Keresés

Ki a kedvenc színész/nőd? Miért? Meséld el!

2006. július 4., kedd 2:47
Rendeld meg, felejthetetlen alkotás! Én külföldről hozattam be, mert sokáig itthon nem volt kapható!

Még egyszer mondom, hogy Geoffrey Rush nélkül a film a süllyesztőbe ment volna. Winslet játéka nem volt valami hatalmas, se Phoenix-é, de nyílván azért mind2 jól játszott.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 3., hétfő 23:19
Egyébként, ha jól tudom, Meryl Streep a 13 Oscar jelölésével csúcstartó az összes színész között, és akiket megelőz, félelmetesen nagy nevek:
Katherine Hepburn: 12 jelölésből 4 díj - Ő a legeredményesebb színész!
Lawrence Olivier: 11 jelölésből 1 díj - kissé méltatlan az Akadémia részéről, hogy az egyik legnagyobb színészkirályt nem honorálta többször.
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 23:10
Tudom, nem kell megsértődni, nem személyre szólt a dolog - arra céloztam, hogy az egész beszélgetés kamaszos jellegű volt. (Buzi Modern Talking! - Metálos bunkó!!)
0
2006. július 3., hétfő 23:01
Pillanatig se tétovázz!
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 22:59
Egy filmben nem csak az abszolút főszerepet alakító színészt kell figyelni, hiszen neki eleve nagyobb a mozgástere, több a szerepe, ha negatív karakter, akkor még talán színészi eszköztárban is jobban válogathat.
Ezzel szemben egy mellékszereplő, egy kis naiva kevesebbet tud bizonyítani tudásából, mert vagy rövidebb ideig van jelen, vagy kevésbé kidolgozott a figurája, nem annyira fajsúlyos, mint a címszereplő.
Szerintem a Sade márki játékaiban Kate Winslet kihozta a szerepben lévő lehetőségeket, a karaktert kiválóan jelenítette meg. Az általam is kedvelt Rushnak eleve jutalomjáték volt e szerep, de például Phoenix nagyjából annyit volt vásznon, mint Kate, és ő is emlékezetesen játszott ebben a filmben.
Igazán jól játszani akkor tud egy színész, ha ebben remek társak, mellékszereplők, epizodisták segítik, akik ugyanúgy nem elhanyagolandóak, mint ahogy fociban sem csak a góllövő a "valaki".
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 22:49
Na, akkor most vacilálhatok, hogy beszerezzem-e a filmet, vagy sem...:-)))
Geoffrey Rush pucér látványa komoly visszatartó erő...:-))))
0
2006. július 3., hétfő 22:46
Ő nem, de van benne más hasonló jelenet. :-)

Geoffrey is vetkőzik. :D
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 3., hétfő 22:45
Még most is eljárnék hozzá mosogatni, ahogy Kate-hez is bármikor! :-)
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 22:45
Engem csak 1 érdekel a Quills-ben: vetkőzik-e benne Kate Winslet, vagy nem? :-)))
Ha csak Geoffrey Rush vetkőzik, akkor már nem is érdekel a film...:-))))
0
2006. július 3., hétfő 22:40
Ő is jó volt valóban. De Rush......... Áááá! :)
0
2006. július 3., hétfő 22:40
Jut eszembe, S(z)ophie választása július 12-én a film+ csatornán, ha valaki még nem látta volna, nézze meg!
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 22:39
Hát lehet, nekem Phoenix hiányozna leginkább belőle.
0
2006. július 3., hétfő 22:38
Ez igaz, de Kate nélkül is ment volna. Geoffrey nékül már nem. :-)
0
2006. július 3., hétfő 22:36
Sztem az a film úgy tökéletes ahogy van...
0
2006. július 3., hétfő 22:34
Juliet!

A Quills egyedül Geoffrey Rush miatt volt jó, Kate viselkedése több mint idegesítő volt.
0
2006. július 3., hétfő 22:25
Igen, emlékszem arra a filmre, mivel én a hetvenes években nem nagyon csináltam még semmit, ezért én sajna egy letöltött avi-s verzióban láttam angolul és tényleg nagyszerű film. Köszi szépen hogy eszembe juttattad.
0
2006. július 3., hétfő 22:22
Ugyan már, TM, kit érdekelnek a mindenféle filmes díjak meg jelölések! A lényeg, hogy Meryl egy amorf, öreg trampli, aki talán még szopni se tud rendesen... :)))
0
2006. július 3., hétfő 22:21
Szia MDM! :)

Szivemből szóltál, nekem is az egyik nagy kedvencem Steve McQueen...:)
Ám kihagytál 1 nagy filmet a felsorolásodból, ez pedig nem más, mint a
LOVE WITH THE PROPHER STRANGER(SZERELEM A MEGFELELŐ IDEGENNEL)1964,
amiben Nathalie Wood-al játszottak együtt.
Hejj, de nagyszerű kis film volt az, még a 70-es években láttam valamikor, együtt a HÉT MESTERLÖVÉSZ-el.
De hogy kik is az én kedvenceim?
Nos, lássuk:
HUMPHREY BOGART(1899-1957)-Gondolom, ehhez nem kell kommentár, hogy miért, filmjei önmagukért beszélnek...:)
YUL BRYNNER(1917-1985)-Olyan szuggesztív színész, mint ő, kevés volt/van Hollywood-ban...
STEVE MCQUEEN(1930-1980)-róla már esett szó;
AL PACINO(1940-)-Lee Strasberg egykori kedvenc diákja, akinek filmjei közül hadd ne a KERESZTAPÁ-t emeljem ki, inkább a PANIC IN THE NEEDLE PARK-ot, a SERPICO-t, a DOG DAY AFTERNOON-t, a SCARECROW-t, a BOBBY DEERFIELD-et, a remek CRUISING-et, a lenyűgözően zseniális SCARFACE-t és így tovább.
A színésznők közül pedig KATHARINE HEPBURN-t(1907-2003),akinek "férjével", SPENCER TRACY-vel forgatott filmjei voltak talán a legemlékezetesebbek, és SALMA HAYEK-et, a mexikói-amerikai szépséges színésznőt(DESPERADO, FROM DUSK TILL DAWN, DOGMA, THE VELOCITY OF GARY, FOOLS RUSH IN, FRIDA)emelném ki a kedvenceim közül.
0
2006. július 3., hétfő 22:12
S még mindig díjak:
Másik nagy kedvencem MERYL STREEP "dicsőséglistája":
26 év alatt 13 Oscar-jelölés, azaz minden második évben!!! Két Oscar-díj.
Ugyanezen idő alatt 20!!! Golden Globe-jelölés, 5 győzelemmel!

Talán nem tehetségtelen Ő sem.
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 22:00
Félretéve anti- és szimpátiát, ha csak a filmdíjakra fókuszálunk Kate Winsletet 10 év alatt 4-szer jelölték Oscar-díjra, 4-szer jelölték Golden Globe-díjra, 3-szor BAFTA-díjra (Brit Filmakadémia), és ugyancsak 3-szor European Film-díjra. Ebből utóbbit kétszer nyerte el, a Baftát egyszer, és gyanítom, hogyha amerikai színésznő lenne, akkor talán már Golden Globe és Oscar is lenne a vitrinjében.
Nézzük azokat, akiket helyette díjaztak a négy alkalommal:
Hilary Swank - ez még rendben is volna, de a többiek: Helen Hunt, Jennifer Connelly, Mira Sorvino - fogalmazzunk úgy --> vicc...
Kate épphogy túllépett 30. életévén, fog még bizonyítani rajongóknak, kritikusoknak, kétkedőknek ünneplőknek, mert pályája töretlen, fejlődése egyenletes, tehetsége pedig kortársai között a legnagyobb.
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 21:25
Szia ZS!

Sandra Bullockot én minősítettem tehetségtelen libának, mivel nekem meg ez a véleményem, melyet Palkóhoz képest egyenesen oxfordi stílusban fogalmaztam meg.
0
2006. július 3., hétfő 20:42
Szinésznõ:Cate Blanchett esetleg Gwyneth Paltrow
0
2006. július 3., hétfő 20:36
A régiek közül:Cary Grant,Audrey Hepburn

Voltaképpen csak a pálya végén érdemes értékelni.De Niro kedvenc,de ha így folytatja...
0
2006. július 3., hétfő 20:34
Jah vágom. :D
0
2006. július 3., hétfő 20:28
Úgy értem csínom palkó olyan mint K bunkóbb változata:D
0