Keresés

Választás 2006, avagy milyen hatással van a DVD piacra

2006. szeptember 24., vasárnap 17:50
Abból a törvényből egy mondat maradt:Magyarország fővárosa Budapest.
0
2006. szeptember 24., vasárnap 17:30
lehet, hogy ez most csak egy példa volt, de mire is? mert arra pont nem, amit felhoztál. még az is elképzelhető, hogy tudnál olyan példát említeni, amiben egy picit igazad is lenne, de általánosságban szidni a jogrendszert, azt lehet persze, de semmi értelme.
sajnos azt látom, hogy a legtöbb állampolgárnak halvány lila segédfogalma nincs a hatályos jogszabályokról, viszont kiválóan meg tudja győzni saját magát és környezetét is, hogy az országban a sötét középkort idéző jogszabályok uralkodnak, amik lehetővé teszik a szegény állampolgárok kisemmizését.
szóval kiváncsian várom a példádat ;)
0
2006. szeptember 24., vasárnap 16:06
Kedves Gal! A dátumok margójára, akkor annyit, hogy Németországban (Németországi Szövetségi Köztársaság) 2002. jaunár 1-ig a római (birodalmi) piaci jogra épített kötelmi jog (ami a kereskedelem és a gazdaság nem lebecsülendő hányadát irányítja) volt érvényben (2001. január 1-én leváltotta a Schuldrechtsreform nevezetű jogi nekibuzdulás). Ha nem haragszol én filozófiából azon nevelkedtem, hogy a tudományos eszmecsere, mint olyan, alapja a tényanyagtudás. Innentől kezdve nem tudom, hogy ilyet akrsz-e velem folytatni (tudni).
0
2006. szeptember 24., vasárnap 15:14
Egy dolgok lennének a megfelelő törvények és szigorú betartatásuk, a másik pedig az igen gyors és elrettentő ítéletek meghozatala:még véletlenül se jusson eszébe senkinek mondjuk több százmilliót sikkasztani, mert nemhogy gond nélkül megúszná, hanem vonulhatna be évekre teljes vagyonelkobzás - amennyiben van mit - mellett! Aztán egy bent eltöltött átmulatott éjszaka után majd elgondolkozna azon, hogy mit is tett!
Vagy maradjunk a filmes példánál, hamár ez egy filmekkel foglalkozó online bolt:a hatóság kivonulna a piacra, kíméletlenül lecsapna a kalózokra és mondjuk egy év börtönt meg pénzbüntetést kapnának; biztos elmenne az emberek kedve a piacon/bárhol való hamis DVD-k árusításától!!
0
2006. szeptember 24., vasárnap 15:02
Ezek nem beszólások, hanem vélemények! A kettő között azért van némi különbség, ezt remélem Te is belátod, kedves Gal! Naivitás? 2006 szeptember 24.-ét írunk, ma Magyarországon ez a szomorú valóság! Az meg, hogy a sok agyatlan kinek és minek tapsol, sajnos nem csak az ő problémájuk, hanem egyre inkább a miénk is!
0
2006. szeptember 24., vasárnap 14:47
Gondolom számodra is rég világossá vált, hogy az Aranybullával az a baj, hogy egy feudális berendezkedésü országnak szólnak, csak jólesik ellent mondani. A Code Civil egyébként alig 200 éves. Az Aranybulla lassan a 800-hoz közelit... de nem baj, mosd csak össze a kettőt... én befejeztem.
0
2006. szeptember 24., vasárnap 14:28
Rendben, akkor jöjjön a példa Francaiországból - a kedvedért a kontinentális jog egyik szülőhazájából -, ahol a Code Civile mai napig hivatkozási alap.
0
2006. szeptember 24., vasárnap 14:17
Wow... természetesen az Aranybullával nem, a régisége miatt van baj, hanem mert totálisan alkalmazhatatlan napjainkra. Akik tapsoltak csak azért tapsoltak, mert emlékeztek az isiből, hogy az egy régi-magyar-izé.
Másrészt tudhatnád, hogy nálunk nem angolszász jogrend van! Tehát, hogy jön ide az ő gyakorlatuk azt se tudom...
0
2006. szeptember 24., vasárnap 14:05
Kedves Gal! Most kezdjem el sorolni, hogy az angolszász jogrendben hány (száz) éves ítéletekre is lehet hivatkozni egy-egy per során vagy, hogy az angol királyi családba még mindig nem házasodhat be katolikus egy 16. századi törvény miatt (pedig a vallásháborúknak nam tegnap lett végük)? Evvel az erővel nyugodtan lehet tapsolni az Aranybullának is - persze nem mondom, hogy ez lenne a legaktuálisabb megoldás. De valljuk meg őszintén a 1949. évi XX.-as - bármennyire is igyekeztek megváltozatani, az új viszonyokhoz igazítani  89-ben - szintén nem ad megoldást egy csomó olyan kérdésre, ami a 21. században és különösen 2006 szeptemberének Magyarországán gondot okoz.
0
2006. szeptember 24., vasárnap 13:46
Ilyen beszolásokkal megalapithatjátok a Magyar Naivitás és Demagógia Pártját. Hajrá! Biztos sokan vevők lesznek rá. A Kossuth téren annak is tapsoltak, aki azt mondta, hogy az Aranybullát tegyék meg Alkotmánynak (amiben a nemesek adómentességét meghatározták). Tuti ti is hasonló sikert aratnátok!
0
2006. szeptember 24., vasárnap 13:45
ELECTRIFYnak tökéletesen igaza van. Itt a munkát nem becsülik meg, és meg nem is fizetik meg. Addig amíg egy ember 30évet dolgozik, és végül örül, ha részletre vesz egy autót, és utána nem foglalják le tőle 1év múlva mert nem tudja fizetni, miközben azt látja,hogy fiatal srácok milyen kocsikból szállnak ki, jóhogy elgondolkozik. Szerintem a legtöbben már eljutottak oda, hogy itt mindenki "nyomorog" aki tiszteségesen dolgozik. A magántulajdon védelme pedig egy másik okos meglátás volt. Amíg amerikában ha a területemre belép,már lelőhetem, addig itt ez a "támadásal arányos védekezés" ez nevetséges. Nem is beszélve arról ha két suttyó cigó gyerek rámtámad az utcán és helyben hagyom őket, akkor még ők jelentenek fel,és őket védi a törvény..ez nem hülyeség, mert volt már rá példa.De ez csak egy apróság.
0
2006. szeptember 24., vasárnap 12:49
Ez a legédesebb! :))
0
2006. szeptember 24., vasárnap 12:19
Ez most csak egy példa volt, ügyvéd úr! Nem tudom, hogy ki és mibe lovallja bele magát, de a magántulajdont bizony nem védi kellően a törvény! Embereket semmiznek ki és veszik el tőlük egy élet munkáját, a tulajdonaikat pillanatok alatt elveszítik és nincstelenek lesznek. De ez nyilván butaság, nem?!? Mert bizony "sok baja van az országnak, de ez pont nem..."
0
2006. szeptember 24., vasárnap 12:10
"Gondolom szándékos emberölésért rám húznák a vizes lepedőt!"

nem. és nem kéne magatokat butaságokba belelovallni,és elhitetni magatokkal, hogy Magyarországon a magántulajdont nem védi a törvény...
sok baja van az országnak, de ez pont nem...
0
2006. szeptember 24., vasárnap 9:35
Ez még felvet egy érdekes kérdést:a magántulajdon szent és sérthetetlen - én ezt vallom és ennek így kell(ene) lennie. Tegyük fel, hogy jövök haza és találok - jobbesetben egy, rosszabban több - betörőt, aki(k) éppen megpróbál(nak)  kifosztani. Megijednek és az egyikük egy kést ránt elő/vesz le a konyhapultról. Tegyük fel, hogy rendelkezem némi küzdősport múlttal és véletlenül a torkát találom el - de úgy istenesen, mert mondjuk tíz centivel hátrébb céloztam - és meghal az illető. Gondolom szándékos emberölésért rám húznák a vizes lepedőt! Hivatkozhatnék én a BTK ide vonatkozó paragrafusaira - Jogos védelem/Végszükség, mert azt kizártnak tartom, hogy nekem adnának igazat! XY, ön tizenöt év küzdősport múlttal rendelkezik, tudnia kellett volna, hogy képes akár embert ölni, ez szándékos cselekedet volt - kaptárba! A másik oldalt nem is vizsgálnák, azt, hogy mit keres(nek) vadidegen ember(ek) a házamban? [Más:Azt sem értem, hogy mit keresnek vadidegen emberek a hazámban?!?] Olyan emberek, akik azzal a szándékkal törtek be, hogy ellopják a dolgaimat?!?

Indíthatnánk egy pártot, szerintem sok követőre és társra/partnerre találnánk! Csak ezt az a pár ember nem nézné jó szemmel, akik valójában irányítják ezt az országot! Nem az éppen hatalmon lévő kormány, hiszen ők csak bábuk egy sakktáblán! Azok az emberek, akiknek érdekükben áll az ország előrejutásának akadályozása. Úgyhogy hamarosan a Dunában találnánk magunkat egy betoncsizmával a lábunkon... :-(
0
2006. szeptember 24., vasárnap 9:13
A birka emberek a tv-ből szedik az információkat; azokat az infókat, amelyek hamisak és megtévesztőek! Mindent csont nélkül benyalnak, amit ott hallanak. Nézik ezt a sok barom - brazil vagy tudom is én, milyen - szappanoperát, nézik a Való világot, a Big brother-t... . Való világot akarnak látni? Sétáljanak már ki mondjuk a VIII. kerületben este tíz óra után, aztán majd igen gyorsan megtudják, hogy milyen is a valódi világ! Közel sem olyan rózsaszínű lesz, amilyennek a tv-ből ellesett agyatlan sorozatok alapján elképzelték!! Egyébként az is félelmetes, hogy a mai gyerekeknek milyen rajzfilmeket kell(?) nézniük!
Ez az ország az elmúlt évek alatt a saját ellensége lett. Nem törődött a polgáraival, nem segítette boldogulásukat, jobblétük kialakulásának összes lehetőségét elpuskázta. Az évek alatt a gazdagok egyre gazdagabbak lettek, míg a középréteg szinte teljesen eltűnt és bizony nem felfelé kapaszkodtak, hanem lefelé csúsztak! Ezért lett a magyar ember olyan, amilyen:mindent csak magának akar, de azonnal! És hogy ebből lesz-e valaha is kiút? Nem hiszem... .
Teljesen megértem azokat a magyar embereket, akik hanyatt-homlok mennek/menekülnek el az országból, mert a hazájukban sem erkölcsi, sem pedig anyagi megbecsülést nem kaptak! És hogy mi lesz majd így a jövő? Azt hiszem, elég egyértelmű a válasz:totális káosz!
Nem hiszem el, hogy az országnak nem lett volna jobb, ha megbecsüli és főleg megfizeti a dolgozó embereket - mindegy, hogy szellemi vagy fizikai munkát végeznek! Hiszen ha valaki többet keres, akkor nyilván többet is költ:vásárolná a magyar termékeket - zöldségeket, húsféléket, ... - ezáltal a termelők, gazdák sem jutottak volna oda, ahova (hiszen az itthon megtermelt dolgok ellátták volna az országot, semmi szükség nem lett volna külföldről behozni); nem jelentene problémát egy autó megvásárlása, mert mondjuk fél év alatt meglenne az ára úgy, hogy közben persze nem kellene semmi másról lemondani; nem kellene (annyi) hitelt felvenni, ezáltal az amúgy is fullgazdag bankok vagyonát még tovább növelni... .
0
2006. szeptember 24., vasárnap 2:24
ELECTRIFY: ugyan utálom a politikát, de nagyon szimpi, amit írtál. Egy vmi még kimaradt a listádból: a magántulajdon minden eszközzel való védelme... mert ugyebár erre sincs lehetőség Mo-n :(((( Mit szólnál hozzá, ha indítanánk egy pártot?? ;))
0
2006. szeptember 24., vasárnap 1:13
érdemes no 1=érdekes
0
2006. szeptember 24., vasárnap 1:12
Ez mind igaz, de sajnos valakire szavazni kell, tudod. És mivel rengetegen vannak a "sörvirsli" szintjén, így természetesen az nyer aki több sört, és virslit kínál. Mert úgy veszem észre, hogy itt mindenkinek a pillanatnyi jólét a lényeg, bánja is a gyerekét/unokáját..arra szavaznak aki épp 100forintal többet ad, mind1, hogy tiz év múlva abból a 100forintból 1000is lehetne..mikor el volt adósodva az ország és jöttek a kötelező megszorítások még hajdanán az MDF idején, fel ment a benzin ára akkor taxisblokád volt stb..az a baj, hogy lehet itt sopánkodni, de a 10milliós lakoságból a fele sem tudja, hogy ki a köztársasági elnök, és semmivel sincs tisztába. A Gyurcsány viszont pl szépen van felöltözve, megnyerő, számokkal dobálozott az ominózus vita alatt is. Hiába mondta a Viktor, vagyis nem is mondta, szajkózta, hogy mindenki nézzen körül a saját háza táján. A sörvirslis birkanép hisz az adatoknak, és közben nem lát a szemétől. Sajnos minden népnek olyanok a vezetői amilyeneket megérdemel. A DVD árak itt már nem lesznek magasabbak, azonban a hiába emelik pl a fizetést, ha a kenyér és a gáz stb emelkedik, a végén kevesebet keres az ember..z ország pedig totálisan eladva, nem is tudom honnan lehetnének bevételeink, a gazdákat tönkreteszik, a kisembereket(kis kereskedőket) tönkreteszik,ellehetetlenítik nnek a multik-ami nem baj egy bizonyos szintig stb. A súlyadót fizetjük ezekért az "utakért", nevetséges, de a sörvirsliseknek elég, ha betömködnek néhány lyukat látványosan a választás előtt ennyi. Ebből hosszú távon is csak toldozás foltozás lesz. El kell menni (menekülni?) az országból sajnos amíg lehet, addig amíg nem lesz végleg cigányország, vagy nem rohannak le minket a szerbek, vagy románok, vagy akárki, mert esélyünk nem lenne. Nevetséges, hogy már a szomszédos országok kiröhögnek minket, és húznak el melettünk miközben nekünk meg csak a pofánk nagy és nem vesszük észre, hogy lenézőből lenézettek lettünk. Nem lesz itt már változás sajnos. Forradalom sem lesz, egy kétmilliós városban 15000ember-abból 2000néző- nevetséges. Bocs, hogy ezt így leírtam, de gondoltam hozzászólok én is, mert a politikáról mindig érdemes beszélni-mondjuk itt nincs helye, de most az egyszer-csak nem érdemes. Pláne kishazánkban.
0
2006. szeptember 24., vasárnap 0:47
Teljesen mindegy, hogy mit mondasz Te, Ő, vagy én, mert így is - úgy is besorolnak valahová értelmes embertársaink!

T.T.T. - és most nem a Tízen Túliak Társaságára gondoltam, hanem erre:TISZTELET, TOLERANCIA, TŰRŐKÉPESSÉG. Na ezek azok a dolgok, amik mára teljesen kipusztultak az emberekből! Vagy ha ismerik is ezeket a szavakat, a valódi jelentésükről fogalmuk sincs! Pattanásig feszült idegek, az első "rossz" szóra a torkodnak esnek...

Valóban én is úgy "érzek", ahogy Te:az én kormányom még nem alakult meg; mert az én kormányom nem engedné, hogy emberek büntetlenül megússzanak több százmilliós sikkasztásokat; nem titkosítaná több évtizedre a nyomozati aktákat, hanem kíméletlenül nyilvánosságra hozná a neveket; megkérdőjelezné, hogy 1 km autópálya 2 milliárd forintba kerül (több tucat ember zsebébe vándorolnak [tíz?]milliók, csak mert megépül 1 km-nyi autópálya - al/al/al... vállalkozók); megkérdőjelezné, hogy egy nyamvadt fénysorompó tízmillió forint; nem engedné, hogy a nyugdíjasok olyan körülmények között tengessék napjaikat, amilyenben (nyugdíj összege); belátná, hogy az ország jövője szempontjából a legfontosabb dolog az utánpótlás, ezért maximálisan támogatná a (minnél több) gyermeket vállalókat; nem engedett volna be az országba külföldi cégeket (Tuskó és társai), akik árulják a hazai (már egyre inkább nem!) termékeket, közben pedig iszonyú mennyiségű pénzt visznek ki az országból; nem adta volna el az Elektromos Műveket, hiszen az elmúlt évi nettó nyeresége a francia cégnek több, mint 1 milliárd forint volt; még folytathatnám reggelig, de szerintem ezekkel a dolgokkal sokan tisztában vagytok!

Egy dologra kellene már ráébrednie mindenkinek:ez nem a Te pártodról vagy az Ő pártjáról szól, hanem a MI ORSZÁGUNKRÓL! Politikusaink - kivétel nélkül - végighazudták az elmúlt összes évet, csak a saját érdekeiket nézték, a saját zsebük teletömésével voltak elfoglalva. Ha valamelyikük a levesestányér közelébe került, már vitte az egész pereputtyát!

Régebben az egyik lapban olvastam egy cikket, az uniós képviselők fizetéséről és költségtéritéseiről szólt - majd megpróbálom megkeresni és bemásolni pontosan - , egy pár dolog megmaradt. Egy magyar képviselő nyilatkozott benne:fizetése kb 6.000,- euró; évente 4.000,- euró utazásra, NAPI! 275 euró a kiadások fedezésére (kaja, albérlet, ...); még voltak, csak már nem emlékszem pontosan, de ezek megmaradtak. És volt pofája azt nyilatkozni, hogy csak éldegél, meggazdagodni nem fog belőle! NO COMMENT
0
2006. szeptember 24., vasárnap 0:13
Tenyleg nem irok ide tobbet, csak a felreerteseket szerettem volna elkerulni, nehogy valakik besoroljanak valamelyik oldalra is.

Szoval szerintem nem attol kell felni, hogy nem lesz fizetes, hanem attol, hogy meg sokaig szorakoztatjak egymast a parlamentben es semmit nem fog erni a forint. Hiaba kapsz fizetest, ha semmit nem tudsz rajta venni. En az osszes remkep kozul attol felek a legjobban, hogy osszeomlik a gazdasag es ugy jarunk, mint nem is olyan regen argentina, de ha magyar peldat akarok hozni, akkor gondoljunk csak arra miert is lett forint a pengo helyett...
0
2006. szeptember 24., vasárnap 0:05
Fogalmad sincs melyik oldalrol szemlelem a dolgokat. Bar ha a tuntetoket, meg a magyarozokat szidom akkor altalaban kozlik, hogy balos vagy, ha az automentes napon felvonulok bringaval akkor libsi, ha valaki csak ram nez, akkor meg jo esetben jobbos, rossz esetben szelso jobbos leszek. Annyira szeretem, hogy mindenki meg tudja itelni a masik ember politikai beallitottsagat. Nem tamadok, csak tedd meg azt a szivesseget, hogy nem konyvelsz el egyik oldalra sem. Maradjunk annyiban, hogy kialakult politikai nezeteim vannak, pontosan tudom, hogy merre huz a szivem es az eszem de magyarorszagon egyik oldal sem valositja meg azt a politikat.

A lenyegre tapintottam ra. A jelenlegi helyzetben olyanok akarjak lemondatni es a helyen tartani is Gyurcsanyt, akiknek fogalmuk sincs az elmult evek torteneseirol, a gazdasag mukodeserol, a politikarol, szonokok/politikusok beszedeit szajkozzak es ugy altalaban tajekozatlanok. Egeszen pontosan erre akartam utalni. A vilag meg rajtunk rohog. Remek. :)
0
2006. szeptember 23., szombat 23:41
Szerintem ez még csak egy kis előjel volt, az igazi problémák majd akkor kezdődnek, ha a fizetés nem lesz elég először a kajára meg a rezsire, később pedig már csak a kajára; vagy egyáltalán nem lesz fizetés! Mert enni akkor is kell, nem?!?
0
2006. szeptember 23., szombat 23:26
Ne haragudj, already, de ez nem volt túl épületes hozzászólás. Higgadtabban, nyugalom. Azt csinálod, amiből eleged van. Politizálásnak meg nem nevezhető az alábbi pár hozzászólás. Mellesleg azt írod, oldaltól függetlenül, ennek ellenére egyértelműen kiderül, milyen oldalról szemléled a dolgokat. NO OFFENSE! (bár úgyse írsz már ide, de talán még elolvasod) Én sem fogok többet írni ide.
0
2006. szeptember 23., szombat 23:14
Szerintem meg kurvara fejezze be itt is mindenki a politizalast. Fasz se kivancsi a megmondasokra egyik oldal rajongoitol sem. Akinek van egy csopp esze ebben az orszagban az hangosan kirohogi a magyarozo barmokat es ezt a sok hulye politikust es itt most az osszesre gondolok, oldaltol fuggetlenul. Szerencsetlen tunteto egyetemista lanynak is kar volt nyilatkozni a tv-ben, nagyon leegette magat. "Csak erre jartunk es megneztuk, aztan maradtunk. En most tudtam meg, itt a harmadik sorban, hogy mi folyik ebben az orszagban." Anyam borogass, most tudta meg, most mondtak el neki...

Egyebkent ebben az egeszben az a legrosszabb, hogy egy rakas senkihazi faszkalap miatt emberek vesznek ossze a munkahelyeiken es emelt hangon vitatkoznak baratok. Ezek miatt... Erre kene gondolni.

A velemenyem utan pedig jeleznem, hogy magasrol leszarom a megszorito csomagot es a munkanelkuliseget. Van munkam es lesz is a szakmamban es pont annyi dvd-t veszek es fogok venni atlagosan, mint eddig. Reszemrol nem kivanok a jovoben a topicba irni.
0