Keresés

Ki a kedvenc színész/nőd? Miért? Meséld el!

2006. július 3., hétfő 16:54
Azért nincs róla infó mert 26 éve meghalt.
0
2006. július 3., hétfő 16:53
Van, az már 25 is... 1980-ban halt meg, novemberben lesz 26 éve.
0
2006. július 3., hétfő 16:52
Talán azért nincs Steve McQueen-ről semmi új info, mert több mint 15 éve, hogy meghalt.
0
2006. július 3., hétfő 16:51
Bocs, elírtad: Steve McQueen
0
2006. július 3., hétfő 16:50
Kate Winslet egy tehetségtelen, dagadt tehén!

Nocsak, nem is tudtam, hogy csak a filigrán alkatúak előtt áll nyitva a színi pálya... :)

Ha már szóba került Sandra Bullock, hadd jegyezzem meg róla, hogy kifejezetten nem kedvelem: tehetségtelen liba, túlnyomórészt felejthető filmekkel. Jobb filmjei se igazán miatta jók... Jennifer Garnerről nem tudok mit mondani, így hirtelen azt se tudom, kicsoda. Elizabeth Taylor persze, hogy fiatalon volt az igazi, hiszen lassan 40 éves az utolsó, igazán jó filmje....
0
2006. július 3., hétfő 16:48
Bocs, elírtam: Steve McQueenn
0
2006. július 3., hétfő 16:46
Kedves Palko! Ha lehet, máskor kerüld az efféle megnyilvánulásokat!
Nekem sem kedvencem Winslet, de eszem ágában sincs megbántani a rajongóit!
Mert a "dagadt tehén" "anyamedve" stb. biztosan nem esik jól annak, aki kedveli Kate-t!
Persze ellenvéleményt lehet írni, de kerüljük az erős jelzőket!
Én kifejezetten örülök neki, hogy Winslet nem az a trendi anorexiás műnő - a külsejével semmi bajom, dekoratív, helyes, természetes. Lehet, hogy jó színésznő is, csak eddig még nem fedeztem fel, talán, majd egyszer...

Stephen MC Queen szerintemis kitűnő színész, kár, hogy mostanában nincs róra túl sok imfo!
0
2006. július 3., hétfő 16:44
Igenis. :-)
0
2006. július 3., hétfő 16:38
Igazán nincs mit!
Háázi feladat, nézd meg a Bullitt-ot!:)
0
2006. július 3., hétfő 16:33
Szia MDM!
Örülök, hogy egyetértünk Kate-tel kapcsolatban. :-)
Én nem is tudtam, hogy Steve McQueen ilyen fiatalon halt meg. :-(( Szegény. Szimpatikus volt nekem is, különösen a Pillangóban és a Pokoli toronyban tetszett, de rengeteg filmjét nem láttam sajnos. Mindenesetre köszi a bemutatást, erre is nagyon jó ez a topik. :-)
0
2006. július 3., hétfő 16:30
Mondjuk te meg leszophatnál, ha nem lennék túl finnyás...
De hogy ne offoljunk, írjál már némi elemzést is az általad említett színészóriásnőről, hogy miért veri klasszisokkal azt a tehetségtelen tehenet.

Üdv:
NAGYPAPA
most posts by TM
0
2006. július 3., hétfő 16:30
Szia cabir!
Én meg pont Angelina Jolie-t tartom tehetségtelennek, átlagosnak, dehát ízlések és pofonok. :-)
Én láttam Kate-en a megszállottságot a SZentek és álszentek c. filmben, hogy szerelmes-e igazán a pszichiáterbe, arról lehetne vitatkozni, szerintem nem.
Szerintem semmi baj nincs Kate külsejével, nagyon vonzó nő, az meg hogy nem fogpiszkálólábú anorexiás műnő, az nekem inkább előny, mint hátrány. Azt sem gondolnám, hogy ez a mai ideál, szerintem egyre inkább nem ez, hálistennek. És az emberek sokkal könnyebben azonosulnak egy olyan színésszel, aki természetes és őszinte, mint egy manökennel. Főleg, ha olyan nagy színész, mint Kate. A színészektől nem várok el semmilyen ideált, az életben is vannak nagyon vékony emberek, és vannak kövérek is. A színészeknek is ezt kell tükrözniük, nem kell, hogy mindenki 50 kilós legyen. Egyébként meg Kate egyáltalán nem kövér, aki egy kicsit is ismeri, látott róla képeket vagy látta különböző filmekben, az láthatja, hogy teljesen normális alkata van. Persze vigyáznia kell, mert ő olyan, hogyha eszik, akkor hízik, de sosem hagyja el magát, ha volt, hogy meg is hízott egy kicsit, utána mikor filmet forgatott, addigra mindig lefogyott. Én ezt nagyon is értékelem benne. Pl. az Értelem és érzelemben 54 kg volt, azt hiszem, ez igazán nem sok.
Írtad, hogy a magassága miatt felnéznél rá, de szerintem ő nem magas, úgy tudom, olyan 167 cm körül van.
Abban egyetértünk, hogy a Titanicban nagyon jó volt Kate, a Sade márkiban is, de az a szerep nem volt olyan különleges, annál ő sokkal többet tud (ld. Mennyei teremtmények, Értelem és érzelem, Hamlet, Jude, ...).
0
2006. július 3., hétfő 16:14
Én nem értek egyet sajnos: Kate Winslet egy tehetségtelen, dagadt tehén! Mondjuk elmosogathatna nálam - de tényleg nem színésznő! Bár nem esetem az anyamedve, nem is szexi, nagypapáknak való!
Kedvenc színésznőm Jennifer Garner. Vidám, természetes, csini, jó filmek. Jó kis színésznő! Sandra Bullock is tehetség, nem csak gyönyörű! A nagyágyúk közül Elizabet Taylor! Fiatalon volt az igazi!
Seann Penn-t is birom! Igazi antisztár, de jó fej, jó filmek.
0
2006. július 3., hétfő 15:46
Sziasztok!

Először is kedves Juliet, maximálisan egyetértek veled, Kate Winslet valóban zseniális színésznő és ezt már számtalanszor bizonyította (kedvencem a Quills).

Az én bálványom, vagy példaképen, ahogy tetszik mióta az eszemet tudom Steve McQueen.

"Steve McQueen 1930. március 24-én látta meg a napvilágot, Beech Groveban, Indianaban. Filmográfiája egészen az  50-es évek elején keződik, ám az áttörést csak az 1958-as "Never Love A Stranger" és az 1959-es "Never So Few" hozta meg számára. Ezt a két filmet már csakis élvonalbeli filmek főszerepei követték, olyanoké mint a "The Magnificent Seven" és a "The Great Escape".McQueen ez idő tájt már boldog házasságban élt, a nála hat évvel fiatalabb Neile Adams színésznővel, akitől két gyermeke is született. A Nagy Szökés c. művet olyan filmek követték mint a "The Cincinnati Kid" (1965), a "The Sand Pebbles" (1966, Oscar jelölés), a "The Thomas Crown Affair" (1968), a "Bullitt" (1968)" és a "The Reivers".

McQueen ezekben az években ért fel a csúcsra és csak halála előtt pár évvel kezdett lecsúszni onnan. Igaz hogy ezidőtájt (1972) ment tönkre házassága, de nem egész egy évre rá a Bandito újra megnősült, új felesége Ali MacGraw, aki egyben partnere is volt az 1972-es "The Getaway" c. műben, melyet Sam Peckinpah rendezett és a  70-es évek elejének legnagyobb sikere volt McQueen számára, a "Le Mans" (1971)mellett.

Ezt olyan filmek követték, mint a "Papillon" (1973), vagy a "Towering Inferno" (1974). Ám a színész sikerszériája ezzel lezárult, 1978-ban elvált feleségétől, Ali MacGrawtól, de 1980-ban halála évében újranősült és olyan filmsikereket csinált mint a "Tom Horn" és a "The Hunter".

Korának egyik legnagyobb alakja 1980. november 7-én halt meg Juarezben, Mexikóban és rák vitte el. Élete során nem csak örök érvényű filmeket csinált, de stílust is teremtett, béke poraira!"

Azért az idézőjel mert a cikket weblapom egyik hasábjából vágtam ki, de a szöveget  én írtam, tehát nem plagizálok!:)

Steve-en kívül még akit végtelenül tisztelek az Michael Gambon, aki elsősorban nem film, hanem színpadi színész, ám kisebb szerepekben felbukkan a Tortában, az új Ómen feldolgozásban és még sok más sikerfilmben is.
Szintén nagyon kedvelem Woody Allent, aki úgy látja az emberi kapcsolatokat, ahogy senki más a világon.
Legyen vígjáték (Annie Hall, Sleeper), vagy drámaibb mű (Match Point, Interiors) Woody nem vall kudarcot.
0
2006. július 3., hétfő 15:15
Szia Juliet!
Nagyon örülök ennek a lelkes hozzászólásnak! Tulajdonképpen a topicot azért is nyitottam, hogy fel tudjak fedezni megamnak új színészeket!
Ugyan is minden színésznek vannak gyengébb, és nagyobb alakításai, és lehet őket egy-egy film alapján tévesan megítélni.
Nekem a Szentek és áldszentek c. filmben az zavart Winslet-tel kapcsolatban, hogy nem igazán láttam rajta azt a bizonyos megszállottságot, amire sztem szükség lett volna, hiszen teljesen rabja lesz Babának. Az sem jött le nekem, hogy tényleg szerelmes a pszichiáterbe...
Az általad felsorolt filmeket a Mennyei teremtmények kivételével mind láttam. Állítólag nagyszerű film, csak nem jutottam még hozzá.
Kate sztem a Titanicban, és a Sade márkiban a legjobb - ezek a kosztümös szerepek illenek hozzá leginkább, hiszen a külseje is nem a mai - hanem a klasszikus szépségideált testesíti meg.
Persze ez csak privát vélemény, talán nincs is igazam Kate-val kapcsolatban - a színészek megitélése pedig szubjektív... Sokszor nem is tudom, miért rajongok az egyik színészért, miért rühellem a másikat....
Példának okáért: régen rendkívül utáltam Angelina Jolie-t, mert nagyon vadnak, és "műnőnek" találtam ,és a Tomb Raiderekkel, és az akciófilmekkel azonosítottam.
Egyszer egy másik fórumon valaki ajánlotta nekem a Gia-t, és az Észvesztőt.
Hát, mikor megnéztem ezeket a filmeket, teljesen megváltozott róla a véleményem - tényleg nagyszerű színésznő! A külseje pedig nem mű - a szája sem, hanem egyszerűen szépnek született.
Remélem, egyszer Winslet-ről is jobb véleményem lesz, nem zárkózok el senkitől..

Hogy lehet ide képeket felrakni? - ugyan már magyaráztátok, de valahogy nem sikerül...
0
2006. július 3., hétfő 3:26
Szia cabir!
Na, csak azért írok a topikba, hogy reagáljak a Kate Winslet-es hozzászólásodra a másik topikban, nem akartam ott offolni. :-)

Szóval nekem már jó ideje Kate Winslet lett a legkedvencebb színésznőm, persze még rengeteg színésznőt nagyon szeretek, de érte rajongtam/rajongok úgy igazán, rengeteget foglalkoztam vele, anyagokat töltöttem le róla a netről, el sem tudod képzelni, mennyi időt szántam arra, hogy elkészítsem a saját Kate Winslet-es adatbázisomat a gépemen, amit mindig frissítek, és egyszerűen tökkéletes!!! :-))
Engem Kate nagyon el tudott varázsolni, annyira, amennyire már jópár éve senki a kortárs színésznők közül, ezért rajongok érte. Valóban nagyszerű volt a Holy Smoke és a Quills című filmekben is, és rendkívül árnyalt (!), nekem mégsem ezek a kedvenceim.
Meg kéne nézned őt a Mennyei teremtmények c. filmben, biztosan megváltozna a véleményed róla. Ott már 17 évesen olyan alakítást nyújtott, amire egy 30 éves színésznő is büszke lehetne.

Másik nagy kedvencem tőle az Értelem és érzelem c. film, amelyben szintén lenyűgözött kifogyhatatlan energiájával és fantáziájával. Annyira árnyalt, és nem átlagos, váratlan alakításokat nyújt, ami mellett nem lehet közömbösen elmenni. Semmi sablon, modorosság nincs benne, csak őszinteség.

Utána jött a Jude (magyarul Lidércfény) c. film, amiben szintén magával ragadott. Egy határozott, öntudatos nőt játszott rendkívül meggyőzően, akit szörnyű tragédia ér.

Még ugyanabban az évben (elképesztő, hogy egymás után ilyen alakítások jöttek) következett Ophélia a Hamletben, ami a világirodalom egyik legnehezebb szerepe. Ezt is sikerült tökéletesen eljátszania, rendkívül megindító volt. Azt mondják, azok a nagy színészek, akik a megőrülést is természetesen el tudják játszani. Hát neki sikerült.

Aztán jött a Titanic, amiben megismertem és megszerettem. Ötször néztem meg a moziban, annyira magával ragadott az alakítása, ami nemcsak egy átlagos katasztrófafilmes alakítás volt, hanem megvolt benne a jellemfejlődés, az érzelem is.

Ezek voltak tőle a legkedvencebb filmjeim, de szeretem még a Holy Smoke-ot is, bár azt csak Kate alakítása miatt, tetszik a Quills is, de az a szerep nem volt elég összetett Kate tehetségéhez.

Az Eternal Sunshine of the Spotless Mind-ot is szeretem, mert abban is olyan jól eljátszotta azt az őrült csajszit.

Az Iris c. filmben is jó volt, de az sem a kedvencem, az Enigmában is, de ott csak mellékszerepet játszott, és a David Gale élete is érdekes film volt, de abban sem volt különleges a karaktere.
Ha tudod, nézd meg ezeket a filmeket, hidd el, meg fog változni a véleményed róla, ő a 20. század egyik legjobb színésznője!!! :-)) Tudom, elfogult vagyok, de nem véletlenül lettem az.
0
2006. június 23., péntek 23:15
Na, kedves topicom újra előjött!
Írjatok bele nyugodtan!
0
2006. június 23., péntek 23:10
Szinész kategóriában nálam Al Pacino a király  nagyon sok jó filmje van pl: Szemtől Szemben, Az ördög ügyvédje ja és valami Keresztapa:D  A szinésznő kategóriában nekem Uma Thurman a kedvencem a Tarantino filmekben nyujtott alakitásai miatt
0
2006. április 27., csütörtök 15:27

Színésznők közül talán Jennifer Aniston emelném ki. De őt is csak a Jóbarátok miat. Más filmben nem is nagyon láttam még. Kivéve a Good Girl-ben, ami nem is nagyon tetszett. Ezért maradtam inkább csak a Jóbarátoknál. De ott nagyon jól játssza a figurát. Talán ezért is nem jönnek be (nálam) a filmjei. Ez olyan mint Christina Applegate esetében. Olyan jól adta a buta szöszit a Rém rendesben, hogy más szerepben már nem tudnám elképzelni. (kivétel a Kipurcant a bébicsőszben, mert ott előbb láttam).
0
2006. április 27., csütörtök 15:26
Igazad van, baromi fontos, mivel ez egy filmes fórum, és a színészek is beletartoznak ebbe, mivel a filmek létrejöttét nagyrészben nekik köszönhetjük!
Neked kik a kedvenceid? Hátha valakit érdekel!
0
2006. április 27., csütörtök 15:20
ezt a topicot baromi fontos volt megnyitni!
0
2006. április 27., csütörtök 15:02
Sziasztok!
Nem tudom, van-e, volt-e az Xpress fórumon hasonló topic. Ha van is, vagy nagyon hátracsúszott, vagy nem találom. Mindegy, beindítom, próba cseresznye!
Mindenesetre ez elég jó téma, érdemes róla beszélgetni!

Írd le, ki a kedvenc színészed, vagy színésznőd, de ne csak a nevet írd, lehetőleg indokold is meg, miért! Akár ismertető, bemutató szöveget is írhatsz hozzá, vagy mutathatsz fényképet is róla!
Hátha másoknak kedvet csinálsz csodálatod tárgyához! (ha nincs "kijelölt " kedvenced, többet is írhatsz)

Viszont ha lehet, ne "fikázd" (nagyon) mások bálványát, mert lehet, hogy lincselés lesz belőle!

Ennek szellemében - hajrá!!!
0