Egy kis segítség azoknak, akik szeretnének jobban belemélyedni a témában... Kb. fél évvel ezelőtt elkezdtük fordítani a Final Fantasy 7 című játékot magyar nyelvre, ami mostanában fog befejeződni... Ha valakinek tetszett a film és végignyomná a játékot magyarul (is) az már hamarosan megteheti ;) www.ff7hun.extra.hu
Egyébként a film szerintem nagyon jó lett... Visszatér az összes, a játékban megismert főszereplő - még ha néhányan csak kis időre is -, és nagyon jó volt újra látni őket... Nekem elég jól visszaadta a játék hangulatát... Csak ajánlani tudom mindenkinek...
0
2007. január 14., vasárnap 12:53
466
A látvánnyal határozottan nincs probléma. Anno Joel Silver nyilatkozott a Mátrix3-mal kapcsolatban hogy a nagy végső összecsapást képtelenség lesz lemásolni vagy túlszárnyalni. A japánoknak ez is sikerült (szvsz), míg a Mátrixban határozottan unalmas volt öt perc után a csépelés, itt végig pörgős és lenyűgözően látványos.
Egyébként ha tudsz angolul, akkor javaslom átolvasni a wikipédián a teljes FF7-történetet. Nekem is sokat segített feleleveníeni az emlékeket a film előtt ;)
0
2007. január 14., vasárnap 12:30
509
Örülök neki :D Amúgy a kedvedért megnéztem megint az FFVII történetét feldolgozó kisfilmet. Egész pontosan nem fél óra, de majdnem: 22 perces. A sztori egész korrekt módon össze van foglalva, mondjuk volt néhány fontos momentum, amit egy-egy utalással elintéztek, de a sztorit sacc/kb. meg lehet érteni. Viszont a felirat elég gyorsan vált, szóval résen kell lenni, hogy ne kelljen tekergetni :)
0
2007. január 13., szombat 21:57
1075
Azt hiszem meggyőztél :)
0
2007. január 13., szombat 21:53
509
30 perces, szóval egész használható. Egyébként annyira nem érthetetlen... Ismerősöknek mutattam, akik nem is hallottak még az FF-ről előtte... De miután kikérdeztem, hogy mit láttak, nagyjából eltalálták, hogy miről is szólt a film. Az eleje egy kicsit gázos, amikor elmagyarázza, hogy hogyan működik az Életfolyam, valamint hogy ki kivel van, de ez a kisfilmből kiderül. A másik pont Aerith és Zack "visszatérése", ami nem érthető, a többi az igen. És rohadt látványos, szóval ennyi pénzért ne hagyd ott ;)
0
2007. január 13., szombat 21:13
1075
Én is ezen gondolkodtam, láttam 1990-ért, és mivel szeretem az animéket és a látványos filmeket/animációs filmeket, így arra gondoltam ha már történetileg nem is, de legalább kép-hang hatásilag le fog nyűgözni. De szerintetek falhoz fogom csapni annyira érthetetlen akkor nem pocsékolom el rá a pénzem. Mellesleg ez az összefoglaló kisfilm hány perces?
0
2007. január 13., szombat 20:59
509
Szerintem élvezhető. Csak az embernek ilyenkor a kompromisszumra kell törekedni, el kell fogadnia, hogy lesznek benne nem túl érthető dolgok (a legfőbb fejtörést amúgy Aerith és Zack visszatérős jelenetei okozzák). Amúgy a kisfilm elég korrektül összefoglalja a játék főbb eseményeit, már amennyire egy ilyen kisfilm képes egy több, mint 50 órás tiszta játékidővel rendelkező játékot bemutatni. Amúgy épp ma vettem meg eme csodát DVD-n :)
0
2007. január 13., szombat 20:56
914
Nem is annyira az univerzumot, mint inkább a Final Fantasy hetedik epizódját kell ismerni hozzá. A kérdésre a válasz amúgy egyértelmű nem.
0
2007. január 13., szombat 20:21
1075
Élvezhető a film a Final Fantasy univerzum ismerete nélkül?
0
2006. május 9., kedd 15:42
37
Ja bocs, azért EGYETLENEGY kivétel van: A hihetetlen család... Igaz, abban azt szerettem, hogy abszolut nem törekedtek fotorealisztikusságra - kb mint a Geri sakkozik-nál.
0
2006. május 9., kedd 11:12
2178
"nekem eleve ellenérzésem van a CGI-emberszereplős filmekket"
ühüm! nekem is...
0
2006. május 9., kedd 11:08
37
Nahát, még nincs fórum?
De ha már itt vagyok: szerintem nem kéne egekig magasztalni egy filmet csak azért, mert vki szereti a játékot és jó viszontlátni a régen megkedvelt szereplőket. A technikai megvalósítás más tészta: nekem eleve ellenérzésem van a CGI-emberszereplős filmekket (a Spirits Withint finoman szólva untam). Emberek nélkül egy fotorealisztikus mozinak nincs lelke. Akik nem játszottak vele, hogy tudták megérteni? Erre jó a kisfilm a DVD-n? (bár megvenni akkor se fogom...)