Keresés

Választás 2006, avagy milyen hatással van a DVD piacra

2006. szeptember 29., péntek 20:57
Nem, My Darling: Kunót. Rövid magánhangzó ugyanis a szó végén hosszúvá változik, ha toldalék jön hozzá. pl. helyesen "Brno", de: Brnóban (születtem), brnói vagyok stb. stb.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:55
Ugye? Szerintem is. Csak az Interneten utána megnéztem, és ott az egyik cikkben így írták. De lehet, hogy helytelenül. Akkor mégis az ösztönös józan eszemre kell mindig hallgatni.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:49
Ja, a Dóm építésének befejezését, az orgonáját, és a SZegedi Szabadtéri Játékokat kihagytam. Nem is igaz, mennyi mindent csinált.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:48
bocsánat, helyesen: Kunot.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:47
Én is hasonló okok miatt nem kedvelem ezt a társaságot, az én nagyszüleimmel is jól elbántak. A Horthy korszakból meg ne felejtsük el a nagyszerű minisztert, Klebelsberg Kunót. Azóta sem volt szerintem olyan miniszter, aki ennyit tett volna az országért, ennyi mindent létrehozott volna, építtetett volna, stb. Csak itt Szegeden rendkívül sok minden fűződik a nevéhez. Azt hiszem, ilyen egy igazi politikus, aki kiharcol és létrehoz sok nagyszerű dolgot, nem pedig a saját érdekeivel foglalkozik. Rá van és mindig lesz miért emlékezni. Ha csak egy vívmányát vesszük, hogy több, mint 5000 iskolát építtetett, hozott létre, már ez nagy dolog, és még mennyi mindent tett, elég ha a szegedi klinikákra, kollégiumokra, vagy a Dóm téri Nemzeti Pantheonra gondolunk. Ilyen emberekre lenne most is szükség, akik az emberekben és azok igényeiben gondolkodnak.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:44
Igazad van, rögtön szerzek belőle egy kópiát, és rongyosra nézem... :))
0
2006. szeptember 29., péntek 20:37
Pozsgayt nem kedvelem, de Csintalannal semmi bajom, Szűröst meg nem igazán ismerem.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:36
Szia wrack!
Rendben, nincs gond, csak nekem fájt ez az általánosítás. Pláne, hogy én nem ezt tapasztalom. Egyébként rengeteg baloldali barátom van, akikkel nem szakítottam meg a kapcsolatom, miután kiderült ez róluk :-), és úgy vettem észre, az a jó, ha maradunk a régi témáknál, és politikáról nem beszélünk, mert úgysem tudjuk egymást meggyőzni.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:35
szívesen látnék egy példát az utóbbi 16 évből, amikor a baloldaliak zúztak, törtek, hasonlók. szvsz az, hogy valaki nem ír ilyet, az nem a toleranciáját mutatja, hanem azt, hogy nem akar hazudni...
0
2006. szeptember 29., péntek 20:34
szeretném = szeretnem
0
2006. szeptember 29., péntek 20:34
Látod, pedig nekem aztán kéne szeretném azt a filmet, mert nagyon nem baloldali érzelmű, mégis azt gondolom, hogy elég vacak alkotás... :))
0
2006. szeptember 29., péntek 20:28
Szegény John Milius viszont megcsinálta a VÖRÖS HAJNAL-t is, ami olyan szar film... :))
0
2006. szeptember 29., péntek 20:26
Nézd, én sose tagadtam, hogy önző dög vagyok, és számomra az a fontos, hogy NEKEM jól menjen. Ez részemről azonban nem azt jelenti, hogy annak tapsolok és arra szavazok, aki személy szerint engem megken, zsíros állás(ok)ba nyom stb., hanem annak, aki biztosítja, hogy az egyáltalán nem túl magas fizetésem ma érjen ugyanannyit, mint tegnap. (Mielőtt szóba hozod: magáncégnél dolgozom, tehát nem a baloldalt hibáztatom, hogy ennyi a fizetésem, de abban ők sem teljesen vétlenek, hogy 42 évesen nincs is túl sok esélyem jobb helyet találni.) Ha ez mohóság, az önös érdekek előtérbe helyezése a Haza érdekei előtt, ám legyen. Egyetértenék én Veled egyébként sok mindenben, csak az a baj, hogy eddig tőlem (és nálamnál idősebb családtagjaimtól) inkább csak elvettek, jóval kevesebb volt, amit adtak. Csak egy személyes példa: néhai nagyanyám az átkos Horthy-időkben még megtehette, hogy lakást és házat vett apámnak, pedig nem voltak nagy emberek a férjével. A lakást aztán államosították, a házat pedig apám 56-os tevékenysége miatt elvették tőle. A ma már több tízmilliót érő ingatlanért a kárpótlások idején, a börtönben töltött éveket is beszámítva (amiért rehabilitálták, sőt ki is tüntették: kapott egy plecsnit, s egy meleg baráti kézfogást!) apám kapott egymillió 200 ezer Ft kártérítést kárpótlási jegyekben. Sosem vetett fel minket a pénz, nem tudtunk ügyeskedni a jegyekkel, szinte azonnal pénzzé kellett tennünk, s még örülhettünk, hogy sikerült a 72%-os vásárlási értéket megcsípnünk. Az összeg nagy részéből apám újra megvehette azt a lakást, ami valaha egyszer már az övé volt, csak a társbérlet közben jócskán lelakta. S hála Gyurcsány úrnak, nem kizárt, hogy hamarosan e kétszer megvett lakás után is majd fizethetünk megint. Ugye azért kezded érteni, miért nem lobogok annyira a baloldalért, s miért nem hiszem azt, hogy a mai baloldal sokkal magasabb nívón állna, mint az évtizedekkel korábbi? Tudom, ez csak személyes példa, de hát én jobb szeretek a magam (és családom) nevében beszélni, nem másokkal példálózni. Oké, én még megcsíptem az ingyenes oktatást (felső szinten is), bár ez sem volt egyszerű eset, mert mint politikai elítélt gyermeke, sem az én, se a testvéreim főiskolai-egyetemi felvételijét nem támogatta a rendszer, csak abban az esetben, ha apám bocsánatot kér a forradalomban való részvételéért. No de nem ez a lényeg, hanem az, hogy csupán azért, mert én már túlvagyok az iskolás koron, még nem következik, hogy szarok pl. a tandíjra, mert engem már nem érint, s mivel nincsenek gyerekeim, őket se. Tényleg örülnöm kéne annak, hogy az oktatás, a továbbtanulás megint a pénzesek privilégiuma lesz? S ami a társadalmi igazságosságot illeti: hát ehhez már tényleg nem ártana közelebb kerülni, de meggyőződésem, hogy Gyurcsány úr és sleppje (nota bene, más politikai pártok elitje is!) azért klasszisokkal jobb nívón fogja átvészelni a megszorításokat, mint én és sok tízezer (szándékosan nem írok többet, nem akarok számokkal dobálózni) honfitársam. Az azért nem mindegy, hogy az ember bőven a létminimum fölötti, százezres (milliós?) nagyságrendű fizetésből "szorít meg", vagy a minimálbért alig meghaladó jövedelemből. Rá kéne már végre döbbenni arra, hogy az emberek nem csekély részétől már nincs mit elvenni, nem lehet jobban húzni a nadrágszíjat, mert megdöglik az, akin a nadrág van! Ragozhatnám még, de inkább a filmes cikkeimet írnám, az jobban érdekel. Meglátásom egyébként az, hogy valamiért ezen a fórumon sokan hiszik azt, hogy Gyurcsánynál jobb még az MSZP-ből se jöhet, ő a haza megmentője, s amit ő tud, azt más nem tudná ugyanúgy, vagy még jobban. Rejtély számomra, hogy Gyurcsány úr eddigi tevékenysége miért táplálja ezt az illúziót.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:17
de a csintalan, szűrös, pozsgay trió rendben van, ugye?
0
2006. szeptember 29., péntek 20:16
kár, hogy saját vélemény helyett a médiában hallott dolgokkal jössz elő...
a bűncselekményekkel kapcsolatos duma faszság. az, hogy a kossuth tériek előállnak ilyenekkel, nem különösebben meglepő, az alkotmányozó nemzetgyűlés és a 4. köztársaság mellett bőven elfér. orbán(ék)tól viszont elvárható lett volna, hogy tisztában legyen(ek) a hatályos magyar büntetőjoggal, főleg hogy állítása szerint a jogászaikkal konzultált (azt hozzá kell tennem, hogy tegnap már visszakozott - ez úgy látszik már elkerülte a figyelmedet -, és azt mondta, hogy talán az egyedüli, ami megÁLLHAT, az a visszaélés közérdekű adattal, de még ezt is vizsgálják). nagyon nem mennék bele, de viszonylag egyértelműen kizárható, hogy gyf  a felsorolt cselekmények bármelyikével vádolható lenne az ominózus beszéd alapján (csak egy példa: a választás, stb rendje elleni bűncselekmény csak konkrétan a jelöléssel, ajánlással, szavazással kapcsolatban követhető el), és ehhez alapvetően elég a tényállást elolvasni - és értelmezni.

törődött az ország helyzetével, azért állt elő a csomaggal. a beszéd is pontosan erről szól. az más kérdés, hogy korábban is kezdhette volna, de akkor meg feltehetően nem választják újra, és nem tudja végigvinni. ezt persze lehet másképp látni, de pontosan ezen vitatkozunk itt...

azt senki nem írta a választásokkor sem, hogy minden gyönyörű. arról volt szó, hogy a gazdaság privát részének szerkezete (asszem ezt szokás "reálgazdaságnak" hívni), működése rendben van, és ezzel most sincs gond, a probléma az állami szektorral van, és a csomag is erre irányul. ha valóban a gazdaság egészével lenne gond, akkor adócsökkentés lenne a megoldás, és általában pénzt kellene pumpálni a gazdaságba, vagy a szerkezetét kellene átalakítani. (ebben egyébként nagyjából varga mihály is egyetértett, anno egy szakmai vitában.)
0
2006. szeptember 29., péntek 20:03
:-))))))))))
0
2006. szeptember 29., péntek 20:02
Igazán komoly "vandálok" szerintem kb. 30-an voltak, maximum, de volt olyan pillanat is, amikor csak egy ember piszkálta a rendőröket, azt egy pillanat alatt lefoghatták volna, ehelyett csak álltak és néztek. Nem mondom, hogy az ő hibájuk, azé, aki nem adott nekik parancsot.
0
2006. szeptember 29., péntek 20:01
Ez így igaz. Nem tudom, miért hiszi valaki, hogyha miniszterelnök vagy képviselő, akkor rá nem vonatkoznak a szabályok, a törvények. Ha egy vállalkozó csinál ilyet, akkor persze megbüntetik, de neki szabad? És akkor még csodálkozik, ha egyeseknek kinyílik a bicska a zsebükben. Minden cinizmusnak és pofátlanságnak van határa. Ha gyorsan hajtok, engem is megbüntetnek.
0
2006. szeptember 29., péntek 19:57
:-)))))
0
2006. szeptember 29., péntek 19:52
Divatos szokás manapság deklarálni, hogy mondjuk a mai baloldal nem azonos a 15-20-50 akárhány évvel ezelőtti baloldallal, de ez kevés. A tettek mutatják meg, hogy valóban elkülönülnek-e megtagadott elődeiktől. Az én szememben Gyurcsányék mostani megnyilatkozásai a legrosszabb baloldali „hagyományokat” (?) idézik.
Erre legszebb példa mikor a sok összegyűlt MSZP-s együtt énekli, hogy "Föl, föl ti rabjai a földnek ...". Nem hittem volna, hogy ezt valaha még hallanom kell. Na meg ne feledkezzünk el a rengeteg emberről, akik képviselőként még most is ott vannak a pártban, ld. pl. a pufajkás Hornt.
0
2006. szeptember 29., péntek 19:47
Szia wrack!
Amiket te most a jobboldalra mondtál, én kb. ugyanazokat tudnám elmondani a baloldalról (a jobboldalról viszont nem), csak egy kicsit toleránsabb vagyok, és nem mondok ilyet, hogy a baloldaliak zúznak, törnek, hasonlók. Vigyázzunk az ilyen kijelentésekkel. Egyáltalán nincs több elvakult ember a jobboldalon, mint a baloldalon, és az ilyen általánosításokkal csak tovább szítod a hangulatot, ami sajnos már így is elég feszült.
0
2006. szeptember 29., péntek 19:36
na, egy kicsit lemaradtam :)

szóval azt mondod: "Nem sorolom magam egyik politikai irányzathoz se: én azt akarom, hogy NEKEM menjen már végre jól"

ez megint elvezet egy érdekes (mármint számomra érdekes) kérdéshez. (ez a sokadik. a legtöbbnek éppen csak súroljuk a felszínét, de nem baj, kapirgáljuk egy kicsit ezt is :))

ki miért szavaz arra, amire. érdekes, amit mondasz, de gondolom nem meglepő :), ezzel sem tudok azonosulni.
engem ugyanis sokkal inkább az érdekel, hogy az ORSZÁGNAK menjen jobban. ehhez képest a saját boldogulásom másodlagos. ha a saját érdekemet nézném, akkor arra szavaznék, aki nekem a legtöbbet ígér (ez persze egy szélsőséges nézőpont, feltehetőleg a választói döntést még sok egyéb szempont is meghatározza: személyes szimpátia, ideológiai meggyőződés, stb., de az egyszerűség kedvéért most minden mást figyelmen kívül hagyok). ehelyett a magam részéről arra szavazok, aki sztem az országnak a legjobbat fogja tenni (ez persze szubjektív, s szvsz erről lenne igazán érdemes beszélgetni), mert akkor egy idő után nekem is sokkal jobb lesz. az is lehet, hogy átmenetileg elvesznek tőlem valamit, de majd visszajön az.
és itt a magyarázat arra is, hogy miért nem fogok soha a fideszre (nem a jobboldalra!) szavazni. mert nem gondolom azt, hogy a politikájuk az ország hasznára lenne. nekem jó lenne/jó volt? most jön a meglepetés. igen. igen, az volt, és lehet, hogy az is lenne. annak idején a köztisztviselői illetményemet a fidesz emelte meg jelentősen, létrehozta a lakástámogatási rendszert, amit igénybe tudtunk venni, nem volt tandíj, stb. mégsem értek egyet ezzel és nem is szavaztam rájuk 2002-ben (sem). döbbenet, mi? :) speciel engem cseppet sem zavart volna, ha az mszp bejelenti a választások előtt, hogy lesz tandíj vagy megtudjuk az adójogszabályok változását. nem azért, mert engem ezek nem érintenek szarul, vagy mert kurva sok pénzem van, hanem mert ezek sztem mind közelebb visznek minket a társadalmi igazságossághoz. (van persze, amivel nem értek egyet - pl. járulékemelés, járulékplafon emelés, de most nem ez a lényeg) számomra ez sokkal fontosabb, mint az, hogy nekem most jobb vagy rosszabb lesz egy ideig.
én vagyok az a szavazó, akinek ideológiai alapon semmi baja nem lenne a jobboldali értékrenddel, annál inkább a mai - borzasztó populista - jobboldallal. engem a fidesz elveszít (mint szavazót)...
érdekes lenne belelátni az emberek fejébe, lefejteni a demagógiát, és meglátni azt, hogy ki miért szavaz arra, akire.
0
2006. szeptember 29., péntek 17:52
Vágatlant látott, és az élet rendezte.
0
2006. szeptember 29., péntek 17:49
:))))

Attól függ, a "director s cut"-ot vagy az edited versiont látta-e. :))
0
2006. szeptember 29., péntek 17:47
Mennyi a MTV ostroma? 3/10? :))
0