1. Ez szépen hangzik. A baj csak az, hogy Gyurcsány és az ő hívei (találjunk már ki rájuk valamit, ha a "baloldal" elnevezés nem jó!) nem egyszerűen elhallgatták a valós tényeket, hanem mást ígértek, mint amit végül csinálni kezdtek, kifejezetten a választás megnyerése érdekében. Holott tudták, hogy 1. választási ígéreteik teljesíthetetlenek, és 2. meg se próbálják teljesíteni. Nem vitatnám el tőlük a változtatás iránti igényüket, ám ennek hitelességét éppen ők kérdőjelezték meg mindazzal, ahogyan ezt titkolták, tagadták, tálalták.
2. Merem remélni, hogy a kékcédulás csalásnak tényleg semmi köze a baloldali értékrendhez. Ettől függetlenül magát baloldalinak tartó párt követte el, s baloldaliságukat azóta se vonta kétségbe senki. Divatos szokás manapság deklarálni, hogy mondjuk a mai baloldal nem azonos a 15-20-50 akárhány évvel ezelőtti baloldallal, de ez kevés. A tettek mutatják meg, hogy valóban elkülönülnek-e megtagadott elődeiktől. Az én szememben Gyurcsányék mostani megnyilatkozásai a legrosszabb baloldali „hagyományokat” (?) idézik. Egyébként talán nem véletlenül téma az utóbbi években keresztbe-kasul, hogy bizonyos kormányok kérjenek bocsánatot más országoktól az elődeik által elkövetett cselekményekért: ez szerintem annak a jele, hogy a közgondolkodás azért egy platformon kezel bizonyos politikai irányzatokat, bármennyire akarnak az ott éppen jelen lévők minden felelősséget elhárítani maguktól az elődök miatt. Lehet persze, hogy szerinted most is „összemosok”, s az sem kizárt, hogy nem jól látom a baloldali értékeket és a jobboldali disznóságokat. Erre csak azt tudom mondani, hogy nem vagyok egyik politikai platform szócsöve se, a magam véleményét írom, mint mindig. Ez olykor egyezik másokéval, máskor meg nem. Nem sorolom magam egyik politikai irányzathoz se: én azt akarom, hogy NEKEM menjen már végre jól, és ne a jobboldalnak vagy a baloldalnak, ne Gyurcsánynak, Orbánnak meg a többieknek.
3. „de az milyen logika, hogy kergessünk el valakit azért, mert hazudott, és jöjjön helyette másik, aki éppúgy hazudott, hazudik, és hazudni is fog? aztán valami kiderül arról is, akkor azt is elkergetjük? 2 éven belül nem maradna politikus, aki még nem vót miniszterelnök…”
Oké, de ahhoz, hogy valaki a helyén maradjon, azért több is kéne, nemcsak az, hogy rajta kívül mások is hazudtak, ezért miért pont őt küldenénk el. Elsősorban nem azért érzik őt alkalmatlannak az emberek jelentős része, mert hazudott, hanem azért, mert tényleg nem csináltak semmit évekig, s egy hazudozó miniszterelnöknek miért kéne elhinni, hogy most fognak? „Nem mondok le” – jelenti ki Gyurcsány. Remélem, most is hazudik. :)
6. Nem mondom, hogy a FIDESZ az ideális jobboldali párt, csak azt, hogy az MDF taktikázásával, a döntshelyzetek finomkodó kerülésével nem értek egyet. Dávid Ibolya szerintem szimplán lavírozik, abban a reményben, hogy ő lesz a nevető harmadik.
7. Nem láttam élőben az ostromot, csak későbbi felvételeket. Mint írtam, a vandálokkal nem értek egyet, de azóta sok olyan képsor is bemutatásra került, ami azért a másik oldalt is kissé plasztikusabban mutatja be. Nem az én tisztem Császár Attilát minősíteni, bár épp őt mosolyogtam meg abban a közvetítésben, amit korábban említettem. De hadd kérdezzek vissza: ha Gyurcsány nyilvánvaló hazugságai ellenére úgy gondoljuk, hogy nemhogy a baloldalnak, de még magának Gyurcsánynak se kell mennie, miért kéne Császárt kirúgni, pláne a Hír TV-t betiltani egy olyan élő közvetítés miatt, ahol szemmel láthatóan nemcsak a jelenlévőket, de még az otthoni nézőket is elragadták az indulatok? Újfent kihangsúlyozom: nem értek egyet se az ostrommal, se a vandálokkal. De el kéne gondolkodni azon, hogy tulajdonképpen a jobboldalnak ugyan mi érdeke fűzödött volna a székház elfoglalásához, s főleg a randalírozáshoz, másrészt főleg azon, nem kéne-e végre valóban közszolgálati, PÁRTSEMLEGES tévét csinálni közpénzeken.