Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2017. április 18., kedd 14:31
Látod, én zombit nem nézek se moziban, se otthon. :)
Már az is határeset, hogy egy ismerősöm velem rögzítteti a kedvenc idióta sorozatát a tévéből - amit egyébként világszerte sok zombi néz. :)
most posts by TM
0
2017. április 18., kedd 14:20
Tízmilliárd légy talán, tízmilliárd ember biztosan:-P

És nem, ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy személy szerint én vagyok az, aki tudja a frankót, de azért általában akad egy-két csóka, aki rájön valamire, amit a többiek nehezen akarnak elhinni... Albert Einstein például:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. április 18., kedd 14:15
Nah, már megint ezek a sarkított szélsőségek...

De ha már muszáj definiálni, akkor azt mondanám, hogy az "Alaposan túlértékelt" közel áll ahhoz, hogy az adott film nem tetszett, de még ez sem feltétlenül igaz egy-egy produkció összes aspektusára. Az Ultron koráról például nem állítanám, hogy nézhetetlen vagy úgy szar, ahogy van, csak ahhoz képest, hogy a jobb Marvel filmekhez viszonyítva gyengébb lett, aránytalanul nagyot kaszált. De az első Avangers minőségét, ami nyilván jobban sikerült, és alapvetően tetszett, sem igazán tükrözi számomra a 1,5 milliárd feletti bevétel. A Jurassic World detto. De példaként felhozhatnám a Szenilla nyomábant is, ami egyáltalán nem rossz kis "mesefilm", viszont vannak sokkal jobbak nála, amik nincsenek az első 29-ben, az első részt, a Nemo nyomábant is beleértve.

Végső soron amúgy azt sem mondom, hogy egy Halálos iramban 7. vagy 8. totál pénzkidobás vagy élvezhetetlen lenne, de hogy 1 milliárd dollár felett termeljen... Ahhoz valszeg elég sokan meg kellett nézzék egynél többször is ezeket a moziban tipikusan egyszernézős, aztán majd legfeljebb egyszer otthon egy sör mellett újranézős filmeket.

Önmagában egyébként nem izgat, hogy hányan néznek meg egy adott filmet moziban, azt viszont én is sajnálom, hogy az emberek nagy része csak agykikapcsolás céljából jár moziba, miközben szűk látkörű droidként éli a napjait, az igazán értékes dolgokra, illetve filmekre viszont gyakran már se ideje, se kedve és energiája sem marad. Persze lehet, hogy az én hibám, hogy szeretnék minél kevesebb kib@szott zombit látni!
0
2017. április 18., kedd 13:37
A túlértékelt azt jelenti, hogy ahhoz képest, hogy neked nem tetszett, túl sokan nézték meg moziban?
0
2017. április 18., kedd 13:32
Ki hitte volna, hogy tízmilliárd légy is tévedhet :)?
0
2017. április 18., kedd 13:00
Hiányolod a méltatlankodást? Éppenséggel megkaphatod...

Ha csak azokat a filmeket nézem, amik eddig meghaladták az 1 milliárd dolláros összbevételt, azt kell mondjam - saját értékrendem szerint legalábbis - a 29 produkció mintegy kétharmada túlteljesített vagy alaposan túlteljesített a mozipénztáraknál ahhoz képest, hogy milyen minőséget, illetve mennyi újdonságot volt képes felmutatni. Az alábbi listában a millió dollárban feltüntetett összegek mellé odaírtam, hogy szerintem mely filmek lettek ilyen szempontból (mondhatni populáris mércével) túlértékelve.

1 Avatar                                        $2,788.0    
2 Titanic                                       $2,186.8
3 Star Wars: The Force Awakens                  $2,068.2   Túlértékelt
4 Jurassic World                                $1,670.4   Túlértékelt
5 Marvel s The Avengers                         $1,518.8   Túlértékelt
6 Furious 7                                     $1,516.0   Alaposan túlértékelt
7 Avengers: Age of Ultron                       $1,405.4   Alaposan túlértékelt
8 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2   $1,341.5   Túlértékelt
9 Frozen                                        $1,276.5   Túlértékelt
10 Iron Man 3                                   $1,214.8   Túlértékelt
11 Minions                                      $1,159.4   Túlértékelt
12 Captain America: Civil War                   $1,153.3
13 Transformers: Dark of the Moon               $1,123.8   Alaposan túlértékelt
14 The Lord of the Rings: Return of the King    $1,119.9  
15 Skyfall                                      $1,108.6   Túlértékelt
16 Transformers: Age of Extinction              $1,104.1   Alaposan túlértékelt
17 The Dark Knight Rises                        $1,084.9   Túlértékelt
18 Toy Story 3                                  $1,067.0
19 Pirates of the Caribbean: Dead Man s Chest   $1,066.2   Túlértékelt
20 Rogue One: A Star Wars Story                 $1,055.8
21 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides  $1,045.7   Túlértékelt
22 Beauty and the Beast (2017)                  $1,043.1   Túlértékelt
23 Jurassic Park                                $1,029.2
24 Finding Dory                                 $1,028.6   Túlértékelt
25 Star Wars: Episode I - The Phantom Menace    $1,027.0   Túlértékelt
26 Alice in Wonderland (2010)                   $1,025.5   Alaposan túlértékelt
27 Zootopia                                     $1,023.8
28 The Hobbit: An Unexpected Journey            $1,021.1
29 The Dark Knight                              $1,004.6

Persze ha valaki nem ért egyet a fentiekkel, az nyugodtan ossza meg a saját listáját, á la aktuális éves filmlista...
0
2017. április 18., kedd 12:50
Rekordokhoz...

- A jegyárakra szerintem sehol sem a csökkenés jellemző.

- Kínában kis túlzással hetente nyitnak új mozikat, mozitermeket.

- "Politikabarát/mentes" blockbusternek kiváló táptalaj lehet a Jangce-folyó és környéke.
0
2017. április 18., kedd 11:43
Óóóó, a legendás tankos jelenet... Életem egyik legharsányabb röhögése volt :D.
0
2017. április 18., kedd 10:55
Megszokott jelenség, hogy amikor olyan film ér el nagy bevételt, ami az egyénnek nem szíve csücske, akkor előbújik belőle az addig mélyen benne rejtőzködő, objektivitással átitatott filmesztéta.
Amikor ugyanezt a globális rajtot meglovagolta a Jurassic World vagy Az ébredő erő, akkor is itt kellett volna sokaknak állni, hogy ugyanemiatt méltatlankodjanak. Hiszen mindkét film a korábbi nagy előd hírnevéből és gyengébb másolásából kovácsolt eredményt.
Ha az általánosságban rajongóilag elfogadott Rottentomatoes értékeléseit nézzük, akkor egyébként az látható, hogy míg a Halálos iramban előző, 7. része 79%-os kritikai értékkel bír, a 6. 69%-os, addig az új rész 66%-on áll (két nappal ezelőtt 64%-on volt), tehát valóban lehet számítani arra, hogy nincs az a minőség, mint az előző résznél (bár ki tudja, hogy ott a Paul Walker-hommage mennyit nyomott a latba), de érdemes azt is figyelni, hogy ugyanez az oldal a Halálos iramban legelső részét csak 53%-ra értékelte, a másodikat 36-ra, a tókiósat 37-re, míg a negyediket csak 28%-ra. Vagyis az új film minőségileg jobb, mint az "aranykorként" dicshimnuszozott régiek, és a "bugyuta gagyik" között sincs számottevően lemaradva.
Egyébként pedig megsúgom a globáis rajtrekorderi titkot: mindössze annyi történt, hogy ezúttal Kínában is ugyanakkor mutatták be a filmet, mint a világ más pontján, így összeadódtak a bevételi értékek. Mindez azonban a statisztikát nem hekkeli meg, eettől még a tény tény marad, jelenleg a Halálos iramban e kategória listavezetője. Javaslom, hogy akit érdekel a film, az nézze meg, ne látatlanban ítélje meg, akit meg csak a régiek hoztak lázba, böngésszék a fenti adatokat, akiket meg eddig se érdekelt egyáltalán az lapozzon.
S ha sikerült nyugvópontra térni ezen a szörnyűségen, hogy egy amerikai blockbuster film sok pénzt termelt, akkor mindenki nyugodtan üljön vissza a félbehagyott Ingmar Bergman, Federico Fellini, Jean-Luc Godard, Andrej Tarkovszkij stb. filmje elé. :)
most posts by TM
0
2017. április 18., kedd 2:29
"Mellesleg még mindig kétszer annyi a pozitív kritika, mint a negatív,[..]"

Az én hozzászólásom a konkrét bevételi adat kapcsán szólt - egyébként általánosságban - ennek a trendnek.

Hogy a gagyi, az értéktelen giccs manapság ennyire elsöprő sikert tud elérni.
0
2017. április 17., hétfő 20:46
530 milla már?! Akkor megérte a Jaj, víz! Parádés jelenet :D
0
2017. április 17., hétfő 19:22
Van valami új is? Mert ezeket már évekkel ezelőtt is a sorozat szemére vetették. Épp ezért írtam, hogy egy Halálos iramban-filmtől a 8. résznél nincs miért meglepődni.
most posts by TM
0
2017. április 17., hétfő 19:06

Bár nem kifejezetten nekem címezted, de elmondom nekem mi a bajom a Halálos iramban filmekkel (az utóbbi néhánnyal): az hogy a hülyeségnek is vannak fokozatai és egy bizonyos szinttől már nem viselem el. Az első rész se volt túl "értelmes" (értsd inkább cool-an nézzen ki mint hogy igazi karakterek legyenek, a történet ék egyszerűségű), de élvezhető volt, nem szálltak el túlságosan. A negyedik rész rendben volt, akciófilm sok üldözéssel ilyesmivel, az ötödiknél már rezgett a léc, de nem ment át sci-fibe és elszórakoztatott. A hatodikat láttam moziban és bőven sok volt, már olyan szinten túlspilázták az akciójeleneteket, hogy átment baromságba az egész (lásd Dom megmenti Letty-t a hídon). A hetediknek csak részleteit láttam a TV-ben és szörnyű volt, egyértelműen arra feküdtek rá hogy még látványosabb, de egyúttal elszálltabbak legyenek az akciójelenetek (sokszor szó szerint), ami nekem már bőven sok, nem sci-fit akartam nézni, "csak" egy látványos akciófilmet.
Az meg hogy minden percben felemlegetik a család fontosságát, már röhejes szinteket üt meg, ami szerintem pont az ellenkezője annak amit elérni kívántak vele...
0
2017. április 17., hétfő 14:16
Egészen a Halálos iramban 9-ig. :)
0
2017. április 17., hétfő 14:11
Nem kimondottan neked címezve, de mivel már több helyről is ugyanezt a véleményt hallom, ezért megjegyzem, hogy nem értem, hogy egy Halálos iramban-filmen milyen tartalmi kifogást érdemes egyáltalán eszközölni. Ahogy azt sem értem, hogy Michael Bay filmjeinél is miért kell még puffogtatni a tízéves paneldumákat a gagyiságra vonatkozóan. Ez olyan, mintha mindig mindenhová kötelező lenne odaírni, hogy a citrom savanyú.
Mellesleg még mindig kétszer annyi a pozitív kritika, mint a negatív, ami Vin Diesel filmjeire nézve abszolút hízelgő eredmény. :)
most posts by TM
0
2017. április 17., hétfő 13:29
http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/126/314/3cd8a33a.png
0
2017. április 17., hétfő 10:44
Ez kicsit fáj, de legalább egy kicsi javulási tendencia lenne a filmeken.
0
2017. április 17., hétfő 10:34
Jól is teszi... 😊
0
2017. április 17., hétfő 8:14
Bár ez ugye még nem teljesen hiteles adat, csak becslés, de ha így marad, akkor minden idők legnagyobb nyitánya, lepipálva az eddigi első Star Wars: Az ébredő erőt is.
most posts by TM
0
2017. április 17., hétfő 7:58
A Halálos iramban 8. három nap alatt 532 millió dollárt gyűjtött.
Brutál!
most posts by TM
0
2017. március 21., kedd 19:03

Persze, tudom hogy mennyit változtat a dolgokon az infláció stb, csak durva ezeket az összegeket látni évente négyszer-ötször :)
0
2017. március 21., kedd 12:38
Ráadásul ezek közül csak a Jurassic World nem a Disney-é.
0
2017. március 21., kedd 11:45
Mint például te, aki a legtöbbet szólt hozzá a témához. :)
most posts by TM
0
2017. március 21., kedd 11:11
Aha, akkor foglalkozzanak a pólyások az ilyen problémákkal:)
0
2017. március 21., kedd 7:49
Már én is nagyon várom a filmet. Mese a legnagyobb kedvencem Disney-éktől. Pont ezért nagyok az elvárásaim.
0