Keresés

Választás 2006, avagy milyen hatással van a DVD piacra

2006. szeptember 28., csütörtök 18:14
Hát én ezt egy történelmi könyvben olvastam ahol fényképekkel ilusztrálták. hajlamos voltam hinni nekik...
0
2006. szeptember 28., csütörtök 18:10
jozef kö
0
2006. szeptember 28., csütörtök 18:10
"A FIDESZ hangoztatja, hogy célt elérni csak demokratikus keretek között maradó, törvényes tüntetésekkel lehet."

A Fidesz egyik képviselője kint van a Kossuth téren és többször védelmébe vette az MTV székház rongálóit valamint forradalomnak minősitette a rendbontást.

Sajnos Hungarian te is mint itt a legtöbben nem lát ki a saját pártja demagógiájából. Itt mindenki jobbos vagy balos és jól elbeszél egymás füle mellett ahelyett hogy észre venné, hogy nincsenek jó meg rossz fiúk ebben a játszmában...
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:55
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:51
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:46
"Errol pedig azt gondolom, hogy nagyon gyorsan el kene felejteni neked es az osszes tobbi embernek, aki igy gondolkodik. "

Jösz itt mindig a hülyézéssel. Hol írta ez szegény fórumozótársunk? Áhh.... És miért kéne nagyon gyorsan elfelejtenie?

Miért probléma, ha kimutatja az ember nemzeti érzelmeit? Nálunk már az is szélsőséges, aki zászlót lenget. Nagyon jól kiirtódott a patriotizmus, a nemzeti érzés a magyarokból. Nagy baj ez.

Az árpádsávos zászlók mennyisége elenyésző volt a magyar zászlók mellett. Általánosítani inkább a nagyobb hányadból szokás. Thürmerre én sem mentem ki. De hidd el, nem csak ő mondott beszédet az elmúlt napokban a Kossuth téren.

"Fogadjatok mar el, hogy valaki maskepp gondolkodik, mint ti!"
Kik azok a ti? Juliet, szegény, csak leírta, amit Ő gondol-lát. Nem bírjátok megállni, hogy neki ne essetek, mert más, amit ti gondoltok.

Ezt meg nem akartam, de mégis szükség van rá, mert többször, több topikban láttam már: "Budapesti révén"? Ezt nem értem. Nyilván így akartad írni: "budapesti lévén".
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:35
Össze lehet vetni Juliet és pl. Already (de szinte bárki más) írását. Ez a különbség.
(K-ról mindenki tudta ezidáig is, miként vélekedik, mielőtt még bárki ezzel jönne). És persze rövtön támadásba is lendülnek néhányan, de érdemileg nem tudtak "belekötni" juliet szavaiba.

Némi meglátásom:

Írják itt többen, hogy a FIDESZ uszít, utcára küld, romboltat, stb.
Gondoljunk bele, kinek érdeke a rendbontás? A FIDESZé volna? A FIDESZ hangoztatja, hogy célt elérni csak demokratikus keretek között maradó, törvényes tüntetésekkel lehet. Ha zavargásra uszítanának, akkor elveszítenék a lehetőséget mindarra, amit hangoztatnak. A kormánypártoknak érdeke a rendbontás? Sőt, kampányolnak vele! Ha zavar van, akkor mondhatják: a jobboldal, a FIDESZ, sőt személyesen Orbán Viktor romboltat az utcákon. Lendai Ildikó ki is mondta: a szabadság téri ostromnak konkrétan tettese volt a FIDESZ. Riogatják az embereket, hogy a FIDESZ ténykedései romboló hatásúak. Jól jön nekik a rendbontás, lehet mivel a FIDESZ ellen kampányolni. Ott van Demszky Gábor kampányfilmje: konkrétan felvételeket használ a múlt hétfői utcai zavargásokból. Azt mondja: ő a béke, a nyugalom támogatója, s nem engedhető meg a pusztítás (ezek szerint a az Utcai Zavargók is indulnak a főpolgármesteri posztért). Vagy azt akarja sugallni, hogy Tarlós István maga a rendbontásért felelős? Óbuda független polgármestere? Érdekes megközelítés. Talán éppen Demszky regnálása alatt történt ilyen súlyos eset. AZ SZDSZnek érdeke a rendbontás. Építhetnek rá a kampányukban, meg is teszik. Demszky Gábor további kampányszüvege: "A MI VÁROSUNK". Az övék? Kire is gondol most?

A baloldal rengeteget költ ismét a kampányra. Plakátok, tévészpotok minden mennyiségben - és minőségben (Szeged polgármester-jelöltje a Pesti (PESTI!) Estben (is) hirdet.
Ennyit az "uszításról". Őrület ez az egész. Azt mondja az kormány, és akkor az úgy is van. Vegye észre, aki képes rá, hogy mi-kinek az érdeke. Mégha az ellenkezőjét is állítja. Épp ez a lényeg.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:31
kezd értelmetlenné válni ez a vita, nem mintha bármikor érdekes lett volna, már maga a címe is egy agyrém (most nincs kedvem megnézni, ki hozta létre). már úgy tűnt teljesen feledésbe merül, amikor előkerült ez a hangfelvétel: gyurcsány hazudott! no de kik mentek a ki a térre? nem hiszem, hogy az ő szavazói. sokak közülük el sem mentek választani. jól jellemzi a tüntetést, hogy úgyanúgy megosztott, mint a kis hazánk(két ellentétes petíció). mi a céljuk az kívül, hogy "monnyonle!"? nehéz felfogni. szerintem ez a lebukás csak egy ürügy volt arra, hogy végre kimehessen egy nagyobb tömeg. nincs ezzel semmi baj, csak egy idő után (mondjuk legyen 1 hét?) érdektelenné válik a céltalanság, igaz? nem hinném, hogy most erre van szüksége ennek az országnak. közel sincs olyan nagy baj, mint azt sokan szajkózzák (akár a tv híradókan, komolynak mondott napilakban, hetilapokban). közvilágítás van? van. sorba kell állni a kenyérért? nem. hát akkor meg...?!
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:31
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:24
A Szvasztikánál keversz valamit.  A horogkereszt jobbról balra kanyarodik. Az eredeti jelkép pedig balról jobbra.... Atért ezt nem árt tudni. Általánosítani pedig végképp nem. Nekem az ÁRPÁDsávos zászlóról a magyar királyaink jutnak eszembe és nem a nyilasok.... Egyébként tudtommal ők sem egyszerűen csak a zászlót használták hanem nekik is volt jelkép rajta... de tudod mit! A Magyar Címerben is utálhatnád azoka ta sávocskákat merthogy benne vannak... :(((
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:20
Tudtam, hogy ez jon. A horogkereszt is regebbi jelkep, megsem hasznalhato sehol. Nalam a nyilas jelkep is ebbe a kategoriaba tartozik. Egyebkent ez megint az en vagyok a legmagyarabb tipusu talalkozasok, neki mar a sima magyar zaszlo nem jo, kell neki az arpadsavos.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:18
Azért az Árpádsávos zászló "kicsit" régebbi jelkép. A nyilasok ősatyjai még kézzel túrták a földet....
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:13
"akik bátran kimutatják nemzeti érzelmeiket"

Na itt van a problema Juliet. En nem megyek ki es megis batran kimutatom a nemzeti erzelmeimet. En nem megyek ki - Budapesti reven - a parlament ele Thurmert hallgatni, mert enm ertek vele egyet. En otthon vagyok es megins erzem magamat annyira magyarnak, mint a zaszlokkal felvonulo tomeg a parlament elott. Azt gondolom nem az a magyarsag merceje, hogy kimegyek a parlament ele zaszloval vagy sem. Azt pedig szomorunak tartom, hogy sokak szerint az.
Egyebkent en a budapesti helyzetrol beszelek es nem a videkirol. Budapesten pedig arpad savos zaszlokat is lengetnek a teren, marpedig en oda nem megyek, ahol a nyilasok jelkepe alatt emberek gyulekeznek.

"Mindenesetre még ha jó is lett volna a csomagja, az erkölcsi bukása után akkor sem maradhatna. Ezt minden embernek el kéne ismernie. Egy miniszterelnök ezt nem engedheti meg magának, legyen bal- vagy jobboldali. "

Errol pedig azt gondolom, hogy nagyon gyorsan el kene felejteni neked es az osszes tobbi embernek, aki igy gondolkodik. Nem az a baj, hogy szerinted mennie kell, hanem az, hogy szerinted ezt mindenkinek igy kellene gondolnia es mindenki hulye aki nem igy tesz. Neked es az osszes tobbi tuntetonek azt kellene elfogadni, hogy van aki _maskepp gondolja_. Fogadjatok mar el, hogy valaki maskepp gondolkodik, mint ti!
0
2006. szeptember 28., csütörtök 17:10
Igazad van! Szent Ferenc a glóriával és imádkozó kéztartással sokkal jobb. :)))
0
2006. szeptember 28., csütörtök 16:40
De azért fogadjunk, hogy te is Viktor királyt akarod újra jogarral meg országalmával a kezében látni? Vagy tévednék?
0
2006. szeptember 28., csütörtök 16:32
"én mindennap kint vagyok (igaz, nem Pesten), "

Hát ezaz... én viszont voltam kint. Már rég átalakult egy szélső-jobbos idétlenkedéssé. A fővároson kivül tudnak normálisan tüntetni, de sajnos a Kossuth téren képtelenek rá.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 16:23
Erre csak azt tudom mondani, hogy én mindennap kint vagyok (igaz, nem Pesten), és rég éreztem ilyen jól magam, mint most. Bár nem kellemes helyzet miatt kell kimenni az utcára, jobban örülnék, ha nem lenne rá szükség, de legalább olyan emberek között vagyok, akik úgy gondolkodnak, mint én, akik bátran kimutatják nemzeti érzelmeiket, és senki nem süti rájuk, hogy "szélsőjobbosok" meg hogy "fasiszták", és olyan embereket hallgathatok (nem híres emberekre, átlagemberekre gondolok), akik szeretik a hazájukat, és ezt bátran el is mondják, mégha ezzel azt is kockáztatják, hogy esetleg kirúgják őket (itt is vannak besúgók sajnos). Nekem az ilyen emberek a példaképeim, nem pedig egy hazudozó "államfő", aki csak a hatalmára gondol, és az országát meg lekurvázza. Ezen nincs mit szépíteni, gazdaságpolitika ide vagy oda. Egyébként meg a közgazdaságtan sem tűnik egy objektív tudománynak, mert ebben is rengeteg szakember mást mond, mint a többi. Én a saját ismerőseim között is azt tapasztalom, hogy már szidják a Gyurcsány csomagot. Mindenesetre még ha jó is lett volna a csomagja, az erkölcsi bukása után akkor sem maradhatna. Ezt minden embernek el kéne ismernie. Egy miniszterelnök ezt nem engedheti meg magának, legyen bal- vagy jobboldali. Az meg, hogy néhány olyan ember is csatlakozik a tüntetőkhöz, akinek kicsi az IQ-ja, az ezzel jár. Szavazni is minden magyar állampolgár szavazhat, ott sem kérnek bizonyítványt. A médiáról meg annyit, hogy szinte mindig hamisan tudósítanak, legalábbis a helyi újság itt nálunk azt teszi. Sajnos ez a szomorú helyzet.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:54
De en vagyok a hulye, hogy irtam. Olvasnom sem kellene ezt a topicot, akkor nem irnek ide. Politika mentesen, itt nem lehet senkivel vitatkozni.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:47
"Szerintem nálad ezerszer különb emberek sétálnak, olimpiai bajnokok, világhírű szobrászművészek, grafikusok, szociológusok, filozófusok, költők, írók, építészek..."

Majd ha megtanulsz olvasni, akkor beszelgethetunk esetleg. Csopke agyaddal nehez volt felfogni, hogy nem en irtam, hanem ideztem. Bar az idezojeleket nem raktam ki, a szovegkornyezetbol egyertelmuen kiderul.

Setarol szo nem volt, acsarkodasrol volt szo. Egy olimpiai bajnoki cim csak annyit jelent, hogy adott szemely elert valamit a sportban, ettol meg lehet IQ80 az ember. Mellesleg a blogger valoszinuleg a Thurmer es tarsaira gondolt, akik mostanaban a parlament elott szonokolnak.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:44
Az MSZP akkor is MSZP, ha szerinted betuszokent kellene irniuk MASZOP-nak. Ezen nem tudsz valtoztatni, felesleges a bizonygatnod a hulyeseged. En panel lakasban elek es abban is eltem a Bokros csomag idejen, de semmivel nem volt rosszabb vagy jobb, mint elotte es utana sem. Szoval orulok, hogy mindig mindenki megmagyarazza a nepnek mikor volt jo vagy rossz, de en el tudom donteni sajat magam.
A kerdesemre nem valaszoltal, hol es mibol szerezted a diplomadat?
Jeleznem, hogy nevetseges amikor valaki egyetlen idezet miatt minden masra azzal valaszol. Ertelmes emberek kozotti beszelgetesekben csak indokolt esetben hasznalnak latin idezetet.
A Bokros temat inkabb hagyjuk, nem fogok belemenni egy ertelmetlen hibaba. Nyilvan igazad van, mindenki mas hulye.

Sajnos a politikai beallitottsagom kapcsan te is mellefogtal, ahogy itt szinte mindenki.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:39
Teljesen egyetértek already, angel, andrew1975, Gal hozzászólásával. Eszembe is jutott 1 új választási kampány a fidesznek majd 2010-re. Sokkal kevesebb DVD-t veszek mint 8 éve :-D
Felesleges K val vitatkozni, olyan mint ha Csintalannal próbálnátok a Hír (kamú) TV-ből. Telefonáljál be K és beszéld meg Csintalannal, tuti egyet fog érteni veled.
Minket akkor se tudsz meggyőzni. Én a FIDESZ-re sosem fogok szavazni.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:30
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:27
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:27
tegyük hozzá: annak, hogy van privatizáció és hogy háború esetén nem lenne gázunk, ugyebár semmi köze egymáshoz. menjünk le az ovis szintre, tehát: a gáz vezetékeken jön más országokból. nem tudom, az érintettnek feltúnt-e már, hogy olajmezőink sincsenek. hogy ehhez hogy jön a privatizáció, az rejtély.

de a legjobb akkor is az volt ebben a topikban, hogy vegyen fel a kormány személyi kölcsönt, oszt fizesse ki abból a hiányt. :D  8-900 milliárd ft személyi kölcsön :DDD

összességében lehet(ne) politikáról kulturáltan vitatkozni vagy beszélgetni, de csak ha nem nacionalista jelszavakban társalgunk. az, hogy az antikommunizmus és a privatizáció-ellenesség ilyen kiválóan megfér az emberek fejében, sztem egész európában egyedülálló.
0
2006. szeptember 28., csütörtök 15:26
Egy szóval sem mondtam, hogy államosítsunk vissza mindent..Csak a privatizációnak is határt kell szabni, mert minden kicsúszik a kezünkből. Ennyi.
A háborúról pedig még annyit, hogy tényelg esélyünk nem lenne lenne katonailag sem még az általunk lenézet Románok ellen sem, ez így van.
0