Szia cabir!
Na, csak azért írok a topikba, hogy reagáljak a Kate Winslet-es hozzászólásodra a másik topikban, nem akartam ott offolni. :-)

Szóval nekem már jó ideje Kate Winslet lett a legkedvencebb színésznőm, persze még rengeteg színésznőt nagyon szeretek, de érte rajongtam/rajongok úgy igazán, rengeteget foglalkoztam vele, anyagokat töltöttem le róla a netről, el sem tudod képzelni, mennyi időt szántam arra, hogy elkészítsem a saját Kate Winslet-es adatbázisomat a gépemen, amit mindig frissítek, és egyszerűen tökkéletes!!! :-))
Engem Kate nagyon el tudott varázsolni, annyira, amennyire már jópár éve senki a kortárs színésznők közül, ezért rajongok érte. Valóban nagyszerű volt a Holy Smoke és a Quills című filmekben is, és rendkívül árnyalt (!), nekem mégsem ezek a kedvenceim.
Meg kéne nézned őt a Mennyei teremtmények c. filmben, biztosan megváltozna a véleményed róla. Ott már 17 évesen olyan alakítást nyújtott, amire egy 30 éves színésznő is büszke lehetne.
Másik nagy kedvencem tőle az Értelem és érzelem c. film, amelyben szintén lenyűgözött kifogyhatatlan energiájával és fantáziájával. Annyira árnyalt, és nem átlagos, váratlan alakításokat nyújt, ami mellett nem lehet közömbösen elmenni. Semmi sablon, modorosság nincs benne, csak őszinteség.
Utána jött a Jude (magyarul Lidércfény) c. film, amiben szintén magával ragadott. Egy határozott, öntudatos nőt játszott rendkívül meggyőzően, akit szörnyű tragédia ér.
Még ugyanabban az évben (elképesztő, hogy egymás után ilyen alakítások jöttek) következett Ophélia a Hamletben, ami a világirodalom egyik legnehezebb szerepe. Ezt is sikerült tökéletesen eljátszania, rendkívül megindító volt. Azt mondják, azok a nagy színészek, akik a megőrülést is természetesen el tudják játszani. Hát neki sikerült.
Aztán jött a Titanic, amiben megismertem és megszerettem. Ötször néztem meg a moziban, annyira magával ragadott az alakítása, ami nemcsak egy átlagos katasztrófafilmes alakítás volt, hanem megvolt benne a jellemfejlődés, az érzelem is.
Ezek voltak tőle a legkedvencebb filmjeim, de szeretem még a Holy Smoke-ot is, bár azt csak Kate alakítása miatt, tetszik a Quills is, de az a szerep nem volt elég összetett Kate tehetségéhez.
Az Eternal Sunshine of the Spotless Mind-ot is szeretem, mert abban is olyan jól eljátszotta azt az őrült csajszit.
Az Iris c. filmben is jó volt, de az sem a kedvencem, az Enigmában is, de ott csak mellékszerepet játszott, és a David Gale élete is érdekes film volt, de abban sem volt különleges a karaktere.
Ha tudod, nézd meg ezeket a filmeket, hidd el, meg fog változni a véleményed róla, ő a 20. század egyik legjobb színésznője!!! :-)) Tudom, elfogult vagyok, de nem véletlenül lettem az.