Keresés

Választás 2006, avagy milyen hatással van a DVD piacra

2006. október 2., hétfő 2:23
Ha valaki hisz abban, hogy a másik párt is rendbe tudja tenni a dolgokat akkor nem megy politikusnak hanem hátradöl a foteljében és nézi, ahogy helyrerakják az országot. Cégvezetőként egyébként is többet lehet keresni mint politikusként.

"Régen rossz, ha az egyenesség kizáró tényező egy választáson, mert ezzel azt jelentjük ki, hogy minden hatalomra pályázó csoport hazug."

Igen. És az igazság fáj. De ott volt például a Centrum párt. Ők végig azt hangsúlyozták, hogy rossz helyzetben van az ország, meg kéne próbálni helyrehozni. Még az MDF is megprobálkozott hasonlóval, bár persze a megszoritásokat szoba se hozták, mert a Centrummal ellentétben ők azért szerettek volna bekerülni a Parlamentbe. Ők megelégedtek annyival, hogy Orbánt meg Gyurcsányt is cikizték a túlzott igérgetései miatt. Meg is lett az eredménye: ippeg, hogy teljesitették a küszöböt. Ez van: a politika 50% marketingről szól. És a marketing minden esetben egy kis hazugság is egyben.
0
2006. október 2., hétfő 2:07
Most lehet, hogy ezzel rátapintottál a politika általános működési mechanizmusára.
0
2006. október 2., hétfő 1:50
Tehát csak azért hazudott, mert félt attól, hogy olyanok nyernek, akik szintén hazudnak? A megszorító intézkedéseket a másik párt is ugyanúgy be tudta volna jelenteni győzelem után, ez nem nagy kunszt, láttunk már ilyet. Régen rossz, ha az egyenesség kizáró tényező egy választáson, mert ezzel azt jelentjük ki, hogy minden hatalomra pályázó csoport hazug.
most posts by TM
0
2006. október 2., hétfő 1:40
Jólét! :-)
most posts by TM
0
2006. október 2., hétfő 1:39
Tételezzük fel, hogy Gyurcsány tényleg kiakarja húzni az országot a slamasztikából. De ehhez előbb választást kell nyerjen egy olyan ellenzék ellen, aki adó-csökkentést, 14. havi nyugdijat igér és hasonlók... ha mindenki igazat mondana nagyon egyszerü lenne, de öszinteséggel nem csak itt de sehol máshol nem lehet nyerni.
0
2006. október 2., hétfő 1:33
Az analógia nem teljesen helytálló. Hisz ezuttal nem arról van szó, hogy zsebrevágtak pár fölösnek itélt milliót, hanem elszórták a nép között, hogy szimpatikusak legyenek és választásokat nyerjenek, mindezt az államháztartás kárára. Tehát azt veszik ki a zsebekből, amit ők tettek oda.
Tehá helyesen úgy nézne ki az APEH levél, hogy bejelented: többet fizettél, mint amennyit kellett volna, de mivel ez a te gazdasági helyzetedet veszélyesteti fizessék vissza, s annyi maradhat nálunk amennyi egyébként is járt volna. Erre föl persze az APEH elkezdhet tüntetni. Még az is lehet, hogy az APEH-elnök hun-jelmezbe öltözve követeli a lemondásodat, de te nyugodtan szétteheted a kezedet: ez neked jár és ha te el is mész, majd a család másik tagja vasalja be a tartozást.
0
2006. október 2., hétfő 1:32
Felreertettel szerintem. Ezt ertem es nagyreszt egyet is ertek veled. De a kerdesem az, hogy mi legyen? Ugy ertem menjen Gyurcsany, sokan ezt akarjak, oke. De mi legyen ezen kivul?
0
2006. október 2., hétfő 1:16
"Teljesen világos volt, hogy az a bevallás, amit leadtam, az nem igaz"

Teljesen világos volt, hogy az a bevallás, az lebukás. .)
0
2006. október 2., hétfő 1:14
Nézd, megszorító intézkedésekre nyilván szükség van valamelyest, mert (azt mondják) ez az ország érede. Viszont az ezt megelőző, az ezt kísérő, az ezt követő (lehet választani) sumákolás senki más érdekeit nem szolgálta, csak Gyurcsányé(ké)t. És ezt még akkor sem lett volna szabad megtennie, ha ezer százalékig biztos benne, hogy az ő programja az egyedüli kilábalási lehetőség. Ezt a tavaszi választások előtt kellett volna elmondani, vállalva a kockázatát annak, hogy így nem marad a székében. Így mindenképp csalásnak tűnik ez az egész. Nekem "csak" ezzel van bajom, de az ezzel kapcsolatos aggályaimat ma este a köztársasági elnök talán nálam világosabban fogalmazta meg. Ez szerintem jobboldali gondolkodás nélkül is megérthető.  Nem értem, hogy a baloldali érzelműeket, illetve azok egy részét hogy nem zavarja mindez, hiszen mint nyitó hozzászólásomban említettem, velük szemben sem volt őszinte a miniszterelnök, pedig az ő voksaik alapján lett, maradt a vezető.
most posts by TM
0
2006. október 2., hétfő 0:56
Engem egy dolog erdekelne, de nagyon. Az addig rendben van, hogy Gyurcsany menjen (most valoszinuleg meg fogok lepni nehany embert itt, akik szerint balos vagy liberalis vagyok) ezzel reszben en is egyetertek, de nem az ominuzus beszed miatt, hanem azert mert napvilagra kerult. Szoval ami engem erdekelne, mi a javaslat? Ugy ertem az egyertelmu, hogy sokak kivansaga, menjen Gyurcsany, ezt tisztaztuk. De akkor halljam a javaslatokat. Szoval mi legyen utana? Maradjon az MSZP es legyen masik miniszterelnok? Vagy menjen Gyurcsany es legyen idokozi valasztas? Vagy menjen es legyen szakertoi kormany (ez mi a szar? most komolyan, ez nem ertelmezheto jogilag)? Ha idokozi valasztas van es a fidesz nyer, akkor mi legyen? Vigyek tovabb a megszorito csomagot? Vagy szologassunk be tovabbra is az unionak - Viktor idei leghulyebb politikai cselekedete volt - es dobjuk a csomagot? Ez utobbi esetben remelem mindenki tisztaban van vele, hogy egy elfogadott konvergencia programot dobunk es az unio illetve a kulfoldi toke is valaszolni fog erre (vajon mennyit tud esni meg a forint?). Vagy most komolyan, mi legyen? Es ha jojjon a fidesz, Viktorral, akkor minden oke? Viktor mondta a mostani valasztasok elott, hogy az orszag szarban van es kell egy megszorito csomag, mert kulonben ongyilkossagot kovet el a magyar gazdasag es az allamhaztartas? Nem mondta. Ha nem mondta, annak ket oka lehet. Az egyik, hogy tudta, de elhallgatta, ez esetben milyen alapon von kerdore barkit is illetve mennyire hiteles szemely o, mint miniszterelnok? Ha nem tudta, akkor csak annyit kerdeznek, a masodik legnagyobb politikai ero vezetoje, az ellenzek elso alakja nem tudja, hogy mi folyik az orszag gazdasagaban? Ra lehet bizni az orszagot ujra? Ezen kivul en neki sem hiszek, mondott o mar sok mindent, pl. a fidesz altal megnyert valasztas elott konkretan radikalis adocsokkentesekrol beszelt, amikbol ugye semmi sem teljesult.

Kernek mindenkit, hogy _ne_ politikai meggyozodesek alapjan valaszoljatok, hanem gondoljatok at, amit leirtam es irjatok le, szerintetek mi legyen, minek kellene tortenni az orszagban? En ugyanis a beszed nyilvanossagra kerulese ota ezen szoktam elmelkedni es azt kell mondjam, fogalmam sincs. Szoval mik a javaslatok?
0
2006. szeptember 30., szombat 1:36
Tervezett jövő évi levelem az APEH-ba:

Tisztelt Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal!

...Nos, Kedves Barátaim, ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom
mondani, hogy tele vagyok kétségekkel. Azért, mert az adó- és egyéb
bevallásaimat elkúrtam. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen adócsalást
még ember nem csinált, mint amit én csináltam. Meg lehet magyarázni.

Nyilvánvalóan végighazudtam az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos
volt, hogy az a bevallás, amit leadtam, az nem igaz. Amit reggel írtam,
hamis, amit este, hamis, amit éjjel, szintén az.

Ám miután 16 éve mindenki adót csal, úgy gondolom következmények nélkül
én is megtehetem. Egyébként szűk családom, gengszter- és üzlettársaim
továbbra is maximális bizalommal vannak irántam.

MEGCSINÁLTAM!
most posts by TM
0
2006. szeptember 30., szombat 1:27
ez speciel nem meggyőződés kérdése, hanem egész egyszerűen szakmai kérdés, politikától abszolút függetlenül. a személyeskedést pedig légy szíves, fejezd be.
ha meg nem akarod itt az álláspontodat kifejteni, egyáltalán minek írtál ide?
0
2006. szeptember 30., szombat 1:16
Csakhogy az ominózus hivatkozásban én nem a választási ígéretekről beszéltem. A jogi álláspontomat pedig nem itt fogom kifejteni. De, hogy nyugodtan alhass: legyen neked igazad. A kérdés lényegén azonban mindez nem változtat, pro és kontra hozhatjuk az érveket (legyen szó jogról, közgazdaságról vagy bármi másról) a végén úgyis csak a meggyőződés marad. Ki miben hisz és miért akar síkraszállni. Ezért nem fogjuk soha meggyőzni egymást.
0
2006. szeptember 30., szombat 0:59
csintalan szvsz nagyjából azért hagyta ott az mszp-t, mert ott nem volt eléggé reflektorfényben. igaz ez pozsgayra és különösen szűrösre (aki 16 éve sértődött, mert göncz lett a köztársasági elnök)

csintalan hírtvs acsargását nem nevezném műsornak - már ha az elfogultság nem csak a baloldali médiánál bűn (mielőtt valaki megjegyezné: igen, a baloldalon is vannak ilyenek, pl bolgár. az se tetszik)

fodorral alaposan melléfogtál, a fidesz kőkeményen liberális pártnak indult, ez talán nem képezi vita tárgyát, ő pont azért ment át az szdszbe, mert liberális maradt, a fidesz viszont más irányba indult
0
2006. szeptember 30., szombat 0:47
hangsúlyozva, hogy nem lekezelni akarlak, és nagyképűsködni se akarok, de ha a jog ismeretéhez és értelmezéséhez elegendő lenne annyi, hogy elolvasod a jogszabály szövegét, akkor a jogi egyetemekkel együtt a jogászok is feleslegesek lennének. a hozzászólásaidból nekem az jön le, hogy te nem vagy jogász, így viszont elég nehéz lenne veled vitatkozni. ha tévedek, elnézést, ebben az esetben viszont érdekelne az ezzel kapcsolatos jogi álláspontod.
ha nem vagy az, akkor kérdezz meg egyet (lehetőleg büntetőst, más nem biztos, hogy járatos ebben), vagy hidd el nekem, hogy az általad citált pont nem alkalmazható gyf-re. hosszú lenne kifejteni miért nem, röviden annyi, hogy az egész szakasz magára a választási eljárásra és a választási aktusra vonatkozik, nem pedig a kampányra. gondolom, konkrétan arra utalsz, hogy a" jogosultat a választásban ... megtévesztéssel befolyásolni törekszik. ezt elköveti mondjuk az, aki a polgárt konkrétan a szavazással kapcsolatban téveszti meg, pl azt mondja neki, hogy x párt jelöltje visszalépett, tévedésből van a szavazólapon, ne szavazzon rá. választási ígéretekkel ezt a cselekményt elkövetni nem lehet.
0
2006. szeptember 30., szombat 0:17
"Csintalan aztán ismeri a dörgést, és ha ő otthagyta a pártot, az nyilván jelent valamit."

Lehet jelent valamit csak az a baj ezzel, hogy mi a fenének kellett utána HírTV-hez mennie? Ezzel ugyanis gyakorlatilag szerintem tejesen hitetlené vált majdnem mindenki számára és egy mondata nem sok annyi nem tünik öszintének innentől kezdve.
0
2006. szeptember 30., szombat 0:06
Nem viccelek. Ahogy mondják: "rablóból lesz a legjobb pandúr". Csintalan aztán ismeri a dörgést, és ha ő otthagyta a pártot, az nyilván jelent valamit. Ő aztán igazán ismeri az ottani helyzetet, nyilván ő is megváltozott, és már nem ért egyet azzal, ami ott folyik. A másik kettőről nem nyilatkoztam. Csintalan igazi múltját nem ismerem, de most már senki nem mondaná, hogy az MSZP-hez tartozik, és amiket mond, azokkal semmi gondom, szerintem jól vezeti a műsorát. Nyilván Fodort sem FiDESZ-esnek látják már az emberek, hanem SZDSZ-esnek, hiába volt egy ideig a másik pártban, mégis "beengedték" őt is az SZDSZ-be.
0
2006. szeptember 29., péntek 23:18
Kedves angel! Mindenekelőtt ajánlom figyelmebe a BTK 212. § e. pontját. A másik pedig, hogy amit írtam az a saját véleményem. Nem tudom, hogy a Fidesz jogászai milyen tényállásokkal szeretnének bíróság elé menni és őszintén szólva nem is érdekel, mert nem hiszem, hogy marasztaló ítélet születne bármely esetben. Hogy miért, miért nem, abba inkább ne mennjünk, mert meglehetősen messzire vezető és ugyanakkor hasztalan vita volna. Annyi bizonyos, hogy nem egyezik a véleményünk... és nem is fog.
0
2006. szeptember 29., péntek 21:27
"szerintem nem az Orbán-kormány 4 éve minden rossz okozója"
no, hát, van valami amiben egyértünk - maradéktalanul. :)

"Ha viszont senki nem tehet semmiről, akkor hogy jutottunk idáig?"
szvsz mindenki tehet róla. így jutottunk idáig.

"nem mindegy, hogy ki és milyen fokozatokban akarja ezt a szart lenyomni a torkunkon"
ebben megint egyetértünk. de ugye, most vagy neked rosszabb, mint nekem, vagy nekem. az élet úgy hozta, hogy az előbbi van, és ezt őszintén sajnálom.

"most meghatódom egy pillanatra, hogy a kormány élete se lesz fenékig tejfel"
na, azért én idáig nem mennék :) inkább csak értékelem, hogy valaki végre nem csak pofázik, de valamit tenni is próbál, még ha eszközei kritizálhatóak is.

"ugye senki nem hiszi, hogy a vizitdíj kiváltja a hálapénzt"
nem, szerintem ezt senki nem hiszi (legalábbis a kormány a beszédek alapján nem, sajnos én sem).
0
2006. szeptember 29., péntek 21:19
remélem csak viccelsz. nyilván nem arról van szó, hogy szimpatikusak-e, avagy sem, hanem arról, hogy mindhárman legalább annyira kötődnek az mszmp-hez (~komcsik), mint horn gyula. vagy ez a "bolsevik kutyából lesz demokratikus szalonna" esete, ahogy kövér mondta? érdekes, hogy ezt beveszi a jobboldal(iak) gyomra, én mindenesetre ov helyében elhajtottam volna őket a búsba, nemcsak elvből, de azért is, mert szvsz hárman nem hoztak összesen 1 szavazatot a jobboldalnak, sőt...
0
2006. szeptember 29., péntek 21:16
Aztán nem szeretnélek a Hír Tv-ben viszontlátni, amint a legjobb mixereket megszégyenítve kevered a Molotov-koktélokat... :))
0
2006. szeptember 29., péntek 21:15
Angel, hát én tudom, hogy nem Te, hanem én mondtam magamról, hogy önző dög vagyok. Ezt bevállalom, nekem most már az öregkor felé tipegve tényleg az a fontos, hogy nekem legyen jó egy kicsit, legyen már egy pár jó évem, s ne attól kelljen rettegnem nap mint nap, hogy ki tudom-e fizetni a számláimat, nem fognak-e jövőre ebből a "jó" állásból is esetleg kirakni a vállalkozásokat is érintő megszorítások miatt, s mi lesz, ha öreg édesanyám kórházba kerül, miből fogom fizetni a költségeket, hiszen azt ugye senki nem hiszi, hogy a vizitdíj kiváltja a hálapénzt, s nem kell megkenni orvost-nővért, ha azt akarom, hogy a hozzátartozóm az átlag (!!) ellátást megkapja, amíg kórházi ápolásra szorul.
60-70 évesen valószínűleg úgy fogom gondolni (ha még élek egyáltalán), hogy nekem már mindegy, megettem a kenyerem javát, legyen jó azoknak, akik utánam jönnek.

"nem a gyurcsány-kormány (vagy a baloldal) tehet róla, hogy ide jutottunk - hogy megszorítás kell".

Én ezt mondjuk elhiszem, de azt meg én mondom, hogy szerintem nem az Orbán-kormány 4 éve minden rossz okozója. Ha viszont senki nem tehet semmiről, akkor hogy jutottunk idáig? Azt mindenki megemészti, hogy szar lesz nekünk, de nem mindegy, hogy ki és milyen fokozatokban akarja ezt a szart lenyomni a torkunkon. Oké, most meghatódom egy pillanatra, hogy a kormány élete se lesz fenékig tejfel, s eddig talán nem így volt ez, de sajnos tízezrek (és jómagam) viszonylatában itt nem csak arról van szó, hogy államtitkári állásról vagy szolgálati gépkocsiról kell lemondani, netán két DVD-vel kevesebbet tudok majd venni ezentúl havonta. (Ez sajnos szinte tuti, jó, ha csak kettővel kevesebbet!)
0
2006. szeptember 29., péntek 21:05
Igen, köszi. :-)) Én is odaírtam először a sor végére ezt az idézetet, csak aztán kitöröltem, gondoltam, nem borzolom a kedélyeket. :-)) De köszi, hogy helyettem betetted.
Na, akkor mindenkinek további szép estét, de most mennem kell tüntetni, mert Kossuth Lajos azt üzente ... :-)) Viszek gyertyákat, mert ma csendes tüntetés lesz, nem is baj, mert már fáj a torkom. :-))
0
2006. szeptember 29., péntek 21:02
My Darling, hallgass a józan eszedre (és hallgass a szívedre, szavazz a ... :)) )!
Az interneten mindennek az ellenkezőjét is megtalálod kb. ugyanakkora találati aránnyal, tehát a világháló ezekben a dolgokban nem jó útmutató.
0
2006. szeptember 29., péntek 21:01
"önző dög vagyok"
ugye én ezt nem mondtam, és nem véletlenül.

én értem, amit mondasz, csak egyet nem szabadna elfelejteni: ez a baloldal nem azonos az ötven évvel ezelőtti baloldallal, de még a húsz évvel ezelőttivel sem. összességében egyik párt sem azonos több tíz évvel ezelőtti önmagával. azt látom, hogy van benned egy sértettség a baloldali politikusokkal szemben, s az elmondásodból az jön le, hogy nem is minden alap nélkül. csak téged (vagy a családodat) nem az a baloldal semmizett ki, akire most lehetett szavazni. mint ahogy a mai jobboldalnak sincs semmi köze a nyilasokhoz, csak őket nem is lehet ahhoz hasonlítani, mert nyilas uralom utoljára több, mint ötven évvel ezelőtt volt, és különben is, még rosszabb jött utána.

"Tényleg örülnöm kéne annak, hogy az oktatás, a továbbtanulás megint a pénzesek privilégiuma lesz?"
dehogy kell. semmit se kell. azt gondolsz róla, amit. én sem annak örülök, hogy jaj de jó, én már túl vagyok rajta, engem már nem érint, a többiek meg fizessenek. ha esetleg tényleg érdekel, leírom hogy miért tetszik ez az intézkedés, talán kicsit más megvilágításba helyezné az előbbi "hazafias" jellegű megnyilvánulásomat is (ami egyébként velejét tekintve lehet, hogy éppoly önző, mint a tied).

"meggyőződésem, hogy Gyurcsány úr és sleppje (nota bene, más politikai pártok elitje is!) azért klasszisokkal jobb nívón fogja átvészelni a megszorításokat, mint én"
ez minden bizonnyal így van, mondtam már: engem is szarul érint a dolog, és szerintem mindenkit. csak itt van két dolog, amit nem lehet megkerülni, nevezetesen: 1. nem a gyurcsány-kormány (vagy a baloldal) tehet róla, hogy ide jutottunk - hogy megszorítás kell; 2. a költségvetés jelenlegi helyzetét tekintve, bárki más is megnyerhette volna ezt a választást, s nagyjából hasonló megszorításokat lenne kénytelen elszenvedni. azaz: szar lesz nekünk, de ebből most (már) nincs más kiút. átkozni meg lehet gyurcsányt, de szvsz ezért az egészért (a mai politikai elit tgajai közül!) személy szerint ő kárhoztatható legkevésbé.

megmondom, engem miért nem bosszantanak a gyurcsány beszédek:

"Tudom – még egyszer mondom – tudom, hogy nem könnyű. És talán most, innentől jobban érthető, hogy miért mondom azt minden barátomnak, hogy áldjon meg a jó Isten, tudom, tudom, hogy államtitkár szeretnél lenni, áldjon meg a jó Isten, tudom, tudom hogy nem akarod leadni az autódat. Tudom, hogy milyen rohadt nehéz ez a dolog. Tudom, hogy még 3 százalékos jövedelemről is milyen nehéz lemondani. De nem érted? Föl fogjuk emelni azt, le fogjuk csökkenteni amazt és oda kell tudni állni és mikor meg fognak kérdezni egy fórumon, hogy de miniszterelnök úr és mit csináltak maguk? Miért nem a maguk költségét csökkentették? Azt mondhassam, hogy mi az hogy? Csökkentettük. Megtettük, még többet vállaltunk."

én meg erre mondom, hogy tudom, engem még mindig jobban meg fog viselni a megszorítás, mint a fentieket is beleszámolva, őket. de. én ezt a gesztust, amit még politikus szájából nem hallottam - nemhogy trágáságokkal teli magánbeszélgetésen, de még választási ígéretként sem - tudom értékelni.
0