Keresés

2006 Labdarugó VB.

2006. július 13., csütörtök 16:16
A franciák ellen?

Röhej...

Az utolsó meccseken csak erőteljesen véleményesen megítélt büntetőkkel maradt állva a csapat.... és jutott tovább, illetve maradt versenyben a döntőben a büntetőpárbajig.
0
2006. július 13., csütörtök 16:02
a csoportmérkőzésektől kezdve egyértelműen a franciák ellen "játszottak" a bírók. egy sarokra lépés a 11esen belül pedig büntetőt érdemel
0
2006. július 13., csütörtök 15:45
kb. annyira sportszerű, mint kiprovokálni egy jogtalan 11-est...
0
2006. július 13., csütörtök 14:54
1: nem vagyok kispapagáj, soha nem is voltam, mostanában nem is tervezem, hogy azzá váljak - a fejemben pedig több van, mint hinnéd!
2: ez fórum
3: te sem magyaráztál, én sem
4: mi az, hogy csendre, mellébeszélésre??? a csend az csend, és semmi beszéd. tudtommal Z tegnap este először nyilatkozott a döntőn történtekről, mellébeszélés helyett találgatásokat és véleményeket kellett volna neked is írnod
5: attól függetlenül, hogy én 8 éve kimondottan a franciáknak fan vagyok, csak megerősítette véleményem édesanyám nyilatkozata is, miszerint az olasz olcsón megúszta
6: nem egyedül én vagyok, aki megbocsátotta történteket. nem abból lesz az ország hőse, aki kiprovokálja az ellenfél kiállítását - ez mennyiben sportszerű???
0
2006. július 13., csütörtök 13:24
ha nem is örökre, de egy 6 hónapra biztos. mondjuk nem érdekel zidane, nem vagyok kárörvendő. inkább a magam szerény módján örülök az olaszok megérdemelt győzelmények, bunda-botrány ide vagy oda.
0
2006. július 13., csütörtök 13:22
...látott döntőt.
0
2006. július 13., csütörtök 13:22
Kár hogy abbahagyta, úgy eltilthatták volna örökre. :)
0
2006. július 13., csütörtök 13:21
zidane nem bánta meg, amit tett. magára vessen, nem is való már a pályára. jött ezzel az érzelgős nyilatkozattal, hogy "jaj, bocsánatot kérek a gyerekektől." valószínűleg a gyerekeknek jobban tetszett a megmozdulása, mint pl. egy olyan nőnek, aki most látott először - de reméljük nem utoljára - döntőt.
0
2006. július 13., csütörtök 13:21
Elég furcsa logikája van Zidane-nek. Nem Materazzi tettéért kért volna bocsánatot, hanem a sajátjáért, ha nem kér, azt jelenti, egyetért azzal amit tett.
0
2006. július 13., csütörtök 13:16
mindez csak feltételezés volt. gyakorlatilag mindegy mit mondott, zidane akkor is sportszerűtlen volt, ezért ki kellett állítani.
0
2006. július 13., csütörtök 13:12
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. július 13., csütörtök 13:01
hülyeség
0
2006. július 13., csütörtök 12:35
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. július 13., csütörtök 1:40
teljesen totál 1etértek
0
2006. július 13., csütörtök 0:14
magaslabda
0
2006. július 12., szerda 22:53
Zidane testvérét és édesanyját szidta Materazzi

A világbajnoki döntő óta először nyilatkozott a kiállítást érő konfliktus előzményeiről Zinedine Zidane, a francia válogatott játékosa, aki a hosszabbításban mellkason fejelte az olasz Marco Materazzit.

Rengeteg találgatás látott napvilágot a döntő óta, így aztán mindenki azt várta, hogy Zidane elmesélje, mit mondhatott neki az olasz védő, ami annyira feldühítette a gallok sztárját, hogy végül egy mellbefejeléssel vett elégtételt a sérelmekért.

Nos, Zidane a Canal Plus csatorna műsorában nem árulta el pontosan az elhangzottakat, de azt mondta, hogy nagyon durva szavakkal illette az Internazionale játékosa a lánytestvérét és édesanyját. A futball világától a dicstelenül végződő finálé után elköszönö Zidane bocsánatot kért a nézőktől - elsősorban a gyerekektől -, akik láttak az esetet, de nem bánja meg, amit tett.

"Ha egyszer hallasz ilyet, akkor azt még elengeded a füled mellett, én is ezt akartam tenni, mert nem akartam csúnyán búcsúzni. Aztán újra és újra hallod ezeket a szavakat... Nem ez lett volna a megoldás, úgyhogy bocsánatot kérek, mert két milliárd ember. köztük több millió gyerek volt szemtanúja a tettemnek. Ettől még nem bántam meg a dolgot, mert az azt jelentené, hogy Materazzi jól tette, hogy provokált - mondta az újságírók által a világbajnokság legjobbjának választott klasszis.

[origo]
most posts by TM
0
2006. július 11., kedd 22:30
Teljes mértékben értem és egyetértek, azzal amit mondani akarsz. Kapusként (Kahn) vagy művészi szinten védekező játékosként (Nesta, ha nem sérült vagy Cannavaro) játszani óriási teljesítmény. Mégis úgy érzem mozgatni egy csapatot mégis nagyobb egyéni teljesítmény. Cannavaro nagyon jó teljesítményéhez kell egy jó képességű játékosokból álló védelem (Materazzi, Grosso), míg mondjuk Zidane nélkül a francia csapat nem jutott volna a döntőig. Az is biztos, ha az újságíróknak nem a 90. perc után kellett volna leadni a szavazatukat, hanem benne van a hosszabítás Zidane fejelésével, akkor nyilván nem ő lett volna a vb játékosa.

Természetesen, ha a sportszerűséget nézem, nincs különbség Henry és Materazzi esete között, ezt elismerem.
0
2006. július 11., kedd 22:09
De Cannavaronak nem az a dolga, hogy mozgasson egy csapatot, viszont mindenki őt akarja átjátszani. És középső védőként a döntőig volt vagy 3 szablytalansága, meg egy kapott (ön)gól...

Henry esetét pedig szerintem össze lehet hasonlítani. Mindkét játékos sportszerűtlen eszközzel próbálta meg saját csapatát előnybe hozni. Az egyik beszólt, a másik színészkedett. Mindkettő elítélendő, de sem a bírónak nem kötelező megenni, sem a játékosnak nem kötelező tettleg megtorolni.

(Mellesleg Zidane-t nagyon bírom, bár a Realt utálom, a franciákat szintén, még a nickem is egy francia tábornok neve, tehát nem ezért mondom, hogy nem neki kellett volna kapni a vb-legjobbja címet)
0
2006. július 11., kedd 21:59
2002-ben kahn lett a vb legjobbja de őt sem akarta mindenki szerelni...
0
2006. július 11., kedd 21:48
Sok igazság van abban, amit mondasz, de az általam leírt neveket nem nevezném csupán labdazsonglőröknek. Szerintem, ha majd Cannavaro a megjátszott labdáinak 90%-át jó helyre passzolja, úgy hogy mindenki őt akarja szerelni, akkor ő lesz a vb játékosa. Zidane-nál ez volt az arány. Ez azért sokat mondó adat, nem? Főleg akkor, ha egy vb (sajnos) inkább a védekezésről szól...
Henryvel kapcsolatban igazad van, de a két helyzetet nem hiszem, hogy össze lehet hasonlítani...
0
2006. július 11., kedd 21:46
én csak olasz az olasz fovit szeretem és nézem rendszeresen főleg a juve meccseket. de ney-nek sikerült úgy összehoznia a hozzászólást mint ahogy nekem nem sikerült és teljes mértékben egyetértek vele. cannavaro úgy néha úgy védekezett mint amikor a csatárok gólt akarnak lőni (gondolok itt az akrobatikus ollózásos tisztázásaira). és engem nem érdekel hogy mit mondanak a szakemberek (csak idegesítenek néha) nálam akkor is cannavaro a vb hőse!
0
2006. július 11., kedd 21:36
Szerintem tökéletes védőnek -mint pl. Cannavaro- is születni kell, tanulni azt sem lehet. Lássuk be, ő nem csak rombol, hanem művészi szinten védekezik. A kettő között óriási a különbség. És ilyen művészekből kevesebb van, mint labdazsonglőrből. Én sokkal többre becsülök egy ilyen védekező játékostt, (pl: Blind, Baresi, Maldini, Puyol, Sammer, vagy jóval korábbról Beckenbauer) mint egy akármilyen gólérzékeny csatárt, vagy "driblikirály" középpályást. Ráadásul még hátránnyal is indulnak a védők, hiszen hiába szerelik egy meccsen 50szer a csatárt, ha az a 90. percben szerez egy gólt, ő lesz a meccs hőse. És szerintem pont egy ilyen vb-n, mint ez, ami mindenki szerint a védekezésről szólt, kellett volna olyasvalakit választani legjobbnak, aki ennek a mestere, és nem erölködni, hogy találjunk valamilyen középpályást, vagy csatárt, akinek maximum 2 jó meccse volt.

A lelkiismeretfurdalásos dolgokkal sem értek egyet. Henrynek van-e ilyenje, hogy színészkedett a francia-spanyolon, a franciák vezetőgólja előtt? De említhettem volna bármelyik biróátverő megmozdulást bármelyik válogatottból.
0
2006. július 11., kedd 21:16
Ezzel a véleményeddel több mint ezer szakújságíró nem értett egyet, ezért lett Zidane a legjobb. Aki a focit szereti, az valószínűleg azért szereti, mint amit Ronaldinho, Maradona, Pelé, Puskás, Platini vagy Zidane tud(ott) és nem azért mert valaki tökéletesen tud rombolni, bár el kell ismerni az is nagy teljesítmény, de ez tanulható. Ha nem csak "olasz" szemmel néznéd a dolgokat, akkor észrevennéd, hogy miért Zidane-t választották a hozzáértők.

Más. Valóban szégyenteljes, ami történt és azt gondolom már abban a pillanatban megbánta, de vajon kit ítéljünk el jobban, azt akiről most már egyértelműen kiderült, hogy direkt provokálta mocskos módon és most hős Olaszországban? Valóban elítélendő, amit Zidane tett, de a másik oldalról nincs lelkiismeret furdalása Materazzinak, hogy ilyen módon "ejtette ki" azt, aki élete utolsó meccsét játszotta ilyen szinten. Nem szeretnék elfogult lenni, de az alattomosság ugyanilyen bűn az én szememben. Drukkoltam mindkét csapatnak, de jobban sajnáltam, hogy egy pályafutás ilyen módon ért véget, minthogy ki lett a világbajnok. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy az egész mérkőzés alapján a franciák többet tettek a győzelemért.
0
2006. július 11., kedd 19:45
LOL
0
2006. július 11., kedd 19:45
nincs meg aviban véletlenül? szeretném archiválni a gyűjteményembe
0