Keresés

NOX DVD

2006. augusztus 3., csütörtök 22:59
Nem szeretem az R-Go-t, de a Noxot igen. :)  Kezdeteben úgy voltam velük, hgy nem nagyon tetszett a produkció, felettébb eröltetetettnek és ötlettelennek találtam a magyar népzenei dalokra ráhúzott szintipop stílust. Szintén akkor kedveltem meg a csapatot, mikor tavaly láttam az Eurovíziós dalfesztivált és azóta már láttam is a Ragyogás turné egyik produkcióját, leesett az állam.
Péter Szabó Szilviának szép hangja van :-) (gondoltam megnevezem az "énekes csaj"-t)
0
2006. augusztus 3., csütörtök 21:20
A NOX-nak jó zenéi vannak, de ez az embermadaras, amit az EB-re írtak valami szörnyű!
0
2006. augusztus 3., csütörtök 19:29
Úgy látom, régóta alszik már ez a topik, de nem tudom megállni, hogy „téglagyári megálló” nevű „mentorom” szavaira ne reagáljak. Mi az, hogy „Még az énekes csaj csak-csak…” :-))) Kiéhezve sem kell lennie a férfiembernek, hogy menten meg ne… kérdezze, miszerint „kér-e kólát”?! ;-) Nekem speciel a szívem „másik” csücske (minden tekintetben). Mi itthon nagyon szeretjük a NOX zenéjét (feleségemmel én ismertettem meg), és nemrég beszereztük az ominózus DVD-t 4990 Ft-ért a szegedi Corából.
Szólnék a technikai részletekről (ha ezzel sikerül kicsit feléleszteni a topikot, annak külön örülnék), mert lentebb ilyesmiről eddig nem volt szó. Úgyhogy reagálhatna, akinek szintén megvan. Nos, mi el vagyunk ájulva a koncerttől. Megérkezése napján és másnap töviről hegyire végignéztük a műsort és extrákat is. A kép (és főleg Szilvia) csodás! DE! Van nekem már 4 import DVD-koncertem. Ez az első magyar, és garantáltan magyar! Kifizetek 5000 forintot ezért a dupla lemezért, és mit kapok az arcomba? A Universal logót követően 3, azaz három (számomra) ÁTUGORHATATLAN reklámot! :-(( (A mi autónk, körtepálinka, meg valami nekem ismeretlen mozi vagy mi.) A szétrobbanás határán voltam/vagyok! Hogy milyen pitiáner, szemét viszonyok és emberek vannak ebben az országban! Amikor már a 3. reklám ment, megszámoltam a tok hátulján a szponzorok logóit: 12 darab, és felsóhajtottam a legrosszabbra készülve. Szerencsére nem kerültek rá reklám formájában. De micsoda alávaló eljárás ez? A stáblista végén úgyis mindenkinek közlik a nevét, logóját! Nem mindenki enged(het) meg magának ennyi pénzt egy ilyen kiadványra. S ha mégis kiböjtöli, akkor kap egy nagy arcon verést. 990 forintos lemeznél (fogszívás mellett) még bele kellene törődnöm ilyenbe, de ennél? Ha már ilyen undok a szponzorok némelyike, miért nem lehet olyan trükkösen átugorni a reklámokat, mint a "Pingvinek vándorlása" lemezen, hogy megnyomom a "Top menü" gombot? Vagy lehet, csak rá kellene jönni? Tehát ezt érdemlik a rajongók? Ne értsen félre senki, egy percig sem a NOX-ot hibáztatom (bár nem zörög a paraszt…). Ezek a külföldi-belföldi, pénzeszsák cégek kényszeríthették őket, szerződés szintjén arra, hogy ez így legyen (mert amúgy leshették volna a pénzt), más magyarázatot nem tudok. (Ha valaki tud, okosítson fel!) És az külön szemétség, hogy úgy vetetik meg velünk, hogy előre nem tudhatunk a reklámokról. Szóval, maximálisan fel vagyok háborodva. Az ilyen reklámos lemezeket, már eleve nem szívesen veszem ki a szekrényből, mert rosszul vagyok, ha belegondolok, hogy reklámokat kell végigunatkoznom, mire szórakozni tudok. (Ha tudom egy DVD-ről, hogy ilyesmi van rajta, elgondolkozom a megvételen, úgy általában.) Bleee! Kihozták belőlem az állatot rendesen! A "gond" az, hogy ez sokszor ki fog kerülni a vitrinből, mert imádjuk. És annyiszor egyem a kefét? De ez még nem minden! A kiadvány külsejével, kivitelezésével nagyon meg vagyok elégedve. Ilyen furmányos tokot eddig még soha nem láttam (a bepattintott lemezek félig fedik egymást, ami talán nem előnyös, de érdekes). A két lemez (legyen szó koncertről vagy bármilyen extráról) végig 16:9-es(!) Ami furcsa (bár megjelenítő típusától és beállításától függhet a milyensége), az az, hogy az alkalmazott csík alul és felül nem fekete! Valamely szürkeárnyalat (nálam legalább 50%-os), ami engem rettenetesen zavar. (Képcsöves és DLP projektoros tévén látszik, viszont az LCD monitoromon nem!) E szürke csíkok és a képmező között halvány (egynéhány képsornyi) fekete vonal is van, s ettől meg olyan keretezettnek tűnő a látvány. Szóval, ezzel sem lopta be magát a szívembe az, aki kitalálta. Némelyik extrás klip esetében az említett vékony fekete csík megközelíti az 1 cm-t is! De annyi baj legyen. Dobogós 1. helyen az a 3 reklám bosszant. (Mit nem adnék érte, ha megtudnám, hogy van valami kód, trükk a távirányítóval, hogy ezeket átugorja az ember!) 2. helyen olyasmi bosszant, ami más filmek esetében sem mindegy, de egy koncertnél végképp feltűnő. (Nem is biztos, hogy hibáról van szó, de egy barátom szerint kis hazánkban a mai napig nem tudnak tisztességes koncert DVD-hangot kikeverni. Kivételként talán Ákosét mondja, de azt még nem is láttam/hallottam. Szóval: beteszem a NOX koncertlemezt, és a mélynyomóm végig nem kapcsol be! Akármilyen dinamikus a hangzás (a frontokon azért érződik basszusgitár és dobok esetén), a mélyláda kis lámpája viszont piros marad, pedig érzékelővel ellátott típus, aminek bizonyos jelszintnél, ingerküszöbnél magától be kell kattannia, azaz zöldre váltania a lámpáját (maximális érzékenységen sem). Ha feltekerem az erősítő hangerejét, akkor persze bekapcsol a mélynyomó! De e nélkül is be kellene neki. Betettem az extra lemezt, s ugyanazon a nem túl hangos szinten annál azonnal bekapcsolt, már a menünél! Az erősítőm menüjében is maximumra állítottam a mélynyomó felé küldött hangerőt, de a helyzet nem jobb. Nekem ilyen jellegű problémám még nem volt. Semmilyen filmmel. Amúgy bármit hallgatok az erősítőn (akár csak mp3-at a gépemből vagy a DVD-lejátszóról), a mélynyomó szinte azonnal bekapcsol. Ha a NOX-koncertet a PC-ről játszottam le (szintén az erősítőre van kötve sztereóban), a mélynyomó azonnal bekattant. Valahogy nem tudom feldolgozni ezt az egészet. Hol lehet a hiba? AMúgy mélynyomó nélkül is nagyon jól szól, de ha már van?!
Végül (a fentiek ellenére) mindenkit arra buzdítok, hogy ha kedveli ezt az együttest, zenét, MINDENKÉPPEN VEGYE MEG ezt a DVD-t, mert szuper élményben lesz része! És ezt nem elvakult, hanem higgadt NOX-rajongóként mondom. Csak vagyok olyan bolond, hogy ilyen apróságokon fennakadok! ;-)
0
2006. május 4., csütörtök 19:09
Jól teszed, ha megveszed, de ne a Media Marktban. arra figyelj, mert ott egy 1000-el drágábban adják.Szemét banda...:)Amúgy a Nox angol számai is rajta vannak, és le a kalappal...valamint az extrák közt van két szám, ami Karaoke módban megy, úgy rendesen...még a szöveget is kiírja a dvd...
0
2006. május 4., csütörtök 19:09
Jól teszed, ha megveszed, de ne a Media Marktban. arra figyelj, mert ott egy 1000-el drágábban adják.Szemét banda...:)Amúgy a Nox angol számai is rajta vannak, és le a kalappal...valamint az extrák közt van két szám, ami Karaoke módban megy, úgy rendesen...még a szöveget is kiírja a dvd...
0
2006. május 4., csütörtök 18:44
Egy R-Go koncerten láttam először a Noxot (a mögöttem állóknak erre egy másik alkalom kellett), de őszintén szólva akkoriban nagyon nem tetszettek. Még az énekes csaj csak-csak, de a társa egy idegbeteg Usztics Mátyásra emlékeztetett, ahogy ott atillában nyomta a koreográfiát. Persze azon a koncerten sok más is volt, ami nem érdekelt, például láttam Gregor Bernadettet Gesztivel (nem én csináltam a lesifotót!), aztán láttam a magyar Kopárföld Dávid Merlinit, amint egy akváriumba se tudott tisztességesen belefulladni, és még a szépen éneklő kócos fiú a belőtt haverjával (TNT) is bezavart a csikidammra hangolódott kedvembe.
A NOX-ot azóta megkedveltem, az Eurovíziós teljesítményük kimondottan tetszett! Valószínű megveszem a dvd-t, már múlthéten szemeztem vele.
most posts by TM
0
2006. május 4., csütörtök 17:27
várbeli én sem vagyok...de még rajongó sem, csak egyszerűen szeretem őket, és a zenéjüket..:)
0
2006. május 4., csütörtök 17:26
Igen, ez nekem is feltűnt, dehát mind1!Íg is szeretjük őket:)
0
2006. május 4., csütörtök 17:26
A Felhőtánc a "Stinges"
Ja, én sem vagyok vérbeli Nox-rajongó.
0
2006. május 4., csütörtök 17:22
Kozsó és társaival tényleg nem lehet összehasonlítani, mert azért itt a háttérben van tudás, és zenei előképzettség is. Aztán a zenekarban is profi zenészek vannak (pl. Sipeki Pipi, aki Zorán gitárosa; és azért ezt lehetne még sorolni). Szerintem van olyan aki az első lemez miatt fújjol a csapatra, mert meg kell hagyni az elég "népi motívumos volt" (Hej dunáról és társai), aztán a Karácsonyi és a Ragyogás lemezre megváltozott. A koncerten a táncolást nézve pedig inkább Michael Flatley jutott az eszembe, nem pedig egy néptáncegyüttes.
20-án újra koncert!!! :)
Eszembe jutott még egy apró probléma, ami nem is inkább a DVD-vel, hanem a koncerttel kapcsolatban van, az egyik kedvenc dalom (ami úgy kezdődik, mintha a Sting - Desert Rose dalát hallanám) nem kerül be a koncertműsorba, csak az angol részlegbe. Pedig másik koncerten magyarul játszották.
0
2006. május 4., csütörtök 17:17
A 3 együtt.
0
2006. május 4., csütörtök 17:14
nekem a forogj világ az abszolút kedvenc... több szám most nem jut eszembe... (nem vagyok vérbeli NOX rajongó...)
0
2006. május 4., csütörtök 17:12
Aham...nekem pedig még régen az első számuk tetszett..aztán a többi nem...majd most karácsonykor kiadott albumuk, meg a Ragyogás albuma, elkáprásztatott,és megszerettem...jó, hogy valaki fent tartja a magyar kultúrát egy picit, mégha ilyen modern verzióban is...szóval most már tetszik.Valóban hasonlít egy musicalre, de azért maradjunk abban, hogy az másodlagos szempont egy zenekarnál...nekem először a zene, utána a látvány jön.:)
Én sem mondanék ilyen, hogy szar, szerintem a szar kategória az dum-dum zene, Kozsó, és fattyai..:)és még sok más...de a Nox azért nem szar!
0
2006. május 4., csütörtök 17:08
na jól összekapcsoltam a szavakat....  :)
0
2006. május 4., csütörtök 17:08
MDM!
A Nox-ban a zenéjük, vagy az hogy "táncos" csapat, vagy számaik tartalma miatt nem tetszik?
0
2006. május 4., csütörtök 17:04
Ákos - Andante és az Utolsó hangos dal DVD-je nagy jó ahogy megcsinálták, és jól is szól. A Nox-ot szerintem mint együttest koncertileg nem igazán lehet összehasonlítani más magyar csapattal, mert hasonló kategóriában nincs ilyen. Maga a színpadi show és látványvilág nagyon tuti. Inkább nevezném színházi musicalnek, mint koncertnek (a zene, a dalok, táncosok, fények, lézer, tüzijáték, stb). Eleinte nekem sem tetszett a Nox, már én akkor sem sz*roztam le, csak nem érdekelt, aztán egyszer belefutottunk egy szabadtéri koncertjükbe, hallottunk egy pár dalt, ami még nem igazán futott a médiában, aztán megtetszett. Ennyi. Izlések és pofonok.
0
2006. május 4., csütörtök 16:55
igen sajnos az lemaradt, viszont 5.1ben is remek élményt ad!Én megkockáztatom, hogy Ákosnál már jobb...sajnos Ákos már nem nagyon játszik olyan jó zenét, mint régen...ez a a szerény véleményem...viszont régen szerettem, kb. a Hűség albumig volt nekem jó amit csinált!
0
2006. május 4., csütörtök 16:54
Nem titeket nézlek le, csak a Nox ot tartom szarnak és nem bírtam megállni kommentár nélkül, szal bocs.
0
2006. május 4., csütörtök 16:53
Tényleg nagyon jó volt a koncerten. Aki igazán szereti érdemes elmennie egy koncertre (pláne hogy majdnem egész évben járják az országot). A kiadvány is igényes, szerintem a hazai kínálatban az Ákos DVD-kel lehet egy színvonalban összehasonlítani.
Egy hiányosságot vettem észre, én sajnálom hogy DTS hang nem került a lemezre.
0
2006. május 4., csütörtök 16:51
milyen színvonal?ha nem tetszik, nem gond, csak nem kell lenézni másokat akik szeretik...speciel én nem szeretem a magyar együtteseket, de a Nox az más...nem igénytelen limonádé zenéket játszanak...
0
2006. május 4., csütörtök 16:49
Ez a színvonal?:(
0
2006. május 4., csütörtök 16:47
igen!Nagyon megéri az árát...majd nézd csak meg..rengeteg extra van...többek közt angolul énekel egy koncerten, és nagyon jó...meg nagyon sok érdekes dolog is..már az extrákért is megéri!
0
2006. május 4., csütörtök 16:44
hmm... akkor az ára az még az "elviselhető" kategóriába tartozik...
0
2006. május 4., csütörtök 16:33
Az első a koncert, a második az Extrák
0
2006. május 4., csütörtök 16:32
nem...dupla dvd
0