Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2017. március 21., kedd 2:46
Időközben pontosan megszámolták a zöldhasúkat, s így még nagyobb sikerre tett szert A Szépség és a Szörnyeteg, ami immár hivatalosan Az ébredő erő, a Jurasic World, a Bosszúállók I-II, és az Amerika Kapitány: Polgárháború mögött a HATODIK legjobb kezdést produkálta.
most posts by TM
0
2017. március 21., kedd 0:01
No, itt is van egy kis elírás, mondjuk úgy, hogy számdislexia, mert a 72089, ből "csináltam" 78000-et, de az Argo 2 40ezréhez, meg az előzetesen jósolt 40-45 ezerhez képest így is nagyot rajtolt a film, és lehet, hogy mire a mondat végére kiteszem a pontot, a hétfői adatokkal együtt már simán megvan az a 78ezer. :)
most posts by TM
0
2017. március 20., hétfő 23:55
Azt viszont a pólyások is tudják, hogy nem 2016-ban készült...
most posts by TM
0
2017. március 20., hétfő 18:55
A Némónak kb. 940 millió volt az összbevétele, szóval talán nem feltétlenül elvárható, hogy az ember ne higgye el róla a majdnem 90 millióval többet is, és hanyatt-homlok (vagy egyáltalán) rohanjon utánanézni...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. március 20., hétfő 18:25
Tiéd a fődíj, két hónapja várom, hogy valaki észrevegye. Ez egyben a fórumba való publikálás értelmét is megkérdőjelezi, de persze eddig se voltak vérmes reményeim.
Változik a dollár árfolyama és változnak a költségek is, plusz a plázahullámmal nőttek a teremszámok is.
most posts by TM
0
2017. március 20., hétfő 18:02

A második helyezett gondolom a Szenilla nyomában akart lenni :)

Egyébként nagyon durva belegondolni, hogy manapság az igazás sikeres filmek simán az 1 milliárd dollár közelébe vagy fölé kerülnek, míg ha visszagondolok arra hogy anno 1995-ben a Cinemát lapozgatva arról olvastam hogy mekkora dolog volt ha egy film elérte a 100 milliós álomhatárt!

Mondjuk, hozzáteszem hogy az se semmi hogy a 100 millió (persze gyártási költségtől függően) már komoly sikernek számított, de az olyanok mint a Forrest Gump, a Men in black vagy a Hatodik érzék már a 90-es évek második felében is olyan számokat produkáltak hogy hihetetlen volt nézni: Forrest Gump - 677 millió, Men in black - 590 millió, Hatodik érzék - 672 millió..
0
2017. március 20., hétfő 16:56
Inflációt nem követő listán minden idők hetedik legjobb nyitányát produkálta a nagy vízen túl A Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős változata.
170 millió dollár és ehhez még 180 millió USA-kívüli helyekről vagyis kb. 3 nap alatt egyharmad milliárd a bevétel. Az ébredő erő és a Jurassic World mögött néhány Marvel film szépen remeghet e szörnyetegtől.

Idehaza pedig a Kincsem olyan nyitányt produkált, amire az Üvegtigris 2. óta nem volt példa. A 78000 feletti nyitány-nézőszám azt jelenti, hogy a Filmalap megalakulása óta premier-rekorder Argo 2. bevételét kvázi megduplázta és jövő hétre annak összbevételét is simán túlszárnyalja, ahogy hamarosan a Liza, a rókatündért is, és talán az újrabemutatóval illetve szervezett vetítésekkel, Oscar-marketinggel 265000 nézőig jutó újkori első helyezett Saul fia is utolérhető. A rendező, Herendi Gábor "szerényen" csak a 200ezres nézőszámot tűzte ki vágyként, szerintem amiatt nem kell aggódnia. :)
most posts by TM
0
2017. január 16., hétfő 2:31
2016-ban készült filmek összbevételi listájának éle, avagy Disney-filmek háziversenye

1. Amerika kap.3 1,153,304,495
2. Némó nyomában 1,027,865,760
3. Zootropolisz  1,023,784,195
4. Zsivány Egyes - 979,950,734
5. Dzsungel könyve 966,550,600

A Zsiványnak reális esélye van a második helyre megérkezni.
Éves első már aligha lesz belőle, de a milliárd is szép teljesítmény.
most posts by TM
0
2014. június 13., péntek 3:27
Kínában eddig közel háromszor annyit hozott az új X-men, mint az általában második legnagyobb piacnak számító angoloknál. Nem semmi.
most posts by TM
0
2013. december 22., vasárnap 0:56
Igaz, hogy csak Origo, de érdemes szemezgetni a címek és a számok között. A cikk minősítéseit és kiszólásait meg el kell felejteni.. :)

http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20131221-a-2013-as-ev-mozis-sikerei-es-bukasai-vasember-3-gru-2-gravitacio-z-vilaghaboru-halalos-iramban.html?sec-top
0
2013. november 26., kedd 18:26
Ez a Szekeres Viktor (sg.hu) a hazai filmes webújságírás egyébként sem túl dicső kompániájának a legeslegalja.
most posts by TM
0
2013. november 26., kedd 17:48
Még arra sem képesek, hogy egy négy hónappal ezelőtti címet megváltoztassanak... Ezúttal a Thor2-ről menekülő nézőkkel kell vigyázni a mozik környékén. :)

http://sg.hu/cikkek/101489/menekulnek_a_hazai_nezok_a_thor_2_rol
0
2013. szeptember 5., csütörtök 1:29
Időközben - ugyan dínókomótosággal, de - a Jurassic Park is belépett a milliárdosok inflációt nem figyelembe vevő klubjába klubjába, ami ebben az esetben az 1993-as alkotás javára írható körülmény. A 3D-s vetítések népszerűségének köszönhetően Spielberg klasszikusa a tízszámjegyűek listáján megelőzte A sötét lovagot és A Hobbitot. Az Alice Csodaoszágban még egy haszállal, a Baljós árnyak pedig egy arasszal van előtte.
Hajrá őslények! :)
most posts by TM
0
2013. július 23., kedd 23:22
Ja, hogy Sg... :D Akkor kár is komolyan venni az egészet.
0
2013. július 23., kedd 23:20
Ráadásul az ilyen szalagcímekkel lehet tökéletesen eltántorítani a birka leendő nézőket a vetítésről...
Ma valahogy mindenen felbaszom magam.
0
2013. július 23., kedd 23:18
"Menekülnek a nézők a Tűzgyűrű vetítéseiről"

Ezek szerint ha a plaza környékén sikoltozva rohanó, hátrafelé tekintgető embereket látok, akkor megnyugodhatok: nincs itt a világvége, csak a Tűzgyűrűről menekülő nézőket látok...

Anyám... :(((
0
2013. június 13., csütörtök 16:42
Nem hiszem, hogy ha lesz harmadik rész, abban komolyabb szerephez jutnának a klingonok - vagy akár a romulánok, vagy bármilyen jellegzetes ST-faj -, mivel Abramsék a fanok mellett a széles nagyközönségnek is legalább annyira készítik ezeket a filmeket, és egy ilyen húzás valószínűleg csak korlátozná a leendő epizód rajongótáborát/fizetőközönségét.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2013. június 13., csütörtök 14:11
Most, hogy felszínre került az ST-téma, a saját topikjában feldobok egy találós kérdést... :)))
0
2013. június 13., csütörtök 14:10
Erre már én is gondoltam, de szerintem Khan-t egyenlőre hibernálják (hehe), esetleg a 3. rész végén újra előveszik egy jelenet erejéig, de én a 4. részben hoznám vissza főellenségnek.
0
2013. június 13., csütörtök 14:05
Vagy esetleg futnak még egy kört Khan-nal, mert ha jobban belegondolunk, a mostani rész inkább a Space Seed című 1966-os TOS-epizód, mintsem az 1982-es mozifilm újragondolása, bár inkább a kettő keveréke némi új elemmel tarkítva, mert visszaköszönnek motívumok a nagyfilmből is.
0
2013. június 13., csütörtök 13:42
Úgy legyen! Én is épp ma néztem, hogy még cirka 7 millió és megvan az előző rész összbevétele, és most már bizakodó vagyok, hogy meglehet a 400 milliós összbevétel is. Egy jó kis klingonos film kell, hogy legyen a 3. rész, ők is csak két korábbi mozifilmben kaptak hangsúlyosabb szerepet: a 3. és 6. részben, utóbbit biztosan nem dolgozzák még fel, mert az Abramsverse-ben még a Föderáció is alig ismeri őket, a Spock nyomában alapesete pedig itt (még, és remélem így is marad) nem áll fenn.
0
2013. június 13., csütörtök 13:11
2016-ban!
most posts by TM
0
2013. június 13., csütörtök 13:05
A hétfői összesítés szerint a Star Trek Into Darkness is átlépte a 200 milliós USA-bevételt, világszinten már 379 misinél jár. Úgyhogy csak lesz harmadik rész is. :)))
0
2013. június 13., csütörtök 11:30
Szóval semmi átverés nincs benne.
most posts by TM
0
2013. június 13., csütörtök 11:28
Újszülötteknek minden új. Attól függetlenül, hogy a pénz hogyan és hányfelé oszlik, a box office adat egy mozifilm bevételi mutatója, ami nem azonos egy produkció tényleges hasznával, arra viszont megfelelő, hogy az egyes bemutatókat egymáshoz viszonyítsa. Ez eddig is erről szólt.
most posts by TM
0