., kedd 13:42
Csak azt nem értem..hogy én  csak olyan embereket ismerek, akik ugyanígy látják a dolgokat mint pl "K"-vagyis nem félkegyelmű/vak/droid... Néha az az érzésem, hogy itt-Fehérváron-mindenki így gondolkodik. Mégis a szocik nyertek itt is..A szavazófülkében mindenki meggondolja magát talán..mind1 ez csak személyes észrevétel, folytassátok csak:)
0
2006. szeptember 26., kedd 13:19
Ahogy én is!
0
2006. szeptember 26., kedd 13:14
Ez szép "beszéd" volt, minden szavával egyetértek.
0
2006. szeptember 26., kedd 13:04
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. szeptember 26., kedd 11:47
Bevallja? Érdekes fogalmaid vannak arról mi az ha valakinek a mondandóját felveszik, majd titokban elküldik a sajtónak.... A következő az lesz hogy személyesen nyalta a bélyeget a borítékra?
0
2006. szeptember 26., kedd 11:41
Ez a "csak valaki bevallja" azért jelen esetben nem teljesen a valóságot tükrözi, a "csak valaki lebukik" talán sokkal inkább. De most mindenfajta egyéb véleménytől, beállítottságtól függetlenül: ha bármelyik nyugati demokráciában valaki így kompromittálódik, az a legkevesebb, hogy veszi a kalapját...
A másik meg, hogy ha én bíróság előtt állok, mert loptam, csaltam, gyilkoltam stb. nem hiszem, hogy hivatkozhatnék arra, hogy igaz, hogy így van, de mások is csinálták, és büszkén vállalom minden szavát (!) annak amit a bűntársaimmal egymás között beszéltünk, mert mostantól fogva jó kisfiú leszek. Ez elég nagy cinizmus. Ugyanígy ezzel kapcsolatban a keresztényi megbocsátásra hivatkoznia!! Én vallásos ember vagyok, de véleményem szerint az, hogy megbocsátok neki, mint embernek, őt nem mentesíti tetteinek követkézményeitől...
0
2006. szeptember 26., kedd 11:06
:-) nevettséges amiket írsz.....
0
2006. szeptember 26., kedd 11:01
Ebben az országban az emberekkel van baj,azzal a sok hülyével aki gyújtogat és randalírozik,tünjenek már el a Kossuth térről,mert nem fog lemondani Gyurcsány ha ott állnak 1 hónapig,akkor sem.
A másik dolog meg az, hogy mindegyik politikus hazudik,Gyurcsány és orbán is,csak valaki bevalja, valaki  meg hitegeti az embereket.
0
2006. szeptember 26., kedd 9:49
Termeszetesen egyetertek veled abban, hogy be kellene hajtani az adot. Azert nem irtam errol mert amire reagaltam, ott nem merult ez fel, csak a csokkentesrol volt szo. Szoval egyertelmu, hogy be kellene hajtani de nem csak azokat, amiket te irsz, hanem azt is erdemes volna megvizsgalni, hogy ebben az orszagban hanyan kapnak minimalbert es ugyanezek az emberek kepesek havi 200e forintos lakashitel torlesztest fizetni, a ketto valahol uti egymast ugye? Magyarul a minimalberre bejelentett emberkek nagy resze adocsalo mert zsebbe kapja a tobbit. Ami ugye azt jelenti, hogy az allam jelentos SZJA es munkaltatoi adobeveteltol van megfosztva, ez hianyik az allamkasszabol es megint csak azoknak kell kifizetniuk, akik rendesen adoznak, akiknek minden jovedelme be van jelentve. A peldat azert hoztam mert konkretan ismerek ilyen embereket, de szerintem ezzel nem vagyok egyedul...
0
2006. szeptember 26., kedd 3:00
először is: az általam leírtakat ne vedd magadra, ugyan a te hozászólásodra reagáltam, de azon túl beleírtam az egészről alkotott vélememényemet, legalábbis részben.

a beszéddel kapcsolatban egy szó sem esik arról - te sem említed -, hogy az egész arra megy ki, hogy meggyőzze a saját pártját a reformok szükségességéről, arról, hogy nem lehet a korábbi lavírozást, totymorgást folytatni azért, hogy négy év múlva újraválasszák őket, és megmaradjon a zsíros képviselői fizetés. ennyi. gyakorlatilag felajánlja benne a lemondását, arra az esetre, ha a képviselőcsoport nem hajlandó beállni mögé, és támogatni a megszorító intézkedéseket. ez a beszéd erről szól, az összes többi körítés. fel lehet háborodni a stílusán, de csak azt meglátni enyhén szólva is felszínesség, szajkózni pedig demagógia. engem egyedül az érdekel, hogy most és a jövőben végre is hajtsák a szükséges reformokat, hozzák rendbe a gazdaságot, és ha ez megtörténik, akkor nem nagyon érdekel, hogy mit beszélt össze májusban.

a két interjút nem nagyon lehet összehasonlítani, ugyanis a cnn-es riporter jól csinálta a dolgát, sváby pedig egy rakás szar volt. a gyenge jelző ov-ra valóban nem helyénvaló, inkább úgy mondanám, hogy túl gátlástalan volt, talán túlzásba vitte az offenzívát, ráadásul azért neki is sikerült néhány érdekes dolgot mondani, ld pozsgay és szűrös komoly európai államférfinak nevezése, vagy az hogy ő sohasem hazudott. de mind1, ez mellékvágány. én hiszek a saját szememnek fülemnek, ezért nem érdekelnek a bestofok, ld szabadság tér vagy a cnn interjú hírtv-s, vagy az öszödi beszéd bármelyik bestofja.
a külföldi gazdasági elemzők nagyjából egyöntetű véleménye, hogy a reformokat csak gyurcsány tudja végigvinni. minden más megoldás erőteljes visszaeséssel, forintromlással járna. nem tudom, nem értek hozzá, de hajlamos vagyok elhinni.
az alkotmányt nem te veszed semmibe, hanem azok, akik mellett érvelsz. a kossuth téren bűncselekményig is elmenve (ld toroczkai követelései, tv ostrom, petíciók, rendszerváltás, alkotmányozó nemzetgyűlés), hivatalosan a fidesz részéről finomabban (önkormányzati választás, szakértői kormány). annak pedig ehhez semmi köze, hogy az alkotmánybíróság milyen paragrafust minősít alkotmányt sértőnek - ilyen alkotmánybírósági határozat rengeteg van, volt és lesz, kormányoktól függetlenül.
a miniszterelnök nem beteges hazudozó. politikai kalandor, gátlástalanul hazudó politikus esetleg, de azt nem hinném, hogy otthon a feleségének vagy a családjának is hazudna. a "beteges" pedig ezt jelentené... ráadásul azt sem gondolhatja senki komolyan, hogy a "végighazudtuk az elmúlt 1,5-2 évet" kijelentést szó szerint kell érteni. legalábbis remélem, hogy ennyi józanság még maradt az emberek többségében...
elmebetegnek egyebek mellett melocco miklós nevezte, szombaton a kossuth téren, egy meglehetősen zavaros másfél mondatos beszéd végén, amiből sztem senki nem értett meg egy szót sem, csak a végét, de annak nagyon örültek. színvonalas...
azt mondod, hogy a gyűlölet a baloldalról határtalan ov-vel szemben? akkor minek nevezed a jobboldali érzelmeket gyf-el és a baloldallal szemben? ebben a topicban is láthattunk példákat rá, de javaslom, nézegesd a hírtv-t, mondjuk a csintalan műsorát, bayert, vagy az esti elemzéseket, de akár olvass mn-t. az ennyire nyílt és agresszív acsarkodás pedig rohadtul nem jellemző egyik "manipulált" médiumra sem. ami példákat hozol, az nagyon jó, de pontosan ezek elhangoznak a másik oldalról is (gyurcsány hívja vissza az embereit, hívják vissza a provokátorokat, gyf hatalommániás, az mszp/titkosszolgálat szervezte a zavargásokat - az nyilván nem látható be, hogy ezek erős túlzások)
az indulatokat pedig fékezni kell, egyelőre igenis úgy tűnik, hogy a kisebbség próbálja ráerőszakolni az akaratát a jelentős többségre. ezt pedig nem demokráciának hívják...
0
2006. szeptember 26., kedd 1:48
amit leírsz az teljesen rendben van, egy dolgot hiányolok belőle, de azt nagyon: hajtsuk is be azt a kurva adót. ez az, amit 16 év alatt soha, senkinek nem sikerült, de még csak tisztességesen megpróbálni sem. pedig nem lenne nehéz: mindössze akarat kérdése. kapásból meg kéne fordítani a bizonyítási terhet: ne a nyomozó hatóságnak kelljen bizonyítani az adócsalást, tessék igazolni, honnan is van a budai villa meg a merci. ha nem az ő nevén van? nagyszerű! nagymama, óvodás gyerek hogyan szerezte? néhány éve olvastam (de gondolom ez nem nagyon változott), hogy néhány szakmában (konkrétan a fodrászra és a taxisra emlékszem) rengeteg volt az olyan adóbevallás, amiben havi 8-10e ft-os(!) nettó jövedelmet vallottak be. a nyakát törném annak az apehesnek, amelyik nem tudja az ilyet megbuktatni...
ezután - némi türelmi időt, ill. az önkéntes bevallás lehetőségének megadását követően - szépen neki lehetne ugrani a vagyonkáknak, kezdve akár az ingatlannyilvántartás, akár a gépjárműnyilvántartás alapján. de akár lehetne kötelezni a bankokat, hogy jelentsék le, ha valakinél nem áll arányban a vállalt törlesztőrészlet és a bevallott jövedelem, stb.
az szja-n túl persze be kéne szedni a tb és egyéb járulékokat is, hasonló szigorral. simán fel lehetne számolni a feketemunka nagy részét is, legalábbis a nagyobb cégeknél mindenképpen, mondjuk alaposabb és gyakoribb ellenőrzéssel, ill olyan bírságokkal, hogy ne érje meg megkockáztatni.
hogy minderre a hatóságoknak nincs elég embere? nosza, lehet felvenni újakat, biztosan visszahoznák a költségeket, hiszen egy bizonyos határig minél több az ember, annál nagyobb a bevétel, ld parkolócégek.
persze tudom, hogy ez vágyálom, hiszen a parlamentben ülő emberkék nagy része szintén vállalkozó/rokona, családtagja vállalkozó, és neki is érdeke, hogy a lazább ellenőrzés és a kiskapuk megmaradjanak, de azért jó lenne, ha lassan kialakulna egy olyan politikai elit, amelyiknek elég tömött a zsebe, és a holdudvarát sem kell ilyen módon támogatnia. hátha, egyszer...
0
2006. szeptember 26., kedd 1:42
Tulajdonképpen nem szólítottam meg senkit, illetve csak egy korábbi hozzászólás 2 sorára reagáltam, de hamár szólsz felém:

Továbbra is azt mondom, hideg fejjel, gyűlölet nélkül. Kerülni a "kurvára" meg hasonlókat, s ha elege van az embernek, akkor ne csinálja.

Menjünk sorba.
Hol és milyen körülmények? Nagyobb jelentőséget fordítanak ennek, mint kell. Persze, elméletileg nem a nyilvánosságnak szánták, ígyhát a kelleténél "lazább" a nyelvezet. Igen, a "kurva ország"-ot kihagytam, bár én úgy vélem, egy miniszterelnöknek sehol sem szabadna így neveznie hazáját, aminek ő az egyik első embere. De ezt alant nem említettem. Egyébként nem tudom, ennek milyen más értelmezése, mögöttes jelentése van. Nekem is sokszor elegem van sok dologból, de a hazámat nem okolom semmiért.

Felfogni? Annyi bizonyos, hogy az olyan mondatok, amiben azt mondja, hogy nem csináltak semmi jelentősen 4 évig, és végighazudták az elmúlt 1,5-2 évet, bármilyen szövegkörnyezetben ugyanazt jelentik. Persze, nem nekünk szánta, hanem párttársainak. Nem lehet ezen mit túlmagyarázni, vagy félreértelmezni.

a következőt akarom a cnn-nel és a naplóval:

"a riporternek az a dolga, hogy zavarba hozza a riportalanyt". pontosan. a cnn riportere folyamatosan kérdezi Gyurcsány Ferencet, miért hazudott, helyén való volt-e ez, de Gyurcsány erre nem ad választ, csak a reformprogram fontosságát hangsúlyozza. Sváby hasonló kérdésekkel bombázta "ov"-t, ahogy írod, hazudott-e, miért nem megy ki a Kossuth térre, Schmitt Pál miért ment ki, stb. "ov" konkrétan ezekre válaszolt is, a válaszokat vagy elfogadja az néző, vagy nem, én elfogadtam majdnem mindet. Szerinted gyengén szerepelt. Nem tudom, mi volt gyenge, nem tudom, mi nem lett volna az. A bestof manipulálható, ezzel, vagy egy legyintéssel intézik el az emberek, saját szemüknek-fülüknek is képtelenek hinni. Még akkor is, mikor bebizonyosodott, a Gyurcsány-kormány hazudott a választások előtt. Van benne manipuláció, aki megnézi, annak rögtön feltünik: egy szó többszöri visszajátszása, az "ööö"-zés elnyújtása; ezek a nyomatékosítást jelölik, bár nem feltétlenül szükségesek.

Nem teljesen ismerem a külföldi elemzők véleményét. Azt nyilván osztják, hogy erős intézkedéseket kell hozni a gazdaság helyrehozásának érdekében. Persze, több mód is létezik erre, illetve az is fontos, ahogy már írtam lentebb, miért is van szükség a Gyurcsány-csomagra. Mert nem jól végezték a dolgukat.

Valóban, én sem tudom, mekkora hányad akarja Gyurcsány leváltását. Valószínűleg a baloldal szavazói nem, a jobboldalé igen.

alkotmány semmibe vétele. Nem tudom, mi olyat írtam, ami semmibe veszi. Nem írtam én kormányváltásról. Minden esetre nem én vagyok az sem, aki alkotmánysértő határozatokat-beadványokat hoz. (lásd: felsőoktatási reform egyik passzusa, ma mondták ki).

A miniszterelnök beteges hazudozó. Végighazudta az elmúlt 1,5-2 évet, s a német kancellárasszony szavait is megmásította. Miután azt mondta, kilépett "16 év hazugságspiráljából". Elmebetegségről nem szóltam, nem tudom, hányan vélik így.

Hideg fejet és gyűlöletmentességet az itt szólóknak javasoltam, bár jó volna, ha nagyobb tömegek is ezekhez tartanák magukat. A gyűlölet a baloldalról Orbán Viktorral szemben határtalan, s mostani nyilatkozatokkal is csak tovább szítódik (hívja vissza embereit, orbán viktort a bosszúvágy/hatalomvágy hajtja, orbán viktor és a fidesz áll a tüntetések/zavargások mögött stb - belátható, ezek erős túlzások).
Az indulatokat fékezni kell (de ezeket ugye kiváltja valami), az erős érzelmekkel azonban semmi baj sincs. Szerencsére a "másik oldalon" az mindig erős volt. Azért nem mondott olyat miniszeterelnök ott, hogy "kurva ország". Azért nevezi magát a jobboldal polgári "szövetség"nek.

0
2006. szeptember 26., kedd 1:09
Engem a kategorikus kijelentesek bosszantanak fel neha. Pl. itt is le lett irva, hogy aki komolyan gondolja, hogy adot lehet csokkenteni az adja vissza a diplomajat. Ez igy nem helyes es nem igaz. Amit Viktor akar, az baromsag, tenyleg adja vissza de ha azt nezzuk, hogy van SZJA is, akkor maris mas a gyerek fekvese. SZJA-t lehetne csokkenteni _reszben_. Mire gondolok? A savokon emelni, marmint magasabbra tenni az eves jovedelem hatarokat es a felso adosav merteket emelni. Vagy hagyni mindent ahogy van, de a mostani felso sav ado merteket csokkenteni kellene es hozni fele egy magasabb adosavot, amit a jelenlegi helyett mondjuk evi 10m forint feletti jovedelemre lehetne kivetni. Ezek csak teoriak de az adohivatalnak pontos szamokkal kell rendelkeznie es azokbol pontosan ki lehetne szamolni, hogy ha xyz savot vagy merteket csokkentunk, akkor hol emeljunk es mekkora jovedelemtol, hogy ugyanazt a bevetelt kapja az allamhaztartas. Nem mellesleg az sem elhanyagolhato, hogy ha tobb marad az embereknel, tobbet koltenek es az ismet adobevetel, csak egy masik adonem hozza azt. Tehat az SZJA-val boven lehetne jatszadozni, rengeteg a lehetoseg, tehat kategorikusan ne jelentsuk ki, hogy az adocsokkentes baromsag es nem megvalosithato mert ez igy nem igaz. Azert irtam, hogy reszben mert igy nyilvan a tehetosebbek jarnak rosszul es csak a kevesbe tehetosek szamara csokkentes. Es most csak azert irtam mert ez nem politikai, hanem gazdasagi kerdes. Egyebkent politika mentesen szivesen vitatkozom/tarsalgok ilyen kerdesekrol, ennek sincs tobb ertelme, mint politizalni - hiszen semmit nem erunk el vele - de egy kis agytorna sosem art.
0
2006. szeptember 26., kedd 0:50
nagyon vitázni én sem szándékozom, viszont mostanra jutottam el odáig, hogy a vélrményemet le kívántam  írni. ha értékelhető válasz érkezik rá, akkor folytatom, ha nem, ennyi volt. komolyan gondoltam, hogy túl sok időt pazaroltam már eddig is erre az egészre...
0
2006. szeptember 26., kedd 0:37
Csak annak orulok, hogy megfogadtam nem irok ide tobbet es ezt be is tudom tartani. Mar regen belefaradtam az ilyen vitakba. Akinek el kell mondani/meg kell magyarazni az nem vitapartner szamomra, a tobbieknek meg minek mondjam. Szoval maradjuink annyiban, hogy ezek (itt most a teljes parlamenti garniturara gondolok) nem ernek annyit, hogy barki is vitazzon miattuk.
0